Lizda 3 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pale, BiH Motocikl: BMW R 1150 RT Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bih savjet u vezi ove tenere 660 xtz 1992 god. Naime citajuci ovdje na forumu i pricajuci sa drugim vlasnicima ovakve tenere svi kazu kako njihova tenerica potrosi od 4,5 do 5 l na 100 km. Moja tenera popije 6,5 l na 100 km. Da napomenem da je nova svijecica i filter zraka i da motor fino radi i dobro vuce. Molim savjet oko ovog mog problema ako je to uopste nenormalno. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapegaso 5 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Pegaso 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam problem slican tvoj kada sam uzeo Pegasa (isti djavo, jedan cilindar, dva karba itd...). Naime, trosio mi je oko 9 litara, i izbacivao crni dim kroz auspuh kada se malo jace zavrne (lose sagorevanje). Problem sam resio tako sto sam pomerio iglice na karbovima za stepen ili dva i evo sada ne prelazi 5.5 u gradu, a napolju ispod 5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lizda 3 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pale, BiH Motocikl: BMW R 1150 RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci, pokusacu da to odradim ako budem znao sam, nadam se da nije komplikovano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapegaso 5 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Pegaso 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih stvarno znao kako je na Yamahi, ali na Apriliji se samo skinu plasticni poklopci sa karburatora i jednostavno izvuku iglice zajedno sa siberom, i isto se tako i vrati (5 minuta posla). Nadam se da sam pomogao, pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lizda 3 Napisano Octobar 16, 2014 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pale, BiH Motocikl: BMW R 1150 RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci, krburatori se malo razlikuju ali vjerovatno je isti princip, malo cu procackati po njemu pa cu vidjeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 4, 2014 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Da se upišem u temu.. trebao bih uskoro postati vlasnik jedne tenere 660 96 godište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Novembar 4, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Da se upišem u temu.. trebao bih uskoro postati vlasnik jedne tenere 660 96 godište Neka ti bude srećno i berićetno sa njom. Kad sam kupovao motor, gledao sam između ostalog i 660 Tenere, ali nije ih bilo nešto u oglasima. Ako uzmeš, rado bih ga provozao, da vidim da li mi odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 12, 2015 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Udarili prvo sunce pa je red misliti o gumama Koje opanke preporučujete? motor će se više terati van puta..ali treba asfaltom do odredišta.. Na Super teneri sam bio zadovoljan sa hajdesada.. ovde bi možda mogla neka ozbiljnija šara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 12, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Udarili prvo sunce pa je red misliti o gumama Koje opanke preporučujete? motor će se više terati van puta..ali treba asfaltom do odredišta.. Na Super teneri sam bio zadovoljan sa hajdesada.. ovde bi možda mogla neka ozbiljnija šara Recimo napred Mitas C-05 (nema greške), a nazad E-09 Dakar za neku 50/50 vožnju. Ozbiljnije od Dakara E-09 bila bi Mitas C-02 ako je 17'' zadnji točak. E to bi bilo ozbiljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 13, 2015 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala.. Te Dakar i Gabor preporučuje..i ima odličnu cenu od 110 e za set.. tako da ih uzimam najverovatnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 13, 2015 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da ces vise u off, stavi onda krampone. Nemoj te poluvarijante tipa E09 ili T63. Oseti jednom kompletan dozivljaj. Imao sam napred c05. Dobra je guma, ali malo seta u off-u kud je njoj volja pa moras stalno da joj kontriras. Sada napred imam Metzeler Ucicross (Antekova preporuka). Odlicna za sve uslove. Odaje sigurnost i na mokrom asfaltu. Guma je deklarisana do 130km/h pa bi tebi trebalo ugraditi granicnik na gasu. Presla je 2.000km i reko bih da ce da tera oko 6.000 Pozadi Mitas c02. Ne voli mokar asfalt, ali sve ostalo melje. Presao sam sa njom do sada 8.000km i ima je jos 25% po sredini. Nije sada bas upotrebljiva kao kad je bila nova, ali i dalje tera. Ja cu je jopet. Dakle moja preporuka: Napred - Metzeler Unikross Pozadi - Mitas c02 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 13, 2015 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Možda kad odem u penziju Ipak ne bih da plivam na asfaltu sa tim kramponima I bez ograničenja moliću Naručene E09 ..ipak sam ja amater Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 14, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Hvala.. Te Dakar i Gabor preporučuje..i ima odličnu cenu od 110 e za set.. tako da ih uzimam najverovatnije Nemoj prednju Dakar E-09 da kupuješ. Ko god da je nju napred vozio potrošio je prilično brzo zato što je šara plitka. Napred montiraj Mitas C-05 (ona je 4000-5000rsd nova) i uživaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Januar 14, 2015 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem ovo za prednju E-09, montirao sam obe u isto vrijeme, prednja se potrosila za manje od 3000 kilometara kombinovane voznje asfalt/makadam. Zadnja je u tom momentu bila na ~50% sare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 17, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Mitas gume kupujte u coning-u u bgu, ubedljivo su najjeftiniji. Ja sam uzeo kombinaciju mitas e09 dakar nazad i mitas c05 napred za 10000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Januar 17, 2015 Andragog, 5020 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.coningdoo.co.rs/motocikli/Mitas/C-02/ http://www.coningdoo.co.rs/motocikli/Mitas/C-05/ ovo je good !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 18, 2015 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan E jbga sad.. uzeh 09 pa kako bude.. napravio 100 km.. al po gradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 133 Napisano Februar 8, 2015 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko menjao skoro ulje u prednjoj viljusci? Koliko ide po stapu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lizda 3 Napisano Februar 8, 2015 U prolazu, 14 postova Lokacija: Pale, BiH Motocikl: BMW R 1150 RT Prijavi odgovor kao problematičan 690 ml Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 133 Napisano Februar 12, 2015 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,stigle nove harmonike i semerinzi sutra menjamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadeInJapan 28 Napisano Mart 28, 2015 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav tenerasi, a i ostali, jelte Necu biti mracan kao sto nick kaze, ali cu pokusati da rasvetlim jedno pitanje. Naime, u skorije vreme bi trebalo da se docepam nekih ne bas velikih para, ali taman toliko za neku 660 ili DR650. E sad, tu je ono pitanje, imao sam TA, razocarao me je, imao Thunderace, ne lezi mi sportak, imao DR-a (kupljen od naseg starog forumasa) i nikad se sladje nisam navozao, na Teneru, pa nikad nisam seo, a oduvek mi se svidjala. Naime, posto sam nizi rastom (198cm) patim za vecim (visljim) motorima tako da sa obzirom na gore pomenutu cifru ta dva motora su mi jedina dosla u obzir. Vidim da nema nekih losih osobina, ali ima li skrivenih mana kod tenere, pa da pitam sta je po vama bolje, ako ste vozili i jedno i drugo, posto sa xtz nemam ama bas nikakvog iskustva. Neko spominje karburatore, da li to znaci da ih ima 2? Kakve su cene delova, ako bude potrebe za popravkama, to jest dostupnost itih...Kakva je robusnost, za ST cujem dosta losih stvari u odnosu na AT...po pitanju rama itd.. Eto, to bi bilo to ukratko, pa sad sta bude bude, valjda cu saznati nesto vise mozda sto do sada nisam uspeo da iskopam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buco_foca 0 Napisano Jun 27, 2015 U prolazu, 1 post Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Скрљо ми пријатељ мој мотор браћо . Јамаха хтз 660 93 год. Треба ми предња комплет пластика са фаром, Резервоар и бочне пластике оне на Г. Гдје се може наћи половно или ново није проблем? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 1, 2015 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav tenerasi, a i ostali, jelte Necu biti mracan kao sto nick kaze, ali cu pokusati da rasvetlim jedno pitanje. Naime, u skorije vreme bi trebalo da se docepam nekih ne bas velikih para, ali taman toliko za neku 660 Moja je na prodaju..dođi pa probaj http://www.moto-berza.com/polovni-motori/yamaha-tenere-660-oglas-113055/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktorski 167 Napisano Avgust 23, 2015 (promenjeno) Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Leoben, Styria Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo! Od skoro sam usao u moto svet i odlucio se za xtz660. Mesec dana je imam, presao oko 500km. Medjutim stigli su i prvi problemi. Imam problem sa strujom. Prednja maska nije njegova pa ni far nije fabricki. Ne znam ciji je. Dok vozim nocu koristim duga gase se (balonke su preslabe na kratkim). Prebacim na kartka rade. Pozicije, pokazivaci pravca sve radi... Rekoh crkla sijalica nista zamenim i teraj dalje. Medjutim opet mi se gase duga u toku voznje. Proverio sam da negde ne gubi kontakt - sve na mestu lepo spojeno nema prekida, akumulator je u redu. Molio bi za savet ili bilo kakvu pomoc. PS: Tenera je zabavan motor, vozio sam je po njivama, po pesku, po asfaltu, sjajan osecaj dok se vozi u polu sedecem polozaju! Promenio Avgust 23, 2015 član Doktorski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktorski 167 Napisano Avgust 23, 2015 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Leoben, Styria Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike motora, malo je mracno ali se nadam se vidi bar nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...