Jump to content

Moto Zajednica

Tail of the Dragon

Članovi
  • Broj tema i poruka

    118
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Tail of the Dragon

  • Rođendan 19.12.1965.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Chicago, IL
  • Interests
    Motorcycling, Aikido, Inline speed skating, Longboarding, Hot Yoga. Bicycling. Anything outdoors
  • Motocikl
    Yamaha Stratoliner 1900cc

Contact Methods

  • Skype
    DB2927

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Tail of the Dragon's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

82

Reputacija u zajednici

  1. Carlo Mike I ja krecemo oko 6:45 da se sretnemo sa Mike's Motorcycle Club . Ispred kluba su vec parkirani oko 15-20 motora uglavnom Harley Davidson. Clanovi kluba su pripremili kafu i kolace, malo smekamo jedan drugome motore i oko 7:15 krecemo prema destinaciji , odakle parada pocinje. Jutro je rano , jos uvek nema sunca a temperatura je -2C. Sreca da me moje elektricne pantalone greju, Tako da nema zime za eskime na motoru. Stizemo u koloni, redari i policija nas veoma sigurno usmerava , Srecem prijatelje iz mog kluba koji volontiraju kao redari svake godine< pozdravljamo se za trenutak i nastavljamo u krug do finalnog parkiranja koje je veoma precizno uradjeno da bi moglo da stane sto vishe motora. po recima organizatora, mi smo u sredini druge "suze". Zbog velikog broja motora na paradi organizatori prave "suze" od po par hiljada motora, onda naprave 10 minuta pauzu da bi propustili saobracaj. Western Avenue prolazi kroz sredinu Chicag-a i prekinuti saobracaj tokom cele parade, paralizovala bi ceo grad satima. Imamo dovoljno vremena da popijemo jos jednu kafu i da obidjemo druge motore. Kupio sam pin da popunim moj vest, i kapu koja mi je ispala iz Sadlebag-a kada mi se otvorio u voznji.
  2. Drugi Komsija Mike sa njegovim Harley Davidson Electra Glide 2003 100 godina Harley Davidson edition. Veoma unique bike ova konfiguracija je moja omiljena, Naravo I Mike ima igracke za decu.
  3. ( subota) sa mojim komsijama Carlos from Puerto Rico, koji vozi Yamaha V-Star Classic 1100 ccm. I Danijel Ceh koji ne vozi nista , ali se dobro nasao da pomogne oko pravljernja kutije za igracke. Pivo je bilo normalna stvar suboata je a i lepo vreme , posle su nam se pridruzile komsije da nastave sa picem.
  4. Evo zemljaci da vam se javim sa novostima, Danas ( Subota 30, Novembar 2013 ) je pala priprema za sutrasnju paradu. Poceo sam sa ciscenjem i poliranjem (safety chrome) kako to ovde kazu. Jedna od najvazijih stvari u mororciklismu je da moras da operes i ispoliras svoj motorcycle. Veoma prosta ali poucna stvar narocito za mldje ljubitelje. Pranje i poliranje motora je vazan deo inspekcije motora i proveravanje da li je sve na svome mestu ili je potrebna paznja ili je za ozbiljniju akciju kao odvesti motor u service. Nepitajte zasto samo prihvatite savet i sledeci put uradi sam. Devojka ili mehanicar nece da ti kazu da fali shraf. Moje komsije su mi pomogli da mi otvore flashu piva dok sam ja otklanjao ostatke buba na mom vetrobranu. WOw napokon mogu da vidim kroz Windshild . Igracke su spakovane, i spremne za isporuku, Trebalo bi da bude oko 6 motora ukupno da se skupe kod moje garage, Bice otvorena u 6 sati ujutro sa jacom kaficom i kolacima. Polazak je tacno u 7AM. ko je dosao dobrodosao, ko je zakasnio , nista strasno, zna se gde je Western Av. i Dan Ryan Woods. Mapa rute je ovde. Duzina parade je 15 milja kroz sredinu Chicaga, sto je oko 25 Km. Slike i izvestaj dolaze sutra. Imajte strplenja jer je vremenska razlika 7 casova tako da ce prvi slike biti izmedju 8 i 10 uvece po vasem lokalnom vremenu. Puno pozdrava za sve vas , DB
  5. Cao Zemljaci, verovali ili ne kao i prethodnih godina prve nedelje u Decembru se odrzava najveca motorciklisticka parada na svetu Toys for Tots. Vi to isto radite sa akcijom Deda Mraz, i ponosan sam na vas sto ste uporni i pored hladnoce koja moze da bude neprijatna u decembru. Davne 1978 godine nekoliko ljubitelja motorciklizma, koji su takodje veterani iz Vietnamskog rata, dosli do ideje da skupe igracke i podele deci koja nisu u mogucnosti da je priuste za Christmas ( Bozic ). Tokom godina, sada legendarna motorciklisticka akcija, je prerasla sva moguca predvidjanja i postala najveca svetska organizovana parada, koja je prethodne godine okupila oko 50,000 motorciklista. Ja sam jedan od clanova koji podrzava ovu akciju od 1997. godine, propustio sam samo 2 godine da nisam mogaio da izbacim motor na ulicu od sneznih nanosa, ali sam ucestvovao kao voluntieer. Ove godine sam spreman sa mojom Micikom ( Micika , dobra je to kobila ) Yamaha Stratoliner V-Twin 1.9L a i moj Heated Clothing. (elektricno odelo za grejanje) da drzi hladnocu ne drugoj strani. Ostalo je jos 4 dana do parade , pa do tada mozete da se potsetite proslogodishnjeg posta. http://forum.bjbiker...-toys-for-tots/ Best, DB
  6. Svaka cast sugradjani, za uspeshno organizovani skup, i koncert. Cuo sam cak ovde preko bare da je skup totalni uspeh. Bravo.
  7. Cudi me da niko tu ne koristi Heated clothing, ili kako bi se prevelo na nasem jeziku, toplotna odela. Moj rekord niske temperatur je bio -17C. Bio je jedan on onih dana , kad pogledas kroz prozor sunce i lep dan, a napolju suvomrazica -17 C, Putevi suvi, ima malo soli, na krajevima, ali nije strasno, na sebi sam imao samo dugacke termo gace, a gore majcu sa kratkim rukavima i trermo majcu sa dugim rukavima. , naravno preko toga ide Gerbings Heated clothing. Toplotno odelo za motorcikiste je napravljeno da koristi zicane grejace koji se kontrolisu termostatom, tako da moze u toku voznje da se podesi temperatura. Ta tehnologija postoji joe od vremena drugog svetskog rata kada je koriscena na americkim pilotima i osoblju na bombarderima. to je mreza elektricnih zica koje se prikljuce na 12V i rade kao grejaci. U americi je najpoznatija firma Gerbings Ja imam ispod jakne liner, ispod pantalona liner, rukavice , i carape. Sve je to povezano sa conectorima tako da moze da se napravi bilo koja combinacija, na primer ja imam poseban controller za jaknu i rukavice, a poseban za pantalone i carape. Carape retko koristim, jer ako ti je telo toplo obicno je to dovoljno da ti greje i noge. Gore samo nosim tanku termo kapuljacu, flip up kacigu. iz mog iskustva obicno ostavvljam vizor samo malo otvoren mozda 3-5 mm koliko da mi se ne magli visor. Za one koji me znaju sa foruma, moj nacin voznje je long distance znaci ja kad sednem na motor moram da budem sprema na sve sto majka priroda moze da baci na nas. Nekada moze da bude 20C a kad zadje sunce da se spusti blizu 0. ( Ha pitaj me kako znam za to, osetio na svojoj kozi) Evo pogledajte slike ce vam dati ideju kako to radi. Na marketu postoje razni proizvodjaci specijalizovani za motorcycle.motorcycle heated clothing Ja licno volim Gerbing's, zato sto imaju dobru reputaciju i daju dozivotnu garanciju za njihove proizvode. PS. Ovo je veoma vazno !!! ako planirate da u buducnosti sebi priustite heated clothing, veoma je bitno da proverite maximalmu snagu elektricnog agregata, ili kako to ovde zovu electrical system maximum charging capacity. znaci da se ne desi da vam odelo troshi vishe struje neko sto motor moze da proizvede, tako da moze da vam isprazni bateriju ako je potrosnja veca, to je prosto receno. Pa neka su vam sa srecom zimski pundravci. Slike nisu najbolje ali moze da se vidi sushtina i princip rada. Sorry.
  8. Srecan rodjendan Druze.

  9. Posebnu pohvalu organizatorima parade koja je obezbedila redare i osoblje da blokiraju raskrsnice tokom parade. City of Chicago je obezbedio policijske pratnje, A ceo skup je prosao be jednog incidenta. Neverovatna kultura ponashanja na paradi. Neprekidna reka motora je prolazila vishe od 7 sati. Neverovatno. evo jos jedan video sa parade
  10. Hey Bastard, ma neces da verujes da da je celoj paradi 70-80% motora Harley Davidson. Harley drzi otprilike toliki share na Americkom trzistu.
  11. VideoUntitled from Dan Bogdanovich on Vimeo.</p>">My link Moja Micika u pozadini, takodje vest sa oznakama i trofejima odredjenih destinacija i parada. Ovo je jedini dan u godini kada obavezno moras da nosish oznake svoga kluba. Moj klub se zove Jersey Pine Cruisers. Nishta posebno, i nema nikakve afinitete sa nikakvom huliganskom grupom, samo grupa motorciklista koji su dedicated za Long Distance Rides. Micika je Yamaha Stratoliner 1.9 Litra V-Twin Machina fuly dresed za moj nacin voznje... Long Distance.
  12. Parada je bila veoma spora kretalo se 1- 2 brzinom i sa strane su izasli gradjani i davali donacije ( Igracke ) koji su organizatori skupljali i odvozili na prikupno mesto. Osecaj je stvarno Bozanstven. Evo dok mi se upload video, pogledajte link sa lokalnim vestima. CBS Channal 2 WGN 9 Uzivajte
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja