Guest farbach Napisano Novembar 9, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan i meni je zvonio, ne secam se sta sam promenio, mozda zvono. sada je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Novembar 9, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde seti se, pliz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Novembar 16, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Probao IGO po Madjarskoj i Budimpesti i evo rezultata: 1. Potpuno pogresno me vodio do Egera, odnosno skinuo me sa auto-puta da zaobidjem Pestu i neveo na neke sporedne puteve po selima, kaljugama i bespucima. Ugasio ga i vratio se na auto-put, kojim je bilo ekonomicnije, brze i pouzdanije stici. Eger je inace 120 km od Peste i nema nikakve potrebe silaziti sa auto-puta. 2. U Budimpesti a i u ostalim gradovima Segedinu i Egeru, potpuno ne konta parnu i neparnu stranu ulice. Na bulevaru koji je razdvojen ostrvom i problem je uopste skrenuti levo bilo gde, dovede vas na desnu stranu iako je odrediste na levoj. Opet ga ugasio i snasao se pomocu kompasa u glavi. 3. Nekoliko puta se potpuno zbunjivao sa ulicama i smerovima. Eto to su prva iskustva sa IGO mapama. Vozio sam Garmin po Zagrebu i nepogresivo je birao stranu ulice u zavisnosti od parnog ili neparnog broja. Pretpostavljam da je svima kao i meni GPS najpotrebniji, kada ulazimo u vece gradove, zbog jednosmernih ulica itd. Zakljucak. Skidam IGO i stavljam Garmin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Novembar 16, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Postojao je bug u nekoj od ranijih verzija igo koji je brljao parnu i neparnu stranu ulice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan1 21 Napisano Novembar 24, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: istok Motocikl: V star 650 clasic 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ajde da ovde razmenimo iskustva o GPS. Znam da je malo ko ovde imao iskustva sa tim (narocito na motorima), ali valjda cemo da dodjemo do nekog resenja. Najlakse bi, verovatno, bilo otici u radnju i pljusnuti 600 funti za ovo http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=146&Language=1 ali mislim da bih za te pare, pre kupio polovan skuter da se vozikam do posla. Sta je sa kombinacijom PDA (sa GPS antenom) + software? Mobilni tel + software? http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=208&Language=1# Jel neko probao, video da neko ima...? Znam da ima ljudi koji ne vole GPS (npr. Chala) i stara dobra karta im je sasvim dovoljna, ali ja proputovah pola sveta sa navigacijom u kolima i tvrdim vam da se sa nekih putovanja ne bih dan danas vratio da je nisam imao Ajde Pablo, Nevere..., bacam karte na vas. Smislite neko resenje sto si tice pda najbolji je igo 8 cak bolji nego garmin imam jedan i drugi bar po meni laksi za prikaz je igo 8 kome treba bilo sta neka mi se javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Novembar 24, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj je kupio Becker Z100 Crocodile u kom nema mape Srbije. Sta dalje? Da li mogu da se ubace Igo mape ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2037 Napisano Novembar 24, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Prijatelj je kupio Becker Z100 Crocodile u kom nema mape Srbije. Sta dalje? Da li mogu da se ubace Igo mape ? Mislim da moze da izvrsi nadogradnju mapa na Becker sajtu, ali prvo mora da se registruje (besplatno): http://www.mybecker.com/enUK/Service-Map+and+software+update+.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan1 21 Napisano Novembar 24, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: istok Motocikl: V star 650 clasic 2006 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da su svi GPS uredjaji bayirani na windows ce tj svi pda i ppc uredjaji imaju windows u yavisnosti od godista sve mape imaju drugacije ekstenzije okacicu ih pa moras videti da li je u njemu ta ekstenzija mape ako jeste onda moze nije problem ubaciti ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4491 Napisano Novembar 24, 2009 motoras, 2535 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo Nokiu N79 i u nju ubacio karticu od 4GB sa mapama cele Evrope.Jos nisam bas isprobao po gradu,ali cini mi se da ce da sljaka OK.Jos da uzmem tank torbu,da mogu da ga drzim ispred sebe kad vozim i da ugradim BT slusalicu u kacigu...Piciiii ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4984 Napisano Novembar 25, 2009 Ne silazi, 5598 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Prijatelj je kupio Becker Z100 Crocodile u kom nema mape Srbije. Sta dalje? Da li mogu da se ubace Igo mape ? Mislim da moze da izvrsi nadogradnju mapa na Becker sajtu, ali prvo mora da se registruje (besplatno): http://www.mybecker.com/enUK/Service-Map+and+software+update+.html Moj drugar je takodje kupio taj GPS i ima isti problem. Kupljen je u Hrvatskoj. Ja sam na motori.hr citao test u kome pise da ima sve karte, za 43 zemlje ukljucujuci i Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6385 Napisano Novembar 25, 2009 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sad u nedelju na vožnji po onoj magli vidim da moj Crypton malo radi pa se "ukoci"...pa opet radi...jadnicak, smrz'o se ;D Cim je malo otoplilo i granulo zubato sunce fercera k'o pravi Zakljiucak: Slabo će vam GPS pomoći po "ladovini" i magli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Sad u nedelju na vožnji po onoj magli vidim da moj Crypton malo radi pa se "ukoci"...pa opet radi...jadnicak, smrz'o se ;D Cim je malo otoplilo i granulo zubato sunce fercera k'o pravi Zakljiucak: Slabo će vam GPS pomoći po "ladovini" i magli Cika Rajko, Ti znas da ja bezgranicno verujem u tvoja elektronska dejstva (narocito od kako si poporavio rernu), ali meni je u Nedelju popodne po onoj maglustini i vlaznom vremenu Garmin Zumo radio perfektno. Cak je nasao i svog dealer-a u NS, Pegaz Moto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Novembar 25, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj 1. Potpuno pogresno me vodio do Egera, odnosno skinuo me sa auto-puta da zaobidjem Pestu i neveo na neke sporedne puteve po selima, kaljugama i bespucima. Ugasio ga i vratio se na auto-put, kojim je bilo ekonomicnije, brze i pouzdanije stici. Eger je inace 120 km od Peste i nema nikakve potrebe silaziti sa auto-puta. Jesi proverio koje si puteve namestio da trazi?Mislim na one sporedne i sl..ja se zeznuo kad sam isao u Gucu,i iz zezanja,aj da poslusam navigaciju..pitaj boga kuda nas je vodio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Novembar 25, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Jesi proverio koje si puteve namestio da trazi?Mislim na one sporedne i sl..ja se zeznuo kad sam isao u Gucu,i iz zezanja,aj da poslusam navigaciju..pitaj boga kuda nas je vodio Namestio sam na Ekonomicno, vodio me autoputem do Budimpeste, a onda potpuno besmisleno skrenuo na sporedne puteve. Ipak najgore su mi greske parna - neparna strana ulice, jer ako ti to uradi na bulevaru na kojem ne moze skoro nigde da se skrene levo, veoma je prometan itd. potrosid brdo vremena i zivaca. Ja sam prvenstveno uzeo navigaciju da skratim sebi vreme i smanjim zivciranje po vecim gradovima u Inostranstvu. Inace proverio sam apdejtovane su mi mape. Ajd i da pohvalim nesto, POI su odlicno uradjene i zaista korisne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam šta znaći to 'ekonomočno' jer ga nemam na Garminu ali bi moglo biti da ekonomično sačuvaš koju forintu ili ti evrić pa te skinuo sa auto puta zbog naplate! Pripazite na to kakvu odrednicu dajete, kakvo uputstvo za navođenje jer često krivimo softver i mape a da smo pri tom sami nedovoljno upučeni u rad! Preference puta na Garminu su: a) brže vreme b) manja udaljenost c) van ceste U zavisnosti šta izaberete vodiće vas različitim putem. Postoje i odrednice za izbegavanje kao što su: naplatne rampe, trajekt, makadam itd... Nisam stručnjak za upravljanje GPSom ali znam da se o ovome mora voditi računa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Novembar 25, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Ne, jer te na ekonomicno vodi autoputevima. Napisao sam da me od NS do Budimpeste vodio autoputem, a onda me naveo da zaobidjem Budimpestu, skrenuem sa auto puta i uvukao me u gudure i na kraju pogresno prikljucio na autoput. I ekonomiccnije i brze je ostati sve vreme na auto putu. Naravno verovatno sa svakim GPS-om treba prvo dobro pregledati rutu unapred, pa ispraviti. Ma najgore je po gradovima, ako tu dobro ne fercera onda se trose zivci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ne, jer te na ekonomicno vodi autoputevima. Napisao sam da me od NS do Budimpeste vodio autoputem, a onda me naveo da zaobidjem Budimpestu, skrenuem sa auto puta i uvukao me u gudure i na kraju pogresno prikljucio na autoput. I ekonomiccnije i brze je ostati sve vreme na auto putu. Naravno verovatno sa svakim GPS-om treba prvo dobro pregledati rutu unapred, pa ispraviti. Ma najgore je po gradovima, ako tu dobro ne fercera onda se trose zivci. Garmin radi nepogresivo, ako sam rutiras put i samo ga posaljes u "Garmin". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4984 Napisano Novembar 25, 2009 Ne silazi, 5598 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Ne, jer te na ekonomicno vodi autoputevima. Napisao sam da me od NS do Budimpeste vodio autoputem, a onda me naveo da zaobidjem Budimpestu, skrenuem sa auto puta i uvukao me u gudure i na kraju pogresno prikljucio na autoput. I ekonomiccnije i brze je ostati sve vreme na auto putu. Naravno verovatno sa svakim GPS-om treba prvo dobro pregledati rutu unapred, pa ispraviti. Ma najgore je po gradovima, ako tu dobro ne fercera onda se trose zivci. Garmin radi nepogresivo, ako sam rutiras put i samo ga posaljes u "Garmin". Tacno! Al treba da znas kako da rutiras. Ako npr. u rutiranju unosis gradove, on te tokom te rute uvodi u svaki grad koji si uneo u rutu. Takvih i slicnih zanimacija ima dosta i treba ih znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Citiraj Ne, jer te na ekonomicno vodi autoputevima. Napisao sam da me od NS do Budimpeste vodio autoputem, a onda me naveo da zaobidjem Budimpestu, skrenuem sa auto puta i uvukao me u gudure i na kraju pogresno prikljucio na autoput. I ekonomiccnije i brze je ostati sve vreme na auto putu. Naravno verovatno sa svakim GPS-om treba prvo dobro pregledati rutu unapred, pa ispraviti. Ma najgore je po gradovima, ako tu dobro ne fercera onda se trose zivci. Garmin radi nepogresivo, ako sam rutiras put i samo ga posaljes u "Garmin". Tacno! Al treba da znas kako da rutiras. Ako npr. u rutiranju unosis gradove, on te tokom te rute uvodi u svaki grad koji si uneo u rutu. Takvih i slicnih zanimacija ima dosta i treba ih znati. Ja sam rutirao sa waypoints-ima i radio je besprekorno, doduse jako kratku relaciju 200+ km, ali stvarno je radio bez greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4491 Napisano Novembar 25, 2009 motoras, 2535 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Sad u nedelju na vožnji po onoj magli vidim da moj Crypton malo radi pa se "ukoci"...pa opet radi...jadnicak, smrz'o se ;D Cim je malo otoplilo i granulo zubato sunce fercera k'o pravi Zakljiucak: Slabo će vam GPS pomoći po "ladovini" i magli Cika Rajko, Ti znas da ja bezgranicno verujem u tvoja elektronska dejstva (narocito od kako si poporavio rernu), ali meni je u Nedelju popodne po onoj maglustini i vlaznom vremenu Garmin Zumo radio perfektno. Cak je nasao i svog dealer-a u NS, Pegaz Moto. Samo da se nadovezem... Po magli,sa N79 i Garmin XT,radi ok.Hocu reci,perfektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nisam probao po magli ali po oblačnom vremenu hoče da me udavi dok se ne poveže sa satelitima N95 i često ga priheftam preko BTa za externi prijemnik LD-3W. Bitno mi je da me dovede do cilja u nekom nepoznatom gradu a da li on to uradi na najoptimalniji način, nemam poima...kada mi kaže, stigli ste na odredište a meni osmeh na lice! Kažu mi koji će ti to andrak, pa kako smo do sada, pa tu su mape...ma sve je to istina...živeli smo i bez mobilnih pa sada ne možemo bez njih! Svako vreme ima svoje breme. Kada voziš po karti moraš da paziš, proveravaš, staješ, tražiš neke repere a ovako ne razmišljaš, stišaš malo muziku da čuješ glasovno navođenje ako baš moraš i malo pratiš ekran i peglaš...pa stiči češ! uostalom, nekada je to bila investicija a za par godina koštaće...ma šta, koštače, deliče đabe uređaje samo da kupiš mape od njih ili neka fora ko sada sa mobilnim....cirka par desetina evra oni najprostiji! Pre nekoliko godina je koštalo, sečam se da sam mogao uraditi za te pare veliki i mali servis na kolima i plus kupiti barem još dve gume i zato sam uzeo Tom-Tom kada sam već imao N 70 i kupio još externi prijemnik jer N70 nema kao N 95 interni. I to bi me koštalo nego sam ono glavno već imao a to je fon! Dobro, Tom-Tom mi je dupe pomerao dok se nisam prebacio na Garmin. I sad ponekad imam problem i trebao bih sesti i naučiti rukovati sa svim opcijama jer pruža dosta mogučnosti ali kada sam sa engleskim u svađi a nema niko da ti polako objasni, jer ne možeš daviti ljude. pa tek mogučnosti kada se povežeš sa kompom pa rutiraš, zezaš se na mapama aonda prebaciš sve lepo u mob i teraj...i zato, ljudi moji savet...nabavite neki videćete, nema kajanja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Novembar 25, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probam jel moze Garmin mape za Bluberi, jel moze neko da mi kaze kako se rutira IGO sa kompa? Hvala Zemunac Ja sam novopecen sa GPS-om, ali mislim da ce mi biti obavezna oprema na svim duzim putovanjima narocito preko preko grane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Budi ubeđen, pogotovo za preko ali šteta što sam takođe veoma slab sa teorijom i praksom osim osnovnog a to je da ukucam adresu i krenem po njoj inače bih ti ja pokazao...a pogotovo to za komp! E sad valjda zna neko može li te karte sa tim softverom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2037 Napisano Novembar 26, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Dok ne probam jel moze Garmin mape za Bluberi, jel moze neko da mi kaze kako se rutira IGO sa kompa? Hvala Zemunac Ja sam novopecen sa GPS-om, ali mislim da ce mi biti obavezna oprema na svim duzim putovanjima narocito preko preko grane. Mozda ti pomogne ova poruka? http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=739.msg540490#msg540490 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Novembar 26, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...