Hacky 930 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odneo sam kilometar sat kod ,,preciznog mehanicara" da ga sredi jer je neko pre mene vracao kilometrazu i skenjao zupcanike. Gospodin Precizni je skarabudzio nesto sto kao radi ali je uspeo da mi polomi kazaljku brzinomera. Nekako sam ga naterao da je zameni (genije je prvo zalepio oho lepkom i jos me ubedjivao da je tako bilo) i kada sam dosao kuci i montirao sve na motor video sam da mi sada brzinomer laze za nekih 5-6 km/h. Kako ja sad to da vratim na normalu? Na pamet mi pada da je problem u onoj opruzi sto vraca kazaljku, tj da ona nije dovoljno zategnuta/opustena pa mozda bi tu nesto moglo da se procacka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 11, 2011 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne trosi vrijeme i zivce,vec samo novac...Kupi novi (citaj drugi) kilometar sat i rjesi se bjede, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj nista da kupujes vec vrati majstoru na reklamaciju! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 930 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije toliko bitna stvar da kupujem ceo sat koji nije bas jeftin, a da vracam majstoru za sada necu, jer moze samo da bude gore - i po cajger i po moje zivce Tako da cu prvo probati sam. Ajmo ideje, predlozi, zelje i pozdravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 11, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Izvini molim te.....ali moram da ti postavim jedno pitanje Kako si uspeo da provalis da ti sada cajger laze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane R 84 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Možda po obrtajima motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 930 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Veruj mi, siguran sam da nije kao sto je bilo pre. Evo i zasto. Prvo, subjektivan osecaj. Drugo, odnos obrtaji - brzina (npr na 4600 obr/min je bilo 100km/h, sada je oko 92-3). I trece, tabla s radarom pored puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Maj 11, 2011 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da uzmes navigaciju i da proveris brzinu.Tako ces tacno znati da li laze i koliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 11, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da uzmes navigaciju i da proveris brzinu.Tako ces tacno znati da li laze i koliko. Tako lazu SVI cajgeri.Mislim u odnosu na GPS.Cak i najoriginalniji originali,nikad pipnuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan "Cajgeri" se i prave da lazu Samo njegov laze na pogresnu stranu... Da li moze da se skine i pomeri kazaljka za tih 8 kmh? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan tvoja procena/odluka. ako je slog zupčanika na kilometraži upotrebljiv a samo kazaljka "zeza pa još može otpadne", nije kazaljka sveto pismo, ima toliko krš auto-cajgera na buvljaku pa da biraš kazaljku za sitne novce . ako je gosn precizni džarao oprugu ili slog zaglavljuje, 50ak € za ceo brzinomer možda i nije puno, stvar procene (potrebe). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je skidao celu skazaljku sa osovine da je popravi, mozda je nije vratio gde treba. Ako je osovinica sa zubcima mozda je dovoljno da je smakne, zaokrene za jedan zubac i natakne ponovo na osovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Maj 16, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Osovinica nije nazubljena ali je svejedno dovoljno da je smakne i nabije pod drugim uglom. Mada taj sat verovatno sada radi tačno jer se fabrički prave da pokazuju 5-10% više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...