Jump to content

Moto Zajednica

Realne cene MZ motocikala

Recommended Posts

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Koji sam qrc uopste i reagovao na tvoje postove,ja u drvo ti u klin,ne vredi bre.Mani me se covece sa tim insinuacijama,kakve plate,kakvi bakraci,znas li ti sta pricas uopste i sa kojim pravom?!!!

Ja se u bravariju ne mesam,ali u motocikle,DA ! Sta treba da dozvolim da sin tatu uci kako se prave deca,jel? Preko 20 godina na dva tocka mi daje to pravo!

Postove citaj pazljivije,pa ce ti biti jasnije sta sam hteo da kazem,nemoj ih izvrtati naopako.Nemas ti nikakvih argumenata,cinjenica,nicega,osim besa i cinizma,sto me sada uopste i ne iznenadjuje.Tako da nemam sta da osporavam,taman posla da potvrdjujem.

Umesto ovoga >:( ,vise koristi :) ,pa ces biti :jee3:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Bebac, ako si pravi majstor kako kazes zar ne bi trebao biti IZNAD takvih musterija.

Mi ovde govorimo o nasim mezimcima a to su motocikli marke MZ sto dalje implicira da govorimo o majstorima

mehanicarima, ne nadje se ni jedan od njih da kritikuje pa ne znam zasto se ti nadje prozvan medju njima

kad ti je medju njima mesto kolko i meni.

Vazno je samo da si se ti nasao uvredjen i da si odrao coveka koji je napravio gresku ali si ti kao majstor

profesionalac mogao da ga upozoris da ce mu se tako nesto desiti.

Opet se vracamo na vreme i besparicu pa su takve reakcije ljudi ocekivane i ova tvoja reakcija je ocekivana

jer si i sam ogorcen ali pravih majstora je malo oni se svecom traze. Biti majstor znaci da ti musterija ode

zadovoljna a da ti naplatis svoj rad a to znas i sam, nisi od juce.

Zbog svega gore navedenog trebali bi da prekinemo ovakvu komunikaciju i vratimo se temi i razgovoru koji je

prilican i mestu i vremenu.

Prvo smo ljudi pa onda sve ostalo, ko je dovoljno dugo na ovom forumu zna da nas i on tome uci, uspecemo u

necemu ako se budemo drzali zajedno sto je i svrha foruma - okupiti na jednom mestu ljude , oko necega -. A

naj bolje oko piva!!!

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone

mogu majstori da se nadju uvredjeni koliko zele, ali cinjenica je da uz pomoc radionicke knjige (kojih na netu ima fala bogu) i osnovnog alata moze da se uradi mnogo toga na motoru. nije velika mudrost kupiti spijune za 300din na buvljaku i prestelovati paljenje po fabrickom uputstvu. ali ne, majstori ce to "odoka" >:( e pa necu odoka, kupicu spijune i majati se ceo dan ako treba ali ce to da radi kako treba. drugo, ostavi motor pa dodji za tri dana, a ja cu za ta tri dana da zovnem druga da tvoje dobre delove stavimo kod njega a njegove koji jos mogu da teraju moze i u tvoj motor >:( (o cenama da ne govorim) nazalost, nemam poverenje u majstore i to sa debelim razlogom. ne u njihovo znanje vecc u njihovo postenje.

e pa prijatelju nece moci tako

lepo si rekao da uz pomoc radionickih knjiga moze da se uradi dosta ali ne moze SVE

znaci ono sto moze da se uradi i da se naplati to sec ti sam a kad dodje gusto onda kod majstora pa ako moze jos da bude i jeftino

NE BIVA BRATAC

ako dozvolite primer:

dodje covek kod mene da mu napravim auto prikolicu

sedne lepo popijemo po kafu ,kaze covek sta mu treba ,ja njemu kazem koliko to kosta i tu nastane problem

izracuna covek da je njemu jeftinije da on lepo ode na pijacu ,kupi aparat i brusilicu i napravi sam prikolicu

nikakav problem

da bi posle jedno 15-tak dana dosao kod mene sa sledecim problemom

covek je lepo napravio sanduk opsio ga limom ofarbao i sad mu SAMO treba pomoc da napravi osovinu i da je postavi na gibnjeve

za tu zajebanciju od nekih 3,4 sata posla je dao 100 evrica i naljutio se

kaze ovako"jebiga mene ova prikolica izasla isto kao da si je ti pravio celu,za pisljivu osovinu ti meni uzmes 100evra"

PA NORMALNO

TREBAO SAM I VISE ZATO STO SAM JA MAJSTOR A ON JE BASTOVAN KOJI MISLI DA ZNA DA VARI

A to za postenje necu da komentarisem

takve ljude treba tuci i to usranom motkom

prvo, neko je vec primetio da ne citas pazljivo sta se pise. lepo kazem da se uz pomoc OSNOVNOG alata moze uraditi SKORO sve na motoru. ili da ti prevedem na srpski, jedino sto ne mogu sam je da zamenim iglicasti jer nemam strug da ucentriram radilicu (imam i za to resenje ali nisam radio pa necu da pricam). sve ostalo se moze vrlo lako i prosto ako ne zuris. uostalom, eno ti ga bata mikac pa nek ti on kaze. ja znam sta covek ume a nije skolovani majstor. dalje, neko zna neko ne, ja sam po struci profesor i predajem u tehnickoj skoli i znam koji je profil ucenika na strukama auto mehanicar i auto limar koje imamo u skoli. ti si porastao u radionici, ok. moj deda bio je limar, bravar i kazandzija (imam majstorska pisma i mogu da dokazem) i ja sam porastao u njegovoj radionici. drugi deda bio je zidar. i sa njim sam isao na gradjevinu. moj otac nastavio bravariju (silom prilika) a stric radi stolariju. ja se zamajavam sa satovima (samouk sam). ako mogu da sredim mikronske tolerancije u mehanickim satovima mogu i motor. pogotovu tako prost i lep dvotaktni motor ko sto je mz. a to sto taj nije umeo da namesti osovinu na prikolici, bio je dovoljno GLUP da ne pogleda neki "uradi sam" sajt.

• Podržavam 1

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

E, sada sam ukapirao, "Realne cene MZ motocikala". Malo sam stariji covek pa ne kontam bas najbolje.:neznam:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

DOBRO , AJD sad da vidimo ko je naj VISE platio svog ljubimca (MZ ,da ne bude sve i svasta) !

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

ja sam moj kupio za 400eura, bio je zreo za generalnu, trebalo je uraditi i kompletnu struju i da se registruje...

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Nisam zeleo da ucestvujem u ovoj diskutabilnoj temi, al' eto... :neznam:

Ja sam moj platio oko 300 evra (+ - 20-30 evra):

cVDwL_001pqa.jpg

...a sada tesko da bi me zadovoljila 1000-ka!!

ksNZp_dscf5971resize.jpg

...ne zbog price tipa: "eeee sta sam ja sve na njemu radio i gradio itd.". Nego brate zbog jednostavnosti, prakticnosti i ekonomske isplativosti (o ljubavi drugi put)!! Gde god onaj sa nekim R-om, endurom, brandcustom-om stigne sticicu i ja, da li pre ili posle njega to vise nije vazno!!

Ziveli i manite se (sto bi se u mom kraju reklo) "palamudjenja"!!

Svako tera ono sto voli i za sta ima novaca!!

Ziveli braco!!

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Ja sam svog TS-a davne (mislim 2003) platio 5000din. U stanju u kojem je bio i to je mnogo, ne racunajuci sto sam pola dana proveo sklanjajucu lom kako bih ga izvokao iz podruma jedne zgrade, i na stranu sto sam cekao pola godine da vlasnik najde cilindar, kapu,klip, i rezervoar, koji su skinuti sa motora 1980. godine. Karburator, sam budzio jer ga nije bilo, usisnu granu sam pravio rucno, uz pomoc glodala na busilici, masinu rasturio do najsitnijih detalja, a majstoru sam odneo radilicu (tada me je kostala zamena klipnjace i bolcne koliko i motor). Od tada sam prosao hm.... ne znam koliko ali otrpilike 30000+ km. Imao sitnija ulaganja za to vreme. Jednom sam spalio lamele (mlad i napaljen, a pogodila me pesma), nakon vise godina sam promenio smeringe, pa rekoh da prominim i bocne lezajeve (stari su bili ok, ali kad je vec rastureno). I Jednom je stavljen nov klip. Bolcne klipa sam zamenio 3kom, jer nisu dorasle mojoj tadasnjoj voznji (poslednja se pokazala odlicno). E da, jednom mi je izletelo osigurac bolcne i to nakon ko zna koliko hiljada kilometra posle sklapanja (od tada stavljam samo zicane, one stancovane zaobilazim u sirokom luku).

Eto vratismo se na temu.... a sto se tice hobi majstora; prijateljima, rodjacima, komsijama sam prva pomoc za sve kvarove (naravno kada imam vremena), i svi kazu da su zadovoljni, a sve to jer ih pazljivo saslusam (za razliku od nekih majstora). Ne naplacujem svoj rad (svega nekoliko puta, kada neko posalje nekog kod mene, onako urgentno), i tada cak vrlo skromno. Naravno, sve sto radim radim kao za sebe (cak i mnogo pazljivije).

Tako da: majstori ako neko radi iz hobija i to radi lose, imacete vise posla i vise zarade; ako ipak radi dobro i kvalitetno, onda je zasluzio da radi, a vama ostaje da budete bolji od konkurencije. Nekada smo pesme na gitari skidali po sluhu, i uz dosta iskustva je trebalo vremena da se pohvataju svi tonovi, danas klinac skine sa neta za 15minuta, uvezba za jos 30, i svira kao Satriani, traba li da se ljutim na tog klinca, jer ima brze prste ???

Zaboravimo na ovu raspravu vise... nikada nisam krio bilo sta sto sam radio, cak objasnim ljudima kako da rese problem bez moje pomoci. Sebicnost nije vrlina. Pozdrav svim majstorima i hobistima.

Gde god onaj sa nekim R-om, endurom, brandcustom-om stigne sticicu i ja, da li pre ili posle njega to vise nije vazno!!

Ako postuje ogranicenje na auto putu, stizete (stizemo), u isto vreme. Ako ne postuje, stize mnogo posle tebe (u zavisnosti od raspolozenja saobracajne policije), ili ne daj boze "nikada".

• Podržavam 1

E jos nesto... svoj motor sam zbog finansijke situacije morao da objavim u oglasima, trazio sam oko 450e i nudili su mi razne zamene. Kada sam malo razmislio shvatio sam da bi prodaja TS-a bila ravna izdaji cele ideologije, i evo upravo sam resio da ga skinem iz oglasa,a para koliko ima, valjda ce se nekako preziveti. Ne mogu sebe da zamislim bez ts-a ljudi me prepoznaju po njemu, postao je moj sastavni deo, i deo mog karaktera. :)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

U diskusiji ljudi nisu obavezni na odobravanje ali jesu na međusobno poštovanje i civilizovan dijalog bez uvreda i ličnih kvalifikacija. Takođe, na Forumu niko nije obavezan da iznosi detalje iz privatnog života.

Izumiranje zanata, obavljanje drugih poslova van matične profesije za materijalnu nadoknadu, očuvanje časti i dostojanstva struke i prekvalifikacija/dokvalifikacija jesu interesantne teme samo nisu za OVU jer se ovde ipak bavimo cenama MZ motora.

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

U diskusiji ljudi nisu obavezni na odobravanje ali jesu na međusobno poštovanje i civilizovan dijalog bez uvreda i ličnih kvalifikacija. Takođe, na Forumu niko nije obavezan da iznosi detalje iz privatnog života.

Izumiranje zanata, obavljanje drugih poslova van matične profesije za materijalnu nadoknadu, očuvanje časti i dostojanstva struke i prekvalifikacija/dokvalifikacija jesu interesantne teme samo nisu za OVU jer se ovde ipak bavimo cenama MZ motora.

Ja i dalje ostajem pri svome da zahtevam objasnjenje za onaj post i navode u njemu,bez obzira cemu vodi ova tema i dali je OFF ili ne.

Ne volim da stvari ostanu nedorecene,podmetacine i insinuacije kojekakve,govor mrznje pogotovo!

Kada se covek izjasni,brisi sve ako ti je volja,nije mi do rasprave,samo mi smeta da se pominju neke stvari u negativnom kontekstu,bez ikakvih posledica,i opet napominjem,OVO CITA MNOGO LJUDI !

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: izh planeta 4;izh planeta 5;apn 6

pozdrav svima

evo mene opet

zamolio bih vas sve da ovu temu procitate od pocetka do kraja bar jos jednom

ja sam to uradio nekoliko puta

na kraju mog prvog posta ja sam unapred zamolio za izvinjenje sve koji se nadju uvredjeni

no to sad nije bitno

vi ocigledno imate misljenje da se skoro sve vezano za zanate moze nauciti sa interneta ja se s tim ne slazem

izbeglice sam pomenuo iz jednog prostog razloga

ne zato sto su izbeglice ,ne zato sto smatram da su gradjani drugog reda ili iz neke mrznje

vec samo zato sto ljudi bre sve znaju i u sve se razumeju

to su moja iskustva sa njima.

ne bih vise o ovome

a tebi deki hvala za savet o koriscenju smajlica

evo jednog interesantnog mz-a iz 69.god.

po prici vlasnika neispravan je samo akomulator a cena je 450 evropejaca

post-9730-0-57637900-1302359599_thumb.jpg

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Kada smo vec kod cena, ono sto svi mozemo videti po oglasima su najcesce trazene cene izmedju 500-700€. Ako nastavimo pratiti iste oglase, vidimo da se dugo ne prodaju. Sta je tu osnovni problem? Osim par izuzetaka u MZ svetu van ovog foruma, skoro svim motorima sa oglasa treba jos ulaganja i u vecini slucajeva i registracija. Jos jedna stvar je lako uocljiva medju oglasima a to je da su ponudjeni MZ-ji veoma ne odrzavani i zapusteni. Dakle, ako nisi sam svoj majstor i trebas neke od navedenih nedostataka da ispravis onda te takva kupovina vodi u propast

Makicin MZ je bio za najbolji moguci primer i jedan od retkih u takvom stanju ali oni su stvarno veoma retki.

Ja sam hteo da pokrenem akciju sredjivanja jednog "Televizora" ali kada sam sve stavio na papir, cifra bi debelo presla realnu trzisnu cenu koju bi mogao dobitiza njega.U mom slucaju to znaci da bi trebao prodati mog ETZ-a i spucati sve pare u projekat i nisam siguran da nebi trebao dodati jos neku paru. Rad ne uracunavam u ove predracune.

Po meni ,najveci problem su oni koji su u ponudi do 200€ gde na prvi pogled vidis da nema dela na motorciklu za koji bi mogao reci da je dobar.

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

nISAM HTEO DA SE MESAM

u rasprave ovoga tipa ali.....

Nisam zavrsio za mehanicara.

Otac mi je bio kamiondzija

Vozio sam karting kao klinac za amd Kraljevo

Sada vozim motor auto i voz

Uvek me je interesovala motoristika pa sam citao raznu literaturu (nije bilo internet)

Vecina danasnjih mehanicara su za mene bravari koji super odrade posao kada znaju sta treba zameniti a kada treba dati dijagnozu tu je problem

Glavna stvar kod mehanike je dosta teorijskog znanja i kefala kako sta funkcionise i iskustvo

Majstor je onaj koji za svoje usluge uzima novac a kako se zovemo mi koji to radimo za dz ne znam

Bio sam za par problema kod Rausa ali mi ih nije resio a jeste naplatio

Zasto da platim nekome ko je ucio skolu za mehanicara ako sam imam vise znaja i iskustva iako nisam ucio za to

Kod majstora moram da idem samo ako nemam odgovarajuci alat a i to sam skupljao tokom svog zivota a nekad i improvizujem

I Vujo brisi sve ovo neka se raspravljaju na novom postu ako bas imaju volju

• Podržavam 1

ma ne vas ne kolicina je u pravu

svi oni koji su isli na zanat su besavi

posto sam ja suvise blesav da bi bio u okruzenju vas pametnih koji sve znate ja cu vas ovom prilikom pozdraviti i vise necete morati da se bakcete samnom

velikom delu ovog uvazenog foruma se izvinjavam ali za nekolicinu vise nemam zivaca

dovidjenja i svako dobro

VUJO POSLEDNJA MOLBA OD MENE

BRISI MOJE TEME

• Podržavam 1

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

U 'bem ti sitno zito, pola sata citam ,a neznam sta je sve napisano??

Elem , MZja sam platio 500eu, registrovanog.

E sad 'vako,vise puta me pitali da ga prodam , a meni glupo da kazem Nije na prodaju , odvalim cenu iljudi beze, hahahaha.

A realna cena?? Pa prodavcu skines 100eu i to mu je realna cena , hahaha :takoje: :takoje:

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Kad već spomenuste Makicin MZ,evo slika od juče,od 08.04.2011.Plaćen 700 evra i nežalim ni evro.

A realne cene ?? To su cene koje mogu da se postignu na tržištu.Odgovaralo to nama ili ne cene su takve kakve su.

post-7404-0-97892500-1302373707_thumb.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja