RAmireZ 1240 Napisano April 12, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Svako ko je probao da stavi naočare dok mu je kaciga na glavi zna kakvi problemi sve mogu da ga snađu. Sunčane još i mogu da se izbegnu stavljanjem zatamnjenog vizira, ali ko nosi dioptrijske bez opcije upotrebe kontaktnih sočiva, on već može imati raznih neprijatnosti. Naočare mogu biti prevelike za tu vrstu kacige koja je na glavi pa se pomere da ne može da se gleda kroz njih, mogu biti krhke ili jednostavno da žuljaju više ili manje, ali sasvim dovoljno da smetaju prilikom vožnje. Ne daj Bože pada, povrede mogu biti veoma nezgodne. Postoje naočare sa dioptrijom (i bez) koje su dizajnirane baš za bajkere i navodno rešavaju sve ove probleme. Prodaju se i u Polu i u Louisu. Za dioptrijske je rok izrade i isporuke 15 dana. Cena okvira je 10-45€, a "stakla" su još 150-200€. Linkovi: http://www.bikereyes...-mainpage.phtml http://www.bikereyes...scription.phtml http://www.eyestuff.com/Biker-Motorcycle-Eyewear Da li je neko izradio kod njih naočare sa dioptrijom i kakva su iskustva? Ja nažalost ne mogu da nosim sočiva, tako da sam prinuđen da se smaram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 13, 2011 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Naruči ram kod njih koji ti se sviđa....ako već nema kod nas da se nađe ovako flexibilan i čvrst, a stakla ugradi ovde, niže su cene bez obzira koliko je komplikovana dioptrija....Zainteresovao si me, pogledaću i za sebe 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1005 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno nemam problem sa cvidzama jer mi je ram savitljiv i lako ga namestim ispod kacige. I ne smeta mi u toku voznje tj. ne pomera se. E sad,ono sto mi se ne svidja kod ovih naocala je zakrivljenost stakla/plastike. Iako to prikazuju kao prednost. Iz mog iskustva zakrivljena stakla/plastike sa dioptrijom nisu bas najprijatnija stvar za oci. Mislim konkretno na ovo: Sta znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano April 13, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Naruči ram kod njih koji ti se sviđa....ako već nema kod nas da se nađe ovako flexibilan i čvrst, a stakla ugradi ovde, niže su cene bez obzira koliko je komplikovana dioptrija....Zainteresovao si me, pogledaću i za sebe Mislim da to možda nije izvodljivo. Gledao sam video klip na njihovom sajtu gde prikazuju kako utiskuju "stakla" u ram naočara. A i većina modela ima dioptrijska sočiva od neke meke plastike koja se ekstremno može uvijati bez oštećenja. Ako znaš gde ipak može to da se uradi kod nas, odmah javljaj da ne živim u neznanju. Beograd je veliki i iz dana u dan ljudi ubacuju najnovije ivovacije u svoj asortiman roba i usluga. Ne bi me začudilo da i ovo može neko da izradi. Ja licno nemam problem sa cvidzama jer mi je ram savitljiv i lako ga namestim ispod kacige. I ne smeta mi u toku voznje tj. ne pomera se. E sad,ono sto mi se ne svidja kod ovih naocala je zakrivljenost stakla/plastike. Iako to prikazuju kao prednost. Iz mog iskustva zakrivljena stakla/plastike sa dioptrijom nisu bas najprijatnija stvar za oci. Mislim konkretno na ovo: Sta znam Imam i ja jako savitljiv ram na običnim i drugi, čvrst ram na sunčanim sa dioptrijom. Može to dobro da se namesti. Jedino je bojazan, šta ako... Povrede u okolini očiju, hm... Ali ako to ostavimo po strani, radoznalost je prisutna. Kako to izgleda kad je okvir tik oko glave, pa još sa tom novom tehnologijom gde je vidno polje šire? Da li si imao naočare koje su dioptrijske i zakrivljene, na takav način da možeš oko da pomeriš levo i desno i da vidiš normalno ili ne? Video sam ja tu njihovu šemu, ali mi nije najjasnije šta su tačno želeli da objasne. Da li je prelamanje normalno samo kad se gleda napred? Ili nesmetano može oko da gleda okolo bez pomeranja glave? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1005 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam. I meni jednostavno nisu bile kao ravne...cinilo mi se da mi vitopere sliku. Ajd da probam ovako da objasnim. Kada stavim naocale i gledam pravo-vidim normalno. Ali kada pomeram glavu levo-desno ili gore-dole,kao da se predmeti koje vidim nalaze u vodi...sve dok ne zaustavim glavu...ne bas bukvalno ali mi je osecaj najslicniji tome. Ili jos preciznije, kao kada stavis ravne cvidze,gledas pravo a onda ih uhvatis za drske i pomeras u raznim pravcima. To me je nerviralo pa sam ih promenio. E sad,mozda te moje plastike nisu bile lepo nacentrirane ili sta vec...mada nisu bile jeftine(oko 150 evrica). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tjah... šta sve neće da smisle. Bez ikakvih problema nosim naočare ispod kacige (razne naočare i razne kacige) nekih 5 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 13, 2011 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi dosta od kacige kako će vam naočare stajati i koliko će vam biti prijatne za vožnju i nošenje...Našao sam na netu neki modeli kaciga su i napravljeni sa unutrašnošću koja je prilagođena vozačima koji nose naočare (glasses channel integrated), recimo Uvex ima takve kacige.Možda je kupovina ovakve kacige jeftinije rešenje od ovih naočara koje kad napravite i ne budu dobre nećete moći ni da koristite. Meni je bio problem vožnja sa podkapom, na dugim vožnjama kad je hladnije vreme, naočare uvučem pod podkapu i posle nekog vremena me toliko uvo zaboli da moram da stanem skinem kacigu i da se derem. Podkapa jednostavno pritisne uvo preko drške od naočara i to stvara jako iritantan bol. To sam rešio jednom sasvim slučajno tako što sam stavio naočare pod kacigu ali ne ispod nego preko podkape, samo ih uvučem preko podkape i namestim gde treba na nos a kaciga ih drži dovoljno pritisnute uz glavu, a vožnja daleko prijatnija i od tada nemam nikakvih problema,... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1005 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Tjah... šta sve neće da smisle. Bez ikakvih problema nosim naočare ispod kacige (razne naočare i razne kacige) nekih 5 godina. Pa to i kazem. Nemam toliko problema sa cvidzama da bi eksperimentisao sa ovim. Meni je bio problem vožnja sa podkapom, na dugim vožnjama kad je hladnije vreme, naočare uvučem pod podkapu i posle nekog vremena me toliko uvo zaboli da moram da stanem skinem kacigu i da se derem. Zamisljam scenu :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano April 13, 2011 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je da poludiš, trpim trpim dok mogu.....a smeta mi i da se koncentrišem na vožnju i onda stanem i skinem je, pa.... uhvatim se za uši.....ma drama, a taman sam zaboravio na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano April 13, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam. I meni jednostavno nisu bile kao ravne...cinilo mi se da mi vitopere sliku. Ajd da probam ovako da objasnim. Kada stavim naocale i gledam pravo-vidim normalno. Ali kada pomeram glavu levo-desno ili gore-dole,kao da se predmeti koje vidim nalaze u vodi...sve dok ne zaustavim glavu...ne bas bukvalno ali mi je osecaj najslicniji tome. Ili jos preciznije, kao kada stavis ravne cvidze,gledas pravo a onda ih uhvatis za drske i pomeras u raznim pravcima. To me je nerviralo pa sam ih promenio. E sad,mozda te moje plastike nisu bile lepo nacentrirane ili sta vec...mada nisu bile jeftine(oko 150 evrica). Mislim da je ovo najbolje objašnjenje. E sad, ipak bi bilo dobro da se čuje još mišljenja i iskustava. Ne zato što ti ne verujem, daleko od toga, nego zato što mogu biti i drugačije napravljene ili zavisi od modela ili jednostavno, neko to drugačije podnosi. A jesi li imao naočare baš od ovog proizvođača? I gde si ih naručio, izradio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1005 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @ RAMIREZ Ne,nisam imao naocale ovog proizvodjaca i nisu bile naocale za motor. Ne znam stvarno od kog su proizvodjaca bile jer sam samo stakla(zapravo to je neka plastika) narucio...ram sam vec imao. Zato ti i kazem da mozda opticar nije korektno podesio stakla pa sam zato imao taj problem. A uzeo sam ih jer volim da mi je celo vidno polje obuhvaceno staklima a opet,ruzno mi stoje ravne velike naocale. Ove su lepo pratile oblik lica i bile su tolike da nisam imao smetnje pri gledanju levo-desno(u smislu da mi pogled prevazilazi granice stakala) ali sam imao gore opisani problem. Prosto receno,sumnjam da se krivljenjem dioptrijskog stakla moze zadrzati pravilna korekcija vida u svim pravcima. Ali naravno ne tvrdim da nije moguce. Bilo bi lepo kada bi neki korisnik ovoga rekao svoje utiske. A sto se povrede ociju tice...pa sta znam. Nekako mi je malo verovatno da naocale ispod full-face kacige dovedu do povreda. Ja sam licno imao problem dok sam koristio cvrst ram(problem koji je Borisa opisao). Medjutim,nekako sam dosao u posed Tag Heuer cvidza kod kojih je ram od neke gume. I kada ih stavim ispod kacige nit' zuljaju nit' se pomeraju...a opet,nabacio sam im dovoljno velike plastike da,kada mi oci svrljaju levo-desno,nemam problem "promasivanja dioptrije". A i ne stoje mi mnogo ruzno Ovakve naocale su idealne za JET kacige...pod uslovom da ne prave taj problem "stvari u vodi". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano April 13, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan . Bilo bi lepo kada bi neki korisnik ovoga rekao svoje utiske. Potpisujem i nadam se da će se neko javiti. U međuvremenu, da li bi mogao da slikaš te Tag Heuer da vidimo kako to izgleda? Ovako nešto: ili ovako: ? ? ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1005 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Bas ove: Tag Heuer 7102 I mogu ti reci da su najbolje koje sam nosio. Mozda nisu najlepse ali sto se komocije nosenja tice,nema im premca. Ne osecam ih na licu. Ove druge koje si postovao su mnogo brze za mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gmum44 189 Napisano April 13, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: bg Motocikl: buell Prijavi odgovor kao problematičan IZVINJAVAM SESTO SE MESAM U OVOJ TEMI,ALI mislim da sam kompetentan da o ovome prican,naime opticar sam i ja ugradjujem sve vrste stakala i plastike polikarbonata itd. verovatno su cvikeri ok ali stakla se krecu kod nas od 70 e u paru do 300 e u paru u zavisnosti od dioptrije ,.nije isto +1,00 i -4,00 zar ne?Tako da imate brdo naocara suncanih,dioptrijskih koje mogu ispod kacige ,izmadju ostalog TAG HEUER ILI SILUET, STARK,PA I ARNETE,KILER LOOP,RAY BAN KARBON ... REKLAMA JE CUDO. fabrike i stakla koje rade najkvalitetnija sociva su HOYA,ESSILOR, ZEISS,imate dve tri fabrike kod nas koje rade dioptrijska sovic=va ,GROSS,POL,SANI SABAC,OPTICUS,OKM... rade oni stakla ali kako???nisu loseg kvaliteta necete pokvariti vid ali traju kratko... NA SVA PITANJA VEZANO ZA OPTIKU I NAOCARE SLOBODNO PITAJTE!GMUM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano April 13, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikako ne mogu da uguram naocare u kacigu kako treba.Obicno mi jedno staklo ispadne,pa moram da ga namestam.To je zato sta sam ubacio dioptrijska stakla u ram za sunce,pa ne leze najbolje.A stakla sam poslednji put,prosle godine platio oko 3000 oba,foto grej.Ova staklena stakla ne mogu da se ugrade u plasticne naocare koje nemaju srafove.U njih mogu samo plasticna stakla koja mogu da se saviju,da upadnu u falc.Dosta su skuplja,a mnogo lako se grebu.Voleo bih da probam ove savitljive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gmum44 189 Napisano April 13, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: bg Motocikl: buell Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikako ne mogu da uguram naocare u kacigu kako treba.Obicno mi jedno staklo ispadne,pa moram da ga namestam.To je zato sta sam ubacio dioptrijska stakla u ram za sunce,pa ne leze najbolje.A stakla sam poslednji put,prosle godine platio oko 3000 oba,foto grej.Ova staklena stakla ne mogu da se ugrade u plasticne naocare koje nemaju srafove.U njih mogu samo plasticna stakla koja mogu da se saviju,da upadnu u falc.Dosta su skuplja,a mnogo lako se grebu.Voleo bih da probam ove savitljive. sada se radi plastika koja ima slojeve protiv grebanja,staklo se moze ubaciti u plastican okvir ali je bitan odabir kako okvira tako i bazne zakrivljenosti stakala,ali daleko je bolja plastika iz vise razloga,1.laksa su 2.tesko pucaju i samim tim povrede su nemoguce 3.par plastiki u boji je 6000 a foto 8000-10000 din i bitno je gde se to ugradjuje jer KINEZA IMA SVUDA!!!A PRODAJU SE KAO ITALIJANSKA ,NEMACKA...SERTIFIKAT I GARANCIJA JE OBAVEZNA!!!DA I U OVE SAVITLJIVE IDU SAMO PLASTICNA STAKLA!POLIKARBONATI 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Jun 5, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan OK, da nebude reklama ali preporuči nam šta da kupijemo po Bg i naravno koje su cene nekih prosečnih dioptrijskih cvikera pođi od moje komplikacije polu cilindri i -0.75 naravno da oću onaj anti skreč + anti fog ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jun 5, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da sam nosio cvikere još pre nego što sam prvi put stavio kacigu na glavu problem mi je više nego poznat. Ja sam ga rešio tako što sam nosio jet kacige jer se one lako stavljaju preko cvikera. Kada se pojavila potreba za fullface šerpom onda sam malo duže skupljao pare i kupio UVEX Quatro. Ta kaciga je imala podeljeni podbradak i mogla je bez problema da se nabaci preko svikera. Sada koristim flip-up po navici, iako više ne moram da nosim naočari. Doduše odbrojavam dane kada ću ponovo morati da ih stalno nosim, tako da nisu bačene pare za pristojan flip up. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 5, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan КГБ, odeš jedan dan gmumu u goste, pogledaš ramove i stakla tj plastike, isprobaš i kupiš ili bar znaš šta ti konkretno treba. naravno sa kacigom, kad je parking već na 25m od njega. odma pored je i sharba, ako ti je frizura višak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Jun 5, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Eh, ode tema u klasične naočare. Nema šta ne znam o njima, ali mene je konkretno zanimao proizvod iz naslova teme. Zamene odavno već nosim. Imam HOYA plastike (sa sertifikatom) koje su veoma kvalitetno obrađene, naočare bez rama, pa još jedne koje su maksimalno zatamnjene. Dioptrija mi je velika. Imam i minus i cilindre(da se ne izražavam stručnije), a debljina sočiva je zanemarljiva. Znači, ko ima informacije i iskustva sa Helly Bikereyes. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Jun 6, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan ne šefe nije mi bila namera da ode tema ka klasičnim naočarama već baš neka preporuka šta raditi sa cvikerima i kacigom meni realno ni netrebaju u nekoj nomalnoj vožni po gradu (toliko vidim) ali na nekoj većoj ulici da razlikujem detalje itd malo teže zato sam i uzeo flip-up kacigu da razrešim deo problema ali ova vrućina + kaciga + cvidže @ guja 011 - svratiću do gmum44 samo da mi kaže gde je odnosno gde mu je radnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 6, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ramirez, ipak se ti drži baze 6 , a gledaj dobar ram nego da se zanosiš sa ovim fenserajem. КГБ, ima da se načekaš gmuma, na stranu što je dobar optičar, slab je sa ovim sajtom , nego eno tebi pp pa ga iznenadi a onda lepo napiši ramirezu šta si video/probao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Jun 7, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan Važi dogovorili smo sve preko pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Januar 26, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za optičare-bajkere pre svega. Da li mogu da se ubace dioptrijska stakla u sledeće modele naočara(konkretno -3,25): http://www.louis.de/_50fb6a556458ae3bc1eb94eaa866f21425/index.php?topic=search&searchterm=20016356&cmd_x=0&cmd_y=0〈=en http://www.louis.de/_50fb6a556458ae3bc1eb94eaa866f21425/index.php?topic=search&searchterm=20016765&cmd.x=0&cmd.y=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 26, 2014 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...