bosske 67 Napisano Jul 14, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd, medakovic Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovakvim ili slicnim problemom, naime skuter ide kao zmaj, poteze odlicno, ali na negdje intervalu 5-5500 rpm ima kako je ja zovem zonu slogiranja...znaci ako idem polako u toj zoni obrtaja on pocne da neravnomjerno radi, kao da kasni paljenje i radi skroz pogubljeno, ispod i iznad toga radi bez greske, ako idem recimo uzbrdo opet kad naidje na 5k zakuca i pocne da radi kao putnicki auto sa elektronskom blokadom broja obrtaja u crvenom polju, onako na prekide, isto se desava kad brzo rukom ukljucujete i iskljucujete prekidac za gasenje skutera,,,da bi bilo lakse da se razumije. i kad udje u tu zonu blokade (5-5,5k rpm) ili nece nikako da primi gas vec trokira dok ne prezupci i predje preko toga onda ide normalno i na svim obrtajima se ponasa kako treba, nema nikakve trzaje niti bilo kakav problem. primijetio sam i da obrtaljka kad udje u zonu slogiranja padne na 1000rpm, dok ne probije i ne preskoci te obrtaje. Obisao sam par servisa ali niko nema ideju, svi mi gle cuda kazu da je problem do struje...pa ja sam mislio da su gremlini, ali eto skontali smo da je struja, sto mnogo olaksava...e sad mijenjao sam svjecicu, kabl, kapu, bobinu, i cdi, i nista se ne desava, jos mi ostali namotaji, pickup za obrtaje radilice, i magnet, mada nikako da povezem skako bi to da ima uticaja, ali ne znam vise sta da mu radim. Ako se neko slucajno susretao sa ovakvim problemom, volio bih da podijeli iskustva i nacin rjesavanja jer je bas iritantno kad podjes da ubrzavas i on zakuca kao da je u blokadi. od blokada on ima samo pick up na kvacilu, nema nikakve druge blokade i isto se ponasa i sa ukljucenim i iskljucenim pickupom. jedino sto sam primijetio je da kad skinem magnet i cackam pickup na radilici ponekad se smanji to trazanje pa onako ponekad kao trzakne, a nekad opet nema sanse da preskoci da me dobro ne iscima na 5k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosske 67 Napisano Jul 16, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd, medakovic Prijavi odgovor kao problematičan Evo posto niko da odgovori, hajde da ja odgovorim, juce pretresem sve zivo, novi namotaji, magnet, bobina,,,i opet isto...aaaaa, da covjek popizdi,,ajde sjednem pa sve ispocetka,,,odem do drugara servisera i krenem redom da otimam dijelove za probu ))....problem je ipak CDI, ali nevjerovatno da sam probao 4 CDI-a od kineza, dva od Eagla, i dva od drugih koji odgovraju, i svi su imali neke boljke, jedan daje isto kao i moj, jedan trokira i na 2k obrtaja, jedan nema obrtaljku pa ne prikazuje obrtaje. uglavnom probasmo svasta... i onda nadjemo jedan od CPI original... kad sve radi kao satic, nikakvih trokiranja, nikakvih problema, nista,,,sve u najboljm redu...eto pa ako se nekom bude desavalo slicno, zaboravite kineske cdi-jeve, veliko sranje da prostite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jul 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na korisnoj informaciji! Moj drugar je dugo imao problem sa Hondom XLR, nekada se ugasi i neće da se upali - bez ikakvog pravila. Nedeljama radi, a onda u par dana neće da startuje ili se gasi često. Problem je takođe bio u CDI-ju, ali prvi kojim ga je zamenio isto nije bio ispravan. Tek drugi je radio kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...