bbbole 5 Napisano Mart 24, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honada Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, imam pitanje... da li se neko sretao sa slicnim problemom na hondi hornet ili necemu slicnom (npr. CBR), a to je sledece... ja i drugar imamo hornete '99 godiste, model pc34, imaju dobre agregate, lepo rade, stavljene su nove svecice NGK cr9eh-9 kupljene u mass-u, i jednom recju sve deluje ok, .... ali! u voznji se jednostavno desi da se motor ugasi i posle toga nece odmah da upali nego mora dugo dugo da se vergla i tek onda sastavi i opet radi ok, lepo ide, lepo vuce, sve najnormalnije... akumulatori su jako jako losi (tako kad se ugasi moramo na kablove sa kola da palimo), ali ne znam koliko veze imaju sa ovim problemom, inace punjnje je dobro, merili smo... interesantno je sto je ovo slucaj sa dva motora, ...identican... a isto se desavalo i dok su bile stare svecice, koje su bile razlicite, na jednom cr9eh-9, na drugom cr8e... mislim da je u pitanju neki glup problem, ali eto ako neko zna ili misli da je nesto, unapred sam zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih licno prvo zamenio akumulatore, ako vec kazes da su losi, hoce motor ida se ugasi ako nema dovoljno struje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbbole 5 Napisano Mart 24, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honada Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan pa to ce ici sigurno prvo... a muci me jos jedna nedoumica... na hornet po fabrickim specifikacijama ide zazor na svecici od 0.8 - 0.9, a opet preporucena je NGK cr9eh-9 koja fabricki ima zazor 1.5 mozda cak i malo vise... e sad, da li da taj zazor treba da se smanji (napominjem da motor lepo radi i lepo vuce), ja to nisam dirao samo sam ih montirao onakve kakve jesu... hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan isto se manifestuje i kad je sistem za dovod goriva zaprljan .... motor ide dok ima goriva u loncetu i cim ga malo stisnes on potrosi to iz lonceta i stane a onda sacekas malo da nacurka u lonce pa radi opet ... to sto kad upali ne sastavi odma rad to je mozda jer nisu svi karbovi dobili gorivo na vreme ... mozda i vakum ne otvara slavinicu bas najbolje ako ti nista ne pomogne ti probaj da ocistis sito u rezervoaru ??? probaj vidi ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ako su ti akumulatori slabi izbegavaj da blickas, iz momenta se ugasi motor.. Isto moguce voda u gorivu/rezervoaru, javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Mart 24, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi' prvo zamenio akumulator.Ne samo zbog ovog problema,nego i zato sto na duge staze moze da se spzi i regler,koji mucenik sigurno radi prekovremeno da bi ti uzivao. Onda bi pregledao slavinu.To je kod Horneta umeo da bude problem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbbole 5 Napisano Mart 24, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honada Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan hvala vam ljudi, idem danas po akumulator u svakom slucaju... a sto se tice slavine, popodne cu da skinem rezervoar i slavinu pa cu da pregledam sve, moguce da ima prljavstine, i da vidim to vakum crevo sto je otvara. javicu se sta sam napravio, a znaci ovaj zazor na svecicama, sto sam pomenuo, da ne diram ako vec dobro ide motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Zbog tog zazora na svecicama sigurno ne moze tako da se gasi ... neka su svecice .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Mart 24, 2011 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri dovod goriva, a ovo se desava i kad su prljavi i rastelovani karburatori. Bio kod mene taj slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1786 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Jedna glupa stvar....kada ti se ugasi, prvo otvori čep rezervoara pa verglaj....desi se koji put, da se začepi odušak rezervoara, pa se stvori vakum u njemu i pumpa ne može da povuče.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbbole 5 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honada Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan isprali rezervoare, ocistili sita, rasturili slavinu (sve ok i cisto), jedan radi extra a drugi trokira (vratili stare svecice i opet isto )... danas prebacujemo kablove i bobine sa ovog sto radi lepo na taj drugi pa cemo da vidimo da li je mozda do njih... ako nije karburatori idu napolje (verovatno je prljavstina, posto je motor stvarno mnogo dobro isao i mirno radio) ... - nije odusak problem... hornet nema pumpu, nego tu vakum slavinu, a i jedna i druga su dobre jos jednom hvala za odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
silverblack 6 Napisano April 4, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beocin Motocikl: Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi sa hornetima ? Jel resen problem ? Hteo sam da ispricam nesto ako ce biti od koristi . Potpuno isti problem sam imao pre nekoliko godina kad sam vozio golfa II 1.6 benzinac . Auto mi se gasio u voznji i onda sam morao da stanem sacekam pola sata ili sat vremena i tada ponovo upali bez problema i radi i vuce odlicno . Bas sam se dugo cimao oko ovoga rasturao pola auta dok na kraju majstor za karburatore nije video iskrivljeno kuciste karburatora kroz koje je dobijao vazduh . To promenuo i problem je bio resen. Inace i ja vozim hondu hornet cb 600 s 00 god i cudim se da u Vojvodini nema ni jedan ovlasceni servis za hondine motore s obzirom da se honde bas dosta voze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi trebao da pogledas crevce vakauma sto ide na slavinu tj. otvara i zatvara gorivo od rezervoara do masine, meni se desavalo da kada se motor ugreje, ugreje se i to crevo vakuma i onda omeksa i slomi se tako da onda zatvori dovod goriva iz rezervoara i motor radi dok ne potrosi to gorivo sto ima u crevu i nece da upali dok se malo ne ohladi, a samim tim i ponovo otvrdne. Kao sto kazes problem i jeste bio glup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbbole 5 Napisano April 7, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honada Varadero XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan samo da jevim da motori rade super, jeste bilo rasturanja i ciscenja svega sto je vezano za gorivo i struju, ali realno ni sam ne znam kako je problem resen... bitno da se vise ne javlja... izgleda da je problem bio u zimi i vlaznoj garazi ... inace, bili smo za vikend na manjoj turi i dobro produvali masine, sad sve radi super... pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...