Jump to content

Moto Zajednica

KLE protiv citroena i beogradskog asfalta

Recommended Posts

• Ne silazi, 7451 postova
  • Motocikl: TDM 900

Perspektiva... Kavezari ne znaju nista o tome kako motocikl funkcionise i kako se to on krece, posmatrajuci sile koje deluju na njega. No u jednu stvar sam potpuno siguran, nase prezivljavanje u saobracaju zavisi iskljucivo od nas samih. Oni nikada nece nauciti, obratiti paznju, potruditi se da shvate itd. Kada se sve to izmesa, kome se kako zalomi. Neko ubije, neko biva ubijen, neko samo polupa vozilo... Lagano po gasu, gledajte svuda, procenjujte, predpostavljajte, vezbajte kontrolu (kocenje, naglo izbegavanje prepreke i dr.)

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

G. MUUUUUUU je očigledan primer bezobrazne seljačine koja je isto tako bahata i kod kuće. Njega zaista boli qrac za sve živo oko sebe i zato se tako i ponaša. I kad ga lupiš po džepu, kukaće jer mora da dâ pare ali ništa neće izvući kao pouku za ubuduće. Samo će biti još gori jer će mu sad svi na dva točka biti krivi za pare. Takav zaslužuje da mu se pokaže šta je stvarno strašno u mraku i samo onda će se naučiti pameti. Ovako... džabe priča. Sutra će opet uraditi isto.

Da ne dužim, i sâm sam imao sličnih situacija, na sreću, ostao sam na točkovima. Neko reče da kavezari nemaju predstavu šta sve može motocikl ili imaju sasvim pogrešnu predstavu o tome. Skoro sam čuo "opravdanje" zašto kokoš nije stala na znak STOP da me propusti i to baš u Ljermontovljevoj kod policije. Kaže "pa valjda će motor brže zakočiti i ja ću proći". Na moju konstataciju da ona ima znak STOP i da nema veze ko brže koči, slegla je ramenima i rekla "tuži me sudu" i uz kez zatvorila prozor. Meni je pritsak bio 200 ali su dve patrole iza mene učinile da se kokoš izvuče bez štete.

Naravoučenija nema. Pamet u glavu i moramo misliti i gledati sto puta više nego ostali oko nas inače će nas satrti a da i ne primete.

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Moj zaključak tokom ovih godina na motoru je da žene uvek misle da imaju prednost nad motorom, znakovi tad ne važe, one su jače... a i mnogi muškarci, posebno oni stariji isto pristupaju u situacijama protiv motora... Takođe ljudi iz drugih gradova kad dođu u Bg, kad ne znaju gde je ulica koju traže, vrlo često prave zeznute prekšaje po nas na 2 točka, polukružna bez migavaca, nagla skretanja levo desno, nagla kočenja da bi se prolaznik upitao za putanju i sl...

Ovi radovi po gradu samo još čine da su ljudi nervozniji i neoprezniji u saobraćaju... Čak sam i sebe uhvatio jednom kako kolima brzo prelazim na Gazeli iz trake u traku bez gledanja u retrovizor... Sledio sam se kad sam pomislio kako se ja tu provlačim s motorom... Samo 1 trenutak nepažnje... Sva sreća nije niko naišao... Čuvajte se... Mi smo za njih slabiji u saobraćaju i ne .ebu 2%...

• Podržavam 1

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Takav zaslužuje da mu se pokaže šta je stvarno strašno u mraku i samo onda će se naučiti pameti.

:takoje:

Da se razumemo, potpuno sam protiv nasilja i smatram da ima mnogo pametnijih načina komunikacije. Ali za to treba imati i odgovarajućeg sagovornika. Ne volim previše kad neko od svega što sam napisao izdvoji samo rečenicu u kojoj spominjem nasilje ali to je deo ovog posla i ok.

Na žalost, ima ljudi koji razumeju samo nasilje kao vid komunikacije i rade na vrlo niskom nivou "jači je - ćutim" "jači sam - u pravu sam". Takvima i samo takvima treba izaći u susret i "objasniti im" neke detalje iz života. Uvek je bolje iskulirati ali je ovo jedan od primera da kuliranje ne znači ništa. G. MUUUUUUU to ne kapira i sa njim treba drugačije. Podvlačim, na žalost.

• Bandolerosi, 816 postova
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

Уффф....бре...па зар опет неко...страшно? 1hmm.gif

Брз и што безболнији опоравак ти желим! :zdravo:

• U prolazu, 53 postova

Da si ti ziv i zdrav ! Tuzi ga MAMU MU JEBEM ONU ZVALAVU-JEBEM GA U USTA ONA RETARDIRANA !!!! >:(

Uh ! Sad mi je lakse ! Neki dan sam imao situaciju (prvi put-nadam se i poslednji) u Mite Ruzica gde teleca glava poput

one sa slike u mercedesu iz kontra smera-preko puuune linije ide na mene ! Drzim prst na sireni,bezim desno-koliko mogu i vec vidim da ce majmun da me udari,i dajem pun gas nebih li izbegao nekako ! Dali je on ukocio,ili sam ja "izmakao" nemam pojma,ali sam ga sacekao 15 metara nize.Svinja prvo stoji,a onda ko kurva polako prilazi,spusta prozor i pokusava da mi objasni kako me nije video ????????? Po mojoj proceni isao sam max 50 km h,ali mentol je ili pijan ili stvarno luuuuud.

Stojim i posmatram ga-cutim ! Sta da radim ? Da mu redjam po zenskoj liniji od prababe do unuke ??? Da ga cupam iz auta-mator konj,opet ne ide.

Produzio sam bez reci,ali sad mi zao ! Trebao sam da mu se najebem majke,i da se nadam da ce izaci iz kola...>:(

• Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova

Ja sam iz Jagodine i mogu da vam kazem da se ovde vozi gore nego u Beogradu,ne gledaju nista i misle da svi imaju pravo prvenstva.Ja sam do sad imao nekoliko slicnih situacija,a sezona jos nije ni pocela.Doslo je to ko zna odakle.Kako vidite Ja tablice oprezno!!!

• Podržavam 2

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

svaka tebi chast na zhivcima. ja bih ga otresao kao majmuna o zemlju, da zapamti za ostatak svog ispravno mizernog zhivota!

samo da je sa tobom sve ok.

ja juche malu vozim na fax i 3 puta da nas skinu. ma oguglali na sirenu! svirao sam kravi 2 munuta pratechi je. ma jok ne jebe zhivu silu..od sad shta prvo dokachim retrovizor, prozor pa nek se misli...

dodji kod mene u resavu napij se, zhiv bio!

• MotoDJIR.com, 1363 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Ljudi,

što sam ugradio sirenu!!!

Još zimus...

Tako je često testiram po gradu da im je prosto žao kada nešto loše učine.

Pre dve nedelje je ženi ispala torba iz ruke kada sam svirnuo.

Imam osećaj da kada svirnem svi misle da dolazi šleper ili voz...

Neka neka...da se zna da dolazim.... 8)

A što se tiče tablica...nije bitno...u svakom gradu ima dijabola,kretena, Schumahera i Brane Mitrovića- Floyda.

Što veći grad,veći procenat "pametnih"...

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Drago mi je što nisi ozbiljno povređen, a žao što je na početku lepog vremena tvoj motor slupan. Želim ti da se što pre vratiš u sedlo.

Ako si vozio ispod 60-70 jebi mu majku i tuži za sve što možeš. Ako si išao više 80, nego 50, onda si dobrim delom i sam kriv (uz sve uvažavanje i nekoliko proživljenih sličnih situacija - znam kako je).

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

Ljudi,

što sam ugradio sirenu!!!

Još zimus...

Tako je često testiram po gradu da im je prosto žao kada nešto loše učine.

Pre dve nedelje je ženi ispala torba iz ruke kada sam svirnuo.

Imam osećaj da kada svirnem svi misle da dolazi šleper ili voz...

Neka neka...da se zna da dolazim.... 8)

A što se tiče tablica...nije bitno...u svakom gradu ima dijabola,kretena, Schumahera i Brane Mitrovića- Floyda.

Što veći grad,veći procenat "pametnih"...

Jel' "STEBEL NAUTILUS" ?

469b5d3557.gif

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

SILOVANJE NARODA!!!

Citam sve ove postove i dolazim do zakljucka da su vozaci automobila u zadnje vreme bas poludeli.

Pa kako i ne bi:

-1)Zatvorena gazela

-2)Zatvoren prolaz kod Bubanj potoka

-3)Zatvoren prolaz ka aerdoromu

-4)Ulice se chiste i peru u radno vreme

-5)Djubre se odnosi u radno vreme

-6)Dodatno se zatvaraju svi pravci zbog kojekakvih predesednika

-7)Vlast mase stopkom i leti kroz grad blokirajuci pritom stotine automobila.

I kako da ne bude jedan vozac automobila nervozan???

Umesto da postave pandure da regulisu i usmeravaju saobracaj i brane utrpavanje preko reda na raznoraznim saobracajnicama,oni zaustave po dvoje i pisu im kazne dok se ostalih stotinak krecu istim tim prekorednim putanjama i blokiraju ostale.

Konkretno,kod Hayata:Bleje na cosku i cekaju da naleti neko bez upaljenih farova a u pravcu Hayata ne mozes da skrenes levo jer se blokira skretanje ka istom zbog ne postovanja blokiranja raskrsnica.Umesto da pomazu narodu,njih boli uvo i logika je : DAJTE PARE,DAJTE PARE.

A svo ovo raskopavanje je radi drzanja fotelja i prezentovanja narodu da oni eto rade li rade.

To sto je jedan najnormalniji covek sklon da ubije kad 7 km putuje 65 min,to nema veze.Radi se radi,napredujemo u P.M.\

ZATO,KOLEGE MOTORISTI,CHETIRI OKA OTVORENA PLUS DVA.OPREZ,VOZACI SU NA IVICI LUDILA

• Podržavam 10

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

SILOVANJE NARODA!!!

Citam sve ove postove i dolazim do zakljucka da su vozaci automobila u zadnje vreme bas poludeli.

Pa kako i ne bi:

-1)Zatvorena gazela

-2)Zatvoren prolaz kod Bubanj potoka

-3)Zatvoren prolaz ka aerdoromu

-4)Ulice se chiste i peru u radno vreme

-5)Djubre se odnosi u radno vreme

-6)Dodatno se zatvaraju svi pravci zbog kojekakvih predesednika

-7)Vlast mase stopkom i leti kroz grad blokirajuci pritom stotine automobila.

I kako da ne bude jedan vozac automobila nervozan???

Umesto da postave pandure da regulisu i usmeravaju saobracaj i brane utrpavanje preko reda na raznoraznim saobracajnicama,oni zaustave po dvoje i pisu im kazne dok se ostalih stotinak krecu istim tim prekorednim putanjama i blokiraju ostale.

Konkretno,kod Hayata:Bleje na cosku i cekaju da naleti neko bez upaljenih farova a u pravcu Hayata ne mozes da skrenes levo jer se blokira skretanje ka istom zbog ne postovanja blokiranja raskrsnica.Umesto da pomazu narodu,njih boli uvo i logika je : DAJTE PARE,DAJTE PARE.

A svo ovo raskopavanje je radi drzanja fotelja i prezentovanja narodu da oni eto rade li rade.

To sto je jedan najnormalniji covek sklon da ubije kad 7 km putuje 65 min,to nema veze.Radi se radi,napredujemo u P.M.\

ZATO,KOLEGE MOTORISTI,CHETIRI OKA OTVORENA PLUS DVA.OPREZ,VOZACI SU NA IVICI LUDILA

Skroz si u pravu !!!

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Evo ti pluscina od mene! Bas tu blizu radim, kod Hyatt-a, i potpisujem sve sto si rekao. Parkiram auto u 6 kaplara (ne idem jos zadugo autom :moto3: ) , i kad hocu da da se okrenem na onoj prvoj maloj, da krenem nazad ka Brankovom mostu, NEMA SANSE !!! :( :( :( A milion puta sam video zvekana kako stoji u onoj ulicici 20 metara dalje kako bi navatao nekog jadnicka koji nije propustio pesaka da ga oglobi. A sto mu se raskrsnica ne vidi od zaustavljenih kola po sred srede, to nema veze! Sto niko ne moze da skrene, nema veze! A isto sra..e je na raskrsnici kod Geneksovih apartmana. Desavalo mi se da tih 500 m do tramvajskog mosta vozim 40-ak minuta... More mame im ga spotaknem!!!

A da vidite sta ce tek biti raskopavanja kad se zakazu izbori! (i ne, nisam ni clan ni simpatizer NI JEDNE stranke)

P.S.: vidim ja da cu motor voziti po dvoristu... :lol:

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: KEEWAY SPED 150

Taj potez Beogradske, od bulevara do Krunske je jebada, tu su 2 picerije sa obe strane Orao i Bucko. Non-stop su tu ljudi na sva 4, radi se polukrucno preko pune i tako to, tu ne vaze pravila saobracaja... samo gledaj na sve strane i lagano. A jos ta s*anja sto su polepili po raskrsnicama su klizavaaaaaa, bas pre nedelju dana u raskrsnici Beogradske i Bulevara, se jedan prestrojio na mene, jedva sam ukocio... oduzeo mi 5 godina zivota.

• MotoDJIR.com, 1363 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Jeste STEBEL NAUTILUS...vredi sve pare!!!!

Da prvo kocim,ali kad god treba i ne treba ja sviram...bolje ja njih da nerviram nego da oni mene "pokupe","počiste",udare ili polome....

• Podržavam 1

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Ma deda je pogledao garant i video te je, ali ti si samo neki ludak na motoru.Da je video tramvaj stao bi taj jos kako. Svojevremeno su ljudi masovno ugradjivali u kola tramvajske sirene, ustvari onu zahebanu zvonjalicu. Ti lebarnik, to kida zivce! :D

Dobro je da si ti dobro i da te nije sutnuo u suprotnu traku pod neki bus, tramvaj ili auto...cuti i pevaj, super si prosao druze. POzdrav

• Podržavam 2

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Tako je mene, na Crvenom krstu, tip iscimao sa tramvajskim zvonom. Prelaziš ulicu i čuješ tramvaj gde nikako ne može da bude. Nemate pojma kakav je osećaj. Kao Duško dugouško u onom crtaću "Neka me sad pregazi voz..." :jee:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja