Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Da sam ja ostao de sam,nego moji uzeli stan u tri lepe,i ono Nebi moj motor nikad bio u oglasima,da se ja nisam preselio nego me to stislo i to je to,a sad treba i da radim,i studiram na faksu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Sta mislite o ovom ulju za speeda,ja ga danas kupio i platio 800din,valjda polusinteticko,castrol,10w-40,i sta mislite,el original?

DSCN2494.jpg

DSCN2495.jpg

DSCN2496.jpg

EDIT:Ako neko iz nekog razloga ne moze da otvori sliku u pitanju je castrol power 1 4T 10w-40,bas za motore.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

ja ga imam u masini, malo tise radila nakon zamene ulja, kasnije primetio da menjac manje glavi i da zeza u odnosu na motul5100

ok,hvala,sipam ga onda pa da vidim kako ce da se ponasa,inace pre oko 900km sam sipao motul 5000 10w-40(znaci ne 5100 nego 5000),i uopste nisam zadovoljan,sad hocu da ga promenim,siguran sam da je motor izgubio malo na perfomansama u visim obrtajima,menjac mi je posle 300-400km isao teze i vise glavio nego sa onim starim koje je preslo preko 2000km,a uz to mi se cini i da je masina malo bucnija,kao da se i ventili vise cuju itd...tako da sam odlucio da ga zamenim,mislio sam da probam motul 5100,ali ga nije bilo,i prodavac mi je preporucio ovo,tako da sam ga uzeo,dosta je jeftinije od motula,a ako je stvarno bolje kako kazes onda definitivno prelazim na njega...javljam sutra kako se motor ponasa sa novim uljem.

pozz

• Zainteresovan, 824 postova

Sta mislite o ovom ulju za speeda,ja ga danas kupio i platio 800din,valjda polusinteticko,castrol,10w-40,i sta mislite,el original?

DSCN2494.jpg

DSCN2495.jpg

DSCN2496.jpg

EDIT:Ako neko iz nekog razloga ne moze da otvori sliku u pitanju je castrol power 1 4T 10w-40,bas za motore.

Koliko si platio ulje? Javi obavezno, mozda cu i ja da promenim kada vidim da hvalite ulje. Uvek sam sipao 5100 i bio zadovoljan, mada mozda uz ovo bude bolje, jer ne znam za bolje jer nisam menjao ulja. Na svakih 5000km se menja ulje, sto si ti na 2000km menjao, ako ti je noviji motor malo presao onda ok?

Menjao sam ga ustvari prvi put na oko 3000km,ali sam ga promenio zato sto ne znam kad ga je stari vlanik menjao,kolko je stojalo itd...i sipao motul 5000 sa kojim se posle 300km ponasao gore nego sa tim starim.Nadam se da ce sa ovim da bude bolje,a placeno je 800din.

Inace ja ne verujem da cu da ga menjam na 5000km i ako se pokaze ok,max 2000-3000km i ponovo ga kupujem,nije mnogo skupo,a znaci sigurno da se cesce menja,masina je verovatno onda dugotrajnija,a i posle zamene je menjac mnogo meksi,mnogo lepse upada u brzine,ne zaglavljuje uopste kad se npr zaustavis i oces iz 5. da ga isaltas do 1. ,a sa ovim motulom moram bas izmedju svake brzine da popustim malo kvacilo pa tek onda sledeca,a uz to je i u voznji dosta tvrd.A bitno mi je da sot vise traje,ipak planiram da speeda vozim duze,jer je stvarno extra motor,lepo zigleda,ide sasvim ok,o potrosnji vec da ne pricamo,mnogi upaljaci bi mu pozavideli :lol:

Evo promenjeno ulje,prvi utisak je odlican za sad,definitivno se nisam utripovao da je izgubio snagu sa motulom,sad opet ide kao nekad,pre sa motulm do 8K dodje nekako,do 9K dodje,ali sa mucenjem,i tacno se oseca da nema snage uopste,u vecim brzinama uopste nije ni isao preko 8K,maximalna je bila oko 95kmh,sad je malo manje od 110kmh,uz brdo drugi motor,u visokim obrtajima se tacno oseca onako kako rezi i vuce,a sa motulom je u visokim samo vristao a nije imao tu snagu.

Onda sam primetio da kvacilo nekako lepse hvata,kad sam na sljunku bez problema hoce da prokliza zadnji tocak ako naglije krenem,sa motulom je to bilo veoma tesko.

Menjac je naravno dosta meksi,manje glavi itd(mada je on bio mekan i kad sam sipao motula,tako da to nije neko merilo,sa bilo kojim novim uljem je on mekan,samo sto to kratko traje).

E,da,i ventili se za nijansu manje cuju,kao da masina malo mirnije radi.

Znaci motul 5000 10w-40 ne preporucujem nikome za ovaj motor,videcemo kako ce da bude sa ovim castrolom,za sad je utisak stvarno pozitivan.

Znaci ipak je moguce da izgubi na perfomansama zbog ulja,i to je bas primetna razlika,oseti se odma,cim sam ga prvi put malo poterao,kao da motor prodise,sa motulm kao da je bio nekako ugusen,vrti se on,ali samo vristi u prazno i nema snage,sa ovim je potpuno druga prica,uz brdo gde je izlasio dok je motul bio nov 60 ravno,posle tih 900km je izlazio i ispod 60,a sa onim uljem koje je bilo u motoru,i sad sa ovim castrolom izlazi oko 65kmh.

Zao mi je sto nisam imao prilike da uporedim ovo ulje sa motulom 5100,posto bi onda bila oba polusinteticka,a onaj motul je bio neka HC tech tehnologija,kako mi je prodavac objasnio nesto izmedju polusintetickog i mineralnog.

I meni ide kao tvoj 95-100km/h, sa tim uljem bi onda isao 115km/h sigurno kao pre sto sam ga vozio. Javi posle 20ak dana jel ostalo sve isto, pa cu onda i ja menjati ulje za nekih 1000km.

I meni ide kao tvoj 95-100km/h, sa tim uljem bi onda isao 115km/h sigurno kao pre sto sam ga vozio. Javi posle 20ak dana jel ostalo sve isto, pa cu onda i ja menjati ulje za nekih 1000km.

Ja bi ga probao,ako nista drugo jeftinije je od motula,i to ne bas malo,motul je oko 1200din a ovo sam platio ravno 800,to je znaci 50%

a jbg 50% od 800din :D znaci 50% skuplje onda,a kod mene je 1200din,moze da se nadje u nekim prodavnicama za nesto preko 1100din,u nekim je ravno 1200,tako da sam napisao 1200.

A ti ako si bio do sad zadovoljan motulom mozda je glupo da ga menjas,ja sam sipao ono kao mineralno motul,i bio totalno nezadovoljan,ali pretpostavljam da je 5100 bolje,sam odluci,posto su oba polusinteticka valjda mozes da ih mesas ako treba i pri svakoj zameni,nebi trebalo da bude problema,tako da te nista ne kosta da probas,taman da nam izneses tvoj utisak,pa da znaju ljudi sta ubuduce da kupuju.

Evo danas sam ga jos malo vozio,i jedina primedba je da menjac malo vise glavi nego kad je onaj motul bio nov,kad ga vracam iz 5. u 1. hoce da zaglavi jednom ili dva puta,a sa motulom nije uopste glaivo(u pocetku,posle je glavio izmedju svake brzine),sve ostalo je super,definitivno bolje perfomanse(to pripisujem tome sot je polusinteticko,a motul je bio mineralno),motor lepse i mirnije radi itd...uglavnom ne znam sta da ti kazem,dal da prelazis sa motula na njega,ja nisma proboa motul 5100 tako da ne mogu da sudim,ja cu da vidim kako ce vremenom da se pokaze ovo ulje,ako ostanu iste perfomanse i rad motora kao sad definitivno ga ponovo uzimam.

A ne znam dal sam rekao,ali i kvacilo mi nekako lepse hvata.

• Svrati ponekad, 103 postova

Drugari, jel moze neko da mi napise dimenzije za Lanac i lancanike za speed 150, moram da kupim, trazim u komppp, ali nemaju za keeway, vec mi traze dimenzije pa ako ubodemo od nekog drugog... istego sam lanac do poda, bas moram sto pre da zamenim to:)

• Svrati ponekad, 363 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09

Verovatno ide 428 korak, bar je tako na YBRu, trebalo bi da ima 118 linkova, al najbolje je da prebrojis osovinice..

• Svrati ponekad, 103 postova

Jel neko menjao skoro, jel zna neko za sigurno podatke? Takodje, lancanike koje duzmem?:)

http://www.kompp.co.rs/catalog/rezervni-delovi/ek-lanci-1/

http://www.kompp.co.rs/catalog/rezervni-delovi/lancanici-1/?sort=3&cat=&Page=3

dajte predloge plsss, moram sto pre da uradim ovo dok mi nije spao lanac u voznji a onda sam najebo

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650

ej jel hoce neko da kupi keewaya speeda 125,2008 god,ja prvi vlasnik,servisiran redovno...

presao 9700...dajem ga za 700!!!

Ulja ide neko kaze oko 800ml, ali preciznije je da sipas sve dok ti sa strane na prozorcetu bude na pola. Sipas, upalis da se razleti ulje i pogledas prozorce ali da motor ne stoji na centralnoj.

E imam alarm na speed-u, i desilo mi se da se upale sva cetiri zmigavca i svetle nonstop, mislim da je to nemoguce da se upale kao kod drugih motora dok vozis, ovo je bilo slucajno? Da napomenem nije paljeno na kljuc skroz levo kada se okrene pa svetle poziciona svetla, ovo su zmigavci svetleli.

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

Ne znam kako vi vezete sajlu za zadnji tocak, ja sam provukao kroz amortizer pa za gumu, a na prednjem imam lanac podebeo. Palo mi na pamet bzvz da slikam.

post-8374-0-56033400-1349213504_thumb.jpg

Sto se prednje gume tice, moj ti je savet da navuces neku zastitu preko lanca, da ti ne bi vremenom ostetila tocak... 0takoje.gif

Razmisljao sam o tome, mada felne sam farbao, imam jos farbe tako da od.lanca.moze samo malo farbe spasti. Kada ga stavljam polako provlacim da nebi spala farba. Neko crevo da navucem ne znam gde da nadjem toliko debelo, da uvijem u selotep traku bice kruto i nece biti lepo, videcu nesto.

• Svrati ponekad, 264 postova

Kolege , jel menjao neko nekad lezajeve u volanu ? I koliko kostaju, i da li je komplikovano ??? Kaze mi majstor da su mozda oni otisli jer mi se teze okrece nekada kada skroz savijem u stranu,nije jako tesko al malcice se oseti..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja