Okin 21 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav sekto! Kako već dugo pokušavam da se učlanim u ovu sektu u potrazi sam za BMW-om r1100rt! E sad pošto sam našao jedan primjerak koji bi mi odgovarao cjenovno, imam nekoliko pitanja za Vas. Ovaj primjerak koji sam gledao je 1996 godište, na satu ima 59000km i uvezen je iz Švajcarske. Motor je uvezen prošle godine i nije paljen od jesenas. Ja kada sam došao akumulator je bio totalno prazan (mrtav), spoio sam ga na kablove i upalio je iz prve. Stim da sam ga nakon pet minuta ugasio pri čemu sam utvrdio da je akumulator 100% mrtav, jer nije davao nikakve signale. Upalio sam ga opet preko kablova i otišao na test vožnju. Ovo Vam sve pišem iz sledećih razloga: 1. U toku vožnje mi nije htjeo da ugasi lampice ABS-a, treptale su naizmjenično. Zani ma me da li je to zbog pokvarenog akumulatora, ili je ipak ABS neispravan. 2. Drugo što sam primijetio jeste kada se motor zagrijao, tj. kada sam se vratio sa vožnje je to da u cilindrima nešto kucka, srazmjerno sa povećanjem broja obrtaja. čini mi se da u lijevom cilindru kucka više. E sad kada je motor bio hladan (relativno hladan) to se nije čulo, a kada se zagrijao počelo je da se čuje. Sobzirom da je ulje vjerovatno jako staro postavljam sebi pitanje a i vama, šta bi to moglo da bude, da li ne naštelovani ventili ili nešto drugo? Da Vam bude jasnije o čemu pričam evo i video klipa gdje se čuje kuckanje. Još nešto ovako usputno. motor nema kofere, kolik je problem naći ih i kupiti naknadno? :BMW2: :BMW2: :BMW2: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jodi 94 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Grac, Austrija Motocikl: Z650RS Prijavi odgovor kao problematičan Jel za bokser to nije normalan zvuk? Mnogi BMW bokseri koje sam cuo malo zveckaju? Ili nisam dobro cuo... - a ruznog smileya... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Iz prilozenog mi se cini da samo treba uraditi servis{ nastelovati ventile i klackalice, promeniti ulje i filtere i bice sve u redu. Kofere bocne mozes kupiti polovne u Nemackoj od 250-300 evra, a srednji izaberi ovde ako drzac kofera nije orginal na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 4, 2011 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan ABS Lampica je 100% zbog pokvarenog akumulatora , a za ovo druga ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano April 4, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Bas je lep. Koliko kosta to zadovoljstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam smekno ,ti vec imas orginal nosace kofera ,pa i za treci zato kad ih budes kupovao trazi orginal za RT jer jedino oni pasu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam smekno ,ti vec imas orginal nosace kofera ,pa i za treci zato kad ih budes kupovao trazi orginal za RT jer jedino oni pasu . Hvala puno na odgovoru. Za ovo sa zveckanjem nisam baš bio siguran. Zato volim čuti od iskusnih BMW-ovaca... Dane, još jedno pitanje! Je li koferi pašu baš samo od RT1100 ili može i od GS1100, RS-a? Pašu li od RT1150? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Vidi prijatelju od ovoga sto si nabrojao mozda odgovara od R1100 RS a , jer polozaj auspuha i nosaca kofera je slican tvom RT u.Kod GS -a i R1100R auspuh ide malo gore { nije ravan } pa je levi kofer manji od desnog, dok kod RT-ova su koferi iste velicine. Mislim da je i srednji kofer isti kao kod RS-a. Svakako proveri. MOj savet je da nades nekog u Svabiji i da ti na moto-placu kupi polovne sva tri , samo mu javis tip motora i godiste i to ti je otprilike 400-450 eura. Novi su oko 1050eura. Pozdrav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 4, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav bracoooooo, poseban pozdrav Deda Danetu!!!!!! Danas sam nastelovao karburatore i ventile i sada motor bas lepo i mirno radi! Ali sada mi se cuje neko zveketanje malo tu negde kod menjaca, malo zvecka, nekada malo vise. sta to moze da bude, da lio je to korpa ili nesto drugo.???? Hvala braco unapred!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 4, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan R Veliki pozdrav bracoooooo, poseban pozdrav Deda Danetu!!!!!! Danas sam nastelovao karburatore i ventile i sada motor bas lepo i mirno radi! Ali sada mi se cuje neko zveketanje malo tu negde kod menjaca, malo zvecka, nekada malo vise. sta to moze da bude, da lio je to korpa ili nesto drugo.???? Hvala braco unapred!!!! Rec je o BMW-u R 1100RT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Brate ovako napamet neznam sta da ti kazem, ali ako lepo uskacu brzine a motor ne bruji kad vozis, korpa kvacila i lamela treba da je u redu. Proveri polugu menjaca dali se klima i videces taj zadnji vijak sto mu imbus glava strci vise od ostalih pa ga dotegni jer to na RT-ima hoce da se otpusti i na leru se cuje tandrkanje.Ako je nesto drugo cujemo se telefonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 5, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok provericu to.....ali kad se stisne kvacilo to zveckanje nestaje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Po nosacima bih rekao da ti pasuju koferi od R1100RS . '95. '96.. da si tu negde blizu pa da skoknes da probamo .... meni se isto cuje zveckanje u menjacu na mojoj matoroj masini a kad pretisnem kvacilo to nestaje .. kod mene je provereno otisao lezaj na snopu subcanika i ima lufta pa malo i teze salta iz 1 u 2 ... ali je samo lezaj u pitanju ... e sad sta moze kod tebe da bude ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 5, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Peco malom Ogiju iz Bosne trebaju koferi,a Petru tandrce i trebamu radijo sa zvucnicima za njegovog RT-a. Pre dosta godina cackam ja nesto kad naide jedan fini gospodun { pedercina } sa molbom da proverim stamu tandrce u kolima.Pogledam ga ja onako ulickanog i upitam ,jel imas radijo, kaze da, e sacemo to srediti. Udem u kola, odvrnem zvucnike i pitam dali sada cuje tandrkanje?Kaze ne . Eto velim popravljeno , samo cim upalis kola ti upali i radijo. i pici.Sad kad Petar kupi radijo necemu se nista cuti u motoru. Malo sale na ovo kisno vreme DOBRA su ta DECA . Kakvi smo mi bili 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 5, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ahahahahhahaha.... Bas si me lepo nasmejao sa ovim FINIM GOSPODINOM!!!!! Ahahahahahhahaha... Pozdrav!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano April 6, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sad se nešto sjetih. ovakav slučaj sa kuckanjem kada se zagrije ulje sam imao na jednoj radnoj mašini. I nakraju se ustanovilo da je dobila lluft na klipnjači (generalka). D li je moguće da je tako nešto i sa ovim BMW-om? Je li moguće da se baš ovoliko čuju ventili? :zbunjen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 6, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj sta sam ti napisao 4 aprila, pa kad to uradis javi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 6, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ehhehehehehe, hvala Deda i ti sa mnom da to docekas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 6, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Sad se nešto sjetih. ovakav slučaj sa kuckanjem kada se zagrije ulje sam imao na jednoj radnoj mašini. I nakraju se ustanovilo da je dobila lluft na klipnjači (generalka). D li je moguće da je tako nešto i sa ovim BMW-om? Je li moguće da se baš ovoliko čuju ventili? :zbunjen: ako je to R1100RT sa ajnšpricom, nemaš brige....to kucka leptir u telu ajnšprica (obuhvati ga rukom sa zadnje strane i osetičeš....osovinica leptira je dobila luft pa kucka....ništa strašno). Pogotovu se čuje desni leptir.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOSOVSKI VITEZ 12 Napisano April 6, 2011 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad se nešto sjetih. ovakav slučaj sa kuckanjem kada se zagrije ulje sam imao na jednoj radnoj mašini. I nakraju se ustanovilo da je dobila lluft na klipnjači (generalka). D li je moguće da je tako nešto i sa ovim BMW-om? Je li moguće da se baš ovoliko čuju ventili? :zbunjen: ako je to R1100RT sa ajnšpricom, nemaš brige....to kucka leptir u telu ajnšprica (obuhvati ga rukom sa zadnje strane i osetičeš....osovinica leptira je dobila luft pa kucka....ništa strašno). Pogotovu se čuje desni leptir.... Kod mene se na desnoj strani cuje to kickanje, nije u cilindru neho ispred njega sto znaci da je to leptir!!!!! Hvala!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 6, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan paz kad se nisam setio a stvarno i meni na RS-a lupka leptir gasa ! .. proveri to ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano April 7, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ala smo se sporazumeli svaka nam cast. Vazno je da smo mi zivi i zdravi a sto kucka neka i dalje kucka, kako kazu Bosanci kad ima mesa bice i cevapa bolan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor vidovic 0 Napisano April 8, 2011 U prolazu, 2 postova Lokacija: Šamac Prijavi odgovor kao problematičan Jel za bokser to nije normalan zvuk? Mnogi BMW bokseri koje sam cuo malo zveckaju? Ili nisam dobro cuo... - a ruznog smileya... Sta ti matereti znas o BMW dejo ti neznas o svom motoru nista koji vozis.....dje ti je predsjednik dje ti je sjediste daj matereti nemoj ti komentarisat.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shommy lee 57 Napisano April 8, 2011 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XTZ 1200 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/bmw-rt--oglas-9864/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan BMW-ovci. Hajde još jednom da Vas zamolim za svoje mišljenje. Kako sam naveo u prvom postu, ja ovaj motor nisam još kupio, a želim da ga kupim. Jedino što me odbija je to kuckanje u cilindrima. Znači kuckanje se čuje samo kada je motor zagrejan, a nečuje se kada je hladan. Malo mi je to nelogično za ventile, jer to bi značilo kada se ulje zagreje, da se pojavljuje negdje luft. Od jednog čovjeka sam ču da može biti problem do klackalice. Da li su vama poznati takvi slučajevi? U dilemi sam da li kupiti takvo nešto ili ne? Pomagajte!!! :neznam: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...