Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: CBR 600 F4i

Ekipo, ja sam juče na svom Qingqi QM200GY B/A dostigao brojku od 30.000 km.

Uskoro sledi redovan servis i štelovanje ventila.

Da li bih trebao nešto preventivno zameniti kako bi me motor služio pouzdano kao i do sada - da ne ostanem negde na putu...1moto3.gif

Što bi rekli "bolje sprečiti nego lečiti"...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ★★★★★, 654 postova

Ekipo, ja sam juče na svom Qingqi QM200GY B/A dostigao brojku od 30.000 km.

Uskoro sledi redovan servis i štelovanje ventila.

Da li bih trebao nešto preventivno zameniti kako bi me motor služio pouzdano kao i do sada - da ne ostanem negde na putu...1moto3.gif

Što bi rekli "bolje sprečiti nego lečiti"...

Могао би написати које си све проблеме имао у тих 30 000км?

• U prolazu, 1 post

Momci treba mi hitno hitno hitno pomoc imam problem sa lancem i lancanicima na sprint pulsera 125 prosle nedelje mi puko lanac i razbio mi deklu motora sad mi treba hitno da to nadjem i zamenim neki savet i cene za did-ove lancanike i lanac i kako da tu prekletu deklu namestim a da mi radi motor kao pre molim vas hitnoooooo!

• Malo Zlo, 753 postova

Drugari, u narednih 10ak dana ce i u oglase, ali rekoh prvo ovde da obavestim...

Znam jednu 200tku, mnogo finu (eventulano treba da se opere :D ), registrovana do maja 2014., uz motor idu i nov lanac i lancanici (ne, nisu zasebno na prodaju), i stitnici za rucke (crni), vozi zensko pa ce ovih dana i da ga prodaje! :D

Elem, posto sam jako retko pri kompu i necu postavljati oglas na oglasnik ili forum(zaista nemam volje da se objasnjavam sa spamerima), ako imate pitanja u vezi sa motorom, slobodno mi pustite pp pa cu vam rado odgovoriti... Godiste je 2008., presao 24000 km i to je to otprilike.

Detaljnije ako vas zanima, slobodno pisite - ili ako znate nekog ko se nameracio na kupovinu. :)

p.s.

Cenu necu pisati ovde da ne bih nekome ubijala prodaju ili kako vec. :)

• Podržavam 1

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Drugari, u narednih 10ak dana ce i u oglase, ali rekoh prvo ovde da obavestim...

Znam jednu 200tku, mnogo finu (eventulano treba da se opere :D ), registrovana do maja 2014., uz motor idu i nov lanac i lancanici (ne, nisu zasebno na prodaju), i stitnici za rucke (crni), vozi zensko pa ce ovih dana i da ga prodaje! :D

Elem, posto sam jako retko pri kompu i necu postavljati oglas na oglasnik ili forum(zaista nemam volje da se objasnjavam sa spamerima), ako imate pitanja u vezi sa motorom, slobodno mi pustite pp pa cu vam rado odgovoriti... Godiste je 2008., presao 24000 km i to je to otprilike.

Detaljnije ako vas zanima, slobodno pisite - ili ako znate nekog ko se nameracio na kupovinu. :)

p.s.

Cenu necu pisati ovde da ne bih nekome ubijala prodaju ili kako vec. :)

a shta se kupuje? :zvizduk:

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Nisam imao taj problem, mada sam vozao po kisi. Povukao malo vlage, ostavi ga na suncu, izacice to. Ako nece tako, najlonsku kesu preko satova, ubacis par kesica sa onim gelom unutra, ulepis kolko mozes, pa nek on uvuce vlagu. 0zbunjen.gif

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X

meni sve ok na satu nikad nije povukao vlagu, verovato zato sto jos uvek ima one folije nije mu skidano od kako je kupljen...pa bi mogao i ti da probas da ubacis tako nesto

• We make noise, 120 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125 Honda 80

ne znam kako ti se to desilo ali meni je motor stajao na kisi i prao sam ga i nikad nisam imao takav problem kondenzacijom u satu.. probaj da zategnes srafove ispod sata, mozda ti se olabavila plastika 0zbunjen.gif

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Qingqi 200QM

eo opet ja sa uljem...

sipao ono ulje i lamele klize kao nenormalne..moram to ispusti :neznam:

jos jedno pitanje..dal je bitno samo da je ulje 10w40 ili mora biti bas za motore10w40..znaci da li mogu usut bilo koje ulje sa oznakom 10w40 ili mora da bude bas za 4t motore? :zdravo:

Malo uzimanje para od strane servisa u garanciji. U orginalnom uputstvu kaze na prvih 1000km zamena i onda na svakih 3000km, Sprint kaze na svakih 1000km.

Posto moj vec par meseci nije u garanciji dobija novo ulje i filter na svakih 1500-2000km, al to sam cisto ja komplikovan 1jok.gif.

• Drug član, 3087 postova

Задени му између пластике и ауспуха комад камене вуне, док не смислиш неко трајније решење.

• ★★★★★, 654 postova

mora je topit kad auspuh dira plastiku... zar to dodje ovako fabricki?

Фабрички, тако је на свим пулсерима.

Hmm, na quiqgquiquqy dolazi sa nekom zastitom ispod, sloj neke "vune" sto kaze Зорге, a onda neka reflrektujuca folija. Iskreno druze, skini ti lepo tu stranu, proveri kako stoji auspuh, moguce da je brat kinez bas to vece ostao bez "inspiracije" pa je nesto cudno navrnuto, ili iskrivljeno. Ako nije iskrivljeno, iskrivi ga ti lepo kako ti odgovara i zdravo. Nemoj da stojis i gledas kako ti se topi plastika.

Cim izadjes iz garancije,imas uputstvo ranije kako se skida katalizotor i onaj SAI ventilpa da vidis kako leti zmajce i kolko se manje greje auspuh.

Moram jos jednu prepravku, posto si u garanciji, cimaj servis.

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Qingqi 200 sm

ovo sto kaze mind resetting na kinkija ima neka folija/vuna i auspuh nije ni blizu plastici... bzv su ovo napravili, logicno je da se da se topi ta plastika na uzareni auspuh...

Не знам како је решено постављање тог бочног пластичног панела на "Пионировим" моторима (тај кога продају као "Спринт Пулсер") и колико је различито (ако је уопште различито) од "Ћингћија", али ја бих покушао да удаљим бочну пластику од ауспуха тако што бих поставио инсерте одређене дужине, на пример, гуменог црева мањег пречника (типа ситних црева из старе веш-машине) или наређао обичних гумица типа оних из комплета за вирбле.

Значи, уместо да имаш на раму место са где је отвор са навојем, па на то належе пластични панел и кроз отвор у њему пролази вијак који га фиксира вијком, ти између рама и пластичног панела поставиш довољно тих гумица да се панел удаљи од рама и ауспуха и онда завијеш вијак. Ако је оригинални вијак кратак, узмеш дужи. И ако радиш са гумом, пошто је еластична, тај вијак којим би фиксирао панел, полако ће попустити, одвити се, па бих препоручио да га фиксираш на неки начин, било са две матице са унутрашње стране, било са једном самоосигуравајућом или "Локтајтом" (ако га немаш при руци, радиће чак и мазање навоја тог вијка масном фарбом). И не значи да ће бити потребно да се такви гумени инсерти поставе под све вијке који фиксирају панел или да треба да буду исте дебљине - експериментиши мало. Све је боље, неко да ти остане скрнаво деформисана пластика са стране.

А можеш да провериш и да ли ауспух можеш да помериш према унутра, да ли она ушица са његове горње стране стоји са спољне или унутрашње стране ушице на раму. Ако је ушица на ауспуху са спољне стране ушице на раму, покушај да је помериш ауспух да његова ушица буде са унутрашње стране ушице на раму.

• ★★★★★, 654 postova

Није могуће то што ти кажеш да мало померим пластику у страну уз помоћ неких гума, зато што се бочна страница уклапа у пластику од репа... Пробаћу да обложим пластику са унутрашње стране са овом фолијом што иде преко шоферке од аута.

Фолија

Ево слика како то изгледа

Види онда да изместиш ауспух у страну или ниже, прошири онај шлиц на ушки на ауспуху. Ово за шофершајбни ће само да истопи и укаки ауспух.

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Није могуће то што ти кажеш да мало померим пластику у страну уз помоћ неких гума, зато што се бочна страница уклапа у пластику од репа... Пробаћу да обложим пластику са унутрашње стране са овом фолијом што иде преко шоферке од аута.

Фолија

Ево слика како то изгледа

Vozim istu stvar, moja plastika je oblozena nekom izolacijom.. Resenje je u stelovanju ali ne na srafu kod auspuha gore vec onaj sraf nize. Skini plastiku i videces metalni flah nalik slovu L tu mozes da podmetnes podlosku ili kao ja neku maticu kroz koju ce proci sraf koji zateze flah, ili da to ne diras vec pokusaj klestima da taj flah povuces ka sebi iali pazi da ne preteras jer treba da ti se pogode rupe na plastici sa rupom na flahu..

• ★★★★★, 654 postova

Имам доста празног хода на ручици гаса, као да је сајла дужа него што би требала бити. Како то да средим?

Тамо доле где сајла иде на карбуратор, матица је затегнута највише што може.

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Имам доста празног хода на ручици гаса, као да је сајла дужа него што би требала бити. Како то да средим?

Тамо доле где сајла иде на карбуратор, матица је затегнута највише што може.

Mislim da tako mora biti praznog hoda, ako zelis probaj nastelovati gore na rucici gasa, videces dve sajle i srafove za fino podesavanje, pa probaj..

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Qingqi 200 sm

mozes to fino stelovanje da odradis i na onaj kotur na karburator dje se kace sajle...

inace danas izmjerih potrosnju na mog kvinkija :D ja ~95 kg i drug ~70 kg... otvoreni put 80km kroz grad 20 km 2,8l je potrosio... i to voznje 80-100 km/h 0takoje.gif ja zadovoljan

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja