Motoholic 2331 Napisano Octobar 12, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Ručno napravljen i oslikan ukrasni ćup, rad umetnice iz naroda Navaho iz Nju Meksika Indijanci nisu nikada koristili grnčarski točak, već se grnčarija pravi na njima specifičan način: glina se rukama roluje u tanke duguljaste "špagete", pa se "špagete" oblikuju u prstenove, pa se ti prstenovi slažu jedan na drugi da se dobije željeni, cilindrični oblik. Rukama se dalje tako napravljen ćup "izglađuje" dok zidovu ne budu tanki i glatki. Upravo je jedna od odlika grnčarije naroda Navaho da su zidovi tanji nego recimo evropska grnčarija koja se pravi uz pomoć točka. Oslikavanje je strogo ručno; za jedan ovako detaljan ćup potrebno je nekoliko meseci, a umetnici koji se bave ovom delatnošću tokom godina gube vid, i mnogi ostanu polu-slepi što im onda stavlja tačku na radni vek. Vrednost jednog ovakvog ćupa se kreće od par hiljada dolara, do preko deset hiljada, zavisno od veličine, nivoa detalja i od toga da li je umetnik i dalje aktivan ili ne. Fotografisano u gradiću Santa Fe, u Nju Meksiku 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Octobar 13, 2012 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan @fibra gde su uslikane ove "ladne vode"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Octobar 13, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Izbor za Miss Resave, na fotografiji je druga pratilja: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Octobar 13, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Auuu pa kakva li je mis onda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Octobar 13, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Zgadna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Octobar 14, 2012 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ispred Harlija je Louis katalog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 15, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Umetnik Del Gvozdeni Oblak, iz plemena Sijuksa, narod Lakota, ispred svojih slika Crna Brda, Južna Dakota 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 15, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan @fibra gde su uslikane ove "ladne vode"? Kozarice na Mljetu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Octobar 15, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu pa kakva li je mis onda? Ovakva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Octobar 15, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A di su sise? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 16, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu pa kakva li je mis onda? Ovakva ... Ovo proglaseno za Miss Resave???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Octobar 16, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Auuu pa kakva li je mis onda? Ovakva ...pa bolja je druga pratilja ... daj sliku neke koja je ispala, garant je vrh ;D ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Octobar 16, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan ...pa bolja je druga pratilja ... daj sliku neke koja je ispala, garant je vrh ;D ... Fotografije svih učesnica na linku: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 16, 2012 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Octobar 17, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan I ja, i ja sam video dugu! Izašao sam iz poslednjeg manastira na Meteorama kad je počela da pada kiša. Ubrzo je prestala, granulo je sunce i ukazala se ona: Na žalost pojavila se na suprotnoj strani od meteorskih stena i manastira. Mehanizam za zatvaranje objektiva na "idiotu" se pokvario i na svim slikama, kao i na ovoj, javlja se neka mrlja od zaprljanog sočiva u donjem levom uglu. I Ninjina fotografija je lepša, ali eto...podsetila me na to ushićenje i gotovo spiritualno iskustvo jednog neponovljivog trenutka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Ulovio sam dve duge! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Octobar 17, 2012 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan setio sam se jednog video klipa kada sam video duple duge 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Octobar 17, 2012 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Galrija Progres, izlozba vespi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi i moja duga je dubble. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 17, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Neko je pomenuo Vespe... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Octobar 18, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Planina Ararat 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Octobar 19, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas je bio lep dan, što smo iskoristili za igru u parku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Octobar 19, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Termalno vrelo u banji Slatini kod B. Luke. Inace, ja se nalazim na rehabilitaciji u navedenoj banji. Uploaded with ImageShack.us 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 19, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Okačio sam sliku i u enduro temi, nadam se da nije spam Inače, slikano je Nokiom N70 iz 2005., malo sam čačnuo kontrast i intenzitet boje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 20, 2012 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...