Sablast 0 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Jer moze neko da da savet koju tecnost(coolant) uzeti za Hondu Strsljena? U zadnjem (rezervnom) sudu nemam nista,kao da je isusilo i nejverovatnije da cu dodati destilovane za prvo vreme dok ne uzmem neki antifriz da ceo zamenim. I ako neko ima iskustvo koliko je potrebno tecnosti za zamenu celog antifriza pokusavam da nadjem u manualu, cini mi se da pise 2L, ali nisam siguran. Unapred hvala svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 11, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice vrste tecnosti,tu nema neke posebne tajne. Ako nadjes 100% antifriz (etilen-glikol) mesas ga 50-50 sa destilovanom vodom,mada bi bilo dobro naci vec gotove mesavine koje u sebi obicno imaju i takozvane inhibitore korozije. 2 litre staje (knjiga kaze)u kiler i jos jedno 200 ml u posudu. Koliko ce realno tecnosti trebati,zavisi i od toga koliko ce da je izadje. Predlazem ti da skines jedno od creva,recimo ono sto ide na pumpu i onda da gurnes obicno bastensko crevo u otvor hladnjaka i pustis vodu.Tako drzis dokle god ne pocne da izlazi cista voda (bice svega i svacega videces) Onda mu roknes novu tecnost (prethodno sve vratis na svoje mesto) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj kao neki strucnjaci da kao ulje istaces kad je motor zagrejan a tek kad odmah isperu hladnom cesmovacom, jaooo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Maj 13, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala pronto i Biker Q vasa pomoc zlata je vredna. Jel imate neki jos neki savet mozda gde da kupim antifriz (posebno te gotove mesavine sa inhibitorima) i od kog proizvodjaca a da Vi imate dobro iskustvo sa njim? Hvala jos jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Maj 13, 2011 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja tu ne obracam mnogo paznje, po meni bitno samo da li vozilo ima aluminijumski hladnjak ili ne i da je ipak nekog poznatijeg proizvodjaca. Takodje ne bih preporucio kupovinu u nekim velikim trgovinama, marketima itd jer mislim da tu ima vise falsa, vec bi odabrao neku radnju koja prodaje ovu vrstu robe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Maj 13, 2011 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan postoje dve vrste antifriza, imaju neke oznake ne mogu da se setim ali uglavnom jedna je crvene boje, jedna je plave. možeš obe da staviš u svoj aluminijumski hladnjak ali bitno je da se ne mešaju tj. ako si imao crveni antifriz, onda bi trebalo da opet kupiš crveni. možeš da sipaš i taj plavi ali onda moraš nešto da ispiraš hladnjak i šta ja znam neke gluposti. ja sam se tako zajebao pa nisam ni gledao šta kupujem i kupio suprotan. pa sam morao da kupim drugi onda. samo otvori posudu gde ti stoji antifriz, vidi boju, odeš u radnju, kažeš treba mi takav antifriz, pomešaš ga sa vodom, odnos 50/50 i to je to. na kraju krajeva, piše i na ambalaži. pozzzz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sablast 0 Napisano Maj 13, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB600F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima, problem resen! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...