Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha se gusi na malim obrtajima

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 750 R

Po do sada recenom, definitivno je sumnjam na prelivanje i prebogatu smesu. Ja sam imao motor sa dellorto karburatorima i prema specifikaciji proizvodjaca kada se nagne karb u nazad pod uglom od 30 stepeni (lonce puno goriva) ne sme na usisnoj cevi da potece tj prelije gorivo. Naravno tu je gorivo dolazilo slobodnim padom, pa sam zamenom iglica koje zatvaraju dovod goriva i ponovnim stelovanjem nivoa goriva u loncetu resio problem. Pokusaj kad skines tu skalameriju da naginjes istu unazad pa vidi kada ce poceti da preliva.

Bilo kako bilo, redosled koji bi trebao da ispostujes je skidanje karbova, ciscenje, sinhronizacija...

Srecno

Ali na primer,kad krenes uzbrdo prvi put ide,ako stanes i krenes drugi put onda je tek problem

nece da krene moras na kvacilo da ga turiras i onda krene ali se i dalje gusi dok ne ode

na 2-3 soma obrtaja......na ravnom je to neprimetno.... ima ali manje dosta....

ali cu krenuti od karbova,a cistio sam ih pre par meseci i menjao neke gumice,ali sta da se radi ponovo cu..... :(

I primetio sam kad je pred kraj gorivo i na rezewrvi ugasi se sam posle par km,i cekas malo dajes mu kontakt

da pumpa nadruka ona malo radi kao u prazno,pa povuce i opet upali posle par pokusaja.....

A ako ga vozis do kraja goriva npr..krenuo si auto putem 200km udaljenost puta nece se ugasiti do kraja goriva....

neverovatno

Fantomski kvar..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 83 postova

Juce pala sinhronizacija karbova i stelovanje smese,ali bez uspeha opet nista..... isto uzbrdo ima problem,ali sad cak i na

ravnom po nekad hoce da se u gusi kad krenem,nema pravila.......

Jel ima neko od majstora ko bi znao sta je da resi ovaj problem..???

Neka mi pusti PP ko i gde da odem i koja cifra odprilike bi bila.Valjda ima neko ko zna.........:stabre:

• U prolazu, 83 postova

Nishta jos uvek isto,razmisljao sam sta bi bilo da skinem crevo sto ide

iz motora u filter vazduha tako zvano iberlauf.......mozda ga to gusi,ali gde cu sa njim.....???? :Mina:

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: YAMAHA 850 TDM

Moj prijatelj je imao slican problem na fazeru. Problem je deo u karburatorima koji pravi smešu na malim obrtajima. Odnosno to su kanalčići u karburatorima. Od lošeg goriva se stvori kamenac koji ih zapuši ili delimično zatvori. Probaj da karbuse očistiš mravljom kiselinom, dobro produvaš sve otvore. Pre toga naravno skini sve gumene delove. Nije loše čak da ih u nekoj ultrazvučnoj kadici tretiraš dvadesetak minuta polse toga. Onda sve lepo sklop i podesi.

• U prolazu, 83 postova

Moj prijatelj je imao slican problem na fazeru. Problem je deo u karburatorima koji pravi smešu na malim obrtajima. Odnosno to su kanalčići u karburatorima. Od lošeg goriva se stvori kamenac koji ih zapuši ili delimično zatvori. Probaj da karbuse očistiš mravljom kiselinom, dobro produvaš sve otvore. Pre toga naravno skini sve gumene delove. Nije loše čak da ih u nekoj ultrazvučnoj kadici tretiraš dvadesetak minuta polse toga. Onda sve lepo sklop i podesi.

Cistio sam karbose pre par meseci i od tad presao 2.000 km,ne secam se

da li sam taj problem imao kad sam ih ocistio....ovo mi od skoro pocelo da se desava....

Nisam stavljao u ultrazvucnu kadicu,a ako bude trebalo stavicu.....Ima dobar spray za to sa njim sam i cistio

bilo je dosta zapusenih rupa jedva sam se izborio.A usput gde da kupim tu mravlju kiselinu?? :neznam:

• Zainteresovan, 952 postova

Kad dodju u to stanje ja ih čistim sa 18% HCl, trudim se da budem brz jer osim kamenca i korozije jede i aluminijum, dizne i cevčice su reziztentne, u kanalčiće ubrizgavam špricem sa iglom, odmah potom ispiram vodom i osušim komprimovanim vazduhom. Inače sam imao na jednoj xj600 sličnih problema na 2-3k stenje ali je bilo i dima od prebogate smese i zamašćenih svećica.

• U prolazu, 83 postova

Da li neko zna kako se tacno steluje exup ventil,kako podesiti sajle,

probao sam i ima promena kad vozim bez njega i sa njim,

pa reko ako neko zna da probam i to mozda ga i on muci....??? :stabre:

• U prolazu, 9 postova

Savrseno isti problem imam sa svojom fzr 600 1988 godiste, i potpuno te razumem! Kada idem uzbrdo u bilo kojoj brzini ili sa bilo kojim gasom, to ne menjam dok ne izadjem na ravno. Ako stanem moram da se okrenem nizbrdo pa sve ponovo. Po ravnom letim i nema problema. Na leru nema nikakvih problema. Pali kao mina i hladan i topao. Nemam exup. Jos nisam nista probao da uradim, pokusavam da prvo nadjem tacno resenje za taj problem a ne da lutam i placam. Juce, dok sam prao lanac i farbao zadnju vilu primetio sam da mi je ovlazila slavina za gorivo. Inace nikad je ne okrecem - uvek stoji na rezervi (a motor imam vec 4 godine). Juce sam morao da je okrenem u levo da bih mogao da skinem kabl za kvacilo. Vratio sam je na kraju na rezervu, spakovao plastike i onda primetih da mi je curlelo gorivo na slavini, cak je kapalo dole na masinu. Dva sata pre toga sam palio motor da bih podmazao lanac. Curenje sam primetio tek kada sam sve spakovao i od tada nisam palio motor. Posto si ti probao sve sto sam ja planirao, pitam se da nije nesto sa tom slavinom? Mozda membrana slavine? Moracu to da sredim uskoro, vise mi je dosadio strah od uzbrdice. Javi dokle si ti dosao.

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: YAMAHA 850 TDM

@srdjani

Pošto si rekao da imaš problema samo kad voziš uzbrdo, a slavina ti je na rezervi što znači da propušta najniži nivo goriva iz rezervara, sve mi se čini da tvoj motor ima problema sa nivoom goriva u lončićima karburatora. Sve u svemu, ovakve probleme skoro uvek rešiš čišćenjem karburatora i pravilnim podešavanjima. U manualu za tvoj motor imaš sve podatke. A ako imaš koju kintu viška NAJbolje je da to prepustiš nekom karbus servisu i da te ne boli glava. I još nešto, nizak nivo u lončićima karbusa nekada hoće da bude i do neispravne pumpe za gorivo (kod nekih modela jel) i jako zaprljan filter za gorivo, pa pumpa nemože da progura gorivo do karbusa u dovoljnoj količini. Kod nekih motora (moje iskustvo) sa punim rezervoarom i netreba ti pumpa (honda cbr600 f2 ) nego se problem javi tek kada nivo goriva padne na 1/4 rezervoara, onda je nivo niži od lončića pa zakon spojenih sudova više ne pomaže :-)

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc

Neznam dali sam u pravi ili ne , ali svi simptomi pokazuju da te jedan ignition coil zeza. Sa 4 cilindra je teshko utvrditi dali je cioil. Ja sam imao slicnu situaciju sa Royal Star Venture, jedan cilindat mi nnije pali stalno. Probaj da pomirises poklopac od ulja, ako mirise na benzin to je greshka.

Nadam se da sam zaradio pice.1nanana.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja