Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS - Problem

Recommended Posts

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Ali zašto svi pljujete servis. Servis postoji tek godinu dana i konstantno se oprema alatima, delovima i slično.

Vrlo je prosto .. Za motocikl za koji stoji podatak da je prodat u 300.000 komada, moze se reci da je "popularan model" sa takodje "popularnom cenom" i zna se da mu je mozda i jedina "slaba tacka" taj jeb**i lager na kardanu, apsolutno je nedopustivo da ovlasceni servis uopste razmislja u teoriji da pokrene posao bez tog i bilo kog slicnog "specijalnog" alata 0takoje.gif

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

ne minusima ali ja evo imam jedno pitanje...

Ako neko uzme nov BMW i za dve godine, koliko traje garancija, planira da predje 200000km u allround aranzmanu (za koji tvrdis da je BMW najbolji mada ja se ne bih slozio...to je za drugu temu), ali ga u tom poduhvatu omete 10 putovanja u servis( u trajanju od, optimisticki gledano, 10x10 radnih dana = 4 meseca, i to u sezoni voznje motora) na zamenu pokvarenog dela u garantnom roku, da li je to znak slabosti te firme i licemernog odnosa prema musterijama?...

Ako jedna firma agresivno reklamira svoj brend da li je to odraz kvaliteta brenda ili kvaliteta reklame tog brenda?

Ako Delta mora godisnje da potrosi petstotinahiljada evra na obaveznu kupovinu reklamnog materijala iz centrale u nemackoj i da ga distribuira po Srbiji, koliko bi manja cena BMW vozila bila da nema tog troska prilikom racunjanja cene vozila?

PS: Glavni mehanicar u BMW salonu (koji radi malo duze od godinu dana po mojim racunicama) u prijateljskom razgovoru na pitanje o kvalitetu BMW motocikala slegne ramenima i kaze: "ja ih gledam kako idu srecni, ja ih slusam kad mi se deru na telefon. Nemoj to da uzimas ako ces ti to da teras kako ljudi pricaju da moze. Ili teraj ga, ali idemo zajedno ako hoces da stignes tamo gde ides"...

I ja kupim KTM-a, kratkotrajnu terensku masinu, za koju svi pricaju da se kvari a ja nikako da nadjem nekoga kome se pokvarila...

• Podržavam 3

• U prolazu, 30 postova

Ali zašto svi pljujete servis. Servis postoji tek godinu dana i konstantno se oprema alatima, delovima i slično.

Vrlo je prosto .. Za motocikl za koji stoji podatak da je prodat u 300.000 komada, moze se reci da je "popularan model" sa takodje "popularnom cenom" i zna se da mu je mozda i jedina "slaba tacka" taj jeb**i lager na kardanu, apsolutno je nedopustivo da ovlasceni servis uopste razmislja u teoriji da pokrene posao bez tog i bilo kog slicnog "specijalnog" alata 0takoje.gif

Nemoj me shvatiti pogrešno vrlo prijateljski želim da odgovorim. Kako ti znaš da je slaba tačka možda i jedina lager na kardanu. Tako što se tebi desilo, tvom prijatelju i još jednom prijatelju? Ili si pročitao negde na internetu? Ako jesi na koliko si mesta pročitao? ali iskreno odgovori, 5 10, 50 100. Sta je sa svim onim ljudima koji voze GS a nije im se pokvario taj deo, ili sta je sa onima koji jesu imali taj problem ali se nisu oglasili o tome. Koliko je stvarno taj kvar ucestao u odnosu na ostale 5% 50% 99%? Ako znas tacno i baratas cinjenicama molim te reci mi da i ja znam. Dali je greška što je neko pokrenuo ovlašćeni servis i nema jedan alat (nema sigurno mnogo više od jednog) ali dali bolje i to ili da ne postoji u opšte, da je bar još 5 ovlašćenih servisa pa da možeš da biraš više. Svako ko želi može da pokrene ovlašćeni servis i ako treba kupi alat za diff. kao prvu stavku. Zelis li ti to da uradis? Ja iskreno nemam para za pokretanje takvog biznisa. Znači po tebi veća je šteta što servis postoji bez tog alata nego da ne postoji uopšte. Budi iskren.

ne minusima ali ja evo imam jedno pitanje...

Ako neko uzme nov BMW i za dve godine, koliko traje garancija, planira da predje 200000km u allround aranzmanu (za koji tvrdis da je BMW najbolji mada ja se ne bih slozio...to je za drugu temu), ali ga u tom poduhvatu omete 10 putovanja u servis( u trajanju od, optimisticki gledano, 10x10 radnih dana = 4 meseca, i to u sezoni voznje motora) na zamenu pokvarenog dela u garantnom roku, da li je to znak slabosti te firme i licemernog odnosa prema musterijama?...

Ako jedna firma agresivno reklamira svoj brend da li je to odraz kvaliteta brenda ili kvaliteta reklame tog brenda?

Ako Delta mora godisnje da potrosi petstotinahiljada evra na obaveznu kupovinu reklamnog materijala iz centrale u nemackoj i da ga distribuira po Srbiji, koliko bi manja cena BMW vozila bila da nema tog troska prilikom racunjanja cene vozila?

PS: Glavni mehanicar u BMW salonu (koji radi malo duze od godinu dana po mojim racunicama) u prijateljskom razgovoru na pitanje o kvalitetu BMW motocikala slegne ramenima i kaze: "ja ih gledam kako idu srecni, ja ih slusam kad mi se deru na telefon. Nemoj to da uzimas ako ces ti to da teras kako ljudi pricaju da moze. Ili teraj ga, ali idemo zajedno ako hoces da stignes tamo gde ides"...

I ja kupim KTM-a, kratkotrajnu terensku masinu, za koju svi pricaju da se kvari a ja nikako da nadjem nekoga kome se pokvarila...

Hvala na odgovoru. Pokusajmo ovako. Ako kupis ducati, avgustu (spominjem ih jer se smatraju po cenovnom rangu sličnim) ili KTM i kreneš da ga vozis 200000 km za 2 godine i on se pokvari 10 x i provede koliko si naveo dana u servisu, dali će neko od drugih proizvođača drugačije nešto da uradi? Budi iskren.

Dali znaš da REd Bull procentualno ulaže ogromnu količinu novca u reklamiranje (oko 90% ukupne zarade) Dali to utiče na cenu REd Bulla šta ti misliš? Dali red bull iako se reklamira kao najbolje od najboljeg šteti tvome telu isto kao i ostali slični proizvodi? Koliko bi koštala limenka red bulla da nema svog tog reklamiranja.

Dali je to mehaničar iz Srbije ili neki drugi? I da je tako, i da je BMW najveće sranje na planeti, ti si odrastao čovek dali te neko tera da kupis nesto sto ne zelis. Ako ti se ne sviđa hvala lepo doviđenja. Dali te je ubedio sav taj blistavi marketing BMW-a da kupis nesto sto je apsolutno sranje. Dali si toliko povodljiv?

Nemoj da mislis da zelim da se raspravljam, mogu ti reci vrlo jedno JA NISAM LJUBITELJ BMW-a. :P

• Podržavam 2

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Donekle i mogu da svarim da nemaju alat ali mi je totalno nebulozno da na isti cekaju tri cetiri nedelje. Kao da ga salju po ranjenom puzu, nedopustivo.....

• U prolazu, 30 postova

Donekle i mogu da svarim da nemaju alat ali mi je totalno nebulozno da na isti cekaju tri cetiri nedelje. Kao da ga salju po ranjenom puzu, nedopustivo.....

Totalno si u pravu. I meni nekako prođe da nemaju alat al da se toliko čeka na njega je bezveze. Nemogu reći nedopustivo jer decko sigurno moze da kaze uzimam motor sutra i odo na neko drugo mesto gde ga imaju.

Pazi sigurno mogu da dobiju alat za nedelju dana ali namerno prckaju decka da bi ih on ofirao kod nemaca i na kraju posle četiri nedelje mu kazu stigao je alat a ustvari su ga imali sve vreme :D

Ako traje toliko dugo sigurno traje sa nekim razlogom ne verujem da im je u interesu da namerno razvlače. Zbog čega bi to radili?

• Podržavam 1

• Enduraš, 6383 postova
  • Motocikl: CRF300L

A zbog cega ih ti branis toliko ako nisi ljubitelj BMW-a ? Koristis demagogiju na potpuno isti nacin kao Markone, da niste mozda blizanci ili si isao kod njega na kurs marketinga ? Kakvi redbulovi, kakvi bakraci, sto nisi prokomentarisao kako to da je Spave kupio 20 god staru Hondu, presao 40.000 km bez kvara koji bi ga ostavio na putu, a kosta 15X manje od BMW-a ?

Pa nije blesav onaj Kinez sto je naredio radnicima da mu cekicem razbiju Lamborgini !

• Podržavam 4

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Zbog čega bi to radili?

Nezainteresovanost i bahatost izvrsnog osoblja - los sistem kontrole od strane vlasnika, mozda i njegova nezainteresovanost zbog odsustva konkurencije. Ubedjen sam: da je do Nemaca, stvar bi bila gotova za dan-dva.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Dali je greška što je neko pokrenuo ovlašćeni servis i nema jedan alat (nema sigurno mnogo više od jednog) ali dali bolje i to ili da ne postoji u opšte, da je bar još 5 ovlašćenih servisa pa da možeš da biraš više. Svako ko želi može da pokrene ovlašćeni servis i ako treba kupi alat za diff. kao prvu stavku. Zelis li ti to da uradis? Ja iskreno nemam para za pokretanje takvog biznisa. Znači po tebi veća je šteta što servis postoji bez tog alata nego da ne postoji uopšte. Budi iskren.

Naravno da je greska, i to ogromna greska. Sama cinjenica da postoji neki tamo "ovlasceni" servis uliva vlasnicima njihovih motocikala laznu nadu da motor mogu efikasno i brzo servisirati u Srbiji, sto nije slucaj. Sa druge strane, da toliko nesposobnih fiirmi ne otvara kojekakve "ovlascene" servise, mozda bi u taj posao usao i neko sposoban. Ovo treba resavati na visem nivou od nasih ovlascenih servisa, za ovo treba dosadjivati nemcima dok ne revidiraju nacin izbora ovlascenog servisera ovde.

• Podržavam 2

• U prolazu, 30 postova

Aco,

Svaka čast Spavetu, honda je izuzetan motocikl moja omiljena marka i motora i automobila. Ne znam ko je Markone, a za red bul sam dao primer kao što je kolega dao primer za BMW - identičan. Sve je marketing. Ja ne znam Spaveta i nikad nisam video njegovu hondu, ali ti verujem da je tako ako ga ti znaš i kažeš da je tako. Kao što ti znaš za taj primer znam i ja jedan, moj dobar prijatelj i ponekad domaćin iz nemačke je prešao oko 115000 km sa njegovim motorom (GS) i osim po koje sijalice i grejača jedne ručice NIKAD ali nikad nije imao ni jedan problem. Takođe je moj drugar sa Apriliom pegazom (koju svi pljuju) prešao oko 30000 km bez ikakvih kvarova osim dihtunga pumpe za vodu. Sve su to idividualni slučajevi pa ja zato kažem da ako neko zna nek mi nabroji konkretno koliko ljudi zna da im je otkazao ležaj na gsu a ne da nagađa, (5 - 10) koliko? Po tvom izražavanju primaćujem negativni naboj a stvarno mi nije u cilju da tako komuniciramo.

Lalajko,

opet i na tvoj odgovor te pitam zašto bi to radili konkurencija postoji (mislim ne mogu da se ne načudim da stvarno misliš tako) i meni je od Miškovića pun k...c svuda se trti ali i ti kao i većina nagađaš, dali si ti nekada otišao tamo i ostavio svoj motor u servisu pa imas loše iskustvo. Mi jesmo Srbi siromasi ali u delti i kod radulovića je radni sat 42 eura a u nemačkoj je brale 133 eura pa ti razmisli dali je ovlašćeni serviser u srbiji skup. Ko ima iskustvo iz prve ruke prihvatamm.

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

A zbog cega ih ti branis toliko ako nisi ljubitelj BMW-a ? Koristis demagogiju na potpuno isti nacin kao Markone, da niste mozda blizanci ili si isao kod njega na kurs marketinga ? Kakvi redbulovi, kakvi bakraci, sto nisi prokomentarisao kako to da je Spave kupio 20 god staru Hondu, presao 40.000 km bez kvara koji bi ga ostavio na putu, a kosta 15X manje od BMW-a ?

Pa nije blesav onaj Kinez sto je naredio radnicima da mu cekicem razbiju Lamborgini !

druže, a u čemu je fora da se javljaju ljudi koji nisu ni seli na BMW pa ga onda komentarišu? Kako bi to okarakterizirao ako nije tajna?

Ajde lepo ruke gore ko je "odradio" više od 100.000 kilometara sa bmw motorom, pa da pričamo o kvalitetu, a ne da se spominju neke 20 godina stare honde koje su prešle 40.000 kilometara bez kvara.

Puno znalaca i stručnjaka, samo ga niko još nije dobro vozio....

• Podržavam 1

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Да имама пара за нови БеЕмВе мотоцикл мислим да га не бих купио у Србији. Ако је исто пара у Немачкој, зашто купити онда производ за источноевропско тржиште? Увоз робе произведене у ЕУ је 0%... Није никаква тајна да роба пролази посебну контролу за запоадноевропско тржиште, а да роба која по свим стандардима не задовољи "западњаке" иде источно од раја. Мој стриц је имао урнебес са првим Фолцваген пасатом произведеним у Бразилу за источноевропско тржиште. У првих 35.000 километара му је два пута страдао мотор и то на мртво! Други пут на пола пута до мора, са комплет породицом и претећом опремом је имао игранке негде по Македонији. Решио га се и купио нов у Немачкој. Да ли је тада плаћао неку царину не знам, али је миран већ 5 година. Само се вози. не знам да ли се немачки мотоцикл производи у Неачкој? Или Кинезе надгледа плави аријевац и пази да буде све како треба? Није никаква тајна да је то истина. Мој стриц је имао урнебес са првим Фолцваген Пасатом произведеним у Бразилу за источноевропско тржиште. У првих 35.000 километара му је два пут астрадао мотор и то на мртво! Други пут на пола пута до мора, са комплет породицом и претећом опремом је имао игранке негде по Македонији. Решио га се и купио нов у Немачкој. Да ли је тада плаћао неку царину не знам, али је миран већ 5 година. Само се вози.

Mislim da se svi GS modeli proizvode bas u Nemackoj. Takodje sam uveren da radnici koji vrse kontrolu kvaliteta na kraju proizvodne trake ne znaju gde ce motocikl ici u prodaju.

E sad, koliko znam, modeli GS1200 do 2006-te su imali ramove (podrep) pravljene od materijala koji je uvezen iz PRC te su se posle par godina na njima javljali znaci korozoje, ali je to promenjeno i sad je sve "Made in Germany".

• Enduraš, 6383 postova
  • Motocikl: CRF300L

druže, a u čemu je fora da se javljaju ljudi koji nisu ni seli na BMW pa ga onda komentarišu? Kako bi to okarakterizirao ako nije tajna?

Ajde lepo ruke gore ko je "odradio" više od 100.000 kilometara sa bmw motorom, pa da pričamo o kvalitetu, a ne da se spominju neke 20 godina stare honde koje su prešle 40.000 kilometara bez kvara.

A u cemu je fora da svi vozaci BMW-a odmah zauzimaju odbrambeni stav i pravdaju svoju investiciju ? I odmah nakon toga tema ide u pogresnom smeru, a tema je los rad ovlascenog BMW servisa, a ne da li je BMW los motor.

• Podržavam 3

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Само да се оградим о тога да евентуално неко не помисли да сам неповратно заљубљен у Хонду и модел Икс Ел. Једноставно сам имао среће што сам купио добар примерак и срећу што га је одржавао мој другар Пеца. Сви остали мотори за које знам су кршине неопеване и ко год ме позове да пита да ли да купи Икс Ел од мене ће добити одговор не! Мотор превазиђене концепције, проблем да се набаве делови и да се у БГ нађе човек који ће тако стар мотор да одржава како треба, а да те не одере за руке.

Баварац је мотор доказаног квалитета, али ако једном мотору који у наслову има реч авантура пуцају рамови и дешавају се глупи кварови због којег се мотор шлепује из шумице изнад Косјерића, онда тај мотор није за мене. Основни разлог је зато што немам пара, али да имам не би био мој ибор. Сведок сам превртања тог мотора у неком блатишту након чега је уследио лајт-шоу на дисплеју, позив Радуловићу и констатација да мотор више није за вожњу. За мене је то неприхватљиво за мотор који је у класи ендуро мотора.

Свако различито ужива у мотору и на мотору и широког сам схватања па обухватам и то да неко из престижа воли да има нереално плаћен мотор и попизди када схвати да неко ко му је то продао нема начин да му поправи док не стигне алатка, а блокиран му его! :jee:

• Podržavam 1

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

zato je lanac majka mara za sve te glupave probleme..

no dobro da se vratimo na temu,

da se ovo desilo u nemackoj verujem da bi kvar bio ottklonjen u rekordnom vremenu,verujem da bi i dosli o svom trosku po vozilo....

ovo sto se kod nas desava je strasno...strasno po musterije...

• Podržavam 1

verujem da bi i dosli o svom trosku po vozilo....

O svom trosku tesko da bi dosli :)

U Nemackoj je moguce dokupiti produzenje garancije. Moguce je platiti i neku vrstu godisnjeg osiguranja, nisu neke velike pare cak i za nase uslove. Uz to osiguranje se BMW obavezuje da u roku od 24h posalje mehanicara sa delovima na bilo koju tacku zemljine kugle. I na kraju, moguce je platiti osiguranje od bilo kakvog kvara - bez obzira na cenu rada i delova, sve je besplatno.

• Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive

U Nemackoj je moguce dokupiti produzenje garancije. Moguce je platiti i neku vrstu godisnjeg osiguranja, nisu neke velike pare cak i za nase uslove. Uz to osiguranje se BMW obavezuje da u roku od 24h posalje mehanicara sa delovima na bilo koju tacku zemljine kugle. I na kraju, moguce je platiti osiguranje od bilo kakvog kvara - bez obzira na cenu rada i delova, sve je besplatno.

To i ja imam , placam jim evo vec drugu godinu

bez potrebe , samo zbog toga sto me plase raznorazni strucnjaci ...

ni jedan kvar ... produzenje garancije za godinu dana je oko 400 funti u Engleskoj

pare bacene kroz prozor , ali bar mirno spavam :D

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

A u cemu je fora da svi vozaci BMW-a odmah zauzimaju odbrambeni stav i pravdaju svoju investiciju ? I odmah nakon toga tema ide u pogresnom smeru, a tema je los rad ovlascenog BMW servisa, a ne da li je BMW los motor.

druže ja ne zauzimam odbrambeni stav jer ga nemam zbog čega....meni se več jedan bmw uveliko isplatio (tema 100.000 kilometara,KLIK OVDE PA SE ČUDI) sa minimalnim kvarovima (, a drugi mi se isplačuje ove godine (biče još jedan bmw u istoj temi) sa malko večim kvarovima, ali nijedan me nije ostavio na putu ili tako nešto....

i lepo što si pročitao naslov teme koji kaže "BMW R1200GS-Problem" a ne loš rad ovlaštenog servisa.....samo što je tema otišla u smeru pljuvanja po GS-ovima sa strane nevlasnika tih motora i sindroma "kiselog grožđa". Na to je več reagirao Mikka, ali nekima nikako da sine...zato sam i napisao neka se jave oni koji su prešli tu kilometražu da možemo da raspravljamo o kvaliteti, jer internet je čudo....sve sami znalci....i svi sve znaju....samo niko ga ne vozi,zar ne?

To da je problem sa ovlaštenim servisom u Srbiji znam več odavno (otkako me prodavač kod Raduloviča ubeđivao da ja ne vozim bmw(R1200C) jer on poznaje sve bmw-je i takvog bmw sigurno nije napravio, več vozim neko kinesko sokočalo,kopiju bmw-a.....), ali barem ima servis. Zamisli da bi morao vozilo da natovariš na kamion i hajde za nemačku.

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Voleo bih da dodjemo do neke statistike ! recimo Afrika RD07 od prve pa do poslednje(2003g) kolicina napravljenih i svi kvarovi... i to za jos par motora pa onda da spekulisemo, ovako samo mlatimo praznu slamu. Ja niti pljujem druge motore niti spekulisem jer ih nisam posedovao tako da mogu samo reci da mi se vizuelno svidja ili ne, a to reko mi ortak, internet... Postujem samo kad je neko vozio vise motora i to po nekoliko godina, on moze da kaze ali opet i to je individualno.

• Podržavam 2

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ja ne bih da komentarišem kvalitet, jer ga nisam vozio (u pravu je moj mentor :aha: ), ali užasno bolno bilo bi za mene kao vlasnika tog modela, da kod motora poslatog od boga, najbolje svetske marke (barem se sami tako cene), punog nekih inovacija i savršenstava, za tu cenu nešto crkne. Kao što i kod skupocenog Harleya... kod njega ulje obično pušta na cilindrima, jer kardana nema.

• Podržavam 2

Voleo bih da dodjemo do neke statistike ! recimo Afrika RD07 od prve pa do poslednje(2003g) kolicina napravljenih i svi kvarovi... i to za jos par motora pa onda da spekulisemo, ovako samo mlatimo praznu slamu. Ja niti pljujem druge motore niti spekulisem jer ih nisam posedovao tako da mogu samoreci da mi se vizuelno svidja ili ne a to reko mi ortak, internet... Postujem samo kad je neko vozio vise motora i to po nekoliko godina, on moze da kaze ali opet i to je individualno.

baš u tome je keč....i ja poštujem sve motore i nijednog ne pljujem, ali mi polako počelo smetati pljuvanje drugih. I onda kada se traže argumenti, onda je to "obrambeni stav za opravdanje skupog motocikla".

• Podržavam 2

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

africa je kostala ko pola gs-a, nije za poredjenje sa ovim svemirskim brodom, i verovatno zbog toga nije imala ni jedan kvar u prvih 30.000 km.

nema sumnje da je gs mnogo dobro vozilo za voznju, al sa tim glupavim kvarovima definitivno nesto ne štima.

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

samo da dodam, znate sto ja ne pljujem po ostalim motorima ? zato sto volim motore ! Ponekad kazem da su za mene neki neupotrebljivi tojest nisu enduro :D i evo vec nedelju dana sam bez motora i slinim za svakim koji prodje, cak sam se okrenuo za jednim custom sa ape hanger volanom !!! :D

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja