Jump to content

Moto Zajednica

gs650g 1982g

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

pozdrav svima , imam suzuki gs650 g iz 1982 godine ,,nedavno sam ostao bez ulja u motoru a para nemam za ulje koje mi preporucuju na bezinskoj tj oko 10e , sad me zanima lik mi na drugoj bezinskoj kaze moze obicno ulje za 4t motore koje kosta oko 3.5eura ,,na motoru pise da ide 10W 40 ulje ,,sta da radim??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

Može tu šta hoćeš koliko vidim može i bez ulja :) ja sam u gs-a što sam imao nekad davno sipao mineralno mobil 20W-50 api SG-CD, u ovog sad optima long life 20W-60 SJ-CF, doneli mi komšije sa izvora za 22km, 11e kanta 4l :) filter sam uzeo u prvoj radnji autodelova, fram uložak sa gumicom 750 din. Možeš i kvalitetnije ali bih pre stavio akcenat na gušće,bar 20W-50 to su stare mašine vazdušari, radilica na rolnice podmazivanje niskim pritiskom i većim protokom a i ne vozi se po zimi. Izbaciti u ler je teško šta god sipao, bitno samo da ne kliza. Prekontroliši obavezno ulje u kardanu, ide sae 90.

• Drug član, 1710 postova
  • Zainteresovan, 952 postova

Treba ti otprilike 2.5L Znači kupi 3 da ostane ako treba da dospeš da ne mešaš posle. Ima li to od 3,5e neki naziv? Ulje u kardan se sipa na dva mesta, napred na mašini i pozadi na glavcini točka.

post-8570-0-11159900-1302733767_thumb.jpg

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam pre 10-ak godina imao taj motor. Prvo bih sipao gusce ulje od 10w-40, a drugo ne bih sipao skupo jer ih te Katane vole potrositi.

• In memoriam, 69 postova
  • Motocikl: GS850G

Ja sipam 10W-40.Sa guscim uljem se vise greje i teze saltuje.Ne trazi neko extra kvalitetno ulje ali nece nu skoditi sigurno.Mozes da koristis i ulja koja nisu 4T,ali ih motor razbije za 2500-3000km.Zadnje dve godine koristim motul 5100,10W-40.Nemoj sipati ful sintetiku,lose se ponasaju sa njom.Nije lose ni valvoline koji se prodaje u metro-u(oko 650 dinara).Za kardanski prenos moze i optima sae90.Pozdrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja