drvodelja 851 Napisano Jul 25, 2011 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam da sednem za laptop da ga iskontrolišem i usmerim kuda treba da ide. Inače bi ludak uteko skroz levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 25, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Evo iste uzbrdice i naseg Kome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 25, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan I nas najstariji hard enduro vozac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Требао си да упозориш на пратеће псовке док Патак иде узбрдо! Хахахахахаахах! Какво бодрење: "Држи гас, п...а ти материна!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 25, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Cuje se tacno i ciji je to glas,uostalom ko je iz tako ruralne sredine,pogadjate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Дан трећи, недеља 17.07.2011. Први дан трке - 3. део Чекамо наше са места где имамо преглед читаве стазе. Дресови су јединствени и наше препознајемо на километар у шаренишу такмичара. Међутим, Горан је скинуо дрес и вози само у гладијатору! Први стиже у подножје циљне узбрдице! Тоша ускаче у стазу и објашњава му где су алтернативне путање у случају да не стигне до врха. Наиме, на два места су направљени "испусти" са стазе. Доњи за возаче хоби класе, а горњи за ове из експерта. Оба су обележена са "Chicken's way" иако је тај околни до до врха јако зајебан јер у једном тенутку треба да са попнете уз земљани вертикални зид од нека 2 метра. Одоздо се то не види од крошњи дрвећа, али нам га је Божа лоцирао, када му се мотор под пуим гасом отео из руку и добрих 2-3 метра изледео изнад крошњи! Сви који су то видели су остали скамењени, само су му фотографи који су баш на том месту чекали сензацију викали браво! Ето га и Кома. На њему ни знака умора. Ускачемо на стазу са српском заставом и правимо представу објашњавајући му где да изађе ако не жели до врха. Покушаће до врха! Нисмо ни сумњали! Пао је баш преко пута излаза за експерт класу, али није лако подићи и покренути мотор под таквим нагибом! Стиже и Патак, а ми смо потпуно еуфорични предвођени Тошом! Не пуштамо га да крене пар минута, а Кома велике наде полаже у Патка да ће да изађе! Спретан је и воли да заврне гас на узбрдици. Зато га Кома здушно бодри! Исти сценарио са улетањем је и када се појавио Божа! Помислио је да треба ту негде да се чекира али му је Тоша објсанио: "Друже, горе се чекираш!" Ускоро смо сви на окупу у подножју брда, са нама је и Марко Продан и његов помоћник. Први дан је завршен. Мотори су мање-више у реду. Божин реп је искривљен, а Кома је поломио антену на џи-пи-ес уређају. Чека нас повратак до бокса. Нема одмора. Треба све припремити за сутрашњи дан. Исправити моторе, опрати их, променити гуме... Карпати и надморске висине од преко 2000 метара сутра чекају преко 200 учесника ове невероватне трке! Пар слика из нашег бокса у којем смо све имали! Клупу, сто и шатор смо отели од чувар паркинга, а и тоалет је послужио да на њега ослањамо моторе... Остаци пролога послиужили су као алатке! Ову флашицу у гаће му је ставио Тоша, а овај ју је носао једно 10 минута јер није хтео да прекида посао! Заступник КТМ-а за Србију и Фића исправљају КТМ са најфинијим алатом! Чувар је ускоро усткнуо под најездом српског тима! Све смо завршили око 21 сат када је почео брифинг за возаче. Сутра се стартује 60 килметара од Сибиуа. Треба да смо на ногама најкасније у 5. Ошамућујемо се са 2-3 пива (Патак је изузетак кад год се помене пиво!) и нестајемо у собама... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Пеђа фотогаф је у Сибиу долетео из Мадрида где је присуствовао невероватној сцени! Марк Кома је КТМ-ом којим вози Дакар одрадио бекфлип! Сад сам га нашао на јутјубу, па да поделим са вама! http://www.youtube.com/watch?v=QDtLdZUo-u8 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Jul 26, 2011 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan potrosio sam plusice.. fenomenalno, cestitke celoj ekipi! SpaVe svaka cast za pisanije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 26, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih slika sa rumunskog sajta (naveden na dnu slike) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Одличне фотке! Дресови су много добри! Ево га Патак на тренингу пролога Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 26, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Sta se zagledao gore,sto ne gleda gde "gazi"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Joooooshshshshsh...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me Božino poređenje Dakar relija i drugih hard enduro trka sa Romaniacs-om? Sigurno ga je neko od vas koji ste bili sa njime pitali to? P.S. Pratim ovu temu od početka i sve klipove i dođe mi da crknem od muke što ne mogu da provozam malo motor van asfalta. Glupava petna kost mnogo sporo zarasta a boli gore od bilo koje druge polomljene koske, za koju ja znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Божа до Романијакса није учествовао на хард ендуро тркама овог типа, али је познато да је ова најзахтевнија! Ипак, са прологом и тренингом, траје шест дана! Ерцберг Родео, на пример, траје свега три дана са све тренингом и кваличикацијама, сама трка траје 4 сата па ко даље стигне у том временском интервалу. У Румунији је лудачки темпо са свакодневним устајењем у 5 ујутро и дневним етапама од 160 километара баш захтевних деоница. Ове година је била супер јер није било кише. Киша још много, много отежа трку! Не знам како изгледа италијански "Hells Gate", али траје само један дан, "Tough One Little Brother" и "Tough One" исто трају само један дан. Не знам какве су пропозиције па не могу да судим о тежини. За "Roof of Africa" сам чуо да је доста зајебан. Класична ендуро трка се вози у више кругова по истом терену на којем се и тренира па је возач упознат са стазом! На Романијаксу сте стално у неизвесности од тога шта вас очекује иза кривине, иза превоје, после низбрдице... Божа је упоредио Дакар и Романијаксе и генерални закључак је да је тешко поредити та два такмичења. Дакар је исцрпљујућ јер се преваљују велике дистанце и траје 17 дана. Са друге стране, Романијакс захтева свестранију технику ендуро вожње. Није ни чудо што су бивши трајал возачи најуспешнији. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Sta se zagledao gore,sto ne gleda gde "gazi"? Тражи погледом Андреа Гогу! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Дан четврти, понедељак 17.07.2011. Други дан трке - 1. део Товаримо моторе на приколицу и крећемо магистралним путем од Сибиуа ка Букурешту тражећи старт. Налазимо га на неком 60 километру. Балон Ред Була уцртан је у пејзаж на ободу малог села. Екипе се скупљају по проширењима и пумпама на магистрали јер је стартни циљ крцат комбијима, моторима, становницима села и козама! Док се Кома и Патак пресвлаче, ја мотором одлазим до циља да видим у које време стартују. Кома у 7:24, Патак у 7:42... Тоша је, наравно, успео лендкрузером да се увуче у то сокаче и да се окрене са све приколицом. Везујемо приколице на пумпи и настављамо Тојотом у Карпате. Нижу се предивни погледи. Карпати су бескрајни и много моћни. Непрегледан планински масив. Пењемо се и налазимо тачку за гледаоце. Испраћамо Кому и одлазимо у сервис поинт који су завукли у неко сокаче. Добро је што смо на пар метара од сервисера возача про класе па можемо да видимо како то изгледа код њих. Свака алатка је на свом месту, сервисери спремни као запете пушке! Ми одлазимо да интересантног преласка реке и чекамо наше. Први налилази Кома... Маестрално прелази реку и одлази до чек поинта, ја му вадим мини трекер из ранца, Тоша преузима мотор и сипа ми гориво, на кацигу му лепе време уласка у сервис поинт... Од тог тренутка има 20 минута да крене даље. Кома је одморан и расположен. Док једе банану ја му смутим дозу Исостара у камел бегу и на Тошин знак "ало, сељаку, имаш још минут - ГУБИ СЕ" одлази до излаза. Тоша га наравно срдачно испраћа! Кома одлази под пуним гасом, канал на врху узвишења прелази на точку. Сигуран је у себе и пун снаге, а ми поносни. Тоша избацује умотворину која ће Кому пратити до краја Романијакса: "Шта је факир за змије, то је Коматовић за Карпате!" Следећи долази Патак. Следи лудачка сцена када Тоша и Фића затежу штитник ручице квачила. Минут је до истека времена и Тоша изговара легендарно губи се, али... Паткове наочаре су остале заробљене у штитнику и он не може да крене! Следећи долази Горан, исцрпљен и нервозан и у тренутку настаје такво драње и напушавање да се све тресло. Снимак имам сачуван јер је Тоша заборавио да ми полупа фото-апарат, а ја не знам да ли смем да га објавим због неприкладног вокабулара. Ипак Тоша мора да ми одобри да ми ретроактивно не би полупао Комин апарат! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 535 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan bilo bi lepo ako je u planu sledece godine odlazak da se najavi ranije . ja se kanim vec nekoliko godina da idem da gledam a nikako nemogu da nadjem drustvo . pozdrav celoj ekipi koja je ucestvovala i cestitke na uspehu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, mada bih prepravio u bilo bi lepo da organizujemo masovni odlazak kako bi podržali naše takmičare, a ujedno se i dobro proveli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, mada bih prepravio u bilo bi lepo da organizujemo masovni odlazak kako bi podržali naše takmičare, a ujedno se i dobro proveli :takoje: :takoje: :takoje: :takoje: :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hoze 153 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan vratih se sa odmora i sazzvakah shta se izdeshavalo... POZDRAV CELOJ EKIPI I JOSH JEDNOM SVAKA VAM DALA...A POSEBNO :care: TAKMICHARKE SPAVE pucaJJJJJJJ.... :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3362 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Слажем се да се организује одлазак, ако не, ту сам за друштво ко хоће да иде, надам се да ће следеће године бити боље! Честитам екипи на успеху и резултатима, поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 27, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me Božino poređenje Dakar relija i drugih hard enduro trka sa Romaniacs-om? Boza je jos prosle godine na enduro trci u Grckoj,gde je polomio kljucnu kost, rekao da je Dakar kao autoput za tu trku... Sta je tek RR Romaniacs prosudite sami Dakar je otimanje love,krajnje komercijalizovan... Napravili su ime i sad otimaju velike pare, startnina za motor je oko 13 soma a za automobil oko 24, i to je samo delic troskova. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 27, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jes' da je prošlogodišnji, ali vredi ga pogledati: Premotati na 1:35 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Jul 28, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Film je odlican!!! Jos malo pa je docarao prave izazove RB Romaniacs-a Ali sta im uradi ovaj Jarvis On deifinitivno nije covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Brate, vi ste odlicni... Kakva ekipa i kakav rezultat, treba vas staviti u sve anale srpskog motosporta!!! Nadam se da ce za sledecu godinu neko prepoznati potencijal i uloziti u sve vas taman toliko da lagano ponovite sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...