Jump to content

Moto Zajednica

Kako auto-putem???

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova

Bre ja neam iskustvo, ali zaista ne bih mogao da zamislim taj osecaj da milim u srednjoj traci i da me pretichu pri brzini od 150, pa prestrojavanja, pa kad zaglavish iza nekog busa .... jeza.... mozda neka kola idu tvojom brzinom, ali u njima je osecaj mnogo sigurniji, a i bezbednije je sigurno

Ja bi se vala nabio u  shto kazete zutu pa sve do unutrasnjeg ivicnjaka-trave-bankine, malo po malo retrovizor, i lagano napred, onaj ko kochi sigurno nece tako naglo, da ti sa svojih 80 ne mozhesh da ukocish!

Nego ja za vas imam jedno malo debilno pitanje, ali ipak je jak poriv u pitanju, da li bi se moglo sa skuterom od 75 kubika max 80 90 do novog sada, sa brojnim pauzama, uz skuter malaguti fantom f12 koji ima vodeno hladnjenje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

preskocicu ove "pilotske" komentare i drzacu se cinjenica - na autoputevima kod nas imas samo sve trake, srednju voznu i levu preticajnu, bar sto se tice voznje. Policija ne insistira na ovoj podeli te se baraban vozi u obe trake ali je prilicno neumitna kada se radi o trecoj, krajnjoj desnoj traci. Ta traka je zaustavna, ne vozna. Predvidjena je u svom najduzem delu iskljucivo za bezbedno zaustavljanje a ne za voznju. Ovo je jedan od postulata potrebe za omogucavanjem vecih brzina od uobicajenih, kod nas do 120 km/h. Ponegde, na iskljucenjima, a upravo iz istih razloga obezbedjenja nesmetanih postizanja vecih brzina, ta traka prelazi u voznu traku ali samo u delu ili od dela za iskljucenje. U svim drugim situacijama ne smes zakonski voziti njome.

A sto se tice dosade, umire se od dosade i sa 100-120 km/h, bez sekiracije, autoput je kao stvoren za dosadnu voznju pri tim brzinama.

Yo, jel' sad dovoljno dugacak (post, naravno) za Tvoje kriterijume? :) :) :)

• In memoriam, 92 postova

a niko nije spomenuo racimo explodiranu kamionsku gumu u zaustavnoj traci ili slicno :-\,ja licno ne bi vozio zaustavnom.... 8)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

a niko nije spomenuo racimo explodiranu kamionsku gumu u zaustavnoj traci ili slicno :-\,ja licno ne bi vozio zaustavnom.... 8)

Ja sam naleteo na gumu sa swe felnom,nocu u najbrzoj traci !!  .. swa sreca kolima ... A auto-put je nuzno zlo,izaziwach dosade,unishtitelj guma i sisach goriwa i para .. Bio sam skoro do Wranja ..

Beograd - Wranje - lokalnim putem,  putna brzina  90 - 110 km/h - potroshnja 4.8l /100 km-a

Wranje - Beograd - auto putem,      putna brzina 180 - 230 km/h - potroshnja skoro 10l /100 km-a !!!! + putarine

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Zaustavna traka služi vozaču koji u slučaju kvara ili nepredviđene situacije bez razmišljanja i gledanja u retrovizor može naglo da skrene u zaustavnu traku, i zaustavi se. I to sve bez ugrožavanja bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, jer jelte, niko se i ne vozi, niti treba da vozi po zaustavnoj traci.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja