Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć za Peru iz Velike Lomnice (kod Kruševca)

62 članova je glasalo

1. 1. Na koji način pomoći malom Peri?

• Finansijski, kroz skupljanje sredstava
      16
    • Aktivno, kroz skupljanje sredstava i organizovan odlazak kod njega zarad pomoći u osposobljavanju kuće i imanja
      46

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Imamo vec otvoren racun AMS i BJBikers kluba, pa mozemo to da iskoristimo ako hocete. Tu se moze uplatiti donacija, a NenadG ce raspolagati sa tim parama, prema dogovoru koji ovde postignemo. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Izvinjavam se Što se ne javljam nekoliko dana, u strašnoj sam gužvi. Pablo, daj broj računa da krenemo da skupljamo pomoć za Peru. Takođe, Ekipa koja je bila kod njega bi mogla da napravi procenu šta i koliko materijala treba kupiti.

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

E ovako stoje stvari drugari...

Staratelji su nas docekali pravo domacinski, rucak i sve ostalo sto ide uz to, razgovarali smo malo sa njima dok Pera jos nije stigao iz skole.

Inace Pera je jedan divan decko koga sudbina nije stedela ni malo, cutljiv, stidljiv i nenametljiv a vrlo vredan... Covek ne moze da ostane ravnodusan kada se susretne sa tim tuznim ocima i patnjom koju u sebi nosi ovaj mladic. Uslovi u kojima zivi Pera su katastrofalni, decko nema ama bas nista i sve mu treba, na slikama cete videti u kakvom je stanju kuca...

post-1015-0-76912500-1305235791_thumb.jpgpost-1015-0-47573600-1305235833_thumb.jpgpost-1015-0-32794700-1305235878_thumb.jpgpost-1015-0-77086400-1305235915_thumb.jpgpost-1015-0-13706800-1305235957_thumb.jpgpost-1015-0-27688600-1305235989_thumb.jpgpost-1015-0-77459700-1305236035_thumb.jpgpost-1015-0-10055500-1305236087_thumb.jpg

1.Krov da se malo prepravi i da se stave oluci

2.Krecenje cele kuce iznutra

3.Voda da se dovede u gornji deo kuce gde Pera boravi

4.Da se uradi kupatilo komplet, plocice, kada, solja, lavabo ( voda postoji )

5.Da se postavi laminat ili tepih u sobi gde Pera boravi

6.Komodice, stolice, sto, ormari, nista nema od toga ( dobio je u medjuvremenu dva kreveta )

7.I neko da popravi ovaj Perin motor jer je sa njnim izvlacio drva iz sume da bi imao da se greje

8.Jedino sto mi je Pera rekao da bi voleo traktor da ima jer pozajmljuje od nekog druga traktor, radi u polju i deli sa njim zaradu, to mu je jedini izvor prihoda, inace Pera sve radi i vrlo je vredan decko...

Eto ukratko sam vam preneo utiske iz prve ruke i sada je sve na nama, hocemo da sakupljamo novac pa da platimo neko to da odradi ili mi da zasucemo rukave i da direktno ucestvujemo u renoviranju

• Drug član, 1260 postova

Eto ukratko sam vam preneo utiske iz prve ruke i sada je sve na nama, hocemo da sakupljamo novac pa da platimo neko to da odradi ili mi da zasucemo rukave i da direktno ucestvujemo u renoviranju

Po meni pare da skupljamo, a tko zna nesto konkretno da radi da zasuce rukave. A ti koji znaju da rade da kazu i koliko im treba pomocnih radnika pa da se prijave i oni koji ne znaju da rade.

Po meni je bolje da oni koji nisu neophodni daju i pare koje bi se potrosile na put tamo i time se momku da veca pomoc

• Podržavam 3

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja mislim da je najbolje da prvo skupimo novac i onda vidimo na osnovu toga koliko skupimo, sta sa tim novcem moze sve da se uradi.

• Podržavam 1

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

...motor u dvoristu-ljudi pa on je NAS!!!!

a mozda ce i neki "lokalni" majstori(bar sto se krova tice - mi materijal-oni "ruke") prici u pomoc za Dz ako im se lepo objasni o cemu se radi!ipak za to treba "strucno" osoblje.ja sam daleko da bih "fizicki" pomogao ali za uplatu,mogu da organizujem ko ce uplatiti u moje ime.

ko ce postaviti broj ziro racuna?

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ja mislim da je najbolje da prvo skupimo novac i onda vidimo na osnovu toga koliko skupimo, sta sa tim novcem moze sve da se uradi.

Potpuno se slazem sa ovim.

• Drug član, 1260 postova

Sta mislite da napravimo neki spisak pa da se zna tko zna sta da radi, a novac da se uplacuje na neki racun ili skuplja u kesu? Kad se zavrsi skupljanje uraditi konacan plan sta treba kupiti u skladu sa prijavljenim majstorima

1. tomerc - fizikalac ( u nedostatku boljeg - struja)

• Drug član, 1228 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Drugari-ce sinoc smo stigli kuci iz Lomnice i nisam stigao da na BJB iznesem zapazanja i konkretne probleme oko sanacije Perine kuce. Vec ste procitali sta je Nedja {kamikaza } napisao kako to tamo izgleda, a bice jos jasnije kad pustimo sta smo kamerom zabelezili.Mi imamo predlog kako da akciju koju je Nenad zapoceo najbrze i najednostavnije realizujemo. Cekam par dana jos neke informacije od Perinog staratelja, kao i da vidim cene materijala koji treba kupiti a naravno i sve vase predloge i sugestije.

• Podržavam 2

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

...

Ovo je clanak od danas, tu ima broj ziro racuna:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:330108-Decak-nije-sam

...

Taj "Dule iz Los Anđelesa" koji se pominje u članku je moj ćale... On je već pokrenuo u jednoj od naše tri parohije ovde akciju skupljanja donacija, ja ću u drugoj, pa koliko skupimo - skupimo.

• Podržavam 1

• Bandolerosi, 816 postova
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

Zaista svaka čast Motoholic za tebe i tvoje! :takoje::care:

Dane pratimo te! :takoje: Kaži šta i kad i kako si osmislio ti, Nenad....tu smo! :zdravo:

Ljudi krenulo je. Pera rascistio oko kuce,a ja upravo sa starateljem dogovorio popravku krova,zidanje zabata i montazu komplet oluka {oko 45 metara } koje ce finansirati moji drugari i nadam se pomoci clanova BJB iz novog Sada, te ih pozivam da se jave na 064-4889745 Dane. Koliko ko moze,nije sramota ni 100 dinara. Budite ubedjeni da ce svaki dinar otici u Lomnicu.Zahvaljujem se u Perino ime. Karikiram predlog: Beogradjani kupe namestaj, Jagodina, sredi vodu,Paracin struju , Pancevo laminat i tako dalje po gradovima, Mislim da od radne akije nece biti puno koristi iz dva razloga : 1 skupimo se tamo pa pocnemo po obicaju svi pametovati i na kraju dana ukucana dva eksera. 2 cini mi se da je pametnije da pare sto cemo potrositi za gorivo prikupimo i posaljemo staratelju koji ce morati da ih namenski utrosi. Boraveci prilikom posete ko njih uverili smo se svi da je to postena i odgovorna porodica.Bojan {staratelj} je pametan i obrazovan mladic i ubedjen sam da cs svaki dogovor ispostovati max. korektno.Bilo bi lepo da ovo zavrsimo jer ovo dete zaista to zasluzuje. telefon staratelja 069-1924093 Perin 062-8124657

• Podržavam 11

• Bandolerosi, 816 postova
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

Bravo Dane! :zdravo: Iskusno i vrlo organizovano se nama Bandolerosima čini ovaj tvoj predlog po gradovima da se skuplja za nešto od potrebnog Peri! :takoje:

E sada recite nam gde da skupljamo pare mi koji smo iz Beograda? Da li je o.k. da donosimo u Lab ili u VIR...?

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ima li neko kotakt sa njim, zna li koji konfekcijski broj nosi (pantalone, majice, jakne, patike)?

Ima li neko kotakt sa njim, zna li koji konfekcijski broj nosi (pantalone, majice, jakne, patike)?

velicina L, patike 43-44

Bandolerice, kontaktiraj Nenada pa se dogovorite ko i na koji nacin ce skupiti pare . Evo kako mi to radimo: mene ko poznaje dace pare meni , a ko nema poverenja u mene uputim ga direktno na Bojana staratelja, i cist racun duga ljubav.E sad za drugare koji se interesuju za obucu i odecu: mi smo prilikom posete solidno opremili Peru { bar do jeseni } sada je potrebniji novac da bi uradili sta smo naumili. Mislim da je najednostavnije ,pa i najeftinije da od svih prikupljenih para ,sve sta je potrebno kupi Bojan {staratelj } u Krusevcu, kao i da angazuje majstore iz komsiluka.Ako bude potrebno pravicemo kontrolu namenskog trosenja para.Ocekujem reakciju Brace iz drugih sela i gradova, jer sam napravio plan sta bi ko mogao da investira. {da nebi kupili cetiri iste stvari}:zdravo:

• Motocikl: Keeway Speed

Drago mi je da ova inicijativa nije ostala da postoji samo kao lepa zelja, vec se pretvorila u konkretnu akciju. I ja mislim da je najbolje da skupimo novac i damo na raspolaganje staratelju, sa time da ipak postoji neki vid kontrole trosenja istog. Ideja da licno pomognemo u radovima nije najpogodnija bas zbog cinjenice da ste uglavnom svi daleko od Krusevca i da bi se na ta putovanja tamo, vamo, odsustvovanja sa posla i snalazenje sa prenocistima izgubilo mnogo vise i novca i energije.

Ima na forumu drugara koji bi misljenja sam sasvim korektno i kvalitetno izveli sve neophodne gradjevinske radove ali je ipak bolja ideja da svako radi svoj posao tamo gde zivi a da za potrebe akcije izdvoji jednu ili dve dnevnice koje bi uplatio na racun BJB-a ili nekog koga bi vec zaduzili da skuplja novac. U Krusevcu ima dobrih majstora koji bi sve to odradili po nasoj zelji i Perinoj potrebi a uzimajuci u obzir cinjenicu da ni u Krusevcu ove godine nema posla na gradjevini, mozda bi uradili i malo ispod cene.

Snaci ce se Bojan za majstore, ne brinite, dajte da se mi solidarisemo i skupimo sredstva. A kada sve bude gotovo i uradjeno onda mozemo da se dogovorimo i organizujemo jednu lepu voznju do Lomnice u kojoj bi ucestvovali svi zajedno.

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ja se lično ne slažem sa predlogom da se ne ide kod Pere na radnu akciju. Novac koji ćemo uštedeti tom prilikom je verovatno suviše mali u odnosu na benefit koji bi takva akcija medijski imala. Meni je lično i bio akcenat na tome, da animiramo veću količinu ljudi, moćnijih firmi i organizacija jer je aktuelizacija ovakvog problema najbolje rešenje za pomoć.

Peri su, rekao bih, potrebne tri stvari. Sređena kuća, traktor i neka redovna materijalna pomoć od koje bi mogao da plaća životne troškove i koliko toliko, uspe normalno da se školuje. Ovo prvo, verovatno možemo mi da uradimo. Za ostale dve stavke iskreno nisam siguran.

Takođe sam bio rad da iscimam sve moguće organe i organizacije za donacije, a firme koje prodaju materijal za popuste ali mi za tako nešto treba specifikacija koliko čega treba.

Mada u redu, ako ste odlučili da samo materijalno pomognemo Peri jedino što anketa koja je postavljena govori suprotno.

• Podržavam 3

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Od mene ce dobiti lepu trenerku, majicu i patike, a pred zimu i jaknu. Ostavite mi telefon da se dogovorimo oko toga. Bice spremno za neke 2-3 nedelje.

• Podržavam 2

Nenade stagod da uradimo, a da ima za cilj pomoci detetu ja podrzavam.Pokusao sam da objasnim zasto radna akcija nije svrsishodna, ali dobro , dogovor kucu gradi. Ja cu do kraja nedelje skupiti pare za sanaciju krova, jer je to prioritet da nebi kuca prokisnjavala.U dogovoru sam sa starateljem ,da to odradi sa majstorima iz komsiluka. Pare cim prikupim saljem Bojanu da pocne da radi. Pera me je obavestio da je izvrsio pripremu ,po dogovoru kad smo bili tamo} tako da je sve spremno.

• Podržavam 1

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:330108-Decak-nije-sam

Drustvo nemoj sada da pametujemo mnogo nego daj da vest prosirimo prijateljima i da se novac uplacuje na racun staratelja i ljudi tamo neka sve zavrse a mi cemo se pojaviti ponovo na licu mesta za mesec dana da vidimo sta su uradili od poslova u kuci. Ovako cemo samo da mlatimo praznu slamu i vreme ce proci bez veze a decku je svaki dan bitan!

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Drugari, ne bi da pametujem, ali imam jedan prijedlog za koji smatram da je em na mjestu, em da ima realnu šansu da se izvede.

Manje-više je svima poznato da na (nekoj našoj, ne znam kojoj) televiziji ide emisija sa nazivom "Radna akcija". Koliko ja znam, cilj emisije, pored popularizacije Ceresit proizvodnog programa firme Henkel, jeste rješavanje životnih problema ljudima koji nemaju humanih uslova za život. Gledao sam nekoliko emisija gdje je ekipa radnika, predvođena arhitektom, odradila posao totalnog sređivanja i prepravljanja tavana u potkrovlje u roku od 3 dana. Ovo uključuje i opremanje kuće i kuhinje potrebnim namještajem i zamjene stvari koje ne mogu da se koriste novima.

Smatram da bi bilo uputno kontaktirati uredništvo/redakciju/voditeljku i pokušati barem (ako ne već i dobiti) da se dobije pomoć u realizaciji naše ideje. Isto tako, ljudi koji su u tom poslu svaki dan će u svakom slučaju bilo kakav posao vezan za radove na kući odraditi bolje od nas koji to radimo amaterski/iz-dosade/ili-čega-već, odnosno ne živimo od toga. Ovo je uigrana ekipa ljudi koji su navikli da u malo vremena odrade mnogo. Da me neko krivo ne razumije, ne kažem da mi ne bi odradili isti taj posao jednako kvalitetno ili brzo ili šta već, već samo mislim da bi mogli/trebali, pod uslovom da se kockice slože, drugačije da se organizujemo.

Ovaj prijedlog nikako ne znači da trebamo odustati od naših ideja za pomoć Peri, već samo dajem dodatni prijedlog kako bi mogli da riješimo problem životnog prostora u kome se Pero nalazi, a da svoje napore usmjerimo na kupovinu traktora i priključnih mašina. Na ovaj način bi mogli Peri da damo i šansu za život, jer živi u kraju u kome se (manje-više) ipak živi od obrade zemlje. Samim sređivanjem životnog prostora ne bi postigli previše u cilju pomoći (sad ću da objasnim na šta mislim). Da, sredili bi Peri prostor za život, ne bi imao više problem da živi u prostoru koji bi bio sređen, te ne bi morao narednih 15-20 godina da razmišlja o problemima sa kućom. Ali, sa druge strane bi otvorili rupu bez dna, jer treba kupiti plin, platiti vodu, struju i šta još sve ne. Da ne zaboravimo poreze za zemlju, to će tek biti problem.

Pero očigledno nije ni lijen ni glup, već svojim očigledno prirodnim ponašanjem pokazuje da je radan, vrijedan, pošten, a i vidi se po njemu i njegovoj skromnosti da ga je život namučio. I naučio one lekcije koje neki neće naučiti za čitav život. Samim tim će izrasti u čovjeka, a ne u nekoga ko će se "okačiti" za pomoć koja mu se daje.

Po meni je gornja anketa nepotpuna, jer je izostala ona opcija koja objedinjuje trenutno navedena dva izbora, jer nijedna pomoć nikad nije dovoljna. Dakle, predlažem da se Peri pomogne na svaki način - i materijalno, i finansijski, i radovima i čime god već treba.

Ukoliko bi se kontaktom sa produkcijom emisije "Radna akcija" ostvario pozitivan cilj i dogovor oko pomoći Peri, mi bi onda mogli da se fokusiramo na skupljanje novca koji bi se dao Peri, a sa kojim bi trebao da kupi traktor i ono što mu je osnovno da radi sa njime i prehrani se, tj. da živi od svog rada. Po meni, trebali bi da skupimo lovu za traktor (tipa IMT 533/539/544/... ili nešto veće ako Pero misli da mu treba veći) i nešto od priključaka - plugovi, tanjurača, brnača, u skladu sa stanjem količine novca koja se skupi. Na taj način bi Peri omogućili da zaradi neki dinar, a ne da se "oslanja" (jer ne vjerujem da je takav) na pomoć koju će da dobije.

Da, Pero ide u školu i to je otežavajuća okolnost, ali vjerujem da ne bi odbio mogućnost da zaradi i živi od onoga što on sam uradi. Očigledno je da bi imanje traktora, pored same njegove želje da ima traktor, dosta značilo u daljem životu ovog dečka.

Nadam se da mi je ideja i razmišljanje na mjestu, a ako nije i ako filozofiram, podržavam SVAKU akciju i inicijativu koju izaberemo. Ja ću u svakom slučaju da učestvujem u donacijama. Kad god i koliko god budem mogao da učestvujem.

Pozdrav.

Djole

PS: Mislim da je davanje novca Peri namijenjenog za kupovinu traktora i priključne opreme bila prava stvar. Neko ko ima traktor(e) sa kojima radi i od kojih živi bi mogao da pomogne Peri u izboru traktora prilikom kupovine. Smatram da bi to bilo bolje, nego samo dovesti Peri traktor i reći "Izvoli, Pero! Mi ti kupili traktor", jer možda mu se neće sviđati, možda neće biti u dobrom stanju, ... Znam da se poklonu u zube ne gleda, ali i sami znate kakva je situacija danas.

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja