nesic1 266 Napisano Mart 26, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, verovatno gnjavim i smaram i sad sam mozda i postavio pglu pitanje koje glasi, U Service Manual-u pise " suzuki performance 4 motor oil or an oil which is rated SF or SG under the API service classification " , posto neka jeftinija ulja zadovoljavaju ovaj kriterijum sipacu njih, da li ima veze da li je motor visokoturazni ili nije? Takodje sam nasao ovo: ** SF & SG TECHNICALLY OBSOLETE FOR CARS, BUT STILL IN COMMON USE FOR MOTORCYCLE OILS -- You can find motorcycle oil which still meets the SF/SG rating (such as offerings from Castrol, Mobil, Royal Purple, Amsoil, Bellray, Motorex, Motul, Repsoil, etc). If your bike calls for that in the owner's manual, there are still a large number of motorcycle-specific motor oils on the market that are SF/SG rated, including every motorcycle oil which meets the full JASO-MA specification. Most current motorcycle engines still call for SF/SG rated motor oils. If you can not find an SF/SG rated oil and that is the rating called for, use an SH or SH+SJ rated oil -- but do not use API SJ, SL or SM! nasao sam ulje koje zadovoljava API SL to znaci da ono ne moze u moj motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Mart 26, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Covece... Nemaju svi pristup tvom sistemskom disc-u... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 26, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan xD I mene zanima cisto iz radoznalosti kako to ide sa standardima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 26, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Covece... Nemaju svi pristup tvom sistemskom disc-u... Ma znam ja to ali najveca fora je sto su to karakteri * i ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 27, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti ovo moze pomoci MOTOR_OIL_GUIDE_2010_120210.pdf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Mart 27, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 zadovoljava sg. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Za one koje zanimaju maziva http://www.maziva.org/ http://motornaulja.blogspot.com/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Cilj postovanja mi je bio taj da ako nemoram da kupujem skupi motul - necu da bacam novac, kupicu neko manje markirano ulje, ali da podrzava standarde koje moj motor trazi. hvala na info-u +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1974 Napisano Mart 27, 2011 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Alternative ''skupim'' uljima mogu biti: 1.Elf 10w40 4hp eco (polusint)5E/lit 2.Selenia 15w50 Lynx (polusint) 6E/lit i još dosta toga, ali mora da se traži. Nije za svaki motor baš neka ušteda sipati ulje koje ''ispunjava'' taj i taj standard, jer ako je auto ulje u pitanju, interval zamene je dosta kraći, pa na kraju ispadne i skuplje, a zaštita možda bude i lošija. Svejedno, tvoj Bandit 600 se vrti dosta više od automobila, ne bi puno uštedeo na taj način. Od ova 2 navedena, Seleniu sam lično proverio u više motocikala, i nikakav problem nemao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Mart 27, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Na massovom standu na sajmu 4l motula 5100,3300 din.. Ako je to skupo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste Ja kupio 6L za 3000 din Statoil, Svedsko ulje nesicu probaj ovo ulje. Isao sam sa njim do mora i nazad i evo vec skoro 1000km posle mora http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/50897-statoil-svedsko-ulje-ima-li-neko-iskustva-sa-njim/page__p__875051__hl__statoil__fromsearch__1#entry875051 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Mart 27, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Shta koga uzbudjuje,modricha keva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan To nije skupo, u jag mi traze 1.200 din za 1L motula, meni treba 4L, e to je skupo. Menjam na otprilike 5-6 .000 km zavisno od stila voznje Uh ne odgovara mi ovo ulje po standardu. but fala na preporuci nisam znao zas ovu cenu motula na sajmu videcu da se dokotrljam tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Mart 28, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan To nije skupo, u jag mi traze 1.200 din za 1L motula, meni treba 4L, e to je skupo. Menjam na otprilike 5-6 .000 km zavisno od stila voznje Uh ne odgovara mi ovo ulje po standardu. but fala na preporuci nisam znao zas ovu cenu motula na sajmu videcu da se dokotrljam tamo 1200 nije skupo za full sintetiku. Šta god rešio, vidi samo da je original i da zadovoljava barem SG standard. Ako zadovoljava viši standard, to je bolje ulje i bolje za tvoj motor. Neće mu biti ništa ako sipaš bolje ulje. Čak sa full sintetikom možeš produžiti interval promene ulja na 8 do 10 hiljada kilometara (uz bolju zaštitu koju pruža), pa je pitanje šta je skupo. Motul je vrhunsko ulje i ne drži džaba cenu (rado bih ga svaki put kupio da ga toliko ne falsifikuju pa se plašim, zato uzimam manje poznate marke). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 28, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam polusintetiku, ovo je cena za polusintetiku, a u jagodini ima dobavljac direktno od uvoznika kako on kaze, ful sintetika je oko 1850 din, isto kod njega. Uzecu na sajmu za sad pa polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Mart 28, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i oko standarda za 2T 2 stroke oil specs.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...