Jump to content

Moto Zajednica

samogradnja trajka

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav za sve drugare!

Ja sam Branko, imam 51 godinu, mozda ce izgledati cudno (zbog godina) ali zelja mi je da napravim Trajk po principu samogradnje. Zato molim sve koji mogu pomoci da mi se jave ili na neki nacin pomognu u ostvarenju moje ideje. Hvala svima i srdacan pozdrav, Branko.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

Citao sam na netu za ove iz grocke, proguglacu jos malo, inace ja sam u Bg. juce sam gledao neke bajkere iz paracina, oni su nasli nacrte i napravili tri trajka, pokusacu preko drugara da ih kontaktiram, pozzz

• motoras, 2492 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pozdrav Branko i dobro dosao. Za motore nikad nisi mator,tako da to nemoj da te opterecuje.Dok mozes da se popnes na motor-uzivaj!

Sto se tice trajka,najbolje bi bilo da nadjes nekog na nekom skupu ko je to vec radio.Informacije iz prve ruke su najvrednije.Takodje,postoji vise nacina da se napravi trajk.Moze biti od nekog automobila,npr. Bube ili Fice,gde prakticno odstranis prednji kraj automobila i tu namestis vile i tocak od motocikla. Postoji i mogucnost da na motociklu izmenis zadnji kraj,pa da umesto jednog tocka namestis da bude dva. Dosta toga ima na netu. Malo progooglaj pa ces videti sta ti najvise odgovara. Tvom stilu i tvom dzepu.Da li ti vise lezi da ga vozis kao auto,da ti je menjac na sredini i saltanje rukom ili da je motor ispod tebe,a da saltas nogom,kao pravi motor. :takoje:

• U prolazu, 0 postova

Hvala za javljanje i podrsku Stari Rokeru! Razmisljao sam da trajk radim od bube obzirom da sa guglajuci nasao dosta informacija. Naravno savki savet mi je dobro dosao i zahvaljujem ti se na info, Branko

• Drug član, 1715 postova

Citao sam na netu za ove iz grocke, proguglacu jos malo, inace ja sam u Bg. juce sam gledao neke bajkere iz paracina, oni su nasli nacrte i napravili tri trajka, pokusacu preko drugara da ih kontaktiram, pozzz

Sta tri? One u izgradnji ne racunas? Za sve informacije iz Paracina "sredicemo preko veze"... :moto3:

Za pocetak moj savet je da ako trajk pravis od bube, da prilikom secenja bube broj sasije ostavis na ramu, odnosno lim na kome je broj sasije ostaje fabricki zavaren na zadnjem trapu tako da kasnije ne moras da radis PUS broj...

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 660 tenere
post-29853-0-57451600-1372046935_thumb.jpgpozdrav i samo naprijed,,,,,ja sam prije 3 ili 4 godine kupio bubu i pripremio za trajk mada me obaveze sprecavaju da je zavrsim,veoma bitno da broj na sasiji ostane u vidnom stanju i da svi varovi koje budes postavio budu najmanje 100 mm od njega ali da ti skratim ja sam to nasao na netu u sluzbenom glasniku odjeljak zakon o saobracaju cini mi se teski tricikl naci ces tacne dimenzije dozvoljene ajde ja cu da malo lupam onako kako se sjecam ukupna duzina 4 metra sirina 2 metra i visina 2 metra to bi bili gabariti iz kojih nebi trebalo da se izlazi,postoje podatci i kako treba pravilno tj. tehnici da se postavi upravljacki sistem,kocioni sistem sta treba da ima i kako da djeluju nozne a kako rucne komande i tako dalje,razgrani ci sa sobom dali hoces jedno dva ili tri mjesta za sjedenje da bi lakse zamislio osmislio i na kraju normalo napravio svog ljubimca ,,,,,,,,,a ne ko ja gurni tamo gurni ovamo,,,,,,,jedno sam zaboravio treba naci i odluciti od cega praviti trajk ,po meni je najbolje kupiti bubu a u toku rado vidjeces da sam u pravu ako budes od bube pravio,znaci broj ne dirati da nebi bilo dodatnih troskova i dodatnih stvari na atestu kad jel dodje do toga akad se stigne do registracije ponovo paznja treba registrovati na B kategoriju zbog same cijene registrovanja,ako negrijesim kategorija se odredjuje na samom atestu gdje treba navesti da doticno vozilo potice iskljucivo iz samogradnje a ne da je pravila neka registrovana radionica bravarska mehanicarska ili sta ti ja znam tamo neka stvaraju se problemi oko papirologije trckaranja i troska nepotrebnog,,,,,,,,,,,sad vise neznam sta sam sve napiso valjda ces me razumjeti,,,,,,,,,,,,,,,,,,pozzzzzzzzzz sretno post-29853-0-03823800-1372046721_thumb.jpg Promenio član monijatrajk

Ne znam da li je ova tema jos aktuelna i da li je Branko napravio trajk ali da pomenem da sam cuo da je sada gotovo nemiguce atestirati trajk pa je mozda najbolje naci trajk koji je vec bio registrovan i onda da prepraviti po svom ukusu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja