Alien 603 Napisano Jul 10, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Caos, Pre par dana sam kupio svoj prvi motor i polozio za A kategoriju. Uzeo sam kinesku "krosericu" od 125cc, kao na slici. Posto mi je ovo prvi motor, ne znam nista o odrzavanju, pa imam par pitanja. 1. Sta sve spada u redovno odrzavanje (koje sam radim, dakle ne sto se tice servisa) 2. Kad se podmazuje lanac i cime (sprej) i da li se pre toga pere lanac u benzinu? Kapiram da ima nekoliko vrsta tih preparata za podmazivanje pa me zanima koji je pogodan za ovaj motor? Kad se pere motor, da li se skine mast sa lanca i da li svaki put posle pranja treba da se podmaze? 3. Cime se cisti motor? Mislim na sredstva protiv korozije, ima li nekih sredstava za to? 4. Koji je pravilan postupak pri paljenju motora, recimo ujutru - Da li se otvara sauh i pusta par minuta da se zagreje (kao u slucaju kola). Kod mene sauh ima 3 polozaja (plasticni prekidac zavucen u unutrasnjost motorcikla), pa ne kapiram koji je polozaj za sta. Znam samo da je “skroz gore” zatvoren polozaj, tako mi je rekao prodavac (i da moze uvek da pali u tom polozaju i da nema potrebe da se dira). Istina, motor pali tako, ja ga pustim par minuta da se zagreje pre nego sto ga vozim, ali me interesuje "pravilan" postupak sa sauhom kod motorcikla ovakvog tipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li kupio bas taj sa slike ili si samo sliku skinuo sa neta? Pitam jer ima dosta neorginalnih delova na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 10, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan bas taj komad sa slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 14, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan jel zna neko koji je polozaj za sauh? prodavac mi je rekao da ne treba da koristim sauh, vec da stalno drzim u tom polozaju na kom stoji e sad, meni je malo cudno, imam utisak da mi motor vise trosi.. sauh je u vidu jednog prekidaca sa 3 polozaja. nemam knjizicu od motora, a natpisi na rucici su se izlizali i ne kapiram koji je polozaj za sta. rucica je duboko u motoru pa ne moze lepo da se slika, ali ako neko ima isti takav prekidac prepoznace.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Jul 14, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Skroz gore pun saug-ja tako palim moj, poradi pola minuta plafon i menjam, sredina je pola pola tako krenem kad je hladnije da vozim dve tri ulice i kada osetim da se motor prilikom davanja gas gusi,polugu spustam skroz dole to je polozaj bez sauga Takodje kad palim pod saugom trazi motor da mu dam gas, a kada je bez sauga onda ne dajem ni gas da bi upalio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 14, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovoru.. dobro je, nisam ga vozio pod saugom, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 16, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ..ali nazalost, motor trosi 5l. nigde mu ne curi ulje koliko vidim, sve deluje ok spolja. ono sto mi je cudno je sto motor ne moze da "isprati" gas do daske. na primer, ovako. krecem prvom (na ravnom), ubacujem u drugu, odvrcem gas do daske i on kao da "stuca" (knedla ) i tek posle zaleti, isto tako i kad hocu da ubrzam u trecoj.. kad mu polako dodajem gas onda nema tu "mrtvu zonu" i moze polagano da ubrza.. meni to deluje kao da nesto sa paljenjem varnice nije "sinhronizovano" ili mozda karburator pravi previse bogatu smesu (potrosnja je prevelika, kao sto rekoh 5 litara... jel moze to da ima veze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 16, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno samo "guta knedlu" kad mu das naglo gas, ipak je to 125cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 16, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan pa da, istina... ali 125cc ne bi trebalo da srce 5 litara.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Jul 24, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan . krecem prvom (na ravnom), ubacujem u drugu, odvrcem gas do daske Pa brate, pije koliko mu dajes gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 26, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan pa ne dajem mu bas toliko gasa... :) nakon stelovanja karburatora (kod majstora) motor sad trosi oko 3-3.2l, sto je mnoooogo bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan E, sad samo pun gas! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 23, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Iako je perfektan za grad i krace relacije, ipak je 125cc sporo za duza putovanja u dvoje, tako da je Zongshen na prodaju. http://forum.bjbiker...p-star-lzx-125/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...