SmokeS 339 Napisano Maj 6, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle kocnice A i branik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 7, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 8, 2011 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan pratim i ja :: SVAKA CAST DRUZE :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo isterao sam malo Afriku na svetlost dana! Mislim da ce joj znaciti... Izduvi ofarbani u crno... Preradio sam malo nosac za crash bar.. Pukao mi je sraf koji nosi hladnjak, tako da sam morao da promenim to kacenje.. Puknuti sraf je izvadjen i zamenjen novim.. A ovo sam ovako resio: Bice jos slika vezano za crash bar. Na ovoj se ne vidi bas najbolje... Pozdrav svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6321 Napisano Maj 12, 2011 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Joooj brate, pa gde da varis za ram, sto nisi pitao ima mnogo boljih resenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Joooj brate, pa gde da varis za ram, sto nisi pitao ima mnogo boljih resenja. Znam, video sam druga resenja.. Sta mu fali ovako?! U svakom slicaju crash bar mora da se prepravlja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Maj 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fali mu to da kada zveknes negde kresbarom postoji velika mogucnost da se udar prenese na ram i iskrivi ga. Pitaj Ficu - Fi011 kako mu se to desilo zbog neodgovarajucih i lose konstruisanih kres barova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, nesto ne verujem da ce da prenese tako jako na ram.. Ima dve tacke gde ce pre da se savije sam crash bar nego da tako prenese na ram i iskrivi ga.. Jedino bas jak udarac treba da bude da bi to pokrivilo, onda mu krash bar ne znaci nista xD Kod takvog udarca ce biti pokrivljeno jos dosta stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Maj 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god kres bar bio "mekan" i sposoban da se iskrivi pri udarcu, veliki deo sila se prenese na nosace, zato oni moraju da budu relativno mekanije napravljeni da ne bi preneli silu na ram motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hm, nesto ne verujem da ce da prenese tako jako na ram.. Ima dve tacke gde ce pre da se savije sam crash bar nego da tako prenese na ram i iskrivi ga.. Jedino bas jak udarac treba da bude da bi to pokrivilo, onda mu krash bar ne znaci nista xD Kod takvog udarca ce biti pokrivljeno jos dosta stvari ne tvrdoglavi, vec poslusaj ljude sta ti kazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ne tvrdoglavim, nego iznosim svoje misljenje... @Arakis U pravu si za nosce da trebaju biti relativno mekaniji.. Ali kad uzmemo u obzir, da oni stite plastike od pada na stranu.. Stite od malo jaceg pada/klizanja, a ne od nekog jakog udara gde realno oni maltene i nemaju svrhu.. Tako da ako pokrivi ram od pada na stranu, e onda Evo nacrtao sam sile kako se prenosi po crash baru, ubedjen sam da ce da se zakrivi kod prvog momenta (M).. Neko ko se barem malo razume u statiku shvatice ovo: Crash bar jeste zilav, i mislim da moze dosta da apsorbuje bez krivljenja.. Drugo, nisam merio ali sa slike ovaj zakrivljeni flah je debljine ~4mm i ako on prenese takvu silu na ram, da iskrivi kutiju koja je vac sama po sebi jaca od ovog flaha, da ne govorim da je izvarena i ojacana sa svih strana... Trece, pri padu motora na stranu, prvo trpi udarac donja cev od crash bara koja direktno svu sliku prenosi na donje kacenje.. Nema ni jednog momenta, jer nema ni jedne krivine, pa tek posle prenosi na gornji deo crash bara.. Sila je tad vec prepolovljena ako ne i manja.. Prema svemu tome, mislim da nisam napravio neku veliku gresku.. Sta sam ja ovde promenio, skratio sam crash bar za 15mm (zuto na gornjoj slici) i umesto kacenja kod hladnjaka (crveno na donjoj) sam napravio novo kacenje koje je pristupacnije i td.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan kada imas klizace na krajevima barova (na tom mestu gde si ti vario) dovoljno ce biti da popustis klizac koji je amortizovao udarac, vratiš bar na svoje mesto i teraj dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Bas i nisi morao da varis po ramu, al` sad je gotovo. Uradi makar ovo sto ti je Kepa predlozio. Napravi klizac... levo od srafa prosiri rupu, a flah desno od vertiklne linije odstrani. To uradi i sa druge strane. Cev koja ti stiti plastiku treba da bude udaljena od plastike za duzinu klizaca i jos koji milimetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I bre Smoke, pa to je ko da obuces Armani odelo i papuce. Ovamo cickas lickas, a sad linijom manjeg otpora BAM na RAM Mislim da silno gresis za jacinu udara. Ne mora da bude jak udarac da bi ti povukao ram, dovoljno je damo da potrefi ugao i onda nije vise blag pad vec kopletna masa motora plus ubrzanje i UDAR U JEDNU tacku :staa2: Nema tog rama koji bi preziveo Ajd sab brzo u garazu i namestaj nosac kako Bog zapoveda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6321 Napisano Maj 12, 2011 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da plasite decka, ovaj krasbar je takav da ce pre komletno da se pokrive ovi flahovi nego sto ce da iskrivi ram, tj ne postoji teoretska sansa. Ni fabrika ne stavlja klizace. Po meni je mnogo veci problem to sto je ram oslabljen na mestu varova jer je tu sad materijal vise krt. Ram nije kapija, pa da se dovaruje gde je sta zgodno, on trpi razna dinamicka opterecenja. No sta je, tu je, sad je gotovo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Odneo sam da mi srede sediste Da bih pokrivio ram, moraju crash barovi biti jaci od samog rama, tako da on prenese svu tu silu na ram gde bi on prvi popustio, odnosno se iskrivio Skratice se taj "visak".. Inace je i bio u planu da se napravi taj klizac.. Jer na donjem kacenju vec po originalu postoji, pa sam pomislio da ga i gore uradim.. Aco, moguce je da je ram na tom mestu za nijansu oslabljen zbog vara.. Ali mislim da mu nece nista smetati.. Sve cu ovo lepo da sredim, da lici na nesto.. Nece izgledati ovako "divljacki" Polako, idemo jedno po jedno.. U planu je peskiranje celog rama, i njegovo plastificiranje.. To na zalost nisam stigao ove god, tako da ostavljamo za sledecu.. Na zadnjem delu je po negde pocela plastifikacija da se ljusti.. To ce farba da zamaze do sledece god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 18, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 18, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Slike veceras! Motor je sklopljen, i provzan prvi put sinoc.. Utisci: vau! Nije sve zavrseno sto je planirano, ali sta da se radi. Krece mi uskoro ispitni rok, i mora da se uci. Tako da ce ostatak sacekati nekih mesec dana.. Malo vise. I onda ide airbrush farbanje.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 20, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo slicica.. Nisam u opste za kompom, samo se vozam! Sada, nekako vise volim rupe Oseca se razlika u amortizaciji.. Namesten je trenutno na najtvdje onaj gore tockic, i ne osecam "vibracije" na kormanu kao pre.. Sediste je radio Boban, i svaka mu cast! Umetnik! I ovom prilikom da mu se zahvalim za sve! Ispunio je sve moje zelje.. Jest da ih nije bilo puno Ali sve po dogovoru. Sedistem sam prezadovoljan!!! O kocenju ne treba trositi puno reci Samo dok se oslobdim malo, mislim da AT moze i na prednji tocak Zvuk, treba cuti... Sad prede! A i po potrebi rezi! I tu sam maksimalno zadovoljan. Planirao sam da posetim Roberta iz Ade, ali mislim da to necu uciniti... Bice boljih slika i td. Ali da imate predstavu kako sad izgleda.. Jos posla je ostalo oko njega ali nemam vise vremena da se bakcem sa njim.. I onako ide opet na farbanje cim ugrabim malo vremena pa cu tom prilikom da zavrsim ostale sitnice.. "Naocare" su tu samo da zastite sociva, dok se ne nadje neko lepse resenje.. Mada nije mu lose i ovako I da, stavio sam GIVI kofer.. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Maj 20, 2011 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja felga u crno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 20, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno Samo da se dodje do slobodnog vremena.. A do tad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 20, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo prve probe sociva u sobi.. Cut off je kasnije sredjen, tako da je sad bolji i plave je boje Prelepo za oci Nema na ovim slikama, ovo je bila samo proba.. Kad vozim svojom trakom, toliko je sirok snop, da mi obasjava ceo levi trotoar kratko: Dugo: 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Septembar 24, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vauuuuu Tek sada sam vidio ovo, bravo! Tvoj motor bi bas zelio probati! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 24, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze Sta znam, mozda ga i provozas jednom prilikom Da dodam kojih promena je bilo u medju vremenu: -Promenjen korman, stavljen alu.. Firme .... ne mogu da se setim naziva.. -Napravljeni distanceri, podignut korman za 40mm -Acerbis alu stitnike za ruke.. -Acewell digitalni sat.. -upaljac 12v, sva 4 migavca, ugradjen alarm, postavljen prekidac za podizanje/spustanje farova. -stavljen centralni stender od rd03 (posto je duzi od rd04, pogotovo od rd07) -Produzen je pozadi amortizer i time podigao visinu motora.. Toliko da kad ga dignem na stender od rd03 tocak i dalje stoji na zemlji To cu morati da korigujem malo I nakon voznje do mora i nazad (natovaren), propiskio mi je zadnji amortizer Tako da moram da ga saljem u Italiju na reparaciju.. Razmisljam i pozadi da stavim White Power amortizer, full adjustable.. Da isprati prednje vile, ali to zadovoljstvo je ~700e ako ne i vise.. Ohlins koji svi stavljaju je oko ~900e.. Kad pricamo o full adjustable.. Ali to sve zavisi da li cu zaraditi koju paru preko zime Sad jurim da narucim profesionalni airbrush da mogu da radim kao covek.. I njime da ofarbam svoju kamilu... Malo kasnije sveze slike.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 24, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih slika sa mora ove godine. Crna gora. Napravio sam 1300 slika, tako da su ovo samo neke Buljarice (samo nemojte da me pitate kako sam posle izasao odatle ): Trsteno: Povratak: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...