SmokeS 339 Napisano Jun 3, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Brate svaka ti cast. Ja jesam neiskustan u ovim poslovina ali imam jedan dobronamjeran savjet za tebe. vidi neki blatobran da nadjes kao sto je kod BMW-a za prednji tocak. Ako je to moguce montirati na tvoj motor izgledalo bi bomba. I sledeci put kada budes isao u CG na more svrati do mene da popijemo kafu tu sam ti usput Pozz Mislis na onaj "kljun"? Meni se to ne svidja. Ovako nesto: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrJc3mSw1MgHISOSopcla7aACbPHKVo-oISp1ntpZ_CvGQOMD1E6kpueCH Vidimo se ako budem i ove godine isao za CG. Imam neke prijatelje dole, pa odem povremeno da ih obidjem. Ne znam gde ce mi biti glavna destinacija ovog leta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pivarabip 25 Napisano Avgust 25, 2012 U prolazu, 29 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Kawasaki ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Супер изгледа. Свака част на труду ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ovih dana nastavljamo sa svezim slikama. Traju radovi uveliko Sledece nedelje stize jos dosta novih delova.. Pola je vec tu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Avgust 30, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh, da nastavimo lagano Malcice da vam zagolicam mastu.. Naravno, prvo nacrtano u SolidWorksu. Alu ploca za kofer (monokey kacenje). Mere sam uzeo sa original givi ploce: Prebaceno u corel da moze da se salje na secenje: I na kraju dobijemo ovo: Sutra nosim da mi saviju plocu. Prosecena je da bi se lakse savilo i da bude precizno: Takodje sam i ovo nacrtao: Stitnik hladnjaka I ovo: Takodje sam nacrtao i stitnik lanca. Njegove slike kad bude gotov.. Upravo pravim LED stop svetlo. Malo slikica LEDova: Treba sad sve to polemiti Kako budu gotovi odredjeni delovi motora, tako cu stavljati slike procesa izrade i naravno finish. Plastike ce na zalost biti na kraju. Nema slika dok ne ofarbam.. Nastavljamo uskoro.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh, da nastavimo lagano Malcice da vam zagolicam mastu.. Zlatne ruke! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na radu i trudu Štitnik farova, kako montiraš? Razmišljao sam da nabavljam za sebe nešto slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na radu i trudu Štitnik farova, kako montiraš? Razmišljao sam da nabavljam za sebe nešto slično. Ne znam, videcu. Jos uvek nisam taj deo resio. To je kopija boano stitnika za farove. Manjih dimenzija od originala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Septembar 2, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema dugo nekih slika cellog motora,ajde malo skljocaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 2, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Nema dugo nekih slika cellog motora,ajde malo skljocaj Skljocam, skljocam. Samo necu sad sve da stavim.. Ubacujem slike u komp, pa kada dodje vreme samo cu da ih postavim Evo, na ovoj slici se malo vidi motor Ploca, savijena i prislonjena na motor. Mada je u medjuvremenu doslo do izmena, ploca je pomerena jos nazad zbog kofera. Plocu sam savio pomocu stege. Jak je ovaj aluminijum! Uzeo sam neki jaci. Mislim da je AlMg3. Ima vecu tvrdocu od "obicnog".. Evo i nosaca farova. Kad napravim kacenje na ram, idu komplet slike kako sam sve to resio. Manje vise zanimljive slike, ali da ne kazete da ne radim nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZlajoX 47 Napisano Septembar 3, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL Prijavi odgovor kao problematičan Auu svaka cast na radovima, ovo je odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Septembar 3, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, ovo je odlicno uradjeno. I ja sam trenutno u pripremama ovakvog projekta i sve ovo sto si napisao mi mnogo znaci, kupim fore i fazone . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 3, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Petak, krecem nervozno u garazu. Nema i dalje paketa. Lepo su rekli shipping takes apporx. 2 weeks, ali taj datum je bio u sredu.. Ne mogu vise da cekam Znate osecaj kad ocekujete nesto jako dugo?! Silazim do garaze, kad viri papiric iz postanskog sanduceta! Hm, proveravam, kad na pismu prvo uocavam pecat carine! Trci nazad u kucu, presvlaci se, hvatam caleta pod ruku, i pravac posta! Stavljaju paket na neki sto iza resetaka, uzimaju papire sa njega! Muljaju nesto po njima. Ja reko gotovo! Nosim ga kuci! Kad radnica nam predaje papire uz reci: "nadjite speditera!" A gde?! Prva vrata levo ili ... bilo gde! Hvala ! Prva vrata levo - izvolite! Gleda onaj papire. Poce da smara, sta je ovo, sta je ono. A sto ovako nisu napisali. Hm, ti Nemci. Pa uzeo covek papir i olovku, i kaze, ajde mi da prevedemo ovo da kolega moze da ocarini. Moje sledece pitanje - moze to za danas? Samo me je pogledao smoreno, i dodao - sta mislis da smo mi?! Sve mi je bilo jasno. Moracu ponedeljak da cekam. Carinik i nemacki Jeste da ga i ja ne govorim, ali za svaki moj prevod i objasnjenje sta je u njemu me je gledao sumljicavo kao da su mi regularno poslali drogu ili nesto slicno Ponedeljak Iscekujem e-mail ali ga nema. Trebaju da mi posalju mail sa racunom da platim carinu. Ne mogu da cekam, pakujem se i odlazim do njih. Samo sto sam usao na vrata, komentar, u al je ovaj brz Samo sto smo ti poslali mail. Zavrsavam tu poslednju papirologiju. Preuzimam paket. I evo na kraju sta sam dobio: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Septembar 3, 2012 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Jao...amortizer je super Hocu ja jedan...koliko te je kostao ako nije tajna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Septembar 3, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Bar pola vrednosti tvog motora A i mog kad smo kod toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Septembar 3, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan I kako ti nije žao da sad tako lep amortizer staviš na motor :lol: Neka je sa srećom druže i da ti se ispune očekivanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Septembar 3, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Hm,znam samo da lepsu Afriku do sad nisam video a sad ce to sve biti jos bolje,pratim,bas me zanima sta ces jos novo dodati i uraditi,do sad imas sve pohvale. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 5, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Jao...amortizer je super Hocu ja jedan...koliko te je kostao ako nije tajna? Da je kostao koliko kosta, sacekao bih jos neko vreme Dobio sam ponudu od Wilbersa da ih zastupam za Srbiju, pa sam tako i dobio rabat na njihovu robu. Trenutno o ovom delu necu puno da pisem. Shvaticete kasnije i zasto Cena ovakvog amortizera za Africu Twin je 950e+ostali troskovi (posiljka, carina, pdv i td). I kako ti nije žao da sad tako lep amortizer staviš na motor :lol: Neka je sa srećom druže i da ti se ispune očekivanja. Hvala ti puno druze!!! To sam i ja pomislio Zalosno ga je sad prljati Razmisljao sam da nabavim onu presvlaku za oprugu da je zastitim od blata i prljavstine.. Hm,znam samo da lepsu Afriku do sad nisam video a sad ce to sve biti jos bolje,pratim,bas me zanima sta ces jos novo dodati i uraditi,do sad imas sve pohvale. Hvala Bice znacajnih izmena.. Ima tu jos dosta planova koje necu sad odraditi.. Ostavicemo nesto i za zimu Ono sto me sigurno ceka u buducnosti to je zamena obruceva, na primer Exelovim. Poliranje aluminijuma... Trebao sam da nabavim i opruge za prednje vile, ali budzet se stanjio malo Tako da to ostavljam za sledecu sezonu. Zamena gumica ventila. Trosucka mi malo ulje. Planirao sam da nanovo plastificiram ram. Ali to cu videti. To samo ako nadjem nekog ko moze kvalitetno da mi odradi taj posao. Da ne krene da se ljusti kroz koju godinu. Ima vremena.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 5, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ubacim jos koju sliku.. Amortizer: Wilbers Type 641 Competition + hydraulic pre-load + height adjustment OEM vs Wilbers (originalni sam produzio za 15mm) Pre ugradnje, sam povecao duzinu amortizera. Kad sam narucivao, promena visine po njihovom standardu je +/- 5mm. Ja sam trazio da bude +10mm. Mozda sam mogao i vise, ali sad je gotovo Spustati afriku sigurno necu. Krakat sam, tako da mi odgovara. Plus su napred vile od adventura. Tako da je potrebno podici zadnji deo. Na netu sam procitao, kod Africe Twin 15mm duzi amortizer, daje pozadi na tocku oko +40mm. Po ovoj proceni, +10mm na amortizeru dace pozadi oko +27mm. Skinuo sam gorne kacenje da bacim pogled kako izgleda Primeticete na navoju utisnutu tackicu, to je njihov maximum koji su propisali da sme da se odvije "jabucica". Spreman za ugradnju: Ono sto mi se jako svidja kod AT, jeste kad odvijem bilo koji sraf, on je kao nov! Nije bitno gde se nalazio. Skinuo sam onaj trougao izmedju amortizera, rama i viljuske. Da bih podmazao malo bolje iglicaste lezaje. A ujedno da ih proverim u kakvom su stanju. (bice zamenjeni u skorije vreme ) Amortizer je na mestu, Ugradnja je prosla bez problema. Sve ide na sraf.. Odradjeno bez greske Rezervoar cu pricvrstiti kasnije na ram. Evo, savio sam i stitnike hladnjaka i montirao ih: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7139 Napisano Septembar 5, 2012 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Brašo, ludak si kakvog nema! Svaka ti čast! Ništa lepše nego naći motor u koji se zaljubiš, koji ti ispuni sve što želiš od motora i onda kreneš da ga sređuješ i održavaš kao čovek! Kapa dole! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo par stvarcica. Juce me zvali iz Honde. Chain slaider. Moj se raspao, pukao je na dva mesta. Iskreno ni ne znam kako je ostao na motoru. Posto stavljam nov lanac i lancanike, primetio sam da mi je osigurac malog lancanika pojeden malo na jednoj strani. I njega sam zameni novim. Ne fali kad nije skup. Bolje nego da osteti osovinu koja izlazi iz menjaca. I na kraju, da vam zagolicam mastu. Neke od boja koje ce biti na motoru. Crvena, plava, bela. I treca koja nije na slici - Crna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Septembar 11, 2012 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Svala cast !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ma genijalno! Ne bi ni pola vredelo, da ne radis ti sam! Svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 12, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, jedva cekam da vidim kako ce izgledati na kraju (ako kod tebe ima kraja, posto stalno dodajes nesto novo ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Septembar 12, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio chain slider ako nije tajna? Sent from my HTC Tattoo using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi da je oko 30EUR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...