Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 3087 postova

Делијо, хвала на информацијама. Надам се да ћеш нас благовремено обавештавати о новитетима. Зај... слике док не постанеш ћале, а онда док се отрезниш. Нема журбе.

Ево снимак оног црвеног чоперчића оне кинеске фирме која се зове "Здраво 'тицо" ("Hi Bird").

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Juče sam ofarbao blatobran,ispao je bukvalno kao fabrički.Danas kad se vratim sa posla sklapam motor,sutra slikam a u petak okačinjem slike.Ofarbao sam i one "vatre"na rezervoaru,sada kad ga sklopim ne diram više ništa oko estetike.Sledeće godine pozabaviću se mašinom,naći ću neki način da povećam kubikažu i snagu.Interesantno je da mi je motor 2005 godište i da nigde nije popustio nikl.U stvari,ove Kineze možeš da rastavljaš i sklapaš nebrojeno puta i opet se lako vrate u predhodno stanje,za grunfovanje su Bogom dati.

Pozdrav;

Иване, што се бре замараш како да повећаваш кубикажу, снагу и шта већ? Па то ти је игранка без престанка. Нађи неки стари мотор са рамом, направи шта ти је воља, зај... да прекрајаш твог Z-а, прескуп је то спорт...

Него, набасао сам на једном форуму пост неког Канађанина који је на неком тамошњем сајму видео и опипао два модела чије смо сличке виђали по Нету.

Први је овај (има га и са оним "буљавим" фаровима и "кљуном" типа BMW-а)...

xy400gy.jpg

...а други је овај ендуро:

xy400y-2.jpg

Ко се не сећа: 400 кубова, 30 коња, један цилиндар, водено хлађење...

Момак пише да је орјентациона цена 4.900 КАНАДСКИХ долара.

Zorge,već sam pomišljao da je postalo suludo da diram dalje motor.Danas ga sklapam,pa ćemo videti za dalje.

Ovi sa 400 kubika i jednim cilindrom sigurno imaju opasan zvuk.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Ovaj Yuki je zaista lep al samo da je duzi za 75 cm i malo krupniji i da su mu deblje izduvne cevi IHHHHHH mada da je sve perfektno ne bi ni ovog furuma bilo.

Ovaj Yuki je zaista lep al samo da je duzi za 75 cm i malo krupniji i da su mu deblje izduvne cevi IHHHHHH mada da je sve perfektno ne bi ni ovog furuma bilo.

...и да има та четири цилиндра у реду, па 125 cm3 х 4 = 500 cm3...

Ал' где му нађе баш 3/4 метра мањка? Пуно куме...

Иване, можда смо да пробаш да направиш једносед и поставиш кратак задњи блатобран, промениш гуверал, урадиш нешто са издувом - нешто налик на оне "бобере" на бази "Кинроуда" направљене у Енглеској, чије су фотке већ качили овде. Није неки пос'о - лака браварија.

Иначе, ови мотори имају машину од 400 кубова, исту ону (пошто је и иста фабрика мотоцикала) која је не оном крузеру чију си слику недавно постављао.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

To da ima 500 ccm se u potpunosti slazem al to da je duzi to je moj problem sto volim izduzene i krune choppere

najlepsi mi je Honda Valkyrie Rune a naj gotivniji Boss Hoss BHC-3 ZZ4 SS

Иване, можда смо да пробаш да направиш једносед и поставиш кратак задњи блатобран, промениш гуверал, урадиш нешто са издувом - нешто налик на оне "бобере" на бази "Кинроуда" направљене у Енглеској, чије су фотке већ качили овде. Није неки пос'о - лака браварија.

Baš to trenutno radi OBLAK,pogledaj u "od Kineskog pravim Američki čoper".

Ne bih da pravim jednosed,nagađaš zašto ;D ;D

Što se tiče zvuka,mislim da se jače čuje 1 cilindar i 400 kubika od 2 cil.i 400 kubika.Ili grešim?

Pitam se kako su Kinezi rešili vibracije na tom motoru,samo verujem da je to rešeno.

I ja volim duže i veće motore.

...Ne bih da pravim jednosed,nagađaš zašto ;D ;D

Što se tiče zvuka,mislim da se jače čuje 1 cilindar i 400 kubika od 2 cil.i 400 kubika.Ili grešim?

Pitam se kako su Kinezi rešili vibracije na tom motoru,samo verujem da je to rešeno.

Нагађам, али се онда питам где можеш да побегнеш од ње? Ми овде барем имамо Тамиш, па (ко има потребу да побегне од жене) - на пецање, а где ћеш ти?

Број цилиндара 1 или 2 није толико пресудан за звук, тј. његову гласноћу - сама конструкцја мотора јесте. Или што се лепо код нас каже: па зависи...

Око оне 400-тке: обзиром да из тих 400 кубова даје само 30 коња, могуће да није нека разлика у вибрацијама у односу на ове досадашње "Кинезе" - подношљиво. А ни неко балансно вратило о блоку није нека висока технологија, само мало диже цену.

Zorge,imamo i mi Tamiš ;D

Ali ne vredi...

Daj molim te gde si našao one slike Kineskih verzija oldtajmera,nemogu da verujem ;D ;D

Da znaš da bih ladno kupio takvog Kineza,i ofarbao u maslinasto-zelenu boju.

Nemogu da verujem,nemogu ni da pišem o tome,nem.....

Zamisli,Kineski ZUNDAPP 750,bruka motor,ovo treba svi da vide!

Evo,da okačim slike,sklopio sam motor.Znači,zadnji blatobran je išao na dole,isto kao Kinroad ili Jinlun ili Princ,kao skoro svi Kineski čoperi.Taj deo sam isekao oko tablice i zavario gore.Pojavila se velika rupa gde sam dodao plastiku.Sve je izvareno(sve je plastično),izgitovano gitom za plastiku,zatim dva sloja špric gita i na kraju ofarbano akrilnom farbom.

Vizir sam kupio od Princa ali sam mu podsekao krajeve,onako mi je selovao previše Kineski.

VATRE na rezervoaru sam od narandžaste ofarbao u sivo,narandžaste su mi nekako bile kič.To je jako gadan posao.

Zadnje migavce sam podigao gore,na držaču zadnjeg naslona.

Pozadi sam ubacio led svetlo(kupljeno na buvljaku sa plavim diodama,sve sam ih zamenio crvenim).

Napred sam u dodatna svetla ubacio led sijalice.

Promenio nogostupe,zbog vibracija,ovi su napravljeni na strugu.

Delimično obložio zadnje kofere i ubacio treći od Kiveja skutera(kupljen siv,ofarban u crno)

post-4812-12879018028222_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja