RS 132 Napisano Jun 5, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Treba paziti generelno kako se ostavlja motor, skuter. Katanci, lanci, alarmi, svetlo je isto tako bitno. Lopovi koji su mom drugaru ukrali auto, prvo su par veceri pre kradje porazbijali 3 ulicne svetiljke... Uvek ce imati neki drugi motor, skuter koji stoji negde neobezbedjen. Sve je to super dok se neko bas ne nameraci na tebe. Onda nema spasa. Ja vodim racuna o bezbednosti koliko se moze. Ranije smo svi pricali kako bi overili nekog ko krade. I ja sam pricao, i uradio bih. Do pre 7 meseci. Sada gledam kako da obezbedim svoj skuter da ne osvane jedan dan u tudjoj garazi. Bas mislim da zastita vredi. E sad, ako nekoga blam da ga okuje lancima i katancima ispred kafica.... jbg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Jun 7, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan ovaj ... traženje telefona ... hm .. ovako .. postoji posebna oprema koju provajderi stavljaju na raspolaganje drzavnim organima, i postoje posebno obučeni ljudi, zgrada telekoma, prvi sprat, u tirsovoj ulici ... elem.. kada se primenjuju mere nad nekim telefonom, on se sistemski izdvaja na sam kraj spektra koji se koristi za komunikaciju posto finese oko tachne frekfrencije, prijave kartica i broja itd dobija telefon od bazne stanice itd.. posle se običnim praćenjem ćelija moze ustanoviti u kome je ‚‚reonu‚‚ ili na kojoj ‚‚sekciji‚‚ na mapi se nalazi telefon, onda se angazuju mobilne ekipe u kombijima, inače dobavljeno posle ubitstva premijera, koje na terenu rade precizniju radiogoniometriju, do toga da se ustanovi u kojoj se zgradi ili grupi zgrada nalazi telefon, e sad pošto on ima omni direkcionu antenu koja se šeta u džepu i nema stalan nivo signala ... koristi se ručni prenosni uredjaj koji nosi ekipa tehničara iz instituta bezbednosti pa se pronalazi telefon ... dežurni sudija po potrebi izdaje nalog za celu zgradu, stan po stan ako treba i pronalazi se onaj se ko trazi e sad... ni ljudi sa one strane zakona nisu sisali vesla .. pa se koristi ‚‚preplivavanje‚‚ , telefoni se vezu u posebnu vezu pa samo prenose sa jednog na drugi poziv .. pa dok policija trazi jedan telefon sa kog ide poziv .. zapravo poziv je upucen sa treceg ... itd ali to nije tema znači da hoće mogu da nadju, pitanje je da li hoće / žele itd... ali i informacija GDE se u kom kraju nalazi telefon je sasvim dovoljna ... tako da ono što sszgo kaze da se uzme jeftin telefon ili čak postoje i gprs moduli koji su mali, a zapravo vama je samo bitno da uredjaj bude na mreži ... a s siguran sam da ovi sklani elektronici mogu da sa neke matore nokia'e ili slčno svuku i ekran i sve nepotrebno, znači da staje u neku manju kutijicu, kutijica se nekim laznim kablovima spoji na akumultator i na nju se stavi nalepnicu ... air flow control ili slično i eto ... po meni je i dalje najbolje reshenje povećanje rizika za nekog ko hoće da drpne motor ... oni kineski alarmi što URALAJU ko nenormalni .. i to povežeš i na sirene i na njegovu i još neku sakriješ ... pa neka dobra mehanička veza ... stanuješ u nekoj zgradi .. pa zabi u spoljašnji zid dve armature, na to nabari pločocu metalnu sa OVOLIKOM kajlom na to vezuj motor ... takve dve, napred i nazad u kombinaciji sa decibelima sirene i taj neko odustaje jer nije vredno da popije muriju za motor od par k eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1885 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Aha, i angazovace se 3213242345 ljudi zbog jednog telefona. Ja ne kazem da to tehnicki nije izvodljivo samo da u kakvoj drzavi zivimo NIKO svoje resurse za hvatanje lopova nece iskoristiti i imam prilike da saznam te stvari iz prve ruke direkt tamo gde se sve resava - na sudu Eto toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Debeli_Zmaj 0 Napisano Jun 8, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd, Vračar, Vračar Prijavi odgovor kao problematičan pa tebe i da ubije neko na javnom mestu pred svima i ostavi vizit kartu .. nece.. ali da kinapuju miskovica, beka ili ekipu ili nekoga iz firme na vlasti angazovali bi se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...