Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Si-MKSA

Gde ti tacno curi gorivo? Kada zavrnes slavinu jos ima goriva u karbu pa moze motor da radi i 5min na leru dok se ne ugasi. Ti samo neke zezancije imas sa njim, jbg.

nesic1

7000km, nov kupljen, nikakvih popravki, tri puta riknulo prednje svetlo, nemam sta vise da kazem. Inace ga i turiram a bilo je price da hoce da se nesto otkaci kada se turira u crveno ali se to meni nije desavalo.

Sta to da se otkaci,ja nisam nailazio na to?Ja sam probao nekoliko puta da ga razvucem do crvenog(preko i nece),i nista mi se jos nije otkacilo,ali da znam da malo ulaganim ako je stvarno opasno,ipak bolji motor nikad nisam imao,stvarno je fantazija,video sam sta znaci sipaj i vozi tek kad sam njega kupio :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 824 postova

Si-MKSA

Pa gte ti tacno curi, jel vidis? Ako zatvoris slavinu onda moze biti do nje da ne dihtuje dobro ili do rezervoara, pogledaj ga malo bolje, najbolje skini ceo rezervoar prosto je pa pogledaj (ja nisam nikada skidao rezervoar a bas je lagano, tada sam ocistio i filter goriva jer ovako ga nisam mogao skinuti).

Milos96

Cuo sam da 150ice turiranje bolje trpi nego 125ica, mada sumnjam u to jer kazem da i ja moj turiram ali ga ne zadrzavam duze od 2-3sek preko crvenog (i do kraja sam nekada turirao), ali ipak se bojim a i necu da ga mucim, samo malo da cujem kako prede. Ma potrosnja mu je kao kod skutera malih, trosi kao upaljac, stvarno sam prezadovoljan sa njim. I hladjenje mu je super, drzi konstantnu temperaturu iako predjem u jednom pravcu 70km. Samo da je malo udobnije sediste, zadnja kocnica malo spustenija i da nema toliki hod do kocenja, i da su oslonci za noge malo napred pomerene, lakse bi bilo kada na daljinu vozis. To su sitnice, ali za te pare koliko sam ga ja platio (950E) je dzabe!

Nesto mi nije jasno, ne znam da li sam u pravu.

Na prvoj slici pod B bi trebalo da pise kada je registrovan, a pod I do kada MORA ponovo da se registruje ili ako se predje taj datum onda se moraju i nove tablice uzimati??? Jesam upravu?

Na drugoj slici pod H pise do kog datuma traje kartica?

Inace najjeftinija registacija koju sam nasao je 6500din. A prosle godine je bila ukupno 9000din sa novim tablicama koje kostaju 1000din.

post-8374-0-06115700-1331807824_thumb.jpg

post-8374-0-84033400-1331807829_thumb.jpg

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

ovi 21.4 kad si registrovao a onaj drugi mozda prva registracija ili kad je kupljen?

@Milos96

ma neki kao kazu da je 150 kvalitetniji od 125 pa ja zato da pitam, a to moze da se otkaci na svakom kad vozis i onda ga zezas na gas dajes-oduzimas.

nego jel zna neko koliko nam je na kiviju jak alternator? razmisljam da probam ugradnju hho kao probu?ako nesto skenjam nije skupa popravka

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Nesto mi nije jasno, ne znam da li sam u pravu.

Na prvoj slici pod B bi trebalo da pise kada je registrovan, a pod I do kada MORA ponovo da se registruje ili ako se predje taj datum onda se moraju i nove tablice uzimati??? Jesam upravu?

Na drugoj slici pod H pise do kog datuma traje kartica?

A – registarska oznaka vozila

B – datum prve registracije

I – datum izdavanja saobraćajne dozvole

C.1.1 – prezime vlasnika (firma odnosno naziv za pravna lica)

C.1.2 – ime vlasnika

C1.3 – prebivalište (sedište) i adresa vlasnika vozila

C.3.1 – prezime korisnika vozila (firma odnosno naziv za pravna lica)

C.3.2 – ime korisnika vozila

C.3.3 – prebivalište (sedište) i adresa korisnika vozila

D.1 – marka vozila

D.2 – tip vozila

D.3 – komercijalna oznaka (model)

E – broj šasije

F.1 – najveća dozvoljena masa (ovde ubaci link ka pojmovima)

G – masa

H – važenje registracije (upisuje se datum kada se zamenjuju registarske tablice)

K – homologacijska oznaka

P.1 – radna zapremina motora

P.2 – snaga motora u kW

P.3 – vrsta goriva ili pogona

Q – odnos snaga/masa u kW/kg (samo za motocikle)

S.1 – broj mesta za sedenje uključujući i mesto vozača

S.2 – broj mesta za stajanje

Malo mi je cudan kod tebe broj upisan pod slovom Q. :zvizduk:

• Svrati ponekad, 264 postova

Ma ne curi meni pored nigde nego kad sam ispraznjivao rezervoar skin uo sam crevo i skontao da i kada je zatvoreno i kada je otvoreno ima protok goriva, al kontam da to nista neskodi jer kad se napuni karb plovak vise ne dozvoljava protok.. Kada je otovrena slavina ima redovan protok a kada zatvori ima mali protok, al ipak curi..

ovi 21.4 kad si registrovao a onaj drugi mozda prva registracija ili kad je kupljen?

@Milos96

ma neki kao kazu da je 150 kvalitetniji od 125 pa ja zato da pitam, a to moze da se otkaci na svakom kad vozis i onda ga zezas na gas dajes-oduzimas.

nego jel zna neko koliko nam je na kiviju jak alternator? razmisljam da probam ugradnju hho kao probu?ako nesto skenjam nije skupa popravka

Ali sta da se otkaci,meni drug pricao da su njegovom drugu( :lol: )na speedu izleteli ventili zato sto ga je mnogo dugo drzao na velikim obrtajima,nije ga uopste pustao dok se nije ugasio,pa ne znam dal mislite na to,ili neku sitinicu...

Krema

E jesi ga objasnio svaka cast, hvala! Znaci istice mi registracija 21.04.2012. A ja sam utripovao da sam ga registrovao samo jednom i to u martu pa sam mislio da sada treba da mi istekne. Ma to pod Q je jacina azdaje hehe.

Milos96

Zaboravio sam sta moze da se otkaci ali mislim da je bas ovo sto si ti pomenuo, ventili da iskoce. Koliko ga je dugo drzao na max? I sta je radio posle kada su izleteli ventili, opet se steluju ili neka popravka sta se radi tada? Mislim da se samo nasteluju samo jel?

Ne znam stvarno sta je radio,ali znam da nije samo stelovanje,mislim da tad mozes slobodno da bacis motor,jer upadnu ventili u cilidnar,cak se desava i da probiju klip i odu u karter,a generalna ne verujem da se isplati(tesko da ima delova za generalnu),tako da nema zezanja ako je na to mislio,mada to moze da se desi na svakom motoru ako se tera u crveno(cetvorotaktnom),ja sam licno video jednog kawasakija zzr600 kod majstora sa rupom u klipu,kaze covek ga na motorijadi drzao u blokadi,i ventil mu se otkacio,proso kroz klip i otiso u karter,i naravno trebala mu je generalna.

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: honda cb 500 x

:takoje:

drugar hoce da kupi speed-a 125, pa me zanima kako su se pokazali, regler i sl, da li imaju neke boljke, 150ccm vozim i znam da su dobri, 125 nisam imao prilike da vozim pa da pitam, i napisite koliko su vam ukupno presli motocikli i koliko ste vi sa njima presli.

pozdrav :moto3:

Pozz, sve sto si nabrojao je OK :care: ,boljke nema, sve zavisi kako se vozi... :moto3: :moto3: :moto3: malo trosi,a u jednom cugu sam presao oko 200 km u jednom pavcu, a tako i za kuci i nisam imao problema, temp. ja bila oko + 35C, za safalt da ne pominjem...pakao, a On jos bolje ide sto je toplije...

Uzgred ,ja prodajem moga, pa ako hoce... :neznam: :neznam: ima ga u rubrici(prodajem) :takoje:

Spoljnju gumu kupuj NOVU, jer fabricka se vremenom " >:(:care: istrosi" i pojede unutrasnju... :P :P :stabre: :stabre:

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

@blue

imas PM u vcezi motora, dal ovde il tamo ne mogu da se setim, vidi pa mi odg

ma odgovara mi guma fabricka jer je tvrdja i traje, pa zato, za ozbiljnije voznje sad imam veci motor

Danas sam ga malo sredio... ako ima jos neko nesto da doda a da sam trebao da uradim neka napise?

- Filter vazduha ocistio

- Filter goriva ocistio

- Proverio nivo ulja u motoru na prozorcicu i dolio malo ako je potrebno bilo

- Lanac odmastio i naprskao

- Gume oprao i naprskao

- Proverio kocione diskove i paknove

- Zamenio ulje u prednjoj i zadnjoj kocnici

- Proverio zategnutost lanca

- Ocistio kurblu i naprskao da ne zardja jer mi se jednom desilo da je nisam mogao spustiti

- Naprskao i klackalicu za menjanje brzina

- Ocistio svecicu

Ostalo mi je jos da dovrnem sve srafove koje postoje ako se slucajno neki malo odvrnuo.

E jel na felnama ima neka farba tanka? Pitam jer kada sam odmascivao lanac kapljala je ta tecnost a jaka ja, skida sve (cale mi doneo pre godinu dana ali ne zna pravi naziv tecnosti), nego, pocne i felna da se vidi kao da je gola. Moram je naprskati nekim sprejom da ne hvata rdja. Sta vi mislite o tome?

post-8374-0-14031400-1331922473_thumb.jpg

• Motorista u pokusaju, 282 postova
  • Motocikl: Keeway speed 150

E jel na felnama ima neka farba tanka? Pitam jer kada sam odmascivao lanac kapljala je ta tecnost a jaka ja, skida sve (cale mi doneo pre godinu dana ali ne zna pravi naziv tecnosti), nego, pocne i felna da se vidi kao da je gola. Moram je naprskati nekim sprejom da ne hvata rdja. Sta vi mislite o tome?

Auuuu,ovoga kod mene nema,sa cim si prskao?

Jesi video kako cisti metalne delove i lanac je maltene beo ispao, pa ne znam kako se zove ali tu tecnost koriste fabrike za ciscenje masnoce metalnih delova, jaka je cisti i skida nenormalno brzo. Izgleda da su budjavo ofarbali u fabrici felne pa je zato spala farba.

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

Ja sam imao isti problem! Kupio sam polovan motor i vrlo brzo je pocela farba da mi se skida na istom mestu kao i tebi! :(

Morao sam da ga prefarbam, nazalost... Mada uz malo truda i kreativnosti, posle farbanja je bio jos bolji! :takoje:

Zato cetkicu i boju u ruke! :lol:

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Keeway SPEED 125

Nije 100% sigurna informacija, ali mislim da datum isteka registracije ne piše na saobraćajnoj dozvoli, već na onoj nalepnici što smo morali da zalepimo. Da nas ne globe bezveze :)

Wesley

Farbao si sa cetkicom ne sa sprejem?

3BoHe

Sutra ujutru cu pogledati sta pise na nalepnici, zbog gluposti da mi naplate a sa njima se ne vredi svadjati!

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

Wesley

Farbao si sa cetkicom ne sa sprejem?

3BoHe

Sutra ujutru cu pogledati sta pise na nalepnici, zbog gluposti da mi naplate a sa njima se ne vredi svadjati!

Farbao sam na tenane - cetkicom! :takoje:

Na kraju je super ispalo! :moto3:

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Yamaha DT 80 Keeway speed 150

pzdrav braco kinezi :zdravo: Kako idu mahine? Ja mog danas prvi put upalio posle 4meseca. Upali ko mina,stim sto je akomulator bio skinut. Ma ovi kinezi su cido!!! Zivela kina :takoje:

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja