nodi 21 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Ovu temu sam video na jednom inozemskom forumu pa reko mozda bi i ovde mogli da cujemo. Dakle sta od opreme (kaciga se podrazumeva) nosite u svakodnevnoj voznji, a sta na duza putovanja? Interesuje me sta od opeme bi trebao po vasem misljenju da ima svaki motorista bilo za voznju po gradu ili duze ture. Ako bi mogao i neko od starijih da javi sa iskustvima u ne nosenju nikakve opreme i posledice takve odluke (ne misli se na kacigu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusovortak 25 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kymco xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan ... glavudzu { nigde bez nje } rukavice i pojas ... shtitnike za kolena i chizme van grada i kad je dnohla .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gaće obavezno, ostalo po potrebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kornjaču gotovo uvjek, rukavice kad je hladno. Ostalo nemam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Maj 11, 2011 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Preko leta po gradu od opreme samo kaciga i rukavice , prolece, jesen po gradu kaciga, jakna, rukavice, zima po gradu kaciga, jakna, pantalone, rukavice. Svaka voznja van grada puna oprema, kaciga, jakna, pantalone, rukavice, chizme, nekad i mala kornjacha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga(Uvek,i do prodavnice iza coska ) Rukavice skoro uvek i jakna po potrebi,kad ne nosim jaknu onda pojas obavezno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Dzony i Mina pitanje za vas, a verujem da ce interesovati i druge pocetnike. Zasto rukavice leti? Navika ili potreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mogu li ja da odgovorim umesto njih? Svaki komad opreme na sebi spašava pri neželjenom padu. Sa rukavicama koje UVEK nosim, leti i zimi, imam bolji osećaj na ručicama i ujedno malčice ublažuju vibracije na guvernalu. Da ne pričam o mogućem padu i "oderavanju" dlanova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je moja svakodnevna vožnja na Ekrem relaciji (kuća-poso-kuća) duga 75-6km, nosim sve. Kaciga, jakna, rukavice, čizme, grejači za kolena. Leti letnja jakna, kad je hladno dodajem (kožna preko, i još ponešto), zimi i za hladnijeg vremena i pantalone. Rukavice uvek, a razlog je jednostavan. Duva mi bre brate kad vozim na svojoj relaciji (regionalniput, autoput, grad), pa mi je prešlo i u naviku. Čudan mi osećaj kada uzmem korman golim rukama, kao što mi je čudno kad micnem motor bez kacige. A i trebaju mi šake i prsti, sa njima radim. Ne daj Bože i manjeg pada, što bih čekao mesecima da mi zacele i šake, ako ima preventive? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opusteni 155 Napisano Maj 12, 2011 . . ., 172 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Japaner Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim uvek sve,na kratke relacije kaciga,jakna obavezo,rukavice. Na duze kozni kombinezon,cizme,rukavice i kaciga. Sve sto se nosi dobro dodje,bez obzira na vrucine,ko nije drljao po betonu nezna zato nek nosi pa nek ublazi to saznanje ako do njega dodje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Bezbednost na prvom mestu, to bi barem svima trebalo da bude jasno. Posto smatram da ovaj forum pored ubijanja vremena treba da ima i edukativnu funkciju treba ovim novim, mladim motoristima predociti sta sve voznja motora na duze staze donosi. Pored pada koji je mnogi kazu neizbezan, treba imati u vidu i ukupno zdravlje. Ovu temu sam i pokrenuo, kako bi neko od 19-20 godina koji ovo cita shvatio da ce, iako ga sad nista ne boli, posle par godina voznje motora bez ikakve opreme, pao on ili ne, nesto poceti da ga boli. I naravno interesuje me koliko ovakav nacin razmiljanja prolazi kod nas. Dakle koliko nas ima opremu i redovno je koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Po lokalu kaciga, pojas, jakna. Kad je hladno sve ovo navedeno plus aktivni ves, podkapa i rukavice, s tim da rukavice nosim i kad je toplo i kad idem malo dalje od lokala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ako je vožnja u blizini-10tak km to je relacija Kostolac-Požarevac onda nosim kacigu,jaknu,rukavice. A za malo dalju vožnju-kaciga,pantalone,jakna,čizme,rukavice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i većina...kaciga, jakna, rukavice obavezno - bez izuzetaka, aj jaknu baš i ne kad je + beskonačno i relacija do 10km, kad idem dalje obavezno i pantalone, mada sam u potrazi za čizmama koje ću takođe nositi na "dužim" turama (preko 50 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 12, 2011 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Leto/Zima - Kaciga, jakna, pojas i rukavice...uskoro pantalone i grejači kolena. Da ne pričam o mogućem padu i "oderavanju" dlanova Uhhh ovo je sa bicikla zajebano a mogu zamislim sa motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dzony i Mina pitanje za vas, a verujem da ce interesovati i druge pocetnike. Zasto rukavice leti? Navika ili potreba. Sve ti je Arakis rekao! Nekako sto vise opreme imam na sebi bolje se osecam,a i sigurnije naravno! I Zaboravio sam da pomenem potkapu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan uvek i stalno jakna, rukavice, kaciga na daljim relacijama stitnike za kolena, podkapa (koju trenutno ne mogu da nadjem po garazi, neko je pozajmio ocigledno ) , pojas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Maj 12, 2011 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dzony i Mina pitanje za vas, a verujem da ce interesovati i druge pocetnike. Zasto rukavice leti? Navika ili potreba. Meni lichno navika, nema teorije da ja vozim motor ako nemam rukavice na rukama, isto tako nema teorije da stavim kacigu na glavu bez podkape. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 12, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Eh, potkapa, dodje ti isto kao damski ulošci, samo što nije za bacanje. Ja gu ne nosim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Potkapa, kaciga, pojas i rukavice su standard ma gde da krenem, mozda ponekad preskocim potkapu na kracim relacijama po gradu, jakna je takodje obavezna, samo retko kada leti ne nosim istu ako je vrlo kratka voznja u pitanju, cim mrdam duze od 20tak km obavezne su i pantalone i cizme. Planiram da pazarim stitnike za kolena za voznje po gradu a koje su kraceg karaktera da mogu da ih nosim na farmerkama i posto nemam jos uvek drugi tamni vizir nosim i naocare ispod kacige dok ne padne mrak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 12, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan UVEK kaciga,jakna,rukavice,pojas i cizme (cipele).Tako sam nastelovao i sebe i komande.Probao sam i bez pa mi sve nesto cudno.Moram da priznam da bez rukavica imam malo bolji osecaj da doziram gas,ali apsolutno izbegavam da se vozam bez istih.Najgore prodje covek kad samo skoci na motor u fazonu "samo da odem po cigare" i ti stosovi.Bolje peske. Sa' cu da gledam da nabacim one farmenke sa nitima od kevlara i stitnicima,tako da kad je kraca relacija ne oblacim pantalone (meni kraca relacija 100-150 km ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 12, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Evo ih http://www.eng.giali.it/template.php?pag=24270 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Maj 12, 2011 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga uvek, makar i do trafike, rukavice iz već poznatih razloga, jakna sa svim zaštitama a sad za vrućinu gladijtor, štitnike za kolena i cevanice, bajk patike, i plitku potkapu koja pokriva samo teme, zbog manjeg znojenja. Kad budem se još stesao, pantalone sa protektorima. Po gradu žuti prsluk a za put ću morati da nađem drugi jer ovaj se zakopčava na gurtne pa ga promaja raskopča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Maj 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan UVEK ali PAZI UVEK kacigu ,a od relacije zavisi dal jet ili full kacigu ali nju nosim UVEK. a na kracim relacijama do 30 km jaknu ,rukavice takodje uvek ,pojas takodje uvek.na duzim relacijam full kaciga ,(ako je zima imam deblju podkapu ,ako je leto onda tanku 100 % pamucnu ) ,zimski ulozak za jaknu (spasao me vise puta i to leti ali nocu kada sam hteo bas dobro da se smrznem ),pojas naravno ,pantalone nosim u hladnijim mesecima npr april i septembar a ostalim mesecima farmerice i aktivni ves ispod njih. i naravno dublje patike za motor.kisna kabanica je obavezna i rukavice debele obavezno :-)) volim kada imam u motoru mer za stakla da bih cistio vizir i magicnu krpu koja cesto zatreba.od pocetka sumraka oblacim fluorescentni prsluk i ko se vozi sa mnom dobije prsluk na revers da koristi tu voznju :-))) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan kaciga i rukavice uvek, bukvalno, a u 99% slucajeva kaciga, rukavice i jakna...leti, zimi, svejedno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...