Joca_GS 185 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Povisen vizir u “home made” varijanti E pa ovako, Sve je pocelo tako sto kad gonim mog TA malo brze, vetar me ubi u celo, na motoru montiran poviseni Givijev vizir, visok sam 185 cm, a posto vozim cesto sa podignutim flip-upom, to mi stvara problem. Ima i onaj drugi deo, koji glasi ne treba voziti stalno sa podignutim flip-upom…ali to je druga prica… I tako sam razmisljao o izradi vizira malo duze, i na kraju se odlucio za odredjeni oblik i velicinu. Sve je pocelo prostim crtezom… >Zatim razrada crteza, odnosno tehnicki crtez… IMG_4438.JPG Onda smo se drugar i ja bacili na izradu... Od Lesnonita napravljen sablon. Uzeta debljina plexiglasa 4mm. Razmisljao sam o tome da li da plexiglas secem sam, medjutim nasao sam coveka da mi profesionalno obreze plexiglas po sablonu po zaista simbolicnoj ceni. Vizir u ovoj fazi izrade izgleda ovako: Sledeca faza je bilo krivljenje istog, "termickom obradom", odlucio sam se da je najbolje u rerni, jer sam smatrao da se najravnomernije prenosi toplota. Medjutim posto sam izmedju safcingli i plexiglasa stavio sundjer, to nije moglo u rernu tako. hahaha Zato sam ga zagrevao Boschovim fenom, opet iz daljine xD Posle termicke obrade, plexiglas je vec poprimio zeljeni oblik. Obelezavanje mesta gde ce biti otvori za vijke, busenje... Vizir je od vec postojeceg Givijevog, odmaknut 20mm, tunelastim distancerima. Gotov “proizvod” montiran na motor… Racunao sam da ce mozda pri velikim brzinama mozda biti pistanja i zvizdanja, medjutim toga nema, vizir mi odlicno radi posao. Projekat uspeo! * Uradicu jos jedno sire parce i odraditi malo bolje nego prvi put....da bas lepo isprati vec postojeci vizir... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za trud Bolje bi bilo da si mu napravio neki drugi oblik, to jest da bude malo siri.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 4, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Gde si nabavio tunelaste distancere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za trud Bolje bi bilo da si mu napravio neki drugi oblik, to jest da bude malo siri.. To mi je i namera, da odradim jos jedno parce, iste visine, malo sire samo....ovako kao na GS-u Pa posto je na motoru vec povisen vizir, ovo parcence je samo da me ne bije u celo treba jos da ga doradim, isuvise mi je cetvrtasto *Tunelaste distancere sam jurio po radnjama, nisam mogao da nadjem, pa mi je jedan drugar dao 4 komada. >>> NEGO, FALI MI JEDNA STVAR-> GUMENA LAJSNA DA MI IDE DUZ IVICA VIZIRA<<<< ------------------------GDE SE MOZE KUPITI ? ? ?-------------------------------- Jurio sam i nigde ne mogu da nadjem gumenu..., mnogo bi lepse bilo sa lajsnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam na pijaci u Bubanj potoku, subotom, neka ekipa iz Novog Sada, donosi i prodaje te kedere. Oni imaju u unutrasnjosti tanak silikonski film, tako da se sami zalepe i stoje savrseno. Cena je, mislim, 100 din metar. Jedino ne znam da li postoje za tako debeo pleksi, jer sam ja kupovao za ovaj "standardni". Ako treba pozicija prodavca, objasnicu ti. Pozz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 5, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Viđao sam i ja te momke sa raznim kederima na Bubnju. Obično budu u čelu reda, u prednjem delu Bubnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano April 5, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Video sam na pijaci u Bubanj potoku, subotom, neka ekipa iz Novog Sada, donosi i prodaje te kedere. Oni imaju u unutrasnjosti tanak silikonski film, tako da se sami zalepe i stoje savrseno. Cena je, mislim, 100 din metar. Jedino ne znam da li postoje za tako debeo pleksi, jer sam ja kupovao za ovaj "standardni". Ako treba pozicija prodavca, objasnicu ti. Pozz Znacilo bi mi, posto ne mogu da nadjem nigde.... Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano April 5, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sada cu da skinem parce, da ga jos malo obradim, da lepo isprati crte ovog veceg vizira, i da ga zatamnim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Viđao sam i ja te momke sa raznim kederima na Bubnju. Obično budu u čelu reda, u prednjem delu Bubnja. Tako je, prvi-drugi red. Veliki crveni kombi, na kome i pise, nesto tipa "kederi svih vrsta i dezena" . Imaju najveci i najbolji izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 5, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Viš, viš, interesantno. Svaka čast na trudu i radu. Razmišljao sam o nečem sličnom i ovo mi deluje sasvim pristojno naročito ako nema vibracija, buke i neprijatnog strujanja vazduha kako kažeš. A ti dinstanceri se mogu i napraviti od aluminimunimuma ili cevčice od tog materijala p.s. šta je cev? To je šipka kroz koju je provučena rupa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano April 5, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Viš, viš, interesantno. Svaka čast na trudu i radu. Razmišljao sam o nečem sličnom i ovo mi deluje sasvim pristojno naročito ako nema vibracija, buke i neprijatnog strujanja vazduha kako kažeš. A ti dinstanceri se mogu i napraviti od aluminimunimuma ili cevčice od tog materijala p.s. šta je cev? To je šipka kroz koju je provučena rupa Hvala druze, pa da, da nisam nasao, uzeo bih cev uzu i isekao na 20 mm ostalo je jos samo da zaoblim ovo parce, da oblik isprati gornju ivicu ovog vizira dole i bice mnogo lepse nego sad... mnogi su mi rekli da uzmem vece parce i uradicu ga, ali ovo takodje cuvam....kao na GS-u -Da, nisam naveo da sam jurio neke fensi vijke, cetri komada da drze vizir...i uzeo sam da probam da na zakovicu narezem navoj- uspelo je! lepo izgleda jer je zaobljena glava sa spoljne strane vizira sad. Sto se buke, zvizdanja i pistanja tice, smatram da je to reseno samim tim sto su distanceri 20 mm, da je uze tipa 7-10mm, vazduh bi prolazio kroz manju povrsinu otvora = veci pritisak i mozda bi bilo svasta...ovako odlicno radi posao, vazduh koji prodje izmedju dva vizira isprati ovo parce sa unutrasnje strane i biva uhvacen u turbulenciju vazduha na vrhu vizira... to je bila zamisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 6, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nije lose, mada bolje da je iste sirine kao i noseci vizir. 4 mm je bespotrebno debelo, pogotovo sto nije noseci vizir. Za tu debljinu ne verujem da ces naci elegantan keder. 3mm je sasvim dovoljno, pogotovo sto zakrivljen oblik mnogo doprinosi cvrstini. Za 3mm imas da kupis i lepe tanke i nenametljive kedere. Baci pogled na johnynovakov podesivi dodatak za inspiraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano April 6, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je u tome sto ovde nisam nigde imao da nadjem plexiglas 3mm, najtanje im je bilo 4mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 8, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan To je standardni plexiglas koji se kod nas narucuje, posto tebi treba malo parce nikome se ne isplati da narucuje taj od 3mm, a i tabla je dosta skupa, znam i ja sam trazio pleksiglas ali samo taj od 4mm sam nasao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 8, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao si srece da nabodes da ne "zvizdi" i sad hoces siri? Ja to nebih dirao. Keder isto ne treba. Nemoj da zatamnjujes, smetat ce ti po mraku. Ustvari, sto sam htio reci je "nahrani pse i nista ne diraj". Sad je super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mata 19 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: UE Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan Zamimljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...