lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A sto bi se izvlacio i iz cega?? Naslov teme je jasan: Doktor ne moze dalje od petog ili sestog mesta na motociklu sa kojim je Stoner bio sampion. BTW: vi rosisti se morate dogovoriti koliko kraljevskih titula vas idol ima. Pominju se razlicite cifre (od 7 do 11) sto je jako neobicno jer bi trebali da poznajete biografiju doticnog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 3, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto dokaza da ja nisam Rossista...uzeo sam srednju vrijednost. LM, sto se tice "Doktor ne moze dalje od petog ili sestog mesta na motociklu sa kojim je Stoner bio sampion.", mora se uzeti u obzir da je to bilo u proslosti, tj. kad su i ostali motori bili drugaciji....(mozda slabiji ili losiji nego sto su sad?).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan @Lalajko Nemoj biti nerealan, ja znam da je sigurno jednom bio i na podiumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam pročitao ni vi stoneristi niste baš sigurni u broj titula vašeg prvenca, koliko ono 1, 2, možda budu i tri. Ajde lepo da vidimo koji vozač ima više titula, al ne od jula prošle godine, nego od rođenja! (Od jula prošle godine, pa do sad, Lorenzo ima najviše GP titula)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Avgust 3, 2011 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Eto nakucka ih jedva 9 komada ( u komadima ) ,a od toga 7 u najjacoj klasi , ma koje kubikaze bila . Sledece godine ce jubilarna 10-ta . 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Raceru, jes' ti siguran u to, jel' sigurno znaš da brojiš? Ovi stoneristi tvrde da su one njihove titule jače, i da su važnije, pa ko velim nemoj da se brukamo. Jel' ipak, Raceru složićeš se, titula je titula, i svaka je važna, pa nedaj bože da mi oštetimo Stonera za jednu. Ispašće da smo im zavidni na svim tim titulama. I aćima da pitam nešto, aćime, jel istina da Lorenzo ima najviše osvojenih GP titula od jula prošle godine do sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Avgust 3, 2011 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je sad dobro , to sto si pogresio u vezi sa majstorstvom Rosija , ili sto ti Mile pomogao da se izvuces. :lol: Dobro je da sam procenio da Mile nije .... da navija za onoga za koga veruje da će najverovatnije da pobedi pošto je do sad uglavnom pobeđivao. Sećate se onog seljaka kojeg Vuk Drašković pita: "pa kad ćeš da glasaš za mene?" a seljak mu kaže "pa kad budeš vlast" Po tom principu se regrutuju i Federerovi/Rossi-evi/Realovi navijači. Što se pobeda tiče od kako je u MotoGP-u Stoner ima više pobeda od Rossi-a (pre toga nije imao pobede u MotoGP-u jer nije vozio u MotoGP, što bi trebalo da bude jasno samo po sebi ali ...) @Mile: Nije Rossi zaboravio da vozi, nije nikad ni znao - Ducati, kao što u naslovu teme i stoji. Umesto da gube vreme učeći ga, u Ducati-u su rešili da gube pare menjajući motor. Ide im na ruku ova promena na 1000 pošto će svi morati da se prilagođavaju na nove motore. Možda početkom sledeće sezone i zaređa s podijumima. Možda i neka pobeda po kiši ili magli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan @ to crank Kakvu li ti statistiku propagiras, jel to ona ista kao da mi zivimo bolje od gradjana u EU. :lol: :lol: Ili ona da je samo Lorenco sampion od 2010 godine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je prosta Dejane: recimo Stoner ucestvuje u MotoGP od 2006-te i od te godine su Stoner i Rosi u direktnim duelima. Pocev od te godine, zakljucno sa danasnjim danom je daleko uspesniji vozac od Rosija. Postoje jasne i nedvosmislene statistike, crno na belo. Jedino gde je Rosi uspesniji od Stonera je broj titula, ima ih dve, a Stoner jednu, ali ce se i to na kraju ove sezone promeniti. Zao mi je, mora da vas boli, ali Stoner je najuspesniji vozac u istoriji 800ccm MotoGP ere. Ili mozete da dokazete da to nije tako?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam to i napisao. Istorija Moto GP pocinje od Stonera . Sve ostalo pre ne postoji. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Avgust 3, 2011 Svrati cesto, 3567 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan A sto bi se izvlacio i iz cega?? Naslov teme je jasan: Doktor ne moze dalje od petog ili sestog mesta na motociklu sa kojim je Stoner bio sampion. BTW: vi rosisti se morate dogovoriti koliko kraljevskih titula vas idol ima. Pominju se razlicite cifre (od 7 do 11) sto je jako neobicno jer bi trebali da poznajete biografiju doticnog. Nebih da ulazim u raspravu sa starim clanovima, prema njima gajim postovanje jer su osnovali ovaj forum iz kojeg svaki dan saznam nesto novo. Samo bih hteo da kazem da je Ducati iz 2007 kada je Kejsi uzeo titulu bio ubedljivo najjaci i naj brzi na stazi i imao cevni a ne karbonski ram. Stoce reci ovaj Ducati 2011 nije onaj Kejsijev pobednicki. Naravno navijam za Rosija od 96 god. i mozda sam malo pristrasan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Po lalajkovom statističkom metodu, može se utvrditi da su Hejden i Stoner od 2006.apsolutno i izuzetno uspešni. Ja im mojom metodom predviđam istu takvu uspešnost i do kraja karijere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam to i napisao. Istorija Moto GP pocinje od Stonera . Sve ostalo pre ne postoji. Ok, znaci ironija je za tebe argument u ovoj diskusiji?? A broj pobeda, pol-pozicija, podijuma, najbrzih krugova... to nista ne znaci? Iskopaj ove podatke i razbi me argumentima. Ja ne kazem da istorija pocinje od Stonera, ali ako poredimo dva vozaca ili poredimo ucinak za celu karijeru ili, u ovom slucaju mnogo merodavnije, direktne duele na stazi u vremenu kad su zajedno vozili isto takmicenje. Samo bih hteo da kazem da je Ducati iz 2007 kada je Kejsi uzeo titulu bio ubedljivo najjaci i naj brzi na stazi i imao cevni a ne karbonski ram. Stoce reci ovaj Ducati 2011 nije onaj Kejsijev pobednicki. Pa neka izvuku iz magacina Stonerovog Dukca pa da vidimo sta ce da uradi. Sad ozbiljno, mislis da je Ducati imao razloga da pravi downgrade sampionskog motora? Nije. Motocikl se samo poboljsavao od sezone do sezone. Ako si pratio MotoGP mogao si da procitas da je Stoner jedan od retkih vozaca koji trazi da uticaj elektronike na motor bude sto je moguce manji. Rosi sa druge strane ne ume da se izbori sa zverskom Dukatijevom masinom pa je ona u ovoj verziji maksimalno ustrojena. Naravno da sad ne moze da konkurise snagom ostalima. Ko je za to kriv?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan I aćima da pitam nešto, aćime, jel istina da Lorenzo ima najviše osvojenih GP titula od jula prošle godine do sad? Naravno, ja statistiku vodim od te godine i Lorenzo je apsolutni šampion u svemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Što se Rossija tiče, stvarno se jako zabrinuo što Ducati ne ide kako treba, ubi se plakajući na svojoj novoj jahti poput ove na slici: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja malo da napravim statistiku, ali posmatrajući čitave karijere vozača u svim GP klasama. Stoner 154 trke, od toga 35 pobeda. Lorenzo 156 trka, od toga 37 pobeda. Rossi 251 trka, 105 pobeda. Broj pobeda u procentima: Stoner: 22,73 Lorenzo: 23,72 Rossi: 41,83 Rossiju ovaj procenat lagano opada, a Stoneru i Lorenzu raste, ali ima još puno da voze da bi dostigli legendu. Podatke sam pokupio sa Wikipedije, tako da su veoma pouzdani i ažurni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je prosta Dejane: recimo Stoner ucestvuje u MotoGP od 2006-te Recimo da Stoner ucestvuje u Moto GP sampionatu i malo prije toga. Ajde onu 2001 godinu sa dva starta da ne racunamo, znaci od 2002 godine. Sad sto je izgubio cetiri godine na ubjedjivanje da je pravi materijal za najjacu klasu to je druga stvar. Ovu godinu da ne racunamo ili ajde da je racunamo i da racunamo da ce osvojiti titulu, to mu ga dodje dvije titule u deset godina. A eto tu i Lorenza od 2002 godine i ajde i njemu da racunamo ovu godinu i da pretpostavimo da NECE uzeti titulu, opet je ispred Stonera za jednu titulu, doduse nece biti reciprocitet po klasama. A za Rossija da uzmemo prvih deset da mu uknjizim sedam ili da racunamo od ove unazad, pa da dodjemo na sest titula. A sta ce biti za pet, deset godina baba Vanga je nedostupna, pa ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se razumemo: ja racunam samo kraljevsku klasu, decje katergorije i ostalo ne. To racunaju samo rosijevci kad zele da uvecaju broj titula. I naravno, za njih su sve kraljevske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Avgust 3, 2011 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nebih da ulazim u raspravu sa starim clanovima, prema njima gajim postovanje Prema meni nemoj da gajiš poštovanje, nema potrebe. Reći ću ti u poverenju ja u ovoj temi pišem jer trenutno nema ni jedna druga u mototrkama a primetio sam da pljuvanje po Rossi-u izaziva najveći odjek. 1 + 1 = 2 i savetovao bih ti da i ti iskoristiš priliku da ih nagrdiš jer postoji teoretska šansa da sledeće godine nešto uradi. @Crven Ban! Ajde molim te, nije valjda da nisi razumeo: Pre nego što je počeo da vozi MotoGP Stoner nije ni jednom pobedio. Zato što nije ni vozio MotoGP. Od kako je počeo da vozi MotoGP ima više pobeda od Rossi-a (u istom periodu). Ako misliš da je Rossi neka veličina onda je valjda jasno da je onaj koji ima više pobeda od kako voze jedan protiv drugog bolji vozač. Pogotovu zato što je pobedio u 3 od 4 poslednje trke na motoru koji Rossi nije umeo ni iz garaže da istera (pa su brže bolje morali da mu sklepaju drugi - bez mnogo uspeha). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Avgust 3, 2011 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja malo da napravim statistiku, ali posmatrajući čitave karijere vozača u svim GP klasama. Nisam baš precizno računao ali od oka, i ako izuzmemo druge klase i napravimo banalnu statistiku tipa prosečan broj pobeda po sezoni opet je Rossi dosta ispred Stonera. Statistika je neumitno na njegovoj strani ali zdrav razum govori da je Stoner daleko bolji vozač. Vidite samo kako je lukavo razvijao (omiljeni termin sa foruma, mislim da potiče sa Sport KLuba) Ducati da niko sem njega ne može da se snađe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo malo statistike u kraljevskoj klasi: Stoner 93 - 28 = 30,11% Lorenzo 62 - 16 = 25,81% Rossi 159 - 66 = 41,51% Statistika je neumoljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali od kako je Stoner u MotoGP statistika mu je mnogo losija Sto je uradio, uradio je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 3, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ih ne vidim na istim motorima, ništa ne mogu da zaključim Do tada, Lorenzo je baja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Avgust 3, 2011 Svrati cesto, 3567 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Stoner Jeste majstor za Dukati. Dokaz za to je koliko su iza njega bili Kapirosi Melandri i Hejden dok su bili u istoj ekipi. Da se Rosi nesnalazi sa Dukatijem i to stoji , samo kazem da GP 11 nije Kejsijev pobednicki Dukati. Ponekad razvoj krene u pogresnom smeru , nekad je dobar al je konkurencija vise napredovala. Brdo je primera za to: Aprilija 85 na86 Ferari u F1 90 na91 Brown ( mercedes ) 2009 na 2010 Nesto slicno kako je Stoner vozio Dukatija I u Yamahi niko nije pobedio sem Rosija od 2004 do dolaska Lorenca 2008. Moto sport pratim od one godine kad je Fredi Spenser izvezao svoju prvu punu sezonu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem poredite babe i zabe. Jako je lako naci statisticke podatke koje odgovaraju odredjenom sampionu moto GP klase da se dobije podatak da je najbolji. Kakvo je to poredjenje, coveka koji ima 32 godine sa covekom koji ima 26, visestrukim sampionom sa sampionom sa jednim naslovom. Sa statistikom u kraljevskoj klasi Stoner 93 - 28 = 30,11% Rossi 159 - 66 = 41,51% Sa statistikom odvozenih trka i osvojenih pobeda Stoner 154 trke, od toga 35 pobeda. Rossi 251 trka, 105 pobeda Ako treba ja cu da nastavim, da me Laljko ne bi prozivao kako pricam bez argumenata. A svi vi koji ocigledno vise mrzite Rosija od toga koliko navijate za njegovog protivnika, prvo procitajte ovo gore, pa onda i dalje trazite statistiku koja Vam odgovara da bi Vas pulen bio bolji od zive legende Motociklizma Valentina Rosija. A posto sam ocigledno dosao do zakljucka da ste mnogo neobjektivni u vasim emocijama i izlivaima na tastaturi, mislim da je vise gubljenje vremena da Vam svaki put osporim argumentovano da je Valentino Rosi jos uvek neprikosnovem po svemu. I na kraju Motociklizam nije postao od kako je Stoner poceo da pobedjuje, na zalost svih onih koji tako misle. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...