R.I.P. 39 Napisano Avgust 12, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako ne bih želeo da pravim razliku izmedju QM 250 i Princa. Ne bih ti savetovao da kupiš FVISION-a a ono što zelimda ti kazem je sledeće: Sprint prince 3 meseca = 4250 km prosek potrošnje: oko 3 l max brzina: 110 km/h brzina prilikom razrade: 60 km/h kvarovi: pukli nosači kofera (moja greška) i povremeno radi pokazivač goriva (u zadnje 2 nedelje) pronadjen kvar nije otklonjen putevi: Jagodina, Temerin, Kula, Velika Plana, nekoliko puta Smederevo, Novi Sad, Sr. Kamenica Cena: 106600,00 dinara Razlika je velika izmedju Fvision-a i Princa jer je fvision skuter a princ je mnogo stabilniji. Razlika u ceni je oko 25.000 dinara Na tebi je da razmisliš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 12, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ga nesto preterano testirao po pitanju potrosnje, ali za poslednjih 150km koliko sam napravio potrosio mi je oko 5.6l. U pitanju je bio skup u obrenovcu, vozio sam devojku, pune kofere, i vrece za spavanje i sator vezan na motoru ukljucujuci napunjen ranac na ledjima. Brzina je varirala od 20kmh i kreni-stani, jer smo bili uleteli u neku guzvu u jednom momentu, a bilo je i nesto gradske voznje i defilea, pa do nekih 100kmh, ali najvise smo vozili oko 70-80kmh pri kojima je turaza izmedju 5 i 6000. Potrosnja bi sigurno bila i manja da nisam zaboravio da naduvam gume pred polazak, tago da mi je pritisak u zadnjoj bio oko 0.8bar-a. Inace lepo bi mu sela i sesta brzina za neko krstarenje jer smatram da ima dovoljno snage, a cesto mi se i desavalo da pokusam da ubacim u sestu. Ili bar da je peta izvedena kao "overdrive", "economy" ili kako se vec kaze, varijanta pete brzine na nekim automobilima - u cetvrtoj postize maksimalnu brzinu, a u petoj odrzava putnu brzinu uz stedljivu voznju na manjim obrtajima. R.I.P zaboravih te nenamerno za iskustva sa princom, samo nemoj preterano da se lekramiras ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Danas bio do cuprije da pitam za 2-gi servis, i krajnje neprofesionalno ponasanje Osoblje veoma neljubazno, ne samo prema meni vec prema svima, za servis mi je trazio 20 evra za ruku + cene delova, trazio sam sijalicu za migavac i gosn. serviser mi donese 12V21W, prilikom servisa motor ostaje kod njih jedno 3 dana (ako ne i vise), jer je vec imao jedno 4 skutera koje treba da radi, sto se tice "znanja" mislim a nemaju pojma jer nisu znali da nameste gumu na neki audi dzip, odnos prema musterijama je tipa koj si mi qrac doso da me smaras... tako da cu verovatno sam da odradim servis, a i nemam mnogo jer sam ulje vec zamenio, podmazao sajle za kvacilo, gas, kmh, iscistio filter za gorivo (koji je bio pun vode i korodrao), podesio ler gas, pritego srafove, podmazao lanac, sledi kontola paljenja, ventila, itd... jedino sto u servisnoj knjizici necu imati pecat koji bi me verovatno izneo oko 4000din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Za Blackbite. Da li se zadnja opruga tj amortizer previse sabije kada sve to natovaris. Ne znam kako bi mene izdrzao jer me ima jedno 110kg zive vage+ saputnica + prtljag. Da li fabricki amortizer moze da se steluje po visini tj jacini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ima podesavanje u pet polozaja. Ja sam stavio na cetvrti, mada sam mozda mogao i treci. Na petoj poziciji bi ti sigurno odgovarao koliko god da ga natovaris. A ako razmisljaj o takvim kilazama, onda 125-icu ni ne uzimaj u obzir za kupovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Za sad sam presao 1650 km sa princem tako da smatram da RIP bolje moze da ti kaze o ovom motoru nego ja,ja sam inace zadovoljan motor ide sjajno nemam nikakve kvarove i za sad ispunjava moje potrebe.Posto kazes da imas 110 kg + jos hoces i saputnicu preporucujem ti nesto od 250ccm pa navise.Princ je odlican motor al je slab agregat,on ima istu tezinu kao QM al duplo slabiji agregat,tako da na vecim uzbrdicama i jos natovaren ima dosta poteskoca.Moj sam uspeo max da razvucem 110km/h al mislim da mi malo lazu cajgeri,moracu to da uporedim sa nekim.Al zato voznja od 80km/h je sasvim prijatna i motor lepo prede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Богдо, пријатељу, што се зезаш са тим моделима које помињеш? Пазари KEWESEKI па да те Бог види... Мало шале, али и озбиљно: па како већ идеш на мање кубика, што не нађеш нешто лакше и агилније, неки класични мотоцикл, а не масивног (more or less) крузера? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Za sad sam presao 1650 km sa princem tako da smatram da RIP bolje moze da ti kaze o ovom motoru nego ja,ja sam inace zadovoljan motor ide sjajno nemam nikakve kvarove i za sad ispunjava moje potrebe.Posto kazes da imas 110 kg + jos hoces i saputnicu preporucujem ti nesto od 250ccm pa navise.Princ je odlican motor al je slab agregat,on ima istu tezinu kao QM al duplo slabiji agregat,tako da na vecim uzbrdicama i jos natovaren ima dosta poteskoca.Moj sam uspeo max da razvucem 110km/h al mislim da mi malo lazu cajgeri,moracu to da uporedim sa nekim.Al zato voznja od 80km/h je sasvim prijatna i motor lepo prede. Koliko uopste i dali pise tezina kod tebe u saobracajnoj, ili nekoj deklaraciji ako si primetio, ili imas podatak? Kod mene u saobracajnoj pise 130kg sto je naravno tacno kao sto mi pise i da mi motor ima 16.3KW. Razlika kod nas moze da bude nekih desetak kg, s'obzirom da je sasija i vecina stvari ista ili slicna, osim agregata i nesto vise "struje". Зорге, nije slayer tako veliki covek pa lepo kompenzuje tezinu, a nije se ni tesko odreci malo agilnosti naspram komfora. Bogda+suvozac bi bili ipak malo preteski. Enivej ja imam skuter sa oko 115kg tezine slicnih dimenzija kao sto je fvision. Nije nesto preterano startan sa svojih 4-t 50ccm, ali ga se nikad nebi odrekao za nekog manje stabilnog, sa slabijim kocnicama, manjim tockom i mnogo manje komfora, vozim ga sa ispruzenim nogama, a i za suvozaca ima mesta na pretek. Par sekundi u postizanju max brzine mi ne znaci puno. E da prilicno sam siguran da brzinomer na princu precenjuje max. brzinu za nekih 10kmh. Uzimajuci u obzir maksimalnu snagu agregata i realnu brzinu koju bi agregat te snage trebalo da postize, a i voznju iza Slayera gde bilo da ga pratim motorom ili skuterom vozi 5-6kmh ispod ogranicenja brzine. Skuter mi prema GPS-u pokazuje oko 2kmh manje tako da je prilicno merodavan,a na motoru nisam proveravao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Bio sam do sada na kupane na Divljansko jezero. Prosetao sam se i do Bele Palanke sto je jedno 30km u pravcu tj ukupno 60km. Moj sprint MAX samo cepa samo sto je preslab. Ja ga teram konstantno 1/2 do 2/3 gasa. Uz veliku uzbrdicu ide 10-15 manju 30-40 a po ravnom zna da se zalumfa i preko 70 a na nizbrdici predje i 80. Video sam u B Palanci nov sprint prince i bas mi se je posvidjao. Qingqi nisam nikad video uzivo ali mi na papiru sve kod njega deluje primamljivije, od agregata pa do sitnica. Isto sam za Qingqi jer kod nas u Babusnicu ima dva princa a ni jedan Qingqi. Za grdoja. Da li planiraju iz massetehnic-a da uvezu sledece godine Princa sa 250ccm i rednim motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ide otprilike tvoj max kao i moj falkon, stim da sam ja najduzu voznju bez stajanja imao oko 70-80km u jednom pravcu uglavnom punim gasom. I takodje vozim ga uglavnom na oko 2/3 gasa preko toga samo pije vise corbe, a ne ide skoro nista bolje. Sto se tice qingqi-ja njih ima najvise po Novom Sadu i okolini, za razliku od princa koji je mnogo rasprostranjeniji, jer ima da se kupi u skoro svakom mestu, drze ga vulkanizeri, automehanicari, pekare, prodavnice telefona, racunara i slicno. Parkiraju ispred radnje i rade na procenat i imaju neku dodatnu zaradu pored njihove primarne delatnosti. Qingqi sa druge strane ima pretstavnistvo u NS, Beogradu, Podgorici i jos par vecih mesta u srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko trosi tvoj falkon. Moj Max oko 2.5L. Skoro sam stavio teze rolnice i ide ispod 2. Koliko si preso njime. Ja mog sprinta mucim svaki (ali bas svaki dan) Jedino ga zimi palim na nedelju dve i kad odem na letovanje odmara 10-ak dana. Dobra stvar kod nas je sto su polovnjaci na ceni tako da ako ga izvozis 80% mozes da ga prodas za 25-30% nizu cenu od novog. Ja sa mojim planiram da vozim do jedno 15000-16000 pa da ga uvalim i zamenim za gore spomenutu masinu. Po meni ovi skuteri prelaze oko 20000 bez ikakvih problema eventualno 30000 ako je neko dosta laksi i vozi sporije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Presao sam skoro 5000km za skoro godinu dana, zimi sam ga isto vozio kad god je temperatura bila preko pet stepeni, naravno na kratkim relacijama, i malo opreznije. Sa fabrickim rolnicama od 8.5 grama je trosio 1.6, ali ne pitaj kako je isao. Zatrim bio na tri rolnice, dok nisam uzeo nove i to izvadjene posle razrade. Probao sam i rolnice od 5g, sa njima sam dobio slabije ubrzanje nego sa tri ove i malcice vecu max brzinu, pa sam zavrsio na 4g, jer one imaju optimalan odnos. Max brzina je za 1-2kmh manja, ali 60kmh navlaci za puno krace vremena, narocito se oseti prednost sa suvozacem. U ovom rezimu potrosnja mi je izmedju 2l i 2.5l, nisam bas preterano merio. A ovo za cenu je verovatno zato sto su toliko jeftini, a ne mozes da ih prodas dzabe Ne znam koliko prelaze, ali za ovu predjenu kilometrazu nista narocito se nije desilo, niti pokazuje bilo kakve znake da je nesto "pohabano" na njemu, (mozda jedno milimetar-dva na gumama, zato sto ga dosta agresivno vozim) osim sto sam zamenio akumulator jer su mi pederi uvalili poluispravan fabricki, i jos par sitnica koje sam sam regulisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano Avgust 13, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ga nesto preterano testirao po pitanju potrosnje, ali za poslednjih 150km koliko sam napravio potrosio mi je oko 5.6l. U pitanju je bio skup u obrenovcu, vozio sam devojku, pune kofere, i vrece za spavanje i sator vezan na motoru ukljucujuci napunjen ranac na ledjima. Brzina je varirala od 20kmh i kreni-stani, jer smo bili uleteli u neku guzvu u jednom momentu, a bilo je i nesto gradske voznje i defilea, pa do nekih 100kmh, ali najvise smo vozili oko 70-80kmh pri kojima je turaza izmedju 5 i 6000. Potrosnja bi sigurno bila i manja da nisam zaboravio da naduvam gume pred polazak, tago da mi je pritisak u zadnjoj bio oko 0.8bar-a. Inace lepo bi mu sela i sesta brzina za neko krstarenje jer smatram da ima dovoljno snage, a cesto mi se i desavalo da pokusam da ubacim u sestu. Ili bar da je peta izvedena kao "overdrive", "economy" ili kako se vec kaze, varijanta pete brzine na nekim automobilima - u cetvrtoj postize maksimalnu brzinu, a u petoj odrzava putnu brzinu uz stedljivu voznju na manjim obrtajima. R.I.P zaboravih te nenamerno za iskustva sa princom, samo nemoj preterano da se lekramiras ;D pod broj jedan nereklamiram se pod dva razgovarao sam sa vlasnicima princeva koji su presli po 12000 km bez kvarova( ne racunam sajle) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Pod broj tri cini mi se da je prosle godine neko na forumu spomenuo princa sa predjenih 16-18000km ne secam se tacno koliko bez problema, naravno potrosni materijal ne uzimamo u obzir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 853 Napisano Avgust 14, 2008 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce odradih prvu registraciju i izasla me 7.250 din, preko takova, koliko je vas izasla Mene je prva registracija izasla 6000 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirko_pet 1 Napisano Avgust 14, 2008 U prolazu, 41 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Auu, ja jedan dan ne otvorih forum, a vi se raspisali... Evo cu probati da stavim neke slike, a za ovih desetak dana sam preso nekih 300km. Kao neko ko je prvi put sjeo na motor mogu vam reci da je 50km/h jaaako velika brzina. I kako neko moze bez vizira da vozi na toj ili vecoj brzini - nije mi jasno. Motor je inace presao oko 7000km i nije narocito odrzavan sto ce te vidjeti i na slikama (nadam se?). Svjecica je jedna (za Blackbite-a) jer je u pitanju qm150, ne znam kako ide na otvorenom, jer nisam polozio kategoriju, pa se vozim samo po naselju (vec su komsije pocele i da me psuju...)ali vidim da trosi ko upaljac. Vjerovatno ce trositi vise ka povecam putne brzine (po komsiluku ne prelazim 50) Ako ima neko iz Crne Gore da preporuci servis ili majstora, bio bi beskrajno zahvalan. Pozdrav svima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirko_pet 1 Napisano Avgust 14, 2008 U prolazu, 41 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Upalile su slike, svaka mi cast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Avgust 14, 2008 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan E svaka ti pjevala ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, mislio sam da je 250ccm, zbog politike firme da 150ccm nije dovoljno za potencijalne gabarite domaceg kupca u odnosu na prosecnog kineza, pa ga iz tog razloga i nema u ponudi. Izgleda da je u pitanju neka mala serija uvezenih 150-ki, ili u CG vlada drugacije misljenje. A sto se tice brzine, bez naocara ili vizira nista. Meni na 50 suze oci, preko sezdeset "curi", a preko 70 verovatno ne bi ni znao kuda idem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan au bre ljudi,pa malo "stisnite" oci! Jeste da sam veceras vozio 40-50 km/h po gradu(najlepsa voznja,moze da se bleji okolo),ali do 80 i nije neki problem da se vozi bez "zastite",kao da ste juce seli na motor(pogotovu ti Blackbite,znam da nisi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Wolflord,o ovome sam ti pricao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak 50kmh nije mala brzina. U pocetku kada sam kupio prvi motor vec preko 25kmh su mi suzile oci. Ipak posle petogodisnje svakodnevne voznje ni brzina preko 70 mi vise ne smeta a stekao sam i neke reflekse da sam nesvesno trepnem kad naidjem na muvi i samo osetim da me nesto udari po ocnom kapku. Mada i pre par godina kada ga nazazim preko 70 suze mi stignu do vrata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Avgust 15, 2008 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Wolflord,o ovome sam ti pricao Da, da... Intruder! Lepota! :o A evo sad malo ja ;D Na Novosadskom sajmu motora I da, kada sam kupio motor nisam mogao ni 50km/h da vozim bez zastite na ocima, a sada mogu i do 70! ;D Navikne se covek, mada uglavnom koristim one naocare iz Louisa, fine su za voznju po suncanom danu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan au bre ljudi,pa malo "stisnite" oci! Jeste da sam veceras vozio 40-50 km/h po gradu(najlepsa voznja,moze da se bleji okolo),ali do 80 i nije neki problem da se vozi bez "zastite",kao da ste juce seli na motor(pogotovu ti Blackbite,znam da nisi) Nisam al sam zato razmazen Navikao na full kacigu pa zato, a imam i "dobre" sinuse pa se zato krckam i kad je 40 stepeni pod kacigom, inace me odma vata kijavica posle voznje. @Wolflord Navikne se covek, mada uglavnom koristim one naocare iz Louisa, fine su za voznju po suncanom danu. Ali zato kad zaglavimo do uvece ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 15, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan A evo sad malo ja ;D e da,to je taj HD,ali u Black Pearl,ili Vivid Black boji;D moze i Night Rod,ili Night Rod Special jos se dvoumim,i Intruder izgleda strasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...