Jump to content

Moto Zajednica

Pao Rista kod Ruda

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

Fala bogu pa se nisam ozbiljno polomio...

Prica je za Ripley-a:

Stojim na semaforu od Mostarske petlje za skretanje levo prema Kuci Cveca. Dve trake za skretanje levo, ja u levljoj. Zeleno i svi krecemo. Pored mene u desnoj traci crni golf4 takodje skrece levo. Krecemo se paralelno. Ulazimo u raskrsnicu i on polako pocinje da prelazi u moj pravac i da me sece. Pretpostavim da hoce da se prestroji u moju traku, oduzimam gas i propustam ga. Medjutim cim se nasao ispred mene (a na pola raskrsnice smo vec) krece jos ostrije da skrece i da me preseca. Covek radi polukruzno! Iz desne trake! Preko mene! Na mestu gde je polukruzno zabranjeno (ima i znak). Jedino sto sam mogao pri tako maloj brzini i na tako malom prostoru je da oborim motor da se ne bih skucao u njega. Prevrcem se na levu stranu, motor pada preko leve noge i gorivo lagano pocinje da curi iz cepa, jer smo na prilicnoj nizbrdici. Dok sam se izvukao ispod motora i pogledao u pravcu Mostarske petlje, mogao sam samo da procitam SM na tablici, vec je dobrano poodmakao da bih mu video broj. Covek ne zastade ni da vidi jel sam citav, nista, cak ni skripa kocnica, sirena, bilo sta. Dal' sam ja nevidljiv, sta li je.

Vise ne vredi ni poruka: ljudi pazite, otvori 4 oci, dzaba kad nisi u glavi tih ljudi i ne znas sta ce sledece da urade...

Epilog - skrckani oklop i zadnja bocna maska, polomljen levi retrovizor.

Jutros zamenjen retrovizor, jedino mi sad preostaje da pazarim taj git pa da probam da pokrpim plastiku.

Jel ima neko neki savet ili nekog majstora za te plasticne radove?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Honda ce se popraviti, samo da si ti ok

a sto se golfa tice, valjda ce se jos negde pojaviti, pa da i on menja retrovizor...  ;D

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Nema :(

Brate, samo da si ti ziv i zdrav.

Ocigledno po gradu ne moze covek da se spasi bez obzira koliko bio pazljiv.. Uvek se nadje neko ko ce da napravi neku potpuno neocekivanu glupost. Zato treba drzati rastojanje, ne podrazumevati nista i ne uzimati nista zdravo za gotovo, ne racunati na sopstvenu saobracajnu prednost vec samo paziti i voziti tako da uvek imas odstupnicu sta god neko drugi ucinio.

Ja sam vec poceo da zamisljam tokom voznje kako ce sad ovaj ili onaj da uradi neku glupost, cesto se pitam u malo vecoj guzvi sta bi bilo kad bi sad neko vozilo naglo skrenulo ili mi preseklo put, pa se odmaknem na sto sigurniju udaljenost.. Koliko god pustis masti na volju i zamisljas nekakve horore, nikad nije dovoljno. A opet, s druge strane, neverovatno je koliko je verovatno da se taj mali procenat verovatnoce zaista i obistini.. Ko razume alal mu vera. ;-)

• Drug član, 2143 postova

Grad je pun budala, cuvajte se ljudi...mene je juce srusio debil u astri karavan vozeci u rikverc, pa je sacekao da vidi da li cu da ustanem uopste, tek tad je izasao iz kola i rekao "izvini , nisam te video" !!!

:'( :'( :'(

• Super heavyweight, 641 postova
  • Motocikl: BMW F700 GS

Imam jedan predlog za takve neobzirne vozace a povremeno ga i primenjujem  "batina je iz raja izashla"

jedna motka(ili shtangla ;D)bi tu reshila stvari.

Ubedjivanje sa majmunima tipa "glavni sam na putu kad sednem u vartburg mashinu ljutu" ne vredi.

• Drug član, 1854 postova

eh risto kad voziš tu kamilu... ovako neki R od 160kg, odmah ga pridigneš, opališ prva -druga- treća i već si kod njega, lepo ga zaustaviš i onda naravno______________. (sami upišite odgovor)  ;D

šala naravno, dobro je da si ti ok, ali mi je strašno krivo kad se takve stvari dese i odgovorni prođu bez posledica, što fizičkih, što zakonskih.

• Svrati ponekad, 129 postova

risto drago mi je za tebe

a sto se tice aki555 i tvog odgovora u potpunosti se slazem "BATINA JE IZ RAJA IZASLA"

a i sa onim "R-om od 160kg" se isto slazem stignes ga pa mu jeb*s milu mamicu tako da nezna kako se zove!!!!

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

ma nije te covjek vidio, a i nasao si mu se na putanji, stvarno bezobrazno od tebe...

kako meni rece jedan lik prije neki dan: to sto si na motoru ne dajeti pravo da prije mene stignes...  ???

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Setite se one Andrejeve price mislim iz Novog Sada - tako je oboreni motociklista pritrcao kolima da se obracuna sa vozacem i dobio dva metka u grudi. Kad se vec i vi slazete da postoje svakakvi ludaci u kolima, zasto je tesko pomisliti da postoje i svakakvi ludaci sa pistoljima???

Nemojte se zezati sa tim stvarima i davati savete koji nekog mogu kostati zivota!

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Pa sta to znaci Lalajko? "Imate pravo da cutite, ali sve sto kazete skupo cete platiti." (kao reklama za VIP, samo malo drugacije...).  Imao si prilike da me upoznas, i znas da uopste nisam siledzija, niti propagiram nasilje (gruba igra na utakmici R vs Enduro se ne racuna, ponela me atmosfera  ;D), ali ovog u golfu bih stvarno pojurio, pa cak i sa transalpom koji ne moze preko 160... Obori coveka, motor mu padne na nogu, poliva ga gorivo iz rezervoara... I peder u golfu ne stane... Stvarno treba biti peder a ne covek pa da tek tako odes sa mesta nesrece. Dobro nije bacio opusak na tebe da bude siguran da neces da ga tuzis... Dogovoricemo se pa da odemo zajedno kod Brrke u Mladenovac da nam okrpi plastike (vec sam pricao sa njim, samo treba dan da odredimo). Sirena, sirena, i samo sirena uz upaljena svetla... Mene je isekao neki lik juce bas dok sam prolazio kroz Mladenovac (s tim sto sam znao sta ce da uradi jer sam primetio da uopste nije obratio patznju na mene). Cesto dobijem zelju da im predjem motorom preko kola...

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

Ma ne bi ja obarao motor da sam znao da ce polukruzno, nekako bi se zaustavio. Al' ni jednog trenutka ne ocekujem polukruzno iz DESNE trake. Sve vreme ga pustam ispred sebe i mislim da ce da se prestroji u moju traku...

A sto se jurnjave za njim tice: nisam ja od tih, a i imam 50 kila sa sve opremom tako da i da sam ga stigo ne znam sta bi radio...

a kad je krenulo gorivo da mi curi, poslednja stvar na pameti mi je bila da gledam gde je on...

Hvala za savete za plastiku. To sam resio pomocu dvokomponentnog lepka iz Ideje. Za sad drzi, koliko videcemo. Ako se raspadne - idem u Mladenovac.

@Duh

Mislim da sam te juce video u gradu. Neko je terao Transalpa sa Svapskim slemom, lici na tvoj avatar.

Pozdrav svima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Jao nemoj tako, pa nije to švapski šlem ;D Nisam bio ja sigurno...

Nije bitna kilaza vec srce u junaka (i lanac iz kofera). ;D Sad ce Dexter opet da me obrise. ;D ;D ;D

Drzace to neko vreme, ali je bolje da Brka sredi. I meni su plastike lepljene na 100 mesta, ali posto nisu uradjene kako treba opet se pojavila pukotina tamo gde je vec radjeno. Bolje resiti jednom za sva vremena, a posle stavis rol barove i miran si... Mladenovac je na sat vremena odavde, Brka radi dobro i povoljno, a i taman da uhvatimo i neke krivine preko Avale...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja