Jump to content

Moto Zajednica

MZ Kupujem - prodajem

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Jesam gledao prosle godine,nisam ga nesto zagledao mnogo posto mi je vlasnik rekao preko telefona da je sve fabricko sa 5000 predjenih km i prva boja bla bla bla.Podjem ja i odmah na ulasku u Svilajnac motor stoji pored puta,sa 500 metara vidim da je zadnji blatobran u boji motora,znaci farbano.Samo sam zastao i pogledao,nisam hteo ni da zovem vlasnika iako sam iz Jagodine zapucao zbog motora.E sada motor je mozda i dobar ali ja imam neke principe,neko moze das me slaze jedanput i to je to,vise nemamo sta ozbiljno da pricamo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Jesam gledao prosle godine,nisam ga nesto zagledao mnogo posto mi je vlasnik rekao preko telefona da je sve fabricko sa 5000 predjenih km i prva boja bla bla bla.Podjem ja i odmah na ulasku u Svilajnac motor stoji pored puta,sa 500 metara vidim da je zadnji blatobran u boji motora,znaci farbano.Samo sam zastao i pogledao,nisam hteo ni da zovem vlasnika iako sam iz Jagodine zapucao zbog motora.E sada motor je mozda i dobar ali ja imam neke principe,neko moze das me slaze jedanput i to je to,vise nemamo sta ozbiljno da pricamo.

Ja sam ovo shvatio kao da Duki o motoru nezna ništa a o vlasniku ne želi da sazna ništa više nego što je dosada saznao. ::)

ali ja imam neke principe...

Sad ću dušu da otvorim pošto je situacija takva da je to potrebno. ::)

Već sam bio rešen da kupim onu Danubiu sa MZ-ovim motorom iz Svilajnca (post Bokilic, strana 26). Taman bi mi legla, rasteretim Crnca za prikoilicu, sa ovim motorom nema jurnjave a može da povuče dvoje, Crnac kao gradski motor, Mali MZ kao prikoličar, Honda kao putni, ma životno rešenje.

I te neke tehnikalije koje su bile nejasne, rešile bi se kad su ljudi dobre volje, onda problema nema. ::)

No, prodavac neki jako pametan čovek. Taj se bre u sve razume. Možda svi mi imamo poneku dilemu u glavi ali on NE, njemu je sve jasno i uvek je spreman da sopstveno mišljenje istakne u prvi plan.

Kako ja za Svilajnac a on kod Bokilica, tako nekoliko puta. Pa čekaj bre, nisam ja došao kod majstora nego kod prijatelja, imam ja o čemu sa njim da popričam a da to nisu delovi i motori.

Ma jok, tu je on i kada Bokilica nema, čuva kuću i dvorište.

Kao i Duki i ja motor nisam video jer ga nisam gledao. A hteo sam da umrem od sreće kada je hteo da se pohvali motorom pa probao da ga upali. Kurbla, kurbla a on neće.  ;D ;D ;D

Vidim da curi gorivo iz karburatora i jasno je šta je međutim ON je taj koji zna sve najbolje, zna taj šta valja a šta ne...

Na kraju upali i ode. Ja sav srećan što ga nema, nesmem Bokilicu ni da pisnem da bih uzeo motor, zvaće ga a od toga gore patnje nema.

I tako, lepo zvuči ali nije kraj jer sve ima svoje zašto, samo treba biti iskren prema sebi. ;D

Prodavac te Danubije je poštar. Čovek koji je kupio 251 od Turbopeđe je poštar. Peđa je pristao na kompenzaciju za prasad i sir ali je od poštara izvukao samo ono što smo mi dosada pojeli a još ako se uzme u obzir da je dobar deo troškova pečenja na našim skupovima Peđa navalio na sebe onda se može reći da poštar skoro da nije platio ništa dok Peđa nije dobio ama baš ništa za odličan MZ.

U stanu kod roditelja jednom prilikom kod kuće nije bilo nikoga pa je teritorijalno nadležni poštar potpisao kao da sam primio pošiljku. A pošiljka je kazna za saobraćajni prekršaj + sudski troškovi...

Hm, da tako kažem, promenili su poštara. ::):P

Preselim se u novi stan, garsonjeru i primetim da mi komšinica daje sve račune, kaže ''pisla ti sestra sa mora, poslala razglednicu, treba da ti je dam''

??? ??? ???

Ja startujem poštara, on kaže: to je mali stan na najboljoj lokaciji pa ga svi kupuju i preprodaju i zbog toga ostavljam sve kod babe koja je uvek tu.

I posle više upozorenja, hm.. ::), zamene i ovog poštara.

Rodi mi se sin, preselim se u veći stan a stara vlasnica me zamolila da ne pravim problem nekim ljudima što koriste njeno, sada već MOJE poštansko sanduče. Nemaju pa se eto ona ponudla da poštar ubacuje tu a ona će im dati. Kada je meni prodala stan zamolila je ljude da nabave poštansko sanduče a poštara da mene ne opterećuje tuđom poštom.

Ok, ja pristanem na to stanje ali samo za kratko vreme, neka kupe bre sanduče.

No, kako vreme ide svi se prave blesavi: stara vlasnica nije ni sebe odjavila sa adrese pa je policija dolazila na MOJA vrata zbog njenog sina. Kako smo sličnih godina bio sam u problemu da objasnim da nisam ja taj po koga su došli. Ovi drugi što im je sanduče skupo nisu struju platili nikad i stalno sam bio u strahu da će meni neko da iseče struju, neću moći da objasnim ...

Kap koja je prelila čašu bio je krupan natpis markerom na mom sandučetu: Nenadić (stari vlasnik stana), Mladenović (sirotinja koja nema za sanduče) a moje Vujić onako sićušno kako sam ga ja napisao, jedva vidljivo.

Au, pa jeba... vam majku! :o

Hm, nisu odmah promenili poštara. :( ;D

Upravnik pošte me zamolio da ga ne diramo jer mu je ostalo par meseci do penzije a jadnik je pisao krupnije jer je star pa ne vidi a mene poznaje pa mu moje prezime na sandučetu i ne treba.

Ode taj u penziju i dođe nov. Mlađušan, poletan, zdrav, šta je za njega moj 3. sprat.

No, sranje je ispalo kada smo pravili propagandni materijal MZ Svet-a. Svako ko mi je poslao pare javio je pa sam sedeo kući i čekao da pare dođu.

Ja neradim, znači para nema, troškovi idu i gomilaju se a jebeni poštar ne dolazi. Siđem ja do sandučeta i imam šta da vidim: ubacio čovek onaj papir da je kao dolazio na vrata pa pošto me nema kod kuće on pošiljku vraća nazad u poštu. Drugim rečima, mrzi ga da se svaki čas penje na 3. sprat.

A to opet znači da moram da čekam ko zna koliko u redovima i to svaki dan jer su uplate tako dolazile. Pošteno sačekam par sati i oni mi lepo daju 700 pa 400 pa 350... dinara. Naravno, ja zbog tih sitnih para opet ne radim jer moram da čekam po redovima da bih uzeo pare za majce.

Hm, odlučim ja da tako ne može, mnogi me ljudi shvate i dobijem novog poštara. ;D

Šta da kažem, i ovaj je mlad samo je lepo vaspitan, ne pametuje mnogo nego radi i ne meša se u tuđa posla.

E sad, kad sve ovo pogledate ja imam osnova da kažem da su poštari jedan nenormalan svet i da neko čim je poštar sa njim nešto nije uredu. Ovaj poslednji što valja to je zato što ga barabe još nisu iskvarile. A i on neće dugo, već je dobio parfem sa mirisom rakije.

Cela priča ima i drugu stranu: gde god sam došao poštari mi nisu valjali. Prvo su mi smetali u jednoj zgradi, pa u drugoj pa kako sam ceo život živeo na Karaburmi smetali su mi svi po Karaburmi. Onda mi je zasmetao poštar Turbopeđe u Šumicama i na kraju Bokilicev poštar u Svilajncu.

Imam i ja neke principe, neće mene oni...  ;D ;D ;D :D :D :D

Nego, šta je po zanimanju taj stari vlasnik MZ-a?  :D :D :D

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Samo da se javim i pohvalim.MZ iz Svilajnca je promenio vlasnika.Vlasnik je bio krajnje korektan, a o Bokilicu ne treba ništa reći,Vi več sve to znate (a sad znam i ja). Bilo je idrugih ušesnika u ovoj priči (MZ,Picasoo),ime kelnera ne pamtim.Stariji sam čoek godine su krive.

Mašinica ide kao prava,mislim da sam lepo prošao.Da,da,da znam,uvek ima i bolje,ali ja sam zadovoljan.

Pozdrav svima,i svima VELIKO hvala na pruženoj pomoći,kao isavetima.

P.S. Makice,ovom ne trese točak,ima novu prednju,a i dobru zadnju gumu.Ima tu da se uradi ponešto,ali polako.

Neko reče:Dolazi zimaaaa,duga i hladna...

post-6761-12879045413117_thumb.jpg

post-6761-12879045414512_thumb.jpg

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

I ja se pridruzujem cestitkama, koji to bese motor, ima li neka fotka onako u celini i celosti :) ?

Vujo samo da ti kazem da je tvoja saga sa postarima neverovatna, nije tebi lako, sta sve drzis u glavi :)

I jos mi je manje verovatna kombinacija da imas TRI motora ???

Kad god pomislim da ce sve da ti se smuci i da ces da ostanes samo na jednom ti razmisljas o novom -

- trecem motoru.

Mogu samo jedno da kazem - blago tebi !  :o)

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

KingBg, stigo ste li dobro brez problema. Ja probo motor sa sve  kupcem, motor odlicno poteze, i lepo radi! Ima neka sitna ulaganja, ulje u prednjoj, semerinzi, automat stop svetla za noznu kocnicu i jos po nesto. Ima obe nove gume, mora promeniti upravljac, a auspuh ako ti je volja, nije moranje.

Vujo, Danuvia/MZ je prodata i otisla u Kragujevac, mozda nisi znao?

Čestitam na dobroj kupovini, u zdravlju i sreći da ga voziš.  :)

Vujo, Danuvia/MZ je prodata i otisla u Kragujevac, mozda nisi znao?

Ma jesam znao zato sam i OFF-ovo gore toliko. Kaže Bokilic da je motor dobar i posle tolikog vremena se opet pokazao kao dobar. Zamenjene su mu karike pa ide duplo bolje nego što je išao.

Svrha silnog pisnja o poštarima nije u širenju mržnje prema njima već me samo Duki podsetio na glupost koju sam napravio.

Trebao sam da uzmem motor, ne bih poštara ženio pa da mi je on važan.

Zato su mi ti ''principi'' smešni, napravili su budalu od mene. Što kaže narod ''Zbog Petra mrzi i Sv. Petra.''

A legla bi mu prikolica savršeno, baš je motor za nju. I cena je bila dobra. A i on onako nezgodan nije zatezao oko cene. Ma sve se poklopilo izuzev što je poštar.

Eto, šta budala pametno može da kaže, na sebe sam ljut. >:( >:(>:(

Moram da vratim priču malo unazad jer smo zbog kupovine motora za Kinga ispustili jedan post koji može da bude važan što ovom određenom članu što svima koji imaju iste težnje a nema ih malo.

Pozdrav svim MZjovcima :)

Burazer resio da uzme MZ masinu strasnu ali nema pojma o motorima nista. Ja vozim Hondu Shadow, skroz druga tehnologija pa ne mogu mnogo da mu pomognem :( . Biste li bili ljubazni da ostavite koji savet, na sta valja obratiti paznju pri testiranju. U pitanju je MZ etz 251 1989. Cena je 250e sto je smesno i smrdi na neku prevaru. Za koji dan idem da vidim, brat kaze da izgleda lepo i da nije izlupan mada ja znam da se ovakve masine krecu od 400 pa navise. Takodje bih voleo da znam gde se u BG (ili jos bolje okolina Uzica, jer se motor tamo nalazi) moze kupiti auspuh jer ga ovaj motor ne poseduje (to mu kao jedino fali :) ).

Nije ovo prvi put da nam se vlasnici drugih motora obrate za pomoć a nadam se ni poslednji. Zbog toga bi bilo lepo da listingom navedemo neke stvari koje bi trebalo posebno pogledati pa sledeći put kada se neko obrati za pomoć sa istom željom da imamo sve spremno: tu je link ka konačnom zbiru odgovora i pomogli smo čoveku čas posla, posle samo može da traži detaljnija pojašnjenja.

Nije rešenje dati odgovor ''MZ mora da vidi neko ko poznaje MZ'' što je 100% tačno ali nema uvek takvih mogućnosti pa čovek mora da se rukovodi nečim.

Nije ni rešenje reći ''sve ti je ovde pa čitaj'', ima bre milion strana a čoveku možda treba odmah, džaba što piše kad nema kada da se čita.

Evo kako sam zamislio pa se nadovezujte ili promenite formu u bolju svejedno, samo da koristi ovakvim i sličnim zahtevima.

- prvo je potrebno upoznati se sa originalnim izgledom određenog modela MZ-a kako bi se najlakše utvrdila sva odstupanja od njega.

- treba obratiti pažnju na limarijske delove i sva mesta koja se obično oštete kod padova kako bi se videlo da li je motor lupan ili ne: sve ''spoljne tačke'', ručice, fuzasteri, ulubljenja po auspuhu, mesta oštećenja na rezervoaru, podvrnuti gumu sa satova pa videti jesu li oni lupani...

Idemo dalje.

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Stvarno, nek ti  je sa srecom i dobrodosao u MZ-familiju.

Ja eto umalo da napravim glupost pa da prodam svog TS- ali da ne off-ujem, pisao sam o tome u mz-caffe-u.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Ja bih da se nadovezem na Vujin pots:

Retko je naci MZ u top stanju, ono nije retko ali i cena je dooobra!!

Nema MZ-a sa koga nije padano!!! Ko to kaze Laze!

Ako je masina zdrava ostalo su sitnice.

Moj MZ je bio katastrofa kada sam ga kupio, pa malo po malo i doveden je u sadasnje stanje.

Naci dobru Agregat i u z to registrovan za 500 eu je premija!

Kingov Mz ima male potrebe ali nisu velika investicija. Mislim da je dobio i neke delove uz nj.

Bitno je da nema problema u makini , ostalo se da srediti za kijih 50 eu.

I na kraju svako hvali svoga magarca!! :D

Cestitam pa se vidimo na skupu MZ Sveta.

Vujo znam za jedan DKW iz 1951 200 ccm u fabrickom stanju,nemam vremena da odem da ga pogledam i da vidim da li je na prodaju,mozda bi i njemu prikolica dobro stajala ;D

mozda bi i njemu prikolica dobro stajala ;D

Vredno je razmišljanja, kada stigneš pitaj bez obaveza jer nisam baš pri parama da mogu da obećavam tek tako.

Ipak, to je DKW. :-*

Ja bih da se nadovezem na Vujin pots:

Retko je naci MZ u top stanju, ono nije retko ali i cena je dooobra!!

Nema MZ-a sa koga nije padano!!! Ko to kaze Laze!

Ako je masina zdrava ostalo su sitnice.

Moj MZ je bio katastrofa kada sam ga kupio, pa malo po malo i doveden je u sadasnje stanje.

Naci dobru Agregat i u z to registrovan za 500 eu je premija!

Kingov Mz ima male potrebe ali nisu velika investicija. Mislim da je dobio i neke delove uz nj.

Bitno je da nema problema u makini , ostalo se da srediti za kijih 50 eu.

I na kraju svako hvali svoga magarca!! :D

Kingom se ne bih više bavio jer je za sada rešio problem. Javiće se čovek, naš je... :)

A voleo bih da pomognemo i Mandi kao i svima koji slede sa sličnim pitanjima. Pošto je njegov brat već naišao na motor pa ga zanima da li valja možda bi trebao da ga slika?

Ako bi svako od nas ubacio samo po jednu svoju sugestiju na započeti spisak dobili bi jako lepu listu na kraju.

- prvo je potrebno upoznati se sa originalnim izgledom određenog modela MZ-a kako bi se najlakše utvrdila sva odstupanja od njega.

- treba obratiti pažnju na limarijske delove i sva mesta koja se obično oštete kod padova kako bi se videlo da li je motor lupan ili ne: sve ''spoljne tačke'', ručice, fuzasteri, ulubljenja po auspuhu, mesta oštećenja na rezervoaru, podvrnuti gumu sa satova pa videti jesu li oni lupani i koliko. Važno je da se ram ili viljuška nisu pokrivili jer su to već ozbiljnije intervencije

-

- treba obratiti pažnju na limarijske delove i sva mesta koja se obično oštete kod padova kako bi se videlo da li je motor lupan ili ne: sve ''spoljne tačke'', ručice, fuzasteri, ulubljenja po auspuhu, mesta oštećenja na rezervoaru, podvrnuti gumu sa satova pa videti jesu li oni lupani i koliko. Važno je da se ram ili viljuška nisu pokrivili jer su to već ozbiljnije intervencije

-proveriti viljusku zadnjeg tocka,da nije upredena a tada tocak nije u osi motora.Lako se vidi i najmanje odstupanje zadnjeg tocka u odnosu na motor ako vozis iza motor koji proveravas,samo da nisu neke krivincine,znaci pravac i posle 100 metar ima da vidis da li je viljuska upredena.Obicno gornji deo tocka bezi u levo a donji u desno,u odnosu na uzduznu osu motora.Mislim da se ovo ne srece cesto ali sam vidjao MZejce sa ovakvim problemom.

Ovaj iy Svilajnca mi deluje skroz pristojno. Jedino bi mu ja odmah skinuo one nalepnice i stavio fabricke, al to je vec stvar ukusa i estetike .

I ja bi mu skinuo nalepnice,čak sam i pokušavao.Nije mii uspelo nikako.Ostalo je samo vodena šmirgla,ali nisam siguran kako bi se ta priča završila.Slova kao da su termo folija.

Neka ostane za sada,ako neko ima ideju...

• Drug član, 1702 postova

Cestitam pa se vidimo na skupu MZ Sveta.

Vujo znam za jedan DKW iz 1951 200 ccm u fabrickom stanju,nemam vremena da odem da ga pogledam i da vidim da li je na prodaju,mozda bi i njemu prikolica dobro stajala ;D

Duki jel onaj es koji si spominjao prodat?

pozdrav

Probaj da natapas sundjerom sa toplom vodom.

Probao,ali ne ide.Slovca su bas jako zalepljena.Videću sutra.Inače,večeras je pao i prvi krug po našem gradu.

evo mene na Savi kako se "odmaram"

post-6761-12879045681151_thumb.jpg

Inače,trebalo bi izgleda da PRVO vežbam paljenje.Dobro je što Boris nije ovde,još bi i vaspitnu dobio uz komentar : Pa jesam li te tako učio?

post-6761-12879045682227_thumb.jpg

Da predstavim i zadnjeg člana kluba "kingbg",tro je naš ponos Nikola.

Oštri zube,ali ipak zazire od jačine motora.Ja zazirem samo od njegove visine.Kako da ga spustim malkice?

post-6761-12879045683154_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja