Mina 545 Napisano Jul 10, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo veliko izvinjenje svima sa dial up-om ... bitje mnogooo slika A sada putopis ! Josh pochetkom proshle nedelje chujem da je u Mostaru moto skup. S obzirom da sam poreklom Hercegovka tj da mi je tata i cela ta strana familije iz Hercegovine i Mostara, dobila sam jaku zelju da odem dole. Zadnji put sam tamo bila pre rata, imala sam mozda nekih 5 godina, i zelela sam da vidim Mostar ponovo ! Kome tju, ako ne mom najboljem drugu Joci, da predlozim da idemo dole. Trebalo ga je nagovarati par dana, ali je na kraju popustio i odluchio da odemo u Mostar. Nije to bash bilo neko nagovaranje, s obzirom da je i Yoman uz moju prichu dobio zelju da vidi Mostar...A i Bosna ga kako on kaze "vuche" . Ma *ebesh zemlju koja Bosne nema ! ;D Tu Yoman uspe da nagovori i svog prijatelja sektasha, ovaj Stromera ;D Slavishu da i on podje . I tako mi odluchimo da u subotu krenemo put Hercegovine-Mostara. Ekipa: Slavisha i Ljilja, Yoman i ja ! Polazak je trebao da bude oko 11 ujutru, ali smo naravno kasnili zbog nekih sitnica...npr Yoman se u poslednjem trenutku setio da nema zeleni karton, pa smo to morali tada da izvadimo. Zbog toga se dogovorimo sa Slavishom i Ljiljom da oni krenu i da nas chekaju na Rudniku, pa tjemo dalje zajedno. Prvi odmor i kafica na Rudniku Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Nastavljamo put [slavisha i Ljilja] Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Auto portret ;D Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Negde na Mokroj Gori smo imali taj peh da se Slavishi probushi guma. Sprej za gume nije pomogao, tako da smo se bacili u potragu za vulkanizerom, kojeg je Joca nashao na nekom lokalnom kupalishtu i odvukao ga odatle nazad u radionicu. Guma je zakrpljena i mogli smo da produzimo dalje. Ali tu smo izgubili skoro 2 sata, i zbog toga nije bilo zaustavljanja u Vishegradu, tako da smo Na Drini tjupriju slikali s motora u pokretu Most na Drini Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Negde kod Sutjeske i Tjentishta je pocheo da nas hvata mrak, foto aparat koji smo imali nije bio bash sjajan pa nazalost te fotke nisu uspele. Shteta jer je priroda tamo prelepa. Ma sve je prelepo ! U Gackom smo se nashli sa Mixom i Sparcom koji su nas chekali ceo taj dan, ali jednostavno od starta smo kasnili + ono pucanje gume... Hvala vam momci shto ste nas sachekali i shto smo se eto bar na kratko videli ! I hvala za ono "Na 30km odavde imate ovcu po sred vashe trake" , zaobishli smo je ! Od Gacka smo nastavili put i stali samo u selu Rilje da slikamo spomen plochu palim borcima iz drugog svetskog rata, tu su i imena mojih pradeda... Spomen plocha Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Yoman i ja u mraku Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Stigli smo u Mostar kasno, ja mislim da je bilo oko 11 sati. Smestili smo se u hotel i Yoman i ja produzili na skup, gde smo sreli par forumasha [ o skupu u temi Moto skupovi, i slike tje biti tamo ] U nedelju smo poranili i posle samo 3 sata sna ali i dobrog doruchka krenuli da zujimo kroz Mostar i obilazimo sve... I Yoman i ja smo naprosto odushevljeni gradom. Ljudi su prijatni, hotje da pomognu, da objasne sve shto te interesuje. Grad je sam po sebi lep. Dodushe ima jako mnogo zgrada koje nisu renovirane, koje su i dalje izreshetane...Ali ovaj grad definitivno ima dushu... Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Stari grad, a novi motori Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Dvorishte ispred Mehmed Pashine dzamije Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Yoman je pokushao da me natera da obuchem ovo :o Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Stari most i Neretva ... Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Yoman Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Popeli smo se i na minaret Mehmed Pashine dzamije, jer su nam rekli da se odozgo vidi ceo Mostar, kao na dlanu. Stepenice se uzasno uske i visoke, i jako je mrachno, izuzev na nekim delovima gde postoje mali prozori kao kod pushkarnice...Klaustrofobichno je i vrtelo nam se u glavi...Ali kad izbijesh na vrh minareta pogled je stvarno prelep ! Stepenice u minaretu Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Pogled s vrha minareta Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Pogled na drugu stranu Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 U starom gradu ima dosta kafitja, koji su svi jako lepo uradjeni. Paznju nam je privukao "Otvori se Sezame" ;D Ali Babina petjina... S obzirom da je u tom trenutku temperatura bila nekih 45 stepeni, ulazak u kafitj - petjinu je prijao, tamo je bar 15-20 stepeni niza temperatura ! Otvori se Sezame Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Kafu i hladnu koka kolu smo popili u kafitju Terasa, odmah iznad Starog mosta. Pogled iz tog kafitja je fenomenalan. Chill Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Stari most Shot with DSC-W100 at 2007-07-09 Pogled na ulicu gde se nalazio nash hotel Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 ;D ;D ;D Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Iz Mostara smo dolinom Neretve produzili ka Jablanici, onda pored Jablanichkog jezera put Sarajeva... U Sarajevu smo se takodje malo proshetali, popili kaficu, slikali se... Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Poshto smo se proshetali, popili kafu i gomile hladnih napitaka. Potpuno skuvani u onoj moto opremi, i vetj umorni reshimo da krenemo dalje...Preko Romanije, pa Zvornik, pa Bijeljina i dalje Beograd... Ovako bajker u full opremi izgleda na nekih 45 stepeni ;D Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Negde na Romaniji... Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Krava na putu ! ;D Muknuli smo joj ! ;D Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 I na kraju Bijeljina i kafa sa Obelixom i Dachom ! Dacho hvala za klopu ! Shot with DSC-W100 at 2007-07-10 Posle 2 dana jakog tempa i mnogo voznje, vratili smo se zadovoljni i puni utisaka u Beograd. Vredelo je ! p.s. Ma idemo opet u septembru ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2005 Napisano Jul 10, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jednog putopisa koji sam sa zadovoljstvom smestio u folder na svom racunaru gde cuvam samo ovakve stvari. Bravo Mina i Yomane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Jul 10, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan zavidim vam. Al sto ne jedoste chevape na bash charshiji? bravo drugarka&drugar pozdrav, dule Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jul 10, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan zavidim vam. Al sto ne jedoste chevape na bash charshiji? bravo drugarka&drugar pozdrav, dule Mi smo moNderni bajkeri! Samo jedemo pizzu i pijemo espresso! ;D I josh jednom,hvala ekipi Mix-Spa shto su nas strpljivo chekli,hvala novim i starim drugarima sa kojima smo se druzzili u kampu a to su Dacho iz Bijeljine,Sale(Vudu) i Mikica(grunf 014), Pedja(PEDJA SOKO) Dacha iz Obrenovca sa svojim kumom,kao i lokalni bajkeri kluba Neretva iz Mostara koji su bili dobri domacini. Inache,ljudi Mostara su blagi i uvek raspolozzeni za spiku i pomoc! Da napomenem,da su nas policajci dva puta vodali kroz grad u cijlu pomoci.. Super iskustvo! Mostar je inache,po svim elementima, primorski grad..samo fali more! Ali tu je Neretva koja svojom lepotom i chistinom mami i odushevljava. Sam grad je dosta "upucan" i rane blizze proshlosti su itekako vidljive,ali ni to nije pomutilo lepotu i sharm koju ima ovaj hercegovachki biser. Pre samog dolaska,imao sam percepciju Mostara kroz milion puta slikani "Stari most"..drago mi je da Mostar mnooogo vishe od toga! Predeli kroz koje smo ovog puta proshli te madjijaju i mame na ponovne dolaske. Ja cu opet...siguran sam! Naravno,veliko Hvala i Zzaretu(Obilix) i Choli iz Bjeljine. Zzare,dolazim da idemo u etno-selo. I hvala Mini koja je uveliko bila od pomoci na putu,pochevshi od kontakata u Mo,kao i balansiranju u krivinama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Jul 10, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja samo kad sam cuo da ste ovcu zaobisli, nemam vi sto drugo reci hehehehehehhe bez da cemo se sretati jos dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 10, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan jaaoooj zavidim vam... vidim da je bilo fantastično!! ..ali toliki put u samo dva dana jednostavno nisam mogao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 10, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Divno, baš ste se lepo provozali. E, ako sledeći put planirate da roknete neku ovcu na putu, obratite se meni. Da ste zvali, možda bi smo krenuli i mi sa Vama. Super slike. Jel to to dres? najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jul 10, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan jaaoooj zavidim vam... vidim da je bilo fantastično!! ..ali toliki put u samo dva dana jednostavno nisam mogao.. Morash da kupish veeelikog konja da bi i ti mogao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 10, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa valjda svi možemo jedan put u dva dana??? najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Jul 10, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Mina ja sam mislio da ces bar na jednoj slici da promovises pravu fabriku motora! ;D Ma cim je dobra ekipa,uzivanja ne moze da hvali. Do sljedeceg gledanja NA TE NA NE!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jul 10, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan HOCU I JAAAAA.....FENOMENALNO...HVALA NA TRUDU ZA SLIDZE... moderni bajkeri necugaju samo kafu i njupaju pice...nadje se tu mesta i za neko vopi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 326 Napisano Jul 11, 2007 jedan od DDMZ, 810 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Jao što vam je bilo lepooo Evo i ja sam sve spremniji da učestvujem u poduhvatima tog tipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jul 11, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno, znam da ste se dobro proveli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jul 11, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Jao što vam je bilo lepooo Evo i ja sam sve spremniji da učestvujem u poduhvatima tog tipa. Uvek dobrodoshao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makedonac 1 Napisano Jul 11, 2007 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Veles, Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan YO, Mina, super ste to uradili. Koliko km. ste prosli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jul 11, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan YO, Mina, super ste to uradili. Koliko km. ste prosli? Kilometara,kad uzmesh,i nije bilo puno..1000 i neki.. Ali to shto put ni tamo ni nazad nije imao vishe od 100 m pravca u komadu. Pure krivinarenje! ;D Ako izuzmemo "shamar" od Kuzmina do Bgda autoputem u povratku... Ukljuchili smo AutoPilot i podesili tempomat na 170 i "przziiiiii"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makedonac 1 Napisano Jul 11, 2007 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Veles, Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan 1000km, pa to je sitnica za jednog veeeeelikog konja i dva dobra jahaca ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 12, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Obrnuste fin djir, ali iz puzdanih izvora sam cuo da je to mali djir sta moze Storm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Jul 14, 2007 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Evo procitah i ja ;D sta reci! lepa tura, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Jul 15, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast,lepo putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Jul 16, 2007 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A cuj ba Sarajevo i Mostar su pravo prelepi mislim sta da ti kazem sminka bate a i plavke su super hahahhaha previse se druzim sa bosancima zadnjih 2 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jul 16, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo bravo bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...