Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

QINGQI 200 SUPERMOTO ....LANCANICI JT SU JTF 426-16 I JTR 269-51 ...

D

Ja narucila 409 i 809 kad oni ne odgovaraju...prednji mora da se obradi na strugu a zadnji ima 6 a ne onih nezgodnih 8 rupa....

Prodajem JTR 809 ...15e.... a ja cu cekam da mi stigne onaj koji odgovara...jos nedelju dana cekanja.....0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif

MRZIM POGRESNE INFORMACIJE!!!!

Stranu pre se vrati i vidi sta sam ti napisao ja :-P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Isto tako si napisao da je to za tvoj model...i sa dobosem... i opet meni nije 15 zubaca nego 16.... i sve to naravno si napisao kad sam ja vec narucila tako da mi nista nije znacilo 1jok.gif

• AMATEUR, 293 postova

Lancanici

JT Sprockets

Original 15/51 prenos: 68 linkova 428 lanac.

Prednji JTF 426 15 zuba

Zadnj JTR 269 51 zuba za originalni ratio, tako je bar kod mene na Pulseru 200 sa diskom pozadi.

Prednji JTF409 trba mala obrada kod strugara da bi se upasovao napred.

Zadnji JTR809 ali ovo je za model sa dobos kocnicom pozadi.

Molim i drugi put1nanana.gif

Evo sta sam napisao, desetak minuta posto si pitala za pomoc, naveo sam i varijantu sa dobos kocenjem zato sto kod Qingqija ima obe varijante.. Broj zuba na lancanicima je promenjiva, za razliku od kataloske oznake..

Bitno da si pronasla, a i nije neko vreme za voznju tako da ne propustas nesto puno :-)

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Ne postoji lose vreme...samo losa oprema... i ja se vozam non stop ..... i opet da kazem...ne gadja se prednji lancanik sa dimenzijama...to je za pulsera...ne za qingqi1neznam.gif

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Izgleda da postoje 3 varijante, Nensy ce nam potvrditi kad proba, ali ovo bi trebalo da bude konacno stanje:

1. Qingqui 200GY dobos nazad: JTF409-16 (uz malo struga) i JTR809-51

2. Qingqui 200GY disk nazad: JTF409-16 (uz malo struga) i JTR269-51

3. Sprint Pusler: JTF426-15 i JTR269-51

• Podržavam 3

• AMATEUR, 293 postova

Izgleda da postoje 3 varijante, Nancy ce nam potvrditi kad proba, ali ovo bi trebalo da bude konacno stanje:

1. Qingqui 200GY dobos nazad: JTF409-16 (uz malo struga) i JTR809-51

2. Qingqui 200GY disk nazad: JTF409-16 (uz malo struga) i JTR269-51

3. Sprint Pusler: JTF426-15 i JTR269-51

JTF 426 je oznaka za prednji lancanik kod QM125-200GY-2B(BSD) a da li ima 13,14,15,16 zuba je stvar ukusa i potrebe.

Kada je zadnji lancanik u pitanju tu ima dve varijante sa dobos kocenjem i sa disk kocenjem, kod modela sa dobos kocnicom ide JTR 809 moze imati od 44 do 55 zuba to je onaj lancanik koji ima 6 rupa kojima se fiksira za glavcinu.

Kod modela sa disk kocnicom pozadi ide JTR 269 moze imati od 34 do 56 zuba, to je lancaniik koji se fiksira uz pomoc cetiri srafa.

Neko ima odnos 15-51, neko 16-51, 15-48,,, i to je potpuno individualno jer se menjanjem odnosa nesto dobija a nesto se gubi, ali je vazno napomenuti da pomeranje odnosa moze zahtevati skracivanje ili produzenje lanca npr ja imam 15-51 odnos i 68 linkova lanac ili 138 zglobova ko kako voli. Kada budem menjao lancanike nekad verovatno cu ici zub dva manje pozadi ili zub vise napred sa ciljem da mi krajnja brzina bude nesto veca ili da bar spustim malo broj obrtaja kod maksimalne brzine.

Cekam utiske sta ce Nensy da dobije sa 16-51 pa mozda bas taj odnos iskoristim na motoru0takoje.gif

• Svrati ponekad, 312 postova

Stavio sam ja 16/48. Krajnju brzinu jos nisam probao ali ne verujem da moze daleko vise nego sa fabrickim prenosom ~120 na cajgeru (117 po GPS-u). Ogranicava ga mala snaga i otpor vetra a nije bas ni stabilan..

Dobija sa puno mirniji i tisi rad na krstarecim brzinama. Na okruglo 6K ide 95kmh, lepo, rastereceno radi, ne vibrira i ne dere se puno. Pri 7K je vec preko 110kmh. Meni dovoljno.

Sto se potrosnje tice tu jos nisam siguran. Cini mi se da sam pogresno zapisao kilometrazu prosli put. Po tome ispada da mi je prosek 2.8 l/100km. To je bas veliko smanjenje, narocito sto sada nesto brze vozim jer mi ne smetaju vibracije i zvuk motora i auspuha.

Ostaje da proverim jos jednom potrosnju. Za 15ak dana planiram put u Krusevac pa cemo videti kakav je prosek na otvorenom.

Gubi se startnost u 5. stepenu. Svi ostali stepeni jesu nesto duzi ali ne primecujem lenjost na gasu osim u 5. stepenu.

• ..., 299 postova
  • Motocikl: XF 650 freewind

Obradovalo me sunce danas,te odlucih da mog kineza probudim posle zimskog sna!ali nije bio raspolozen za saradnju :jok:.fabricka baterija je ispustila plemenitu dusu posle sedam godina vernosti 0plac.gif.u pitanju je kros 200 GY.da li neko zna gde bih mogao da nabavim novu?12V 9Ah dimenzije 73*132*135mm,:zdravo: hvala

• Drug član, 3087 postova

Код Руса почели продају модела са 250 кубика за две и по хиљаде евра. Новинар часописа "Мото" провозао ендуро и супермотард и обећава супертест 250-ке.

post-3975-0-06680000-1364627050_thumb.jpg post-3975-0-95808800-1364627096_thumb.jpg post-3975-0-84565900-1364627142_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 312 postova

Da li to znaci da ce moci da se nabavi samo termo grupa kao lagani upgrade? Verovatno sada ne moze posto je ovaj tek poceo da se prodaje ali dok malo zazivi i potrosim ovaj klip sto je sada u masini.

Kako se meni cini masina je skroz druga, sire su dekle i ima hladnjak ulja ako sam dobro shvatio. @Zorge jel si mozda nasao od cega je ta masina ili cija je kopija?

Друга машина, поприлично тежа и са балансним вратилом (ено је на нпр Suzuki TU 250).

То и пише у тексту, ал' ко вам је крив када сте учили енглески. :nanana:

• Podržavam 2

I enduro verzija sada ima USD vilu. Cini mi se da je ranije bila klasicna.

Било је ендура на неким тржиштима и са USD виљушком, нпр. чешки Yuki.

yuki-125-tr-88.jpg

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Qingqi 200QM

u mom Qinqqiju je u prednjem faru sijalica H4 30/35w... da li bi nesto smetalo kad bi mu ja stavio onu obicnu h4 55/60w sto ide u automobile? ::)

@gabric93 Jedino ako bi toplota bila previse za onu plastiku od fara? Nezanam dal je neko stavljao, mozes probati samo obrati paznju sta se zbiva.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja