Slaninar 630 Napisano April 11, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da popujem ali bih dao svoje vidjenje stvari. Kada se vozila ukljucuju na auto put ili na raskrsnicu, obicno imaju iste ili slicne namere. U ovom slucaju oba vozila, auto ispred tebe i motocikl iza, ukljucuju se i zajedno ubrzavaju sa istim ciljem. Red je a i pravilo dobrog ponasanja u ovom slucaju dozvoliti onome ispred sebe da odradi radnje neposredno po ukljucivanju. Znaci ubrzavanje do odredjene brzine, odabir trake za voznju, pa tek onda izvrsiti preticanje. Ovo je nesto sto se moze poistovetiti sa stajanjem u redu u prodavnici, na salteru ili slicno. Bez obzira sto onaj iza moze biti brzi ili imati razlog za zurbu, ovo je nesto sto zna vrlo da iritira bez obrira o kom vozilu ili vozacu se radi. I sam sam iskusio slicne stvari pogotovo ovde gde sada boravim. Da me ne shvatite pogresno, nema opravdanja za njegovo ponasanje u smislu ne propustanja i bezobraznog ophodjenja ali kao sto rekoh, ne ostavljanje prostora onom ispred da odradi potrebne radnje se smatra saobracajnom nekulturom. Isto mislim. Meni iz priče deluje kao, šta se uzbuđuješ. Dao je žmigavac, video si da hoće u levu, pusti ga i neka ide s milim bogom. Nikada ne isterujem takve situacije. Sretan sam kad daju žmigavac i kad me ne napadaju. Da sam išao kolima, isto bih usporio i pustio čoveka, ako mu se baš tako žuri, neka. Ono što se posle desilo je sigurno imalo veze sa reakcijom motoriste. Kada je vozač pežoa bio bezobrazan, vozač motora nije spustio loptu već dolio ulje na vatru i nastavio da se ganja. Tako stvari mogu da kulminiraju sudarom ili lepom starom uličnom tučom. Lično takve situacije prepoznajem i izbegavam u samom startu. Jeste motorista u pravu, ali previše ima budala da bi se svima objasnilo (već bih bio na robiji kada bih svakom konju tako objašnjavao ). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jobefett 92 Napisano April 11, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: Yamaha TDM 900 - Tamno Siva :) Prijavi odgovor kao problematičan U covece toliko razlicitih misljenja i sa svakim se delimicno slazem, sa nekim vise a sa nekim manje. Tako da cu probati da odgovorim na sve poruke u ovoj jednoj poruci. Pre svega ne volim da izazivam sranja bilo kakve vrste, ne volim da vozim bahato, izbegavam bilo kakve opasne situacije i preticanja, i cak pustam ljude da prodju kolima i kamionima jer znam da cu vrlo lako da ih preteknem........ali, beozbrazluk, agresiju, napad i jos gore idiotizam i slicne stvari ne tolerisem a ponajvise kada je u pitanju moje zdravlje ili zivot! Ubrzavanje na AUTOPUTU, ne u centru, do 90 na sat je sasvim normalna stvar kako za kola tako i za motor, i ako neko kaze da vozi 50 na autoputu onda ili vozi skuter ili ne govori istinu. Zvucne signale koristim redovno, ne da bi nekome kenjao kako gnjavi u voznji ili stoji a ne treba, vec da obavestim o mom postojanju u slucaju da me ne vidi, da skrenem paznju na nesto i sl. Iz nekog razloga je on namerno isao na mene a ja sam vecbio u levoj traci i vozio, a on je skretao na mene, i naravno da sam ga propustio na kraju. Razmisljao sam i o raznoj municiji koja ce mi stajati pri ruci, ili neko slicno sredstvo, zlu ne trebalo.... Mislim da je najbolja varijanta da ga prijavim, tako da ako neko ima iskustva malo detaljnije da napise, posebno oko toga da li cu ja koji prijavim morati da se cimam kasnije, i ako dodje do neke mere, da li ce on moci da dodje do mojih podataka....jer ako je neki debil a pritom budza, moze da mu klikne da zeli da se sveti na neki nacin, a ima nacin da dodje do adrese...... mozda malo paranoje, ali nije na odmet malko. Pozdrav koleze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano April 11, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je najbolja varijanta da ga prijavim, tako da ako neko ima iskustva malo detaljnije da napise, posebno oko toga da li cu ja koji prijavim morati da se cimam kasnije, i ako dodje do neke mere, da li ce on moci da dodje do mojih podataka....jer ako je neki debil a pritom budza, moze da mu klikne da zeli da se sveti na neki nacin, a ima nacin da dodje do adrese...... mozda malo paranoje, ali nije na odmet malko. Pozdrav koleze Koliko znam, moraš imati cimanje kada nekoga prijavljuješ. Sigurno će tražiti suočenje, da dođeš i svedočiš. Pa žalba. Pa ponovo svedočiš. Pa drugostepeni sudovi i ostale stvari, kako već ide. Mada je pitanje za šta bi ga konkretno tužio i da li je država dužna za to da ga goni. Ako jeste, onda je to bolja varijanta, pošto barem ne moraš ti plaćati advokate i veštake. Ako je po privatnoj tužbi onda... Skoro pa lično iskustvo: jednog prijatelja je taksista istukao u sred dana, pred svedocima. Nešto su se zakačili kolima (nikakva šteta) i ovaj besan izađe iz kola i napadne čoveka. Par udaraca pesnicom u glavu i bež u kola nazad. Čovek se već treću godinu sudi za nanesene povrede & pretrpljeni strah. Barem 500 evra za sudske takse, veštake i advokata. Presuda, žalba, ponovno suđenje, nedostupan, novo ročište... tako 3 godine. Toliko o sudstvu. Što se tvojih podataka tiče, znajući u kakvoj zemlji živimo, siguran sam da svako sa iole dobrim poznanstvima može doći do tvojih podataka. Mitus primarijus, ruka ruku mije, učini mi brate i sl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano April 12, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna informacija... U slucaju da vas neko u saobracaju maltretira, ako vam preti, ako vas uznemirava, kao doticni majmun iz Pezoa... Slobodno prijavite policiji. Naravno, potreban je broj tablica. Policija ga poziva na informativni razgovor. Stvar je proverena, probana. Da viditi samo kako su smesni kada dodju na razgovor. Pa znate, nisam ja, pa bio sam nervozan, pa... E tatatatirci, na motoru samo opusteno! Odličan savet, daj detalje, očigledno si to već uradio. Koliko vremena provodiš u policiji dok prijaviš, da li traže svedoke ili im je dovoljno to što si rekao, da li ima nečeg dalje od tog razgovora, jel može da popije neku prekršajnu prijavu vozač? Nista komplikovano. Broj tablica i pozoves policiju. Kazes razlog zbog kog zoves i kazes da zelis da ga prijavis. Trazice broj tablica i opis dogadjaja. Sve se zavrsava preko telefona. Bar sam ja. I jos sam obavesten da je sve zavrseno. A prijatelj je bio prisutan kada je doticni bio na razgovoru. Kaze... Na ulici Baja a u policiji najveca p....ka. Slobodno se zalite ali sa pravim razlogom. Znaci, ako vas neko maltretira, uznemirava, proganja... U svakom slucaju stvar je proverena ako su razlozi osnovani. Ali, gore je neko napisao i svaka mu cast. Kocnica, pustis ga, udahnes, on svojim putem ti svojim i to je to. Isterivanje pravde te kosta samo zivaca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano April 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan @jobefett ......... Ubrzavanje na AUTOPUTU, ne u centru, do 90 na sat je sasvim normalna stvar kako za kola tako i za motor, i ako neko kaze da vozi 50 na autoputu onda ili vozi skuter ili ne govori istinu. .............. ???????????? P.S.Jel' dotle doslo, da se vredjamo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano April 12, 2011 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Po novom zakonu ovo sto se desilo je nasilnicka voznja... prijavi budalu nek se pusi,pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano April 13, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @jobefett ......... Ubrzavanje na AUTOPUTU, ne u centru, do 90 na sat je sasvim normalna stvar kako za kola tako i za motor, i ako neko kaze da vozi 50 na autoputu onda ili vozi skuter ili ne govori istinu. .............. ???????????? P.S.Jel' dotle doslo, da se vredjamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jobefett 92 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: Yamaha TDM 900 - Tamno Siva :) Prijavi odgovor kao problematičan @jobefett ......... Ubrzavanje na AUTOPUTU, ne u centru, do 90 na sat je sasvim normalna stvar kako za kola tako i za motor, i ako neko kaze da vozi 50 na autoputu onda ili vozi skuter ili ne govori istinu. .............. ???????????? P.S.Jel' dotle doslo, da se vredjamo? )))))))) Ma bre sta me zezas sad, taman sam mislio da se neko stvarno uvredio kad sam video velika slova Trebalo je da napisem "skutercic" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano April 13, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano April 15, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slicnu situaciju,to jest konflikt,covek pokusava da skrene gde mu nije dozvoljeno,ali i ja sa autobusom,covek fin,smiren,kaze,sto me nisi pustio,ja reko sta ces ti tu,ovo je za autobuse,sto nisi sacekao da ja prodjem,i on ugasi auto,i kulira.Ja sacekam par minuta,uzmem 24h novine,malo listam,on ne ide,sta cu,okrenem 92,javi se automat,pa zenska,pa me preusmeri na saobracajnu,ja izadjem,kazem takva i takva stvar,covek kad to cu,upali auto,preko travnjaka okrenu i ode,ja kazem sta je bilo dam reg.broj i oni mi kazu,patrola ce otici da vidi sta je to bilo sa tom osobom,ali da od toga nema nista i da oni ne mogu tu nista da preduzmu,niti da sankcionisu...bla bla bla,jer nasilnicka voznja je izgleda kad te kamera snimi,i neko stavi na you tube ili kad te panduri licno uhvate u tome Moje misljenje,zaboravi,samo ces se jos vise nanervirati cimajuci se sa policijom,i objasnjavajuci im zasto sta i kako(i onda ce ti neko reci,ali tamo ima tabla 60km/h)od autokomande i tako to zasto ti jurcas,i okrivice tebe hahaha,Srbija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano April 15, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan bas smesno, tabla 60 on vozio 90 i tu nema ni malo njegove krivice hahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano April 17, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam popunjavao zapisnik povodom obustave potrage za kradenim motorom, pitao sam inspektora apropo ovakvih situacija, jel dovoljno da se zapiše broj i podnese prijava i dal i će taj biti pozivan bez obzira na sankcionisanje. Reako mi je da će obavezno uslediti poziv ali da bi valjalo da se navodi potkrepe. To znači da bi takve budale svako bile izložene nekoj presiji i bez obzira što verovatno bi bile oslobođene, ipak im je to nauk da ne čine loše stvari. Na mene je žena na raskrsnici nasrnula skroz na mojoj polovini ulice uz obrazloženja da joj je prolaz zatvorilo vozilo koje je ostalo u raskrsnici i da ja ne moram da idem baš uz crtu i da moram da joj se sklonim. Naravno nisam, već sam je terao uzbrdo u rikverc. Da sam imao kameru, ladno bi sve snimio kao i njene pretnje iako je žensko. Previše se tolerišu nasilnici sa veoma opasnim ponašanjem. Ima tema: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/51506-nasi-snimci-o-bahatosti-vozaca-automobila/page__p__884163__hl__bahatih__fromsearch__1#entry884163 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano April 17, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=N2LxCPgHQtQ&feature=related :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jobefett 92 Napisano April 22, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: Yamaha TDM 900 - Tamno Siva :) Prijavi odgovor kao problematičan bas smesno, tabla 60 on vozio 90 i tu nema ni malo njegove krivice hahaha Pa jeste smesno, s obzirom da je tabla od 80 a ne od 60!! Tako da nije strasno prekoracenje, ali i ako jeste, i vozac automobila je isao istom, ali i vecom brzinom, sto opet ne opravdava ostatak njegovog ponasanja za volanom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano April 22, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan kako bilo, za svadju su uvek potrebna dvojica. mozda shvatis sta pricam, a mozda i ne, kako god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano April 22, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan bas smesno, tabla 60 on vozio 90 i tu nema ni malo njegove krivice hahaha Pa jeste smesno, s obzirom da je tabla od 80 a ne od 60!! Tako da nije strasno prekoracenje, ali i ako jeste, i vozac automobila je isao istom, ali i vecom brzinom, sto opet ne opravdava ostatak njegovog ponasanja za volanom. Moje izvinjenje,80 je ogranicenje,pogresno sam napisao ali bez obzira na brzinu,bila 40 ili 120 magarac nije trebao tako da postupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...