lalajko 2037 Napisano Jul 18, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre puta u Bugarsku Laband je otvorio moje napajanje i kontakte podigao oko 2mm u vis. Tako se dobilo dosta cvrsce naleganje istih na sam uredjaj. Mislio sam da je stvar resena. Optimista! Od kako imam bilo koju navigaciju, nikad nista na mom motoru nije radilo kako treba. Ili ovo ili ono, nebitno, glavno je da ne radi. Tako i sad. Dan i po puta je sve bilo ok. Navigacija radi, prica, navodi, 'vata trek ... sve za 10. Onda sam se ohrabrio i poceo da slusam i muziku preko slusalica u kaciZi. Rezultat - drugog dana po podne navigacija se gasi. Pokusao sam sve - pali, resetuj, dizi softver - ne vredi nista, ugasi se posle 1-2 sekunde. Potpuno sam razumeo Scubu i mlevenje navigaciju u odgovarajucoj masini. Mislim da su u Beckeru propisno stucali. Odustajem, i idemo dalje bez navigacije. Kasnije, na jezerima, ostala je na napajanju i napunila se. Cak je uredno i svirala dok smo bili u kampu. Da ne davim dalje, sta je zakljucak? Crocodil moze da radi tri bitne stvari: kao navigacija, kao muzicki plejer i da se puni. Bilo koje dve od ovih operacija u isto vreme rezultuju gasenjem uredjaja posle praznjenja baterije. Onaj pretvarac na kablu koji 12V skida na 5V potrebnih za rad uredjaja nema dovoljno snage! U onoj temi (za koju sam dao link na prethodnoj strani) je neki lik to rekao odmah posle par postova, ali niko nije obracao previse paznje Na povratku kuci, navigacija je radila sa vec punom baterijom, 595 krivudava i rupicasta kilometra od jezera do moje kuce, a da nije stucnula. Kontakti su znaci u redu, pretvarac je problem. Zato sad Fibra ima dodatni posao Sem nekih kvalitetnih kontakata, treba uraditi i jaci pretvarac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 596 Napisano Jul 18, 2011 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Crocodil moze da radi tri bitne stvari: kao navigacija, kao muzicki plejer i da se puni. Bilo koje dve od ovih operacija u isto vreme rezultuju gasenjem uredjaja posle praznjenja baterije. Onaj pretvarac na kablu koji 12V skida na 5V potrebnih za rad uredjaja nema dovoljno snage! U onoj temi (za koju sam dao link na prethodnoj strani) je neki lik to rekao odmah posle par postova, ali niko nije obracao previse paznje Na povratku kuci, navigacija je radila sa vec punom baterijom, 595 krivudava i rupicasta kilometra od jezera do moje kuce, a da nije stucnula. Kontakti su znaci u redu, pretvarac je problem. Zato sad Fibra ima dodatni posao Sem nekih kvalitetnih kontakata, treba uraditi i jaci pretvarac. Ja sam morao da dopunjavam navigaciju na laptopu iako je u toku voznje sve vreme na punjacu - praznila se u radu. Mislio sam da je problem u prekidanju punjenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 20, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ako budete strpljivi ja cu sebi praviti potpuno nov extrerni punjac i cradle ali kao sto rekoh baziran na ovom trenutnom "ruznom i dokazanom" sistemu. Pa, kad pavim sebi, mogu eventualno da napravim jos par komada, ali nebih nista da obecavam. Sta bi sa pravljenjem tog punjaca? Uh... jako sam se ulenjio... samo bih se vozao. Sa druge strane, nije jos ovaj nosac poceo da mi zagorcava zivot. Na Bugarskoj turi me je poceo zajebavati USB konektor (bilo je i vreme), ali sam ga sanirao vezicom, tako da sad radi. Posle 800km loseg puta sam uspeo prilicno da sredim (ocekivano) cradle koji sam dobio uz navigaciju - pukao je zub koji drzi Crocodila sa gornje strane i pukla je plastika oko jednog od 3 kontakta, USB prikljucak (na cradle) ne radi uopste, pa koristim prikljucak direktno na navigaciji.... Taj zub je tako sitan i jadan da se nebih ni na kafu tako odvezao, a kamoli negde dalje. Iskljucivo zbog tog zuba sam i pravio svu ovu budzu sa srafovima. Zbog te lose stipaljke doslo je do pucanja te plastike oko donjih konektora jer navigacija nije lezala lepo i cvrsto oslonjena u cradle-u. Steta... trebalo je samo malo vise truda i neznatan utrosak materijala da se originalni cradle uradi kako valja. Pominjao si amortizere za nosac navigacije? Mislim da bi to bila odlicna ideja... meni je Crocodil na oko 4000 obrtaja upadao u rezonancu i zujao kao bumbar Mora uvek da postoji neka elasticna veza. Meni je trenutno jedina izolacija u vidu gume koja je izmedju kormana i nosaca sa snajpera. Radi lepo posao za asfalt i laksi off, ali je ipak bolje postaviti prave amortizere (gumene izolatore). Ako resis da pravis taj nosac, javi mi molim te. Ukoliko ne bude previse improvizacije, tj. ako budem sve pravio od delova koji mogu da se kupe, umesto od onoga sto imam na gomili, obavesticu te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 596 Napisano Jul 20, 2011 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio sam originalni cradle i izvadio stampanu plocu... Da li moze da se sa USB prikljucka izvedu 2 zice na koje bih doveo direktno napajanje? Izbegao bih dzek na kome se gubi kontakt... Moram da priznam ja se ne bih usudio da pipnem lemilicom nista na ovoj ploci Cradle je u popravljivom stanju - naravno moram da napravim nove nosace .... samo me zavitlava to napajanje kontakt... i stavio bih jace! Originalno je 5V, 1A. Da li je 5V, 2A dovoljno da se Croc adekvatno puni? Sto se amortizera tice, originalni Beckerov nosac za korman ima gumu ali ocigledno nije dovoljna... koliko bi trebalo da bude debela guma da dovoljno prigusi vibracije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 20, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze da se sa USB prikljucka izvedu 2 zice na koje bih doveo direktno napajanje? Izbegao bih dzek na kome se gubi kontakt... Moram da priznam ja se ne bih usudio da pipnem lemilicom nista na ovoj ploci Mislim da je ovo prilicno pipavo jer nema bas mesta. Eventualno da se prati vod i nalemi zica negde delje na plocici. Da li je 5V, 2A dovoljno da se Croc adekvatno puni? Pazi, ne znaci da i tebi treba novo napajanje, jer ako sam dobro ukapirao, ti ne koristis isto ovo napajanje kao lalajko, vec originalno koje se dobija uz Crock. Ja nisam imao problema sa punjenjem preko originalnog napajanja. Sto se amortizera tice, originalni Beckerov nosac za korman ima gumu ali ocigledno nije dovoljna... koliko bi trebalo da bude debela guma da dovoljno prigusi vibracije? Moja nije narocito debela, ali meni malo i ona plastika nosaca amortizuje vibracije. Nikad nije bilo veceg landaranja niti rezonovanja. Najbolje je da su gumeni amortizeri montirani na poledjini nosaca - izmedju ploce na kojoj je cradle i ostatka nosaca. Pogledaj Touratechovu seriju alu. nosaca i videces kako. Takodje pogledaj na prethodnoj strani sliku nosaca koji je meni posluzio kao inspiracija za ovaj moj dodatak. Imas u bubanj potoku da kupis relativno male amortizere sa "maticama" M4, ako se ne varam. Potrudi se da nadjes neke sa mekom gumom, vecina njih je tvrda i nedovoljno elasticna. Ako si sklon reciklazi skeneri, stampaci, CDROMovi, kasetofoni imaju zgodne niskoprofilne amortizere od meke gume koji ce ti lepo odraditi posao a jako su mali. Dobre amortizere mozes da nadjes i na mestima gde se prodaje modelarska tehnika... sluze za izolaciju modelarskih SUS motora od sasije. Dalje... parce gumene cevi postavljene poprecno ce takodje lepo izolovati GPS od vibracija... treba samo malo pustiti masti na volju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 596 Napisano Jul 22, 2011 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan @ Fibra Gde mogu da kupim (neke) nove kontakte za cradle? Nisam bas upucen u kupovinu elektronskih komponenti Ima li u Srbiji (Beogradu) neka radnja koja bi to mogla da ima (stavio si linkove sa nekog stranog sajta)? Ako nema kod nas, kako da se poruci? Hocu da izvadim elektroniku iz cradle i da stavim nove kontakte.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 22, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li to kod nas ima, a i ako ima sigurno je los izbor. Firma Tagor radi nabavku iz Farnella: http://www.tagor.rs/ Obrati paznju na duzinu konektora. Debljina je nebitna, tj. pozeljno je da budu deblji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 596 Napisano Septembar 12, 2011 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Poucen fibrinim primerom uradio sam i ja nosac za croc: Nosaci su uradjeni od aluminijumskih lajsnica i usrafljeni u cradle. Kao dodatno ojacanje sam stavio i mali drzac dole posto sam vec imao lom jednog od 3 zuba sa kontaktima... Nisam nasao odgovarajuce distancere pa sam tecnim metalom zalepio najobicnije matice da bih dobio potrebnu duzinu za srafljenje senila. Stavio sam i deblju gumu da bih umanjio vibracije i zbog toga morao i da menjam originalne srafove drzaca za korman - trebali su mi duzi srafovi. Senilo je napravljeno od lima koji sam skinuo sa kucista nekog starog CD sarzera... Gorni drzac navigacije je uradjen malo drugacije od fibrinog... od L profila za okove za namestaj sam oblikovanjem dobio luk koji drzi navicaciju na mestu. Tecnim metalom je zalepljen za senilo. Kao i donji nosac, tankom gumom sam izolovao metal od direktnog kontakta sa Crocom. Problem je bio naci dovoljno tanku gumu pa sam morao dodatno da je tanjim. Srafove koji drze senilo sam "reciklirao" sa mig aparata za CO2 varenje posto nisam uspeo da kupim nista slicno a obisao sam sve vece radnje u BG koje prodaju srafovsku robu. Neverovanto je kako je tesko (citaj nemoguce) naci najobicniji sraf koji moze rucno da se zavrne Problem sa gubljenjem kontakta izmedju napajanja i cradle sam resio tako sto sam izbacio dzek i direktno doveo napajanje. Sa zadnje strane izlazi samo kabl... elektronika je (koliko toliko) zasticena od vode pvc folijom u koju sam je umotao pre montiranja u Cradle. Ulaz kabla sam ucvrstio tecnom plastikom (nemam tu sliku). I evo kako to izgleda na mom TDM-u. Kontakte sam malo produzio lemom i za sada nemam problem sa gubljenjem kontakta izmedju navigacije i cradle. Jeste da je bilo mnogo lakse skidati navigaciju bez ovolike skalamerije ali je ovako funkcionalnije. Nemam problem da vidim po suncu sta je na ekranu i ne razmisljam vise o ispadanju navigacije, bez obzira po kom putu vozim. Fibra, hvala na ideji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 12, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Fibra, hvala na ideji Nema na cemu druze. Drago mi je da je nekome bila od koristi ova tema, i da pored ruznikavosti nosaca ipak primetio dobro resenje. Tvoja izvedba je poboljsana u najslabijem delu, a to je USB uticnica, koja pre ili kasnije otkaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 16, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da povratim malo temu... Dakle dokle se doslo do resavanja problema napajanja kod Crocodila i nosaca za isti?Da li smo nasli najbolje resenje? Voljan sam da nabavim jedan nosac za crocodil,mozda moze i neko napajanje by hand made,pa ima li medju ovima koji su vec pravili da zele da naprave jos koji i zarade koji dinar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 30, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da povratim malo temu... Dakle dokle se doslo do resavanja problema napajanja kod Crocodila i nosaca za isti?Da li smo nasli najbolje resenje? Voljan sam da nabavim jedan nosac za crocodil,mozda moze i neko napajanje by hand made,pa ima li medju ovima koji su vec pravili da zele da naprave jos koji i zarade koji dinar? Ako nema nikoga da se javi da napravi nosac,koja se najbolja kombinacija pokazala za fabricki,kupovni nosac sa napajanjem? Lalajko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2037 Napisano Maj 31, 2012 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa za motor je svakako najbolji fabricki pravljen za tu namenu. Sumnjam samo da ces ga vise naci jer se ne proizvodi vec neko vreme, kao i sam Crocodil. Moj nosac sad radi besprekorno - ispostavilo se da je problem u kablu ostecenom skalpelom Od kada je to okrpljeno nije ni jedan put stucnuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 31, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mi jos treba osim ovoga? http://www.amazon.co.uk/Ram-Bike-Handlebar-Mount-Metal/dp/B000XDGJQI/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=3224QHYIIWM76&coliid=IFULJO8GUX8TH Ajde ako te ne mrzi lalajko daj neki link svih potrebnih stvari pa da se bacim u potragu... A lepo si mi pricao da uzimam na vremen,nije da nisi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4798 Napisano Jun 22, 2012 Advanced Member, 2053 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko mozda porucivao ove nosace nisana iz Kine? Na dealextreme su od 2.5$ pa na gore... Zanima me kako carina reaguje na ovakve stvari? Ipak je to deo za oruzje a tesko da su prema tome blagonakloni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4798 Napisano Avgust 8, 2012 Advanced Member, 2053 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da odgovorim sam sebi: porucio sam nosace nisana i sinu na koju se oni montiraju. Sve je stiglo bez problema Izvinjavam se na ometanju teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 5, 2013 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da probudim malo temu, Kako mi je Krokodil dobio noge,u potrazi sam za adekvatnom zamenom.Da li postoji neki naslednik Beckera? Bitno mi je da je vodootporan,da ima mape cele evrope ili da moze da se ubace druge mape kao Igo,neki predlog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4988 Napisano Februar 6, 2013 Ne silazi, 5600 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Polovni Garmin Zumo 550, 250-300E... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...