Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp 600......1990 eura !!!

Recommended Posts

• Ponosni BJB Redar, 1217 postova
  • Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš)

Nemam ni pare ni punta ali imam Pegaso 650 ie 2001.god i spreman sam na bilo kakav dogovor oko motora posle ovolikih pohvala. :) pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6543 postova
  • Motocikl: đački pešački

Nemam ni pare ni punta ali imam Pegaso 650 ie 2001.god i spreman sam na bilo kakav dogovor oko motora posle ovolikih pohvala. :) pozz

Hvala ti na ponudi, al imam već motor na kome ostajem. A prava pohvala će biti od onog ko ga kupi, a za sad, u ovakvom stanju ga je videlo svega nekoliko ljudi iz okruženja koji ne učestvuju na forumu, komplimenti dolaze još od predstanja koje nije ni blizu sadašnjem.

Začuđujuće je da nema gledanja makar iz čiste znatiželje ako je već cena visoka, mada desetak odsto ne smatram nekom bitnom razlikom. Očigledno nema interesovanja, bedologija.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Evo taksativno navedeno šta je urađeno, a što traži bilo koji polovniji motor, posebno delovi posebno rad:

Mterijal:---------------------------------------------------------------------------------Rad €:

merenje kompresije -------------------------------------------------------------------------10

čišćenje krburatora i rezervoara i kontrola membrana----------------------------- 20

sinhronizacija karburatora i podešavanje CO2 -------------------------------------- 20

svećice -----------------------------------------------------------10 ----------------------------5

štelovanje ventila ----------------------------------------------------------------------------40

dihtovanje dekla ventila ----------------------------------------------------------------------5

ulje 3 l, filter ulja, i vazduha ---------------------------------50 ---------------------------5

mgnetni čep kartera ---------------------------------------------5

antifriz -------------------------------------------------------------10 ---------------------------5

ulje viljške --------------------------------------------------------10 --------------------------10

sajla kuplunga ---------------------------------------------------10

lager kormana ---------------------------------------------------30 --------------------------30

kočiono ulje ------------------------------------------------------10 --------------------------10

španovanje žbica i centriranje -------------------------------------------------------------25

kilometar sajla----------------------------------------------------- 5---------------------------- 5

zupčanik pinjona ------------------------------------------------29 ----------------------------5

regler ---------------------------------------------------------------60---------------------------10

alarm ---------------------------------------------------------------18 ---------------------------10

centralni štender unikatni--------------------------------------50

žabice plastike ----------------------------------------------------------------------------------20

crni sprej ------------------------------------------------------------5

boja -----------------------------------------------------------------16---------------------------30

detaljno pranje lanca i podmazivanje------------------------- 5 ---------------------------5

pranje i voskiranje------------------------------------------------- 5

originalni komplet alata------------------------------------------10

razno:beliWest,dugiLD,cocacolasbeličep,nikšićocrno,granddeluxe... -------------50

registracija -------------------------------------------------------160

________ ______

548 + 230 = 778

Motorcikl: 1.800 + 778 = 2.578

Zaboravio jednu stavku koja uopšte nije zanemarljiva na ovu ekonomsku krizu, a to je gorivo potrošeno u međuvremenu tamo-ovamo :) :)

• Podržavam 3

Svako glednje motora košta bar 10 € čim se mrdne iz okoline i eto stotke očas posla. Odlazak po deo, kod nekog po savet...ide gorivo samo tako. Svi mi gledamo samo suvu cenu a zaboravljamo još gomiletinu troškova. Svi smo izgleda u nekom virtuelnom svetu, još kad bi takav i novac bio. Kad sam svojevremeno jurio auto, a tu su tek kršabe, vidim da ću ceo auto da sagorim kroz benzin. Okrenem priču, ako je tako ko što kažeš uzimam al doteraj, ako nije nista, a ako mi se ne svidi iz nekog mog razloga, plaćam duplo gorivo. Da vidiš kako prodavci beže. Svima je tuđe gorivo i vreme besplatno a nije tako.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 206 postova

eeeee mile kako sad okreces pricu kad svoje prodajes

ne vredi taj ta te pare tako si govorio kad si kupovao

a sta je sad kad prodajes druga pesma poz drugar

• Podržavam 11

• Zainteresovan, 501 postova

Zaboravio jednu stavku koja uopšte nije zanemarljiva na ovu ekonomsku krizu, a to je gorivo potrošeno u međuvremenu tamo-ovamo :) :)

pa mora i mile nesto da casti

• Podržavam 1

eeeee mile kako sad okreces pricu kad svoje prodajes

ne vredi taj ta te pare tako si govorio kad si kupovao

a sta je sad kad prodajes druga pesma poz drugar

I moje mišljenje je da ove starine ne bi trebalo da vrede za onoliko koliko se prodaju, al svetsko tržište tako nalaže pa i mi tako, istina jeftiniji smo za TA. I sad smatram da sam platio motor više nego što bi trebalo, iako sam ga kupio po prosečno uobičajenoj ceni. Nisam nikom pričao da motor ne vredi te pare ako mi je rečeno pri preliminarnom razgovoru pravo stanje stvari, a to se odnosilo na stvari koje se golim okom odmah vide. Ni moj kad sam kupovao, cenkao se naravno, ni jednom Marku nisam izgovorio tu frazu jer sve što mi je on ispričao, zatekao sam tako. Pitao sam ga jel može niže, tražio da razmislimo i vrlo brzo smo se dogovorili i ja kupio. Naravno da je bilo prodavaca koji su na egzatna pitanja davali lažne opisne odgovore i najnormalnije je da se komentariše da to ne vredi te pare jer nije kao što je rečeno. Ako čovek recimo kaže da je zadnja nova, a ona trula, kida se običnim noktom, prednja 70%, a skroz izbrisane šare po čelu, šta da se kaže osim da ne vredi. Ili na pitanje kakvi su oklopi i boja, kao sve besprekorno, a ono pukle na sto mesta a motor farban četkom.

pa mora i mile nesto da casti

Koštalo me jedno gledanje petnaestak € čorbe i još dvadesetak kafana. A bilo toga više puta. Ako to zaračunam biće još par stotki, samo ne bi imo kom da ispostavim račun, ionako je moj primerak dovoljno skup.

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

mene i dalje intersuje ona lada u pozadini.Koliko je presla ,jel prvi vlasnik,da nije divljak(mislim da nije skinuta sa osiguranja)...

mene i dalje intersuje ona lada u pozadini.Koliko je presla ,jel prvi vlasnik,da nije divljak(mislim da nije skinuta sa osiguranja)...

Ona Lada nije skinuta sa osiguranja al zato mnogi motori jesu.

• Podržavam 1

Bukvalno jedno jedino oštećenje, ogrebotina...na motoru, predhodnik je bušio rupe da bi pričvrstio oklop. To je zapunjeno plastikom i malo zamackano nekom belom bojom, staviću nalepnicu neku, a stavljena i original žabica ispod. I ceo kompletan original fabruički alat koji je ne zamenljiv za mnoge radnje oko motora, prodaje se na oglas inače dvadesetak €.

post-6989-0-16219200-1317030809_thumb.jpg

post-6989-0-66437400-1317030812_thumb.jpg

uhhhhhhhh,odoh da dopisem alat u ponudi za svoj TA!!! :moto3:

Nego, kad treba svećica da se zameni, nemoguće je ičim drugim osim ključem iz kompleta.

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Nego, kad treba svećica da se zameni, nemoguće je ičim drugim osim ključem iz kompleta.

Da...bilo kojim kljuchem za svecice npr nikako to ne bi mogao da skinesh...mora da bude bash taj iz kompleta... ::) Moracu da pitam majstora kako je on to meni zamenio svecice kad mu ja nisam dala kljuch iz kompleta...

• I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova
  • Motocikl: R1200GS

Krajnje je vreme da se napravi grupa na fejsu - svi mi koji pratimo djuntine oglase :). Ništa lično, djunto... zeza. Inace, tema je sve popularnija, vidim da ce prevazici i ST vs AT...

• Podržavam 3

Da...bilo kojim kljuchem za svecice npr nikako to ne bi mogao da skinesh...mora da bude bash taj iz kompleta... ::) Moracu da pitam majstora kako je on to meni zamenio svecice kad mu ja nisam dala kljuch iz kompleta...

Mora da ima u radionici štek tih specifičnih alata. Zvuči banalno, al sad uz Bavarca nisam dobio alat, isto muka skinuti svećice i priključni kabl, tako da se mora tražiti komplet uz motor obavezno. Nebitno što recimo neko ne zna ništa oko motora pa ide kod "majstora", desi se maler na putu i onda kukulele.

Krajnje je vreme da se napravi grupa na fejsu - svi mi koji pratimo djuntine oglase :). Ništa lično, djunto... zeza. Inace, tema je sve popularnija, vidim da ce prevazici i ST vs AT...

Vidim ja da ću na Grand Paradu, nema tamo publika komputer i intranet, a kamoli facebuk pa je šteta da ih uskraćujem.

Nego da ja prodam motor pa da započnem "roman" Honda vs BMW.

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Mora da ima u radionici štek tih specifičnih alata. Zvuči banalno, al sad uz Bavarca nisam dobio alat, isto muka skinuti svećice i priključni kabl, tako da se mora tražiti komplet uz motor obavezno. Nebitno što recimo neko ne zna ništa oko motora pa ide kod "majstora", desi se maler na putu i onda kukulele.

Djunta to je bre kljuch za svecice...nishta tu nije specifichno....odesh u prodavnicu alata i kupish kljuch za svecice....Ja chak imam 2-3 ta kljucha...Nije to neshto shto je retko ili nedostupno...

Isto tako to shto nisi dobio alat uz Bmw-a ne znachi da ne mozesh da ga kupish u prodavnici.

Djunta to je bre kljuch za svecice...nishta tu nije specifichno....odesh u prodavnicu alata i kupish kljuch za svecice....Ja chak imam 2-3 ta kljucha...Nije to neshto shto je retko ili nedostupno...

Isto tako to shto nisi dobio alat uz Bmw-a ne znachi da ne mozesh da ga kupish u prodavnici.

Za Ta mora njegov ključ, na prednjem cilindru nema šanse išta. Takođe za zadnju viljušku ključevi imaju dodatke za produženje poluge.Za BMW, ima specijalan hvatač da se izvuče kapica svećice, može rukom al rizik da se iščupa kabl. Ključ za sveću je ultra uzak i relativno ugačak, ne paše ni jedan iz profi seta namenskih ključeva za svećice. Može recimo Forsov, al košta komad 10 €, traži prelzni dodatak za gedore i mnogo je dugačak tako da može da služi i ko batina. Uzo pa odusto od njega jer je ne mogu da ga smestim i mesto predviđeno za alat ispod sedišta. I svi moto alati su tako urađeni da zauzimaju malo mesta, a zamena bi zauzela pola kofera.

Ćao Mile, nije valjda da si kod kuće i ne obrćeš dvotočkaša. Dokle si stigao sa sređivanjem Bemveja.

Ni Buvljak danas ne radi, ponedeljak, i "Mi" ... imamo dušu.Trenutno su gole felne na žbicanju, stigli Mišelini a nije moguće balansirati točkove bez specijalnog alata pa dok su mi ga izradili, pa napravio kolzlić, pa...

Sad se javila enigma oko prednje osovine, nešto mi se tu ne uklapa sa lagerima il previđam nešto. No pre će da bude ono "naše" srpsko pametovanje, ( mi smo pametniji od svih), pa "majstori" nabudžili lager. Naime, na točku je veoma specifičan ležaj, redak i čisto sumnjam da je fabrika tako nešto metula a ne mogu da nađem na netu njegov egzaktan crtež, izbulji se u monitor. To je problem kod kupovine polovnjaka. Ja sam se bio zareko, pa poreko na žalost, da ću ikad uzeti nešto polovno u Srbiji, sad klocnam.

Bemvejac je zato na štenderu tužan, al se TA raduje što ga vozikam. Juče bio Transalpadžija, zabezekno se kad ga je video. I on ima identičnu rupu na oklopu sa gornje slike, naša posla, mislimo da ćemo da se provučemo kroz neku rupu u Jevropu na nekakvom nabudženom kuglageru.

Nego, ako treba da pređem tridesetak strana teme, bolje odma sad da odustanem od forumske prodaje.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Djunta, sto ne otvoris temu u BMW podforumu o problemima i sredjivanju GS-a? Svima bi nam koristila, a najvise tebi jer bi mogao da dobijes dosta korisnih saveta od starijih bmw gurua.

Eto recimo, ko ti radi felne?

Djunta, sto ne otvoris temu u BMW podforumu o problemima i sredjivanju GS-a? Svima bi nam koristila, a najvise tebi jer bi mogao da dobijes dosta korisnih saveta od starijih bmw gurua.

Eto recimo, ko ti radi felne?

Veruj mi, nikako da stignem, sve neka danguba, a već sm započeo roman. Felne, ko bi drugi do Gosn Pan.

• U prolazu, 55 postova

Dakle motocikl star 20 godina, prešao bezmalo 70.000km....ja ti nudim 800 eura, mislim da je to sasvim realno...i to u kešu...to je extra ponuda...ili da čekaš još 15 godina da postane oldtimer, pa da tržiš 2500...s obzirom da si sve na njemu radio sam, odn. bez diplome majstora i kod majstora kojima takođe manjka diploma, sve to mora nanovo da se uradi i prekontroliše...eto imaš prvu realnu ponudu pa ti razmisli...

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo

Dakle motocikl star 20 godina, prešao bezmalo 70.000km....ja ti nudim 800 eura, mislim da je to sasvim realno...i to u kešu...to je extra ponuda...ili da čekaš još 15 godina da postane oldtimer, pa da tržiš 2500...s obzirom da si sve na njemu radio sam, odn. bez diplome majstora i kod majstora kojima takođe manjka diploma, sve to mora nanovo da se uradi i prekontroliše...eto imaš prvu realnu ponudu pa ti razmisli...

Nemoj tako pa valjda su ga sluzili u kafani :cirka1: dipl. konobari i na pumpama su mu sipali corbu pumpadzije sa diplomom i to se vazi :oda2: evo ja nudim citavu iljadarku pa nek ide zivot :moto3:

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja