Jump to content

Moto Zajednica

PharaohMaster

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

PharaohMaster's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Kada ce neki update sa svezim informacijama. Bas sam nestrpljiv da saznam sta se dogodilo??? ;D
  2. Daytona ovako izgleda sasvim OK, ali po meni polozaj vozaca nije dobro podesen. Volan je "kratak" tako da moras dosta da se nagnes napred, dok je kvacilo opet jako pomereno unazad. Umesto da je obrnuto. Tako da sam imao osecaj da sam seo na neki enduro. Sve je stvar ukusa, i naravno proporcija vozaca (ja sam 184cm) tako da nisam pametan.
  3. Tek sam danas primetio temu. Svaka cast na strpljenju. U ponedeljak da im pokazes ko je glavni. Sad ne znam kakvo poravnanje mozes da trazis (nisam upoznat sa zakonom) ali ako ikako mozes uzmi pare nazad. Vidis da sa idiotima nema sanse na lep nacin. Ako pare nikako ne moze, onda da uzmes potpuno nov skuter. Nemoj da pristajes na opravke ovog tvog, vidis da je mrtav. Ako se u ponedeljak ne dogovoris, odmah zovi opet trzisnu da vidis kako mozes da im zaprzis corbu. ;D Mozda ne bi bilo lose da u ponedeljak ako nece na lep nacin da se dogovore sa tobom da odmah kazes da si kontaktirala trzisnu (malo i zapretis) i da su rekli u trzisnoj da imaju vec 2 prekrsaja tako da su najebali sigurno i da im je bolje da se dogovore sa tobom. Pozdrav i istraj do kraja.
  4. @Velja Ajde druze kad se budes odlucio sta ces kupiti postuj kasnije utiske na forum. Duze vreme sam se dvomio oko tog QM200GY-B(A),medjutim sad su pare nesrecnim slucajem potrosene na neke druge stvari (glupava generalna auta,nasao je kad ce da rikne), tako da sledece godine,a mozda i u septembru budem na istim mukama kao i ti. Smekao sam ga,gledao sa svih strana. Malo je falilo i da ga kupim. Evo u NS-u sam pricao sa 2 lika koje sam video da voze. Medjutim bile su te neke nafurane face,pa nisu ni hteli da kazu vise. Sve u svemu kao "Super je brate,ide ko zmaj..." onako najgorim nafuranim akcentom. Inace to je jedina kineska marka koju sam video da voze neki iskusniji bajkeri. Mislim na onaj njihov model QM250.
  5. Jel moze da se zna koliko si "upao" u dugove za tako lep motor?
  6. Vise se ne zna gde se sta gde sklapa. @ Zmajcic : Vrlo verovatno da si u pravu. Jedino sto se sigurno zna jeste da se 100% ne sklapa u japanu. U nekom drugom topic-u je bio podatak da se YBR125 sklapao i u Brazilu za tamosnje potrebe. Znaci Kina,Indija,Brazil i ko zna gde jos. :wink:
  7. Svaka cast za test,samo da dodam jednu sitnicu posto vidim da si iz Crne Gore. Cene predhodno opisanih motora u Novom Sadu pa samim tim predpostavljam i u Beogradu a i sire su sledece : Yamaha YBR 125 : Yamaha Rodic : 2280evra. Qingqi QM125 - 10V : Qingqi motorcycle center : 990evra. Tako da dolazimo do toga da je razlika u ceni citavih 1290 evra. Svi znamo da je kvalitet na strani Yamahe,ali zato ne moze niko da me ubedi da je gorepomenutih 1290evra potroseno na kvalitet Yamahe. Nema sanse. Mnogo se brate placa ime svetski priznatih proizvodjaca,i ovo je ocigledan primer toga. A oba se motora prave u Kini (stim sto je za Yamahu nadzor od strane japanaca). pozdrav
  8. Hteo sam da kazem da se YBR 125 kao celina sklapa u Kini. Za agregat nisam nista pominjao. Ljudi toliko se stvari sklapa u Kini da je to zastrasujuce. Sto bi Yamaha bila izuzetak? Kinezi rade za saku pirinca i kikiriki. Koja globalna firma nema neku fabriku u Kini. Svi zivi imaju. Inace koliko ja znam Yamaha Rodic u NS-u je zvanicni uvoznik Yamahe za Srbiju (ne kazem da mozda nema jos nekih ). Ako pogledas sledeci link http://www.yamaha-rodic.com/cenovnici/motocikli.pdf videces kolika je cena u NS-u.
  9. Da ali ne vijam ja taj sto je 990 evra. To je 125ccm. Minimum koji sam vijao bilo je 150ccm,medjutim sad sam se zalepio za ~ 200ccm.
  10. Cisto da ti kazem da je QM 125ccm 10V u Novom Sadu (samim tim verovatno i svuda u Srbiji) 990evra. Nov novcat.
  11. Pa to sam i hteo da kazem. YBR 125 je kinez preko koga je prelepljena Yamaha. Doduse zavrsna obrada je dobra pa se to i ne primeti na prvi pogled ali je tako. :roll: Glupavi kinezi. Za 30 god ce vladati svetom. :x
  12. Heh pa gledao sam taj YBR 125. Inace je 2280evra. Ne znam odakle ti onih 2100. A jel znas koja je fora sa tim YBR. To je model koji je Yamaha razvijala sa Zongshen-om. Zato je toliko jeftiniji. Jesi ti stvarno pomislio da moze novi japanac da se kupi ispod 4000evra. Nemoj ni slucajno da pomislis da pokusavam da te vredjam. Jasno mi je da zelis da mi pomognes,i zahvalan sam na svim sugestijama. Ja trenutno tragam za novi motorom,tako da nisam rekao da definitivno zelim da kupim kineza. Zelim da kupim motor,a koji ce do kraja biti e to cemo videti. Zato i trazim savete od vas kojim smerom da tragam. Evo jel mozes ti ili bilo ko drugi da mi kaze kako da nadjem nekog polovnog japanca. Inace sam iz Novog Sada i u zadnjih 3 nedelje vrtim sve zive oglasnike i novine medjutim ne mogu da nadjem nista do 250ccm. Uglavnom se prodaju skuteri i motori vece kubikaze. Jel mozda zna neko neku firmu ili nekog ko uvozi polovne motore. Mozda da vidim da li mogu nesto da pronadjem na taj nacin. Hvala svima.
  13. To sam bas i ja hteo da kazem. Qingqi proizvodi ocigledno vec uspele modele Suzukija i prodaju pod svojom markom. A koji to kinezi ne rade. :wink: Jako mi se svideo taj SuperMoto. Da nemam ogranicen budzet verujte mi odavno bi ja vijao Yamahu YBR 250cm, a posto imam onda mislim da mi je za 1600 evra ovo i vise nego dobra kupovina. Moracu jos da razmisljam i da smekam. Svi predlozi i sugestije su mi i dalje vise nego potrebne. Hvala svima koji su post-ovali.
  14. Da slazem se sa konstatacijom za prodavce. Stim sto ja nisam pricao sa prodavcem nego sa totalnim strancem. Video sam da vozi neku krosericu,startovao ga na spiku i razmenili par reci,on usao u kafic i ja na faks. Zato i kazem : ili je govorio sto on misli da je istina ili je lagao da bi se folirao predamnom. Inace mozak mi je u totalnom kolapsu : Sad osim Keeway-a razmisljam i o ovom Qingqi-iju, i skontao sam neki post u kome gari prica o nekom Bajaj Pulsar. Malo sam prevrteo slike i cini mi se da ni taj mozda nije los,medjutim ne mogu da pronadjem nijednog dilera. Jel zna neko ko u Srbiji prodaje motore Bajaj. Hteo bih da ga pogledam uzivo a naravno da pitam i za cenu.
  15. Danas sam imao zanimljivu situaciju : Idem do faksa i vidim garija kako vozi neku krosericu, i desi se slucajnost da gari parkira pored nekog kafica usput. Ja brze bolje do njega i skontam da motor jedan od onih Qingqi (kakvo grozno ime). Pitam ja njega kako ide motor,koliko je zadovoljan i tako to. Pazario je motor pre mesec dana i za sada kaze da nema zamerke (osim naravno zavrsne obrade). Inace motor je QM SuperMoto Cross i ima 200cm (kosta 1600evra). U tom mi spomene da njegov drugar je kupio QM Choper 250cm(kosta 1700evra) i da su rastavili totalno motor pre neki dan i da su skontali da motor kao motor je cak sjajan. Kaze mi da su Qingqi 10 godina proizvodili motore za Suzuki,i da su krenuli da prave sopstvene motocikle stim sto uzimaju Suzukijeve motore,Suzuki im nadgleda proizvodnju u fabrikama. Znaci kao Suzukijeve masine a kinezi prave ram i sve ostalo i naravno sklapaju u celinu. Da li neko zna da li je ovo tacno ili me je gari lagao da opravda svoju kupovinu ili da se folira. Jel neko vozio neki od Qingqi ne-skuter modela?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja