Bandolera 1894 Napisano Jun 7, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan E pa vreme je da se ide dalje....zvuk motora i krećemo!!! Sledeće odredište Resavka pećina!! A livade i brda mame lepotom...ih da možemo malo da polegamo..... .....ali čeka nas obilazak jedne od najvećih i najlepših pećina u Srbiji! Smeštena u istočnoj Srbiji na 20 kilometara od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina Glava. O njoj bi speleolozi sa foruma mogli reći više....a ima ih bili su sa nama prepoznajte se pa dodajte po koju! Mislila sam da vas ne prozivam ali ipak hoću ....Nataša, Snežo, Dakiiiiiii...... Debela hladovina.............mmmmmmmmmm.......premda je bilo jako vruće ovaj prolazak kroz šumicu je baš prijao i došao u pravom trenutku! Stigli! Teča! E vreme je da se uđe svi smo dobili ulaznice na kojima je pisalo "za decu"...nego šta....i dvoje po dvoje za ruku razred II 1, II 2 i II 3 ulaze...mir deco!!! ulaze.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 7, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Pećina je istražena do 2850 metara, a deo za turistički obilazak je dug 800 metara. Temperatura u pećini tokom cele godine je 7C, a relativna vlažnost vazduha je 80% -100%. Poseta pećini traje oko 40 minuta....1. januara 2010. godine Resavska pećina je postala prva srpska turistička pećina koja je primljena u članstvo Međunarodne asocijacije turističkih pećina (International Show Caves Association - ISCA). Članom asocijacije se postaje na predlog neke od članica, a Resavsku pećinu je predložila Postojnska jama iz Slovenije sa kojom JP Resavska pećina ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Al sjajimo u mraku.... Video zapis iz pećine sledi.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 7, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Inače.... Resavska pećina se nalazi na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu zvanom (Babina glava), na obali kraškog polja (Divljakovac). Spada u najepše pećine u našoj zemlji. Ranije su za pećinu znali samo čobani koji su se sklanjali od nevremena sa stadima ovaca. Jedan od čobana je otkriva 1962. godine sa Svilajnačkim planinarima, da bi već iste godine ona bila detaljno ispitana od strane novosadskih speleologa, na čelu sa dr. Jovanom Petrovićem. Radovi na uređenju Pećine su trajali 10 godina, što znači da je pećina zvanično otvorena za posete 1972. godine. Duga je 4,5 km. Detaljno je istražena 2830 m, a za posete je uređeno oko 800 m. Jedna je od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u pećini procjenjuje na 45 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7 °C. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stupovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima. Po bogatstvu i raznobojnost nakita Resavska pećina opravdano nosi epitet resavske lepotice. Nakit Pećine počinje od samog ulaza koji se nalazi na 485 m nv Nakit nastaje rastvaranjem kalcijeva karbonata, a boja zavisi od minerala kroz koji prođe voda. Nakit se pojavljuje u tri boje, a to je crvena, žuta i bijela. Najdominantnijia je crvena boja koja potiče od oksida gvožđa, bela potiče od kristalnog kalcija, a žuta od primesa gline. Za ogranizovane posete uređene su gornja i donja galerija. Predah pa idemo dalje!!!! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 7, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se tu održavala Resavska škola? Šalu na stranu, ta pećina je zaista fantastična. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 7, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Da prelepa! Nastavak sledi....sutra tj. danas.... I samo kao najava daljih dešavanja....Srebrno jezero!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 7, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene slogiranog s posla, konacno sam se smilovao da pocnem da kacim fotografije 1. Dan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 2. Dan S obzirom da su nam se draga Bandolera i Trinity unele u ulogu naratora, ja tu zaista nemam sta da trazim... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 3. Dan 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 7, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 4. i na zalost poslednji dan relija... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 8, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Puno pozdrava svima, i hvala na prelepom druzenju i neverovatno dobrom zezanju na reliju! PS: Uskoro ce biti i snimaka.... 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 8, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Vredelo je čekati!!! Odlične su fotke!!! Pozdrav družeeeeeeeee!!!!! Sa tekstom nastavljamo popodneeee.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mazak 270 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za fotke. Vidimo se u labu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17553 Napisano Jun 8, 2011 Integrisan, 8340 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auh... Bravo svima za fotografije! Definitivno pravimo CD... Nego, za ove shumare, khmm... pardon, fotografe - nista vam se ne priznaje dok ne okacite THE VOJINU FOTKU Da ponovim i ovde: Voja je moj idol!!! Vecina nas sanja, a on covek ostvari, bez da se i seca posle... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trinity 746 Napisano Jun 8, 2011 witch, 476 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Auh... Bravo svima za fotografije! Definitivno pravimo CD... Nego, za ove shumare, khmm... pardon, fotografe - nista vam se ne priznaje dok ne okacite THE VOJINU FOTKU Da ponovim i ovde: Voja je moj idol!!! Vecina nas sanja, a on covek ostvari, bez da se i seca posle... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trinity 746 Napisano Jun 8, 2011 witch, 476 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dan IV Ufffff!!! Danas mi buđenje ne ide od ruke!Što bi rekao moj drug Dača, imala sam tri reda podočnjaka, od svake večeri po jedan!!Sinoć se jedva rastavismo, jutros jedva sastavismo!! Svi na doručak, kad primećujem da nam par učesnika fali!! Odlazim u pansion i pošto nisam baš bila sigurna ko je u kojoj sobi,a nisam smela da rizikujem da upadam profesorkama u sobe, dali bi mi loše vladanje i to sad pred kraj godine,sledi moje dranje :"Doručaaaaak!!!" Posle minut dva vidim svi koji do tad nisu ustali, promaljaju razbarušene glave kroz otvor od vrata i još uvek ne znaju šta ih je snašlo.Rezultat toga je bio, desetak užurbanih učesnika koji grabe ka restoran sali u hotelu. Ono u fazonu, ne nije me videla, nije me videla!!Kad ono, fali još Mokl!! Mokl vam je najveći Srboslovenac koji postoji. Kad je u Srbiji, potpuno se prepusti i ponaša se kao pravi Srbin!!Njegovi Slovenci su već ustali, doručkovali, spakovali motore, a verujem i oprali ih, a on još uvek knjava!! Kucam mu na vrata, on otvara bunovan i tek onda se seti da ima sat i da je na satu 09:15, a polazak je planiran u 09:30!! Ne znam kako je uspeo, ali bio je na motoru spreman za polazak, sad dali baš svestan, pa i ne znamo!! Ok, nastavljamo dalje, ka Viminacijumu.o Viminacijumu će vam verovatno pripovedati Bandolera, jer ona baš barata sa istorijskim podacima!!Mogu samo da kažem da je fenomenalno!!Ne znam šta mi se više svidelo, amfiteatar, terme, rimska kuća......Posebno me je oduševio profesor Korać!!klasičan arheolog, zaljubljen u svoju nauku, sa velikim ushićenjem priča o Viminacijumu. Iz njega zrači tolika energija, da prosto želite da krenete njegovim stopama i doživite svet njegovim očima!! Malo nas je sunce spržilo, pa smo se snalazili da se rashladimo. I vreme je za pokret!! Pravac Bela Crkva!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 8, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Da o Viminacijumu moze zaista mnogo toga da se kaze a ja cu se potruditi da ne bude predugacko. Cim stignem kuci pisem...a Vojine slatke snove...ha,ha...ostavljam za kraj... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jun 8, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan mogu li ja,paste copy! vi ste se vec dosta naradile!!! Виминацијум (лат. Viminacium) је археолошко налазиште у близини Старог Костолца, 12 километара од Пожаревца. Римски војни логор и град настао је у I и трајао до почетка VII века. Био је један од најзначајнијих легијских логора на Дунаву, а извесно време и главни град римске провинције Горње Мезије (Moesie Superior), која је обухватала највећи део Србије, северну Македонију и део северозападне Бугарске. Под Хадријаном стекао је статус муниципија, града са високим степеном аутономије који подразумева и независну градску управу. За владавине Гордијана Трећег постаје колонија римских грађана и добија право ковање локалног новца. У оквирима римске управе био је то највећи статус који један град може да досегне. Овде је 211. године Септимије Север прогласио царем свога сина Каракалу. Виминацијум имао је више десетина хиљада становника, док је логор око кога је настао град имао чак 6.000 војника. Био је седиште епископа у 4. веку, а касније добије статус митрополије. Први митрополит Виминацијум који се помиње је митрополит Амант, који се помиње као учесник сабора у Сердици - Софија у IV веку. Након најезде варвара (Авара и Хуна) под вођством Атиле град је разорен 441. године. Обновљен је као погранично војно утврђење 535. године, за време владавине цара Јустинијана I (527.--565.) када и митрополија у Вимиинацијуму. Се доласком Словена на остацима Виминацијума настаје насеље Браничево. Обимна археолошка истраживања започета су због изградње термоелектране и површинског копа Дрмно, 1977. године, на простору некропола, југозападно од каструма. Истраживања су дала изузетно богат и значајан археолошки материјал. Пронађене су занатске радионице, а и пећи за печење опеке. Пронађене су терме, које су биле главно састајалиште Римљана. Ископано је шест базена, понегде се назиру и осликани зидови са цветним и животињскм мотивима. У средишту терми биле су просторије за масажу. Купатило је било парно: топао ваздух је циркулисао између стубића и загревао опеку испод подница. Вода је стизала са извора, у слободном паду, акведуктом истраженим у дужини од десет километара. Пронађене су и светиљке које су служиле за ноћно купање. Ископан је Маузолеј, за који се претпоставља да је гробница цара Хостилијана, сина цара Трајана Деција, које је боравио у Виминацијуму током 251. године. Хостелијан је дошао на престо после трагичне смрти његовог оца Трајана и брата Херенија. Ни Хостелијан није дуго поживео, умро је вероватно од куге. Могуће је да је спаљен у Маузолеју. Пронађено је више гробница са изузетним фрескама. Две фрескама осликане гробнице потичу из доба паганства, закључује се по декорацији флором и фауном живих боја. Трећа гробница украшена је ликом девојке која је припадала вишим друштвеним слојевима, на шта упућују пронађени делови златном бојом обрубљене хаљине. До сада је истражено више око 14.000 гробница, Фреско-сликарство је, уз налазе гробница пружало значајне податке о почецима хришћанства на овим просторима. Налаз гробница са Небеским јахачем и Христовим монограмом пружају идеју како се паганство преображавало у хришћанство. Откривена је Северна капија утвђења, а потојале су још три, што указује на моћни систем. Пронађено је и мноштво новчића. Највише ипак, у гробницама у које су полагане са три крчага (за уље, вино, воду) и новчићем у устима - да Херону плате превоз на онај свет. У 19. веку још су се јасно назирали обриси насеља, широке улице које се секу под правим углом, тргови, позоришта, купатила, водовод и градски бедеми. Данас су остали само делови. Мермерне скулптуре, надгробне плоче и саркофази, накит и посуђе из Виминацијума чувају се у Народним музејима у Београду и Пожаревцу. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trinity 746 Napisano Jun 8, 2011 witch, 476 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posle tankanja goriva u Kovinu, par relista odlučuju da nas napuste, ne bi li stigli u svoje tople krevetiće na vreme!!Da ne nabrajam ko je tu bio,samo ću nagovestiti da je sa njima bio Svetac Nastavljamo ka Beloj Crkvi.Sa naše leve strane prete nam crni oblaci.Još uvek nije stiglo do nas a mi se nadamo da će tako i ostati.Kako put ide svo vreme u levo stigao je samo obod oblaka da nas poprska, no ništa nam nije smetalo, taman da nas rashladi i osveži!! Stižemo u Belu Crkvu i već imamo dobrodošlicu od naših prijatelja iz MC BIKERS.Sprovode nas kroz grad i zaustavljamo se ispred prostorija njihovog kluba!!Tamo sve spremno!!Vrhunski, klopa, piće muzika, veseli i raspoloženi bajkeri, tapšaju nas po ramenu, pozdravljaju se sa nama, ma fenomenalno!! Zbog satnice koju smo morali da poštujemo, zadržavamo se kratko i nastavljamo naše putešestvije!!Drugari, hvala vam puno na toplom dočeku, zaista ste se potrudili i mi to cenimo, hvala Sloperu i njegovom bratu na fenomenalnoj organizaciji!!!Hvala i družićemo se mi još sigurno!! Ručak nas očekuje u Vršcu u Vršačkoj pivnici. Na meniju su pivničke sarme!! Mmmmm stvarno su bile divne!!Pored ok usluge i veoma pristupačnih cena, enterijer me je prosto oduševio!!Svaka preporuka za pivnicu, ako se ikada zaputite u Vršac nemojte je zaobići nikako!!Moram da se zahvalim Lenčugi na predlogu za ovo mesto i organizaciji ručka. Jako mi je žao što nije mogao biti sa nama jer je imao gumi defekt u Beogradu!! Lenji nadam se da je sve ok!! Krećemo ka Beogradu, završetak relija se polako primiče. E sad, ovde sam ja već imala prekid filma, jer sam se zavalila na top case i odspavala do Pančeva !! Morala sam, lepi putevi, udobna vožnja i blago sunce na mom licu, rezultirali su prijatnom dremkom!! Stižemo u Beograd, sledi probijanje kroz beogradsku gužvu, parkiranje ispred skupštine i jedna zajednička fotka!! Po dogovoru, trebali smo jako brzo da napustimo plato, ali nikome se ne ide kući!! Kreće pozdravljanje,ljubljenje, čestitanje uz dogovor VIDIMO SE SLEDEĆE GODINE!!!! 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trinity 746 Napisano Jun 8, 2011 witch, 476 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam vam ispričala kako nam je bilo na reliju, ne mogu a da ne pomenem ljude koji su pomogli da se ovaj reli ostvari!! To su Severian i Daki- zaduženi za ruutu relija, koji su svaki deo puta izvezli prethodna dva meseca,Kocha matori- zadužen za papirologiju ID kartice, prihvatanje i obrada prijava, Livaja-zadužen za sve po malo, a najviše zadužen za smaranje sa šalterskim radnicama, dobijanje kojekakvih dozvola, papira i slično, Petar BrmBrm- zadužen za finansije, budžet i nadgledanje svega toga, redari- Dr Bane, Joška, Arakis,Neshaxx- pa zaduženi za same učesnike i moja malenkost- zadužena za smeštaj, hranu, majice, nalepnice i dobru zabavu Pored nas, reliju su pomogli Bandolerosi - idejno rešenje za majice i nalepnice, takođe pomoć oko smeštaja i dobre zabave , Želkamp - predlog i organizacija ručka u Sunčanoj reci, MK Mančula- ručak u Čačku, Sloper, MK BIKERS - doček u Beloj Crkvi, Lenji-organizacija ručka u Vršcu.Ljudi, hvala vam , pravi ste carevi!! Naravno, ceo reli sa nama zajedno su i odvozali naši partneri DHL, AMSS, ROHE!! Momci bili ste divni!! Posebno zahvaljujem SashiP, na doniranoj vodi, koja nam je itekako trebala, Ultra energy- i to nam je itekako trebalo, i naravno na piću koje nam je ulepšalo žurku na Srebrnom jezeru!! I naravno veliko hvala policajcima, Teči, Mačku , Dejanu i Antiću na fenomenalnoj brizi oko nas, na profesionalnosti koju su pokazali i narvno na druženju sa nama!! HVALA VAM SVIMA JOŠ JEDNOM!!! 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Jun 8, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan veoma mi je zao sto nisam stigao da vas docekam u vrscu, naime krenuo sam iz kosjerica ka kuci i u zelji da sto pre stignem nisam pravio pauze da hladim kros gumu kojoj je to neophodno kada se vozi po asfaltu, a posto sam i inace lak na gasu jednostavno je doslo do topljenja unutrasnje . vulkanizer iz beogume mi je rekao da dodjem juce i bio sam prinudjen da ostavim motor kod ortaka na senjaku i cekam prevoz iz vrsca. drago mi je da ste uzivali kako na proputovanju tako i u rucku u vrsackoj pivnici 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jun 8, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan HVALA VAM SVIMA JOŠ JEDNOM!!! ehhhhh,kada bi moglo makar jednom paste copy za ceo reli kao za onaj text gore(cak ni kisu ne bih izostavio)!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...