Jump to content

Moto Zajednica

Hondu NX 250 dominator ili QINGQI - QM200GY-B(A)

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 500

Evo da se ija oglasim po prvi put.

Prvo da vam kazem da sam odusevljen ovom zajednicom na netu. Gomile i gomile informacija su vise nego korisne za bilo kojeg bajkera. Ja sam zadnjih 15 god vespas ali sam najzad resio da predjem na neki enduro. Procitao sam skoro sve sa foruma ali mi je sad glava puna i sve je zbrkano tako da sam opet na pocetku. Zato i otvaram ovu temu.

Moja dilema je Honda NX 250 dominator ili  QINGQI  - QM200GY-B(A) i za to imam neka pitanja pa ako vam nije mrsko ...

1. Honda mi deluje kvalitetnije i dugotrajnije od ovog kineza jedino me krsi godiste honde (moj fond je oko 2000). Sa druge strane kinez je mnogo lep i nov je mada ne znam koliko to znaci.

2. Motor bih koristio uglavnom po gradu i manje za oofroad ali i za neki manji izlet do 150km - Jel malo 250cm??? (190/89)

3. Interesuje me i buka motora, ne volim bas velike "drekavce"

4. Ako neko ima neki drugi predlog - bio bih zahvalan (a moze i do 500 cm3)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Nisam objektivan posto mi je honda nx 250 bila motor snova pre 15ak godina, tako da bih je ja uzeo bez razmisljanja. Koliko sam primetio nisu bas ceste, vidi ako mozes da nadjes neki lep primerak. A mozda ce ti neko ko ima kineza reci da je to super izbor, ne znam. Ja bih pazario hondu iz sentimentalnih razloga.

Inace, ako si sam na motoru, 250cm3 moze da te tera gde hoces.

• U prolazu, 9 postova

Kad vec kazes da si imao taj motor mozes li mi reci koje su mane tog motora tj. na sta da obratim paznju prilikom kupovine

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Nazalost, nisam imao taj motor, samo sam jako zeleo da ga imam..... Ima ovde iskusnih endurasha, sacekaj malo, reci ce ti neko

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Hahaha, gde nadje NX250, legendu. Uzmi to ako je dobra i teraj u veselju, moj ti je savet.

Inače redak je model, i ne znam kakva je pokrivenost delovima.

• U prolazu, 9 postova

S obzirom na tvoje misljenje u vezi honde, sta mislis da ipak zakoracim stepenik vise pa da uzmem KLE 500 `95. Cena motora uopste nije velika i registracija je priblizna ovoj od 250. Procitao sam samo reci hvale. ???

Jel ima mozda neko godiste ili serija koju treba izbegavati.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

S obzirom na tvoje misljenje u vezi honde, sta mislis da ipak zakoracim stepenik vise pa da uzmem KLE 500 `95. Cena motora uopste nije velika i registracija je priblizna ovoj od 250. Procitao sam samo reci hvale. ???

Tako je, momče!!! KLE 500 i vas dvoje možete negde a ne solo... Izaberi što novije godište i ništa se ne sekiraj... Sipaš i ne misliš!

Tako je, momče!!! KLE 500 i vas dvoje možete negde a ne solo... Izaberi što novije godište i ništa se ne sekiraj... Sipaš i ne misliš!

Potpisujem, i nisu neke pare za dodati, a upotrebna razlika vrlo ozbiljna...

baj d vej, pošto ta NX250?

• Drug član, 1414 postova

Kupi kle500 i jednog dana ces nam biti zahvalan na savetu. Ispunjava sve tvoje potrebe, izdrzljiv, trajan, malo trosi, mala registracija, mnooogo prelazi! Sta, jos ga nisi kupio >:( {Trci dok je u opciji za te pare (povedi nekog iskusnijeg sa sobom)} i uzivajjjj :D ;D

• U prolazu, 9 postova

Odgovor za Cope-a: Hondu sam video u nemackoj, posto tamo imam kumove koji treba da je pazare i cene su od 1200-1700...

...ali ste me odgovorili tako da mi sad sleduje potraga za KLE.  Hvala na odgovorima.

Oglasicu se kad je uzmem da vam kazem utiske.

Danas je došao lik kod mene (koji nije interesno povezan sa qingqijem) i ispričao mi neku lepotu oko investicija kineske vlade u kontrolu i kvalitet baš za jinan qingi.

bolje nek ulože u kvalitetnije materijale  >:(

• U prolazu, 17 postova

@Velja

Ajde druze kad se budes odlucio sta ces kupiti postuj kasnije utiske na forum.

Duze vreme sam se dvomio oko tog QM200GY-B(A),medjutim sad su pare nesrecnim slucajem potrosene na neke druge stvari (glupava generalna auta,nasao je kad ce da rikne), tako da sledece godine,a mozda i u septembru budem na istim mukama kao i ti.

Smekao sam ga,gledao sa svih strana. Malo je falilo i da ga kupim.

Evo u NS-u sam pricao sa 2 lika koje sam video da voze. Medjutim bile su te neke nafurane face,pa nisu ni hteli da kazu vise.

Sve u svemu kao "Super je brate,ide ko zmaj..." onako najgorim nafuranim akcentom.

Inace to je jedina kineska marka koju sam video da voze neki iskusniji bajkeri. Mislim na onaj njihov model QM250.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja