Jump to content

Moto Zajednica

Predlog ture od 4 dana (poseta zamkovima u Rumuniji)

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
AnteK jer cete nositi GPS? mogli bi da snimite rutu' date=' pa kad ja podjem posle da ne propustim slucajno nesto!!! pogotovo taj makadam :)[/quote']

Nema problema, ima GPS na KTMu. Mogo bi iæi s nama,

što kažeš?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sympa ruta. Ja bih vam se rado pridružio' date=' no u tom terminu ne mogu, iako æemo vjerovatno biti vrlo blizu u isto vrijeme. Meni najviše odgovara termin 14-18. Juna...[/quote']

A može i 21-25 Juna, meni svejedno.

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Mislim da je varijanta 21-25 Jun savrsena. Dexteru tad odgovara, a meni je manje-vise svejedno.

• Drug član, 1777 postova
AnteK jer cete nositi GPS? mogli bi da snimite rutu' date=' pa kad ja podjem posle da ne propustim slucajno nesto!!! pogotovo taj makadam :)[/quote']

Nema problema, ima GPS na KTMu. Mogo bi iæi s nama,

što kažeš?

Ma is'o bi ja, nego ne mogu tada nikako. Slobodan sam tek od 10-og jula :(

Mislim da je varijanta 21-25 Jun savrsena. Dexteru tad odgovara' date=' a meni je manje-vise svejedno.[/quote']

OK, neka bude tako. Javi plan polaska, pa da se naslikamo dan prije naveèer u BG :D

Antek, kazi mi sta mislis kojim bi putem trebalo uci u Rumuniju?

Mi smo nesto ranije planirali da krenemo gore ka Temisvaru i da onda napravimo krug u smeru kazaljke na satu (Sibiu, Brasov, Bukurest) i da se vratimo u Srbiju preko Djerdapa.

Druga varijanta je da se samo obrne smer - da preko Djerdapa udjemo u Rumuniju i da onda krenemo ka Bukurestu i planinama nakon toga.

Plan je da u Cetvrtak 22. juna rano ujutro krenemo, a povratak bi bio u Nedelju 25. juna.

Antek' date=' kazi mi sta mislis kojim bi putem trebalo uci u Rumuniju?

Mi smo nesto ranije planirali da krenemo gore ka Temisvaru i da onda napravimo krug u smeru kazaljke na satu (Sibiu, Brasov, Bukurest) i da se vratimo u Srbiju preko Djerdapa.

Druga varijanta je da se samo obrne smer - da preko Djerdapa udjemo u Rumuniju i da onda krenemo ka Bukurestu i planinama nakon toga.

Plan je da u Cetvrtak 22. juna rano ujutro krenemo, a povratak bi bio u Nedelju 25. juna.[/quote']

Termin odgovara, KTM i Tenerka bi došli u Beograd 21-og uveèe. E sad, KTM i Tenerka su veliki ljubitelji makadama, zbog toga sam ti i rekao da bi mi malo solo, malo s vama. Moje pitanje: da li vi svi idete enduro motorima i da li ste spremni drndati se po makadamu? Ako ne, mi æemo se prilagoditi vama koliko je moguæe. Ako da, onda nema frke. S druge strane gledano, jedni drugima ne treba i ne mora da remetimo plan, možemo iæi dio puta skupa, dio odvojeno i dogovarati se da noæimo u istom gradu pa da možemo zajedno ružiti po birtijama i gledati ( ha, ha ) lijepe rumunke. Ja sam bio u Transilvaniji prije dvije godine, no samo 2-3 dana, prelep kraj zaista ! :D

Pa, ja cu ici GS-om, Dexter XT-om, a Yoman Stromom, tako da jesmo enduro grupa. Mada, ja licno ne bih bas da se previse 'drndam' po gudurama i rupcagama :) ali opet, ako nije nesto bas kao u LWR, mozda bih i posao sa vama :)

A koji je tvoj plan, gde ste zamislili da off roadujete?

U svakom slucaju, potpuno se slazem za varijantu da deo puta budemo zajedno, a da se kasnije nalazimo na dogovorenim mestima za provod i nocenje. A lepo ce biti i da se i mi prilagodimo vama, pa mozda sidjemo sa asfalta... Bice super kako god okrenes :)

Pa' date=' ja cu ici GS-om, Dexter XT-om, a Yoman Stromom, tako da jesmo enduro grupa. Mada, ja licno ne bih bas da se previse 'drndam' po gudurama i rupcagama :) ali opet, ako nije nesto bas kao u LWR, mozda bih i posao sa vama :)

A koji je tvoj plan, gde ste zamislili da off roadujete?

U svakom slucaju, potpuno se slazem za varijantu da deo puta budemo zajedno, a da se kasnije nalazimo na dogovorenim mestima za provod i nocenje. A lepo ce biti i da se i mi prilagodimo vama, pa mozda sidjemo sa asfalta... Bice super kako god okrenes :)[/quote']

Ja sam mislio ovako:

1. dan - èetvrtak: Beograd-Kovin-B.Crkva-prelazimo granicu-pa južno uz

Ðerdap sa rumunske strane sve do grada Orsova, onda sjeverno na cestu

E70 i desno na 67d do Petrosania. Tu noæimo.

2. dan. - iz Petrosania u brda cestom 7a, desno na prijevoj Urdele do vrha, pa natrag do jezera Vidra , pa na cestu E81, onda do Sibiua i na Transfagarstan sa sjeverne strane. Noæimo u Curtea de Arges.

3. dan - Idemo prema Brasovu, prvo u dvorac Bran, pa Brasov i do naveèer u Sighisoara, razgledavanje grada i noæenje ili tamo ili u Sibiu.

4. dan - povratak prema BG preko Deve i Temišvara u Zrenjanin, pa kuda koji mili_moji.

Offroada bi bilo malo prvi dan i podosta drugi dan. Evo slike sa Urdele-a i okolice jezera Vidra, pa procjenite sami:

JHySl_18ad1.jpg

XZtcn_24ug.jpg

4gsHr_39zg.jpg

To je ono što bi ja htio. E sad vi recite svoje mišljenje, pa æemo se dogovoriti nešto. Ja svakako ne bi trošio vrijeme na Bukurešt, volim samo brda, planine i zavoje :D

Au brate, ona druga slika mi neodoljivo podseca na LWR :D

Jako mi se svidja ruta, al aj da vidimo sta kazu Dexter i Yoman za Bukurest...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

AnteK, samo preciziraj KOLIKO je to km off-roada malo za prvi dan a koliko je MNOGO za drugi dan, pa da izvagamo, ako se skracuju neke dosadne deonice time onda je OK a ako je samo Off-roada radi mislim da mi neko duze naprezanje moj punoletni dvotockas ne bi oprostio... al nek ide zivot :D jednom se zivi

AnteK' date=' samo preciziraj KOLIKO je to km off-roada malo za prvi dan a koliko je MNOGO za drugi dan, pa da izvagamo, ako se skracuju neke dosadne deonice time onda je OK a ako je samo Off-roada radi mislim da mi neko duze naprezanje moj punoletni dvotockas ne bi oprostio... al nek ide zivot :D jednom se zivi[/quote']

Pa ne znam toèno, raèunam prvi dan cca. 50 km, drugi 100-150 km, teško mi je toèno reæi za one dijelove kojima nisam išao... Nego, onaj granièki prelaz iz Bele Crkve u Rumuniju je otvoren? Pitam zato jer imam dvije solidne karte Rumunije, na jednoj nije taj prelaz ni oznaèen. A možemo i sa srpske strane uz Dunav... Ma dogovorit æemo se ... Možda sam dosadan, no praksa je pokazala da su planinski kilometri zanimljiviji od ravnièarskih...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Uh, ako vam je 50km MALO off-roada ja se stvarno povlacim. Ostaje da se srecemo na asfaltnim deonicama, a mozda se i desi da XT-a zamenim nekom "malo" tvrdjom opcijom.

Uh' date=' ako vam je 50km MALO off-roada ja se stvarno povlacim. Ostaje da se srecemo na asfaltnim deonicama, a mozda se i desi da XT-a zamenim nekom "malo" tvrdjom opcijom.[/quote']

Ha gledaj, nas dvojica smo veæ uigrana ekipa za drndanje, parsto km makadama dnevno nije problem. Ja predlažem da se onda 21-og naveèer dogovorimo kako æemo bez da remetimo jedni druge. U svakom sluèaju, svakako si planirajte asfaltirani prijevoj Transfagarsan, to je najljepši prijevoj u Rumunjskoj. :D

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pa drustvo, ja i Joseph sutra ujutro krecemo, bez obzira kakvo ce biti vreme (a za narednih 5 dana u Rumuniji - kisaaaa !!!).

Ako nabasamo na neki internet kafic, javicemo se, postaviti neke slicice, reci sta vredi a sta ne vredi obilaziti i gledati,..., i nadam se da cemo dati neki dobar predlog ekipi koja ide iza nas krajem meseca.

Samo da nas masine posluze, da ne bude vecih gluposti.

Cujemo se, pisemo se, a putopis kada se vratimo.

PS - Dexter proveri PM

• Svrati ponekad, 195 postova

A evo i najnovije informacije /na engleskom/ moga rumunjskog prijatelja u vezi Transfagarasana.

copy/paste:

------------------------

I've phoned to Balea Lake Cottage (the cottage on the peak of the mountain,

near the lake, on Transfagarasan) and they say that it is still snow there,

but they are working on road, and maybe next Friday (16th of June) will be

open, but they are not sure.

Officialy, the road are open from 1 July.

I attached you a map with some routes, ... maybe it will help your friend.

It is written there also the phone from the cottage, when he will be near

Sibiu, he can call and ask for sure.

------------------------

404.jpg

A evo i najnovije informacije /na engleskom/ moga rumunjskog prijatelja u vezi Transfagarasana.

Officialy' date=' the road are open from 1 July.

I attached you a map with some routes, ... maybe it will help your friend.

It is written there also the phone from the cottage, when he will be near

Sibiu, he can call and ask for sure.[/quote']

Thx for info old friend. Nas više nitko ne može zaustaviti, koji snijeg i Alpe ? :D:D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja