pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Osvanula je i nedelja.Prvomajska.Drugari "toskanci" neki vec stigli kuci,neki jos putuju.Lepo smo se druzili par dana.O tome kako jer bilo imate vec priliku i da vidite. Prognoza vremena je bila prilicno losa,medjutim kad je osvanuo dan nekako je izgledalo da i nece biti tako lose.Bez obzira na sve odlucili smo se na pokret.Bilo je par destinacija u opciji,pa posto je situacija sa vremenom bila neizvesna,odlucismo,Dragana i ja,da umesto u planine odemo do mora,u nadi da cemo imati srece sa vremenom.Od mesta gde ja zivim najblizim putem ima nekih 120km.Posto najblize nije uvek najbolje i najlepse,biramo put o kojem sam prethodno vece razgovarao sa jednim dragim prijateljem koji nije mogao da nam se pridruzi.Prolazio sam ja i ranije tim zonama,doduse poslom u kolima.Verujem da se i vama desava kad nekuda prodjete,da pomislite "kako bi bilo dobro proci ovuda motorom".Bas lepo sto su me na to podsetili. Bez ikakve zurbe krecemo oko 10:00.Kako to i obicno radim rutu sam isplanirao na racunaru,sve zapisao na papir,pa u tank torbu,u kojoj ima i jos par stvari za ne daj Boze.Prvih 50-ak kilometara je po prilicno poznatim terenima i nema nikakvih problema.Pogresi i navigacija,papirici tacni,samo ih ja pogresno tumacim Uploaded with ImageShack.us Suzio se put,asvalt kriminal.Nemoguce reko' da je ovo pravi put.Izbili bi mi mozda i gde treba,ali necu da eksperimentisem.Motor mi nje za off road,a i nisam sam.Aj' da mi lepo okrenemo... Vratimo se do poslednjeg skretanja i nastavimo u drugom pravcu.Vec posle nekoliko kilometara sve postaje jasno Ovo je nekada bio jedini put kojim se iz okoline Siene odlazilo ka Tirenskom moru.Posto sad za to postoje moderne i brze alternative,saobracaj nema,a asvalt je skoro pa u perfektnom stanju.Neke stvari onda dodju nekako automacki Presli smo nekih 80km i spremamo se za prvu pauzu.Za tako nesto nismo mogli da izaberemo bolje mesto Uploaded with ImageShack.us Priblizavamo se necemu sto ce totalno da nas opcini. Ja sam se nagledao gomile slika,koje se uglavnom nalaze u brosurama vezanim za Toskanu,a na kojima je ovo mesto.Ni sam nisam mogao da pretpostavim da je ovako.O njemu ne znam bas nista.Iz imena-Abbazia di San Galgano-se da pretpostaviti da je u pitanju bio samostan (opatija)....Abbazia je inace i italijansko ime za Opatiju kraj Rijeke. Bila je ispred i tabla,medjutim ja nekako omadjijan nisam na to preterano obracao paznju.Odmah sam se uputio ka ulazu Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mesto je odavno napusteno,ali ne i zapusteno. Posetilaca ima jako puno,pa iako je ulaz slobodan i nema neke zvanicne organizacije,postoji neki redosled,tacnije putanja kojom se nekako svi krecu.Nije obavezno,ali ljudi valjda vodjeni onom "kud svi Turci..." tako i mi Uploaded with ImageShack.us Postoji cak i mokri cvor u prilicno pristojnom stanju...joj Draganine srece Prateci lagano putanju o kojoj sam govorio ulazi se u jednu vrlo lepu bocnu prostoriju Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odatle,iduci dalje izlazi se u dvoriste koje je sa zadnje strane i odatle na veeeliku padinu koja okruzuje citavo ovo cudo Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Osim velicine,mislim da vam je savrseno jasno da je interesantna stvar i cinjenica da nema krova.To u stvari citavom objektu daje tu posebnu draz. Uploaded with ImageShack.us Dosao je i trenutak da se udje unutra.Zvucace vam mozda i smesno,ali ja sam se i bez obzira na to sto u objekte Katolicke crkve ne volim da ulazim,prekrstio krocivsi unutra Uploaded with ImageShack.us Ne znam zasto ali me je nekako obuzeo osecaj svetosti ovoga mesta.Verujem da je i velika vecina ljudi,koja je kao i mi obilazila u prilicnoj tisini praveci fotografije,imala ako ne isto,vrlo slicno osecenje. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Puno smo fotografija napravili.Prilicno cudno,jer ja to uglavnom ne radim.Valjda je ovo mesto uticalo na mene/nas. Da vas vise o tome ne bih gusio za kraj cu da vam zakacim jos jednu meni prilicno dragu.Potrudite se da dodjete pa da sve to sami dozivite licno i personalno Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad rekoh kraj,mislio sam na zavrsetak ovog mini turistickog obilaska.Valja nam jos jahati da se dodje do mora.Ja sve nekako potajno gajim nadu da cu naci neki sportsko rekreativni trenutak u kojem cu moci da pogledam bar deo motoGP vikenda.Idemo opet glavnim putem,koji je prilicno interesantan motorciklistima/Usput se cesto javljamo i otpozdravljamo,sem kad nismo zauzeti "obaranjem".Na momente asvalt,nov,nov,nov.Naknadno mi je receno da je put u tim delovima i prosiren.Kazu da je nekada bio oooopasan rizik. Nakon par vrlo lepih deonica sa prilicno dugim pravcima,opet se ulazi u sume gde su se nekada nalazili rudnici.Bice da je gvozdje u pitanju.Zemlja dobija onako karakteristicnu crvenu boju i nailazimo na jednu izuzetno lepu manifestaciju prirode Uploaded with ImageShack.us Podseca jako na Djavolju varos.Zar ne...Nisam ekspert,ali bih rekao i da je geoloski sastav,ako ne isti,onda vrlo slican. Blizi se podne,pa zapostavljam jos par interesantnih stvari,sve u nadi da cu stici na vreme da pogledam bar komad moto2.Put vodi pokraj mesta Massa marittima,zatim Follonica.Tu je prvi kontakt sa morem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam,mnogo je dobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto ranije rekoh,nas prvi kontakt sa morem je bio u mestu Follonica.Iduci lagano i prolazeci pokraj jednog izuzetno velikog i lepog borika,odjednom nam se sa desne strane ukazalo more.Prilicno je nezgodno za parkiranje.Put je od prilicne vaznosti,saobracaja ima puno,a mesta pored puta jako malo.Dugo to traje.Idem lagano i sve gledam kako i gde da se zaustavim.Kao porucena sa druge strane puta,benzinska pumpa.Dok se montiramo u 'ladovinu prolazi grupa na Harleyima.Sve parovi,ljudi u godinama,totalni fenseraj ali interesantno za videti. Aj' da vidimo i more.Prvi put ove godine Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 8, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uh...prodje par dana od poslednjeg pisanja,izgubih nit... Eto videsmo i to more.Cilj nam je jos malo dalje.Isto morski,prilicno posecen leti.Zove se Castiglione della Pescaia.Mnogi zitelji Siene su ovde u sretna vremena kupili sebi neki smestaj.Stancic,kucicu neki i vilu...svako shodno svojim mogucnostima.Nisam bas siguran ali mislim da odavde do Siene nema vise od 80km. Priblizilo se doba da se namiri zverka u stomaku.Ja sam moju zelju da promatram GP vikend morao da zaboravim.Ljudi dodju na more da uzivaju i jedu ribu,nisu nenormalni ko ja da zure u televizor i gledaju "one ludake kako se vrte u krug" .....ovako nesto ste vec culi u svojim zivotima 100% Naci ce se vec neki link,repriza,snimak... Sunce dodalo gas,sad je za razliku od jutros u opremi prilicno vruce.Prognozeri omanuli nacisto. Na plazi lokali jedan do drugoga,malo smo obisli da slucajno ne nadjemo neki sa TV-om ......Nigde TV-a ......i to ti je razvijeni zapadni svet Rucak strogo vegetarijanski. "Nekome" se svidela Orada Uploaded with ImageShack.us Toliko,da ubrzo Orade vise nije bilo.Nisu ni kosti ostale... Uploaded with ImageShack.us 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 8, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Lepo smo se okrepili,lepu pauzu napravili.Sad cemo nazad,drugim putem da napravimo krug. Ima sad tu raznih precica,koje bas i nisu nesto posebno lepe,ja se odlucujem da malo produzim put koristeci puteve od malo vece vaznosti.Malo zbog brzine,malo zbog kvaliteta asvalta.Produzili smo jos "nanize" ka Grossetu (vazan,veliki grad na moru-tu je i fabrika VEMAR .Nakada su tu mogle da se nadju kacige sa lakim fabrickim greskama po vrlo povoljnim cenama.Toga nazalost vise nema) Malo se vozamo po gradskom asvaltu.Kruzni tokovi,malo okolo naokolo,ali zato se ubrzo zatim ulazi na Superstradu (nesto poput auto puta,bez zaustavne trake) i iiiideeeemooo.Skace kazaljka obrtomera Ne vozi se dugo tako,ali se put bitno skrati.Skrecemo opet na klasican toskanski put pun krivina.Idemo ka prilicno vaznoj turistickoj destinaciji Montalcino. Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 247 Napisano Maj 8, 2011 Drug član, 1032 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,bas lepo,uzivali ste bez nas,mora da smo vam dosadili! Ala je Dragana olizala tanjir! "fabrika VEMAR .Nakada su tu mogle da se nadju kacige sa lakim fabrickim greskama po vrlo povoljnim cenama.Toga nazalost vise nema)" sada to prodaju na Balkanskom trzistu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 8, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako bre dosadili. Da smo mogli malo vise vremena zajedno da provedemo,pa da vas jos malo vodam,tamo-vamo.Da vam se smuci Morace da padne repriza,ili ono kako je receno jos na zapad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 8, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sem sto je vazna turisticka destinacija,prilicno je vazna tacka "nama" motorasima.U ovoj zoni ima jako lepih puteva,za on i off road.Eto nasi drugari "Toskanci" su mogli u to i da se uvere. Ja sa svojim ovdasnjim prijateljima vrlo cesto posecujem ove zone,pa cu sad da vam zakacim neke slike od ranije Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Maj 8, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nadjite razliku Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Maj 14, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano Maj 14, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kako bre dosadili. Da smo mogli malo vise vremena zajedno da provedemo,pa da vas jos malo vodam,tamo-vamo.Da vam se smuci Morace da padne repriza,ili ono kako je receno jos na zapad ...slažem se ....još jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 14, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro jel' radis ti nekad ili nam non stop vadis mast? tztztz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Maj 14, 2011 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Lepo pises Uzivali ste, znam, bas kao i mi svih 7 dana Toscane. Cucemo se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
foksimus 3 Napisano Maj 17, 2011 U prolazu, 32 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis sa zaista zanimljivim mestima za videti.Bio sam prosle godine u toskani i odusevio se ali na zalost bez motora.Isao sam u potrazi za poslom ali ga nisam nasao.Svaki motorista bi morao da obidje ovako lepo mesto za kugli zemaljskoj.Jos jednom odlican putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svemirko 75 Napisano Maj 17, 2011 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan prijatelje,slikas kao da si isao na fotografsku sekciju u skoli a tek sto lepo pises pa ko bi rekao da si citao samo stripove a ne debele knjige Svaka cast uzivanje kao i uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...