Jump to content

Moto Zajednica

Sta bi moglo biti

Recommended Posts

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Imam problem motor pocinje da "prekida" i gubi snagu, nekada u normalnoj voznji, na pravcu, a najcesce kada kocim motorom, pa dam gas, a on se ponasa, kao da mu od 4 svecice, radi jedna i to jedva.

E sad, svecice sam promenio pre par stotina km (i mislio da sam resio problem), tom prilikom opran je karburator i promenjene su membrane.

Mislim da sam uspeo da "uhvatim" neku pravilnost u ovim desavanjima, i primetio sam de se ovo desava tek kada se motor vec dobro zagreje. To znaci da je kazaljka presla prvu crtu i usla u polje nekih 2-3mm.

Ima li neko ideju sta bi moglo biti?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6449 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kad crkne cutt off ventil na TA, motor jako puca iz auspuha, ali ne gubi snagu, tako da to nije. Da li prekidanje ima veze sa time koliko je odvrnut gas u trenutku prekidanja ?

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Boki,zaglavljeni su ti klipovi ventila sauga.Imao sam isti problem.Odvrni ih oba i lepo podmazi sajlu da se klipovi vracaju na svoja mesta nakon otpustanja sauga.

Kad crkne cutt off ventil na TA, motor jako puca iz auspuha, ali ne gubi snagu, tako da to nije. Da li prekidanje ima veze sa time koliko je odvrnut gas u trenutku prekidanja ?

Ne, nema veze, jer nekada se desi u voznji, na pravcu, pri 120km/h, a najcesce, kada kocim motorom, pa hocu da dodam gas, a ono krene trokira. JA onda zavrcem i pustam gas, ono se nista ne dogadja neko vreme, a onda prihvati i krene normalno. Medjutim sto je motor zagrejaniji, sve cesce i sve duze trokira.

Boki,zaglavljeni su ti klipovi ventila sauga.Imao sam isti problem.Odvrni ih oba i lepo podmazi sajlu da se klipovi vracaju na svoja mesta nakon otpustanja sauga.

Sve je to sredjeno i podmazano prilikom skidanja karburatora.

Nego, da li bi mogla biti struja, te bobine, kako se to manifestuje? Kablovi. mozda, kako da to proverim?

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Nije to do struje,nego do goriva.Kada pocne da ti prekida,skini kabel sa svecice koju mozes da dohvatis i proveri ima li varnice,a skoro sam siguran da ce imati.

Zbog istg problema su mi doterali AT 07A u kombiju,bili su ubedjeni da je struja,pa je ipak bio saug.07A ima isto paljenje kao i tvoj(i moj) TA,i iste karburatore.

A opet kada razmislis,problem ti se javlja od kada su ti servisirani karburatori...Svako moze da pogresi i pored najbolje volje da se uradi posao kako valja.

@Joska

Pravo da ti kazem, ova situacija i jeste razlog sto sam menjao svecice i servisirao karburator, tako da to nije novost.

Nego, da li mozda nije u pitanju vakuum na slavini za rezervoar?

Imam utisak da kada (evo malo pre) na auto putu, odjednom pocne da gubi snagu, ja zavrnem rucicu gasa do kraja po nekoliko puta i nista se ne dogadja, motor se i dalje ponasa kao da mu je zavrnut benzin, a onda u jednom trenutku, imam utisak kao da mu pogodim mesto(negde na pola gasa), primi gas i normalno pocne da ubrzava.

@bajone

Pali potpuno normalno kada je zagrejan. Doduse, ako se ugasio sam, kada je na leru, usled ove "situacije" onda se malo kao pomuci, a ako sam ga ja ugasio, onda pali odmah.

Dakle, problem je bio banalan, prosto ne mogu da verujem koliko. Crevce za vakuum koje ide od slavine za gorivo do motora je omeksalo i kada se jos zagreje od motora, onda se slepi i motor krene da trokira. Posto sam zamenio crevo, sve se vratilo u normalu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja