Jump to content

Moto Zajednica

BJBikers o BJBikers

Mi o nama  

159 članova je glasalo

1. 1. Na granici vladam:

• Kao nekad Rossi (apsolutni sam car svijeta i okoline)
      2
    • Vrlo dobro (rijetko mi se desi suzhavanje analnog otvora)
      27
    • Dobro (vjerujem u svoje i atove mogucnosti, ali jos redovno zagrizem gace)
      68
    • Popravljam se (Malo sam se otkravio/la, skontao/la mnogo, ali ima jos mnogo)
      53
    • Los(a) sam jos, al se nedam (strah vlada, jasna teorija, ali ne ide praksa)
      9
  2. 2. Ispod kozhe, ja sam:

• Adrenalinko
      79
    • Opustenko
      80
  3. 3. U slucaju podjele planete u ovom trenutku, ja pripadam:

• Uciteljima voznje motora
      36
    • Ucenicima voznje motora
      123

Recommended Posts

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

442 do Beograda..

56 adrenalinka i

63 opustenih :stabre:

I posle motociklisti su ovo ono.. :moto3:

Meni je relevantna duzina moto staza. broj godina u krstenici i sedlu..

kroz broj slomljenih kostiju..

a dok je glava na ramenima i konjic u upotrebi.. to je to..pobedjujemo statistiku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2898 postova
  • Motocikl: strom 650

Posle skoro 30 godina na motoru smatram sebe dobrim.Mada nema petlje ko sa 20 godina al ni ne vuče me preterano sad mi je zadovoljstvo ne put sa saputnikom.

Svi mi koji vozimo motore smo adrenalin možda sebe ne vidimo tako al je to tako .

Niko se nije naučen rodio i niko nikad neće sve naučiti.

Sve u svemu

3

1

2

Mada mi nekad kad vozim sa nekim ko je bolji sve dođe krivo,a isto tako me prođe kad vozim sa nekim lošijim.Godima se naučim da poštujem i jedne i druge

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Generalno vozim lagano iznad zakonskih limita,ali po poznatim deonicama umem i volim da budem prilicno bezobrazan.

Samo poznavanje puta daje dodatnu sigurnost,ali ne i opustenost.Nevolja uvek vreba.

Zato se na nepoznatim deonicama dobro ustinem.Retko krenem da se jurim sa lokalnim pilotima.

Izuzetak su putevi sa zastitom od balirane slame :zvizduk: ...uzgred,prilicno poznati mi

Sto se kontrole tice,odavno sam shvatio da je ulaganje u sminku samo bacanje para,radije dam lovu da se cacne ogibljenje,kocnice i za dobre gume,pa da vidis kako sprava ide 'de ti hoces.

Mnogo su mi smesne price sa auspuhom "koji se cuje".

Umem i znam puno toga,ali imam i jos dosta toga da naucim.

Motor NE UMEM da dignem na zadnji tocak.To me nikada nije interesovalo.

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Aj malo statistike, da se prebrojimo i vidimo kako stojimo.

Prvo pitanje je vase vidjenje svog nivoa vjestine vladanja motorom. Znaci ne radi se o defanzivnoj voznji i usporavanju pored skole, nego o vjestini i vjeri koju imate u sebe.

Za Rossia je granica 250 na koljenu, a za nekog pocetnika priblizavanje crvenom u bilo kojoj brzini. Svako ima svoju granicu i o njoj se radi.

Za one koji voze super vec 40 godina, ali ne prelaze 50 km/h vazi sledece: "Zamislite da vam na tih 50 km/h iza brda izadje FAP u vasoj traci, pa da morate da zalegnete da se sve pusi" ;)

Nadam se da je jasno....

Verovatno je to razlog zašto vozim kao seka persa, ali uvek računam da je iza tačke koju ne vidim ono najgore (fap preko obe trake radi polukružno i priča na mobilni). Uvek vozim onoliko brzo koliko daleko vidim.

Što se brzine i veštine reagovanja tiče, ne znam u čemu je štos (da li se zaledim od straha), ali kad je gusto vreme se nekako uspori kao u video igrici, čini mi se da sve traje čitavu večnost - barem je do sada bilo tako.

Naravno, veština se usavršava. Na putu za more ovog leta sam pored sve vežbe i čitanja o tome kako ne treba naglo puštati gas kada zagusti, posle prvog auta koji je sekao krivinu i krenuo na mene naglo pustio gas, motor je proširio putanju i sreća da se vozač na vreme vratio u svoju traku, inače ne bih ovo sada pisao. Posle toga sam na svakoj krivini zamišljao da dolazi auto na mene i koncentrisao se na to da ne stiskam volan, ne puštam gas, samo da zalegnem i vozim. Kao u sretnoj bajci, zahvaljujući tome sam nekoliko sati kasnije promašio veseli šleper. Znači: čitajte knjige i vežbajte, ljudi. :) Par sati kroz Crnu Goru više pomažu za veštinu vožnje nego godina vozanja po ravnici. :)

Drugo pitanje se odnosi na elemntarni poriv / karakter vas kao vozaca motora. Znaci baza, znaci dubina, znaci Kalimegdan :D....Za one koji ne mogu da se odluce, vidi pocetak treceg pitanja. :)

Paljevina u svemu što radim (ili 100%, ili ništa), pa tako i sa motorom. Jedino se kontrolišem da ne radim glupe i nepotrebno opasne stvari.

Trece pitanje je o vasoj viziji sebe medju drugima u ovom trenutku, po pitanju vladavine misterijama voznje motora. Mozete se uporediti sa Rossijem, a mozete i sa babinom jetrvom... ili sa obadvoje. Znaci "vasi drugi".

Imam još puno toga da čujem, a tek da uvežbam. S obzirom na vreme i finansije, teško da ću stazu videti i zaista naučiti voziti motor, ali napredujem koliko mogu. Da ne govorim da mislim da svi mi koji počnemo voziti motor posle 20te izgledamo kao oni što počnu igrati fudbal tek posle škole: uvek malo smešno i nezgrapno u očima pravih igrača. :)

• Podržavam 3

• chef, 1843 postova

Što se brzine i veštine reagovanja tiče, ne znam u čemu je štos (da li se zaledim od straha), ali kad je gusto vreme se nekako uspori kao u video igrici, čini mi se da sve traje čitavu večnost - barem je do sada bilo tako.

brzina okidanja elektricnih impulsa medju sinapsama u mozgu se znacajno poveca pa se subjektivni osecaj za kolicinu proteklog vremena (opet subjektivno) smanji.

mcm, nije da je ova informacija bitna al meni milo sto je znam :D

• Podržavam 4

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

brzina okidanja elektricnih impulsa medju sinapsama u mozgu se znacajno poveca pa se subjektivni osecaj za kolicinu proteklog vremena (opet subjektivno) smanji.

mcm, nije da je ova informacija bitna al meni milo sto je znam :D

Ovo prvi put kad procitah, sjetih se one miss sharma...:D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja