zrale 1 Napisano Maj 27, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad/Rumenka Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50 Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam vozac afrike a uopste i vecih motora, tako da nisam jos usao u stos sa svim stvarima pa bi mi trebala mala pomoc 1) Vozac pre mene je bio malo nizi pa bi trebao da podignem zadnji kraj posto sam ja malo veci od njega(192cm 120kg), ali skoro da nemogu da pridjem navrtkama na zadnjem amortizeru tako da nemogu da ih zavrnem, da li moram da skidam ceo amortizer ili kako??? 2) Trebao bi da menjam ulje i svecice, koliko ulja staje sa filterom, i pri zameni svecica moram da skidam rezervoar da li ima neka caka za skidanje??? Mozda su malo glupa pitanja do sad sam vozio manje motore gde ti treba dva kljuca, cekic, srafciger i gotova stvar :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Maj 27, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Negde na forumu postoji tema o zadnjem amortizeru gde se vodila rasprava od oko 100-tinjak strana. Elem, kažu da se zadnji amortizer ne može tako podići, već možeš tim šrafom samo povećati tvrdoću zadnjeg ogibljenja. Ulja ide oko 2.5ltr sa zamenom filtera, filter vazduha promeni obavezno ako ti je sumnjiv i za svećice postoji poseban HONDIN ključ. Imaš 4 kom. nezgodne su ona u prednjem cilindru iza hladnjaka i u zadnjem cilindru ispod rezervoara, njih i ne vidiš bez skidanja nekih delova. I na kraju spremi se finansijski dobro za to jer ceo taj servis ti sam da odradiš košta će te oko 90eur. +/-15eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zrale 1 Napisano Maj 27, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad/Rumenka Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50 Prijavi odgovor kao problematičan Za svecice znam da ih je 4 i da ih je veselo za vaditi, znas mozda gde bih mogao da nabavim/pozajmim kljuc Filter vazduha je relativno dobar, a sto se finansija tice vec sam puko 10000 za prepis i novu tablicu+ 80e nosaci + 260e koferi + registracija uskoro, tako da ovo je relativno malo :DD Hvala na ovim informacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djiha 35 Napisano Maj 28, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan Meni ide 2.5 ulja sa zamenom filtera (2.6l po manualu) Ulje je 3x900din =2700din Filter ulja 500-700din Svećice 4kom, NGK obicne, su 300-350din komad. Sve ukupno do 5,000.00 din Mora da se skine rezervoar da bi zamenio svecice. Manje boli nego da se zezne navoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Avgust 29, 2011 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Dakle ključ za svećice je 18. Ako nemaš original biće gadno. Za zamenu svećica moraš da skineš: Oklope ispod sedišta Sedište Rezervoar levi hladnjak Može ključ 18 cevasti. Ja kupio unior, ali mora da se prestruže je ne može da uđe u rupu. Takođe moraš da prestružeš i telo ključa, ne samo glavu, i da mu odsečeš glavu sa druge strane tj. tamo gde je ključ 19. Može i dugačka gedora 18 (kao za svećice) ali i ona mora da se smanji po prečniku. Kod tog struganja gledaj da ti ga obrade tako da sve srtugane ivice budu sa radiusom, ne samo oborene, jer se može desiti da gurneš ključ u rupu i da ga ne možeš izvaditi, baš zato što nije lepo obrađen. JBG. to je Africa, ali ja je volim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...