tiran1n 10 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim forumasima, Imam pitanje u vezi zvuka menjaca, tj. konkretno trece brzine na TA xl600 '98 godiste. Motor mi zvuci malo cudno u trecoj brzini u rasponu obrtaja od 2500 do 4000, tj. u trecoj brzini do nekih 60km/h, iz menjaca se cuje zvuk kao iz menajca auta koji ide u rikverc, to se desava vec nekih 15000 km, menjac ne ispada iz brzine, a nisam ni primetio da nesto slabije vuce ili da krlja, jednostavno taj je zvuk uvek tu. Kada dam gas i pocnem da ubrzavam on se pojaca, kada pustim gas on se smanji, u sustini zna jako da nervira posto mi treca brzina u tom rasponu obrtaja jako bitna za vozikanje po gradu. A kada predjem tih nekih 4000 obrtaja, u znatnoj meri se smanji ali je u pozadini jos uvek tu. Voleo bih da cujem vasa misljenja po pitanju toga, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6837 Napisano April 4, 2011 Ne silazi, 6596 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor se krije u tvom pitanju. Kao i tebi,i predjasnjim vlasnicima je bas odgovaralo da se svrckaju okolo u trecoj i istom dijapazonu obrtaja.Zub vremena i eksploatacija. Upotrebom nekog drugog ulja moze da se malo utisa,ali na kratko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano April 5, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Znaci taj zvuk ne treba da me brine,samo pun gas dalje, to je kao normalno? Meni je malo bilo frka da mi ne zaglavi menjac negde pa da se ne prospem po asfaltu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Znaci taj zvuk ne treba da me brine,samo pun gas dalje, to je kao normalno? Meni je malo bilo frka da mi ne zaglavi menjac negde pa da se ne prospem po asfaltu. Ma samo gas, nece tu nista da blokira.......a nece ti ni drugo ulje utisati taj zvuk...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 12, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nevredi nagadjati jbg,moze biti il luft u tom zupcaniku il sl,treba otvoriti i videti tacno sta je jer taj zvuk ce ti se sve vise i vise pojacavati,znaci postoji opasnost od neceg goreg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni je samo da ne blokira, a sad dal' ce nesto gore biti ili ne to me bas nesto i ne brine, kad crkne skroz kupicu novi snop zupcanika ili komletnu masinu za male pare i teraj dalje, jedino sto nervira, bas u tom obsegu obrtaja i u toj brzini mi najvise treba u gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...