p0peye 288 Napisano Jul 2, 2011 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nego... svi se nešto oduševljavate predlogom, a koliko je ljudi ocenilo temu (sa BAR 5 zvezdica)? Mislim - sem mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikaslika 136 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam se sto u Grckoj provlacenje tako dobro funkcionise odnosno automobili se sklanjaju i propustaju manje od sebe, rekli su mi zato sto se desava da cak i policajci na motorima ladno odvale retrovizor nekom bezobzirnom sto je namerno ili slucajno zakrcio prolaz svojim automobilom pa je kultura prestrojavanja takva da se motocikli mogu bezbedno "provlaciti" na vrlo visokom nivou. I nesto mozda off - jedna moja dilema je jedino sta kad i kako kao u jucerasnjem slucaju kada sam hteo da stanem na liniju zbog narandzastog pa crvenog svetla na semaforu prvo u retrovizoru video tipa sa autom kako se nagolo priblizava a onda cuo i klizanje i skripanje njegovih guma od straha da me ne zvekne (a verujete mi da bi) dodao gas i prosao kroz crveno. Kako dokazati policijskim kamerma i sudiji da je on kriv, kad je on ostao na liniji a ja prosao kroz crveno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Jul 2, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @busman Inicijativu pokrecemo mi ali uz pomoc recimo saobracajnog fakulteta i onda to dobija skroz drugi nivo pa onnda to podrzi grad, da bi dobio malo reklame za izbore kako brine o motoristima bla bla. Na to sam mislio svako je ovde svestan da u Srbiji nepadaju peceni pilici, ako necemo sami sebi da pomognemo niko drugi nece.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jul 2, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Treba probati i pokazati svojim primerom. Hajde da pišemo kako su reagovale kolege motociklisti na naš lep gest na semaforu i da ovde grupišemo utiske i predloge za dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jul 2, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan @busman Inicijativu pokrecemo mi ali uz pomoc recimo saobracajnog fakulteta i onda to dobija skroz drugi nivo pa onnda to podrzi grad, da bi dobio malo reklame za izbore kako brine o motoristima bla bla. Na to sam mislio svako je ovde svestan da u Srbiji nepadaju peceni pilici, ako necemo sami sebi da pomognemo niko drugi nece.... Samo lagano... "tiha voda breg roni". Nekada davno nismo znali sta je kaciga i koliko znaci. Pre 5-6 godina smo znali, ali nam je smetala na glavi. Danas ne mogu da vozim bez nje. Bice i ovo jednog dana sasvim normalna pojava. Treba probati i pokazati svojim primerom. Hajde da pišemo kako su reagovale kolege motociklisti na naš lep gest na semaforu i da ovde grupišemo utiske i predloge za dalje. Meni je trebalo izvesno vreme da mi se memorise u podsvest i postane navika. Poceo sam da vezbam od prosle jeseni. Zimus nije nesto bilo motora po ulicama, ali sam svejedno vezbao, i kada je doslo prolece, opet nekako prazno. Nesto se malo vozi ove godine u odnosu na prethodne. Reakcija motocikliste u tom trenutku uglavnom ostaje ispod njegove kacige. Verovatno za sada ne moze da pretpostavi moju nameru, ali sigurno pomisli: Oh, vidi, super! Ali, evo bas juce u Takovskoj jedan momak na skuteru staje iza automobila u levoj traci, a ima prostora da udje ispred mene. Sreli smo se pogledom i glavom sam mu dao znak da prodje. Osmeh. Meni dovoljno. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18636 Napisano Jul 2, 2011 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rade, Svidja mi se tvoj entuzijazam. Na taj nacin se jedino i pomeraju stvari. Bez mnogo filozofije, licnim cinjenjem... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 2, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja dva dana na semaforima pokusavam da stajem po BusManovom pravilu. Polako se treniram da ostavljam prazan prostor ispred mene. Mislim da ako svi koji vozimo motore pocnemo da primjenjujemo BusManovo pravilo kada smo za volanom mozemo da polako pomjerimo stvari u pozitivnom smjeru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikaslika 136 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja dva dana na semaforima pokusavam da stajem po BusManovom pravilu. Polako se treniram da ostavljam prazan prostor ispred mene. Mislim da ako svi koji vozimo motore pocnemo da primjenjujemo BusManovo pravilo kada smo za volanom mozemo da polako pomjerimo stvari u pozitivnom smjeru Takodje! Doduse zbog loseg vremena malo ko se "provukao" ili stao ispred ali bar automobilisti koji ono pola udju u raskrsnicu samo da bi bili prvi sad stanu na liniju! Da ih navikavamo da se ostavlja prostor za motocikliste! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jul 3, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Rade, Svidja mi se tvoj entuzijazam. Na taj nacin se jedino i pomeraju stvari. Bez mnogo filozofije, licnim cinjenjem... Hvala Stanko na lepim recima. U boldovanom je poenta. @ Tomerc Ih bve prijatelju, nije moje pravilo. *Tamo negde* se to odavno desava. Mi smo samo dobri prepisivaci. Ali priznajem da i to treba umeti. Takodje! Doduse zbog loseg vremena malo ko se "provukao" ili stao ispred ali bar automobilisti koji ono pola udju u raskrsnicu samo da bi bili prvi sad stanu na liniju! Da ih navikavamo da se ostavlja prostor za motocikliste! Kazem ja, nesto je malo motora ovih dana na ulicama. E, a desilo mi se vise puta kada je dve, ili tri trake u istom smeru, a ja stignem prvi do semafora, da se oni koji pristignu poravnaju samnom. Gledam, ne verujem. Ispred nas idila. Kad ono, telefoni na ušesima. Pomislih u sebi: Oprosti im Boze, ne znaju sta cine, al` cine dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 3, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan @ Tomerc Ih bve prijatelju, nije moje pravilo. *Tamo negde* se to odavno desava. Mi smo samo dobri prepisivaci. Ali priznajem da i to treba umeti. Dok netko ne smisli bolji naziv ja cu da koristim izraz "BusManovo pravilo" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Jul 3, 2011 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Busmane, ovo bi bilo super ako samo tvoje kolege počnu da primenjuju jer sam primetio da se retko koji vozač GSP-a ne nabije do semafora pa tako niko u prva dva reda u ostalim trakama do busa ne može da vidi isti, tek oni u 3. redu koji mogu da vide gornji semafor ako ga ima... Zato bi stavio crtu u žutoj traci jedno 2m iza ostalih traka za početak a vremenom i u ostalim trakama za motore, treba tu čitava kampanja da se obavi, tvrdoglav smo mi narod, teško prihvatamo promene u svemu pa i u saobraćaju, posebno likovi u besnim kolima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jul 3, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A Tomo al` si tvrdoglav. @Vuk HM Eto, dve muve jednim udarcem. Sto se tice tog prilazenja, da ne kazem nabijanja , to je navika zbog duzine busa. Svestan je svaki vozac da bus zauzima dosta prostora i onda koristi svaki santimetar ispred sebe, upravo da bi sto vise mesta ostavio onima iza. Onda se desi kao nus proizvod da prva dva reda pored busa ne vide semafor, jbg. A opet, kada bi ta dva reda ostavila prostor motociklima, onda bi videli semafor iznad njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kora 9 Napisano Jul 4, 2011 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: Yamaha XVS 1100 Dragstar Custom, Puch 50cc Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna ideja! Podrzavam 100% a od danas i primenjujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...