Jump to content

Moto Zajednica

Savjet za kupovinu prvog motora.

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Tomos TLS 14

Nov sam u moto vodama i želio bi da si kupim adekvatan motor. Volim ovaj tip motora i neki drugi tip ne dolazi u obzir. Takodje samo Japanski motocikli dolaze u obzir. Visok sam 190cm i tezak 80kg.

Dilema mi je oko kubikaze. Na motorima manje kubikaze sa svojom visinom bi izgledao kao na biciklu ako bi se uopste mogao saviti.

Motori vece kubikaze mi neodgovaraju kao pocetniku, a ni cijenom.

Raspolazem sa 3000e.

Najvise sam gledao:

Kawasaki EN500

Yamahu Virgo 535

ali bi i motori banje kubikaze bili ok. ako su velicinom za mene.

Hvala na savjetima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Da li samo čoperi dolaze u obzir? Za tvoju visinu možda više odgovara enduro.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Imaš i Hondu Shadow. Šta znam, to ti je sve otprilike isto :hej: gledaj da motor bude očuvan i kvalitetno održavan, onda nećeš pogrešiti ni sa jednim od ovih.

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Pozdrav ! koliko ti mogu pomoci ne znam jer sam i ja ne tako davno prolazio kroz isto malo sam vislji 194 i tezi 105 ! Niaso sam na totalno nerazumevanje na nekim forumima od navodno kul bajkera koji su uvek spremni pomoci ! Jasno je da si izgubljen u svim mogucim varijantama i savetima i od 2 3 varijante odjednom se stvaraju na desetine te pogoni , vesanja , godine proizvodnje marke itd itd kad se uzme u obzir neiskustvo i da skoro sve motore koje bi uzeo tj mogao da uzmes uzivo nisi ni video a kamoli seo na njih ili vozio ! Jednostavno moras proci kroz tu pocetnu konfuziju i skupljati informacije kao sundjer sa neta poznanika i sl. Iako sam hteo hondu ali za novce koje sam imao mogao sam kupiti samo hondu shadow 125 koja je suvise mala za mene kao i svi ostali japanci do 500 ccm a osim toga stari su ! problem japanaca je sto prave male motore tj kubikaze su im povezane sa velicinom motora ! Honda 600 je skuplja i mogao bi je naci za te pare ali i ona fabricki nije dobra za tu visinu , znaci racunaj troskove produzenih komandi izmena kormana ! sto dodje jos par stotina kad na to dodas opremu registraciju budzet ti se smanjuje a da nisi ni svestan ! Ako u startu hoces kulan motor koji ti stoji ni najbolji za najmanje pare kawa vn 500 nije dovoljno velik i neces biti zadovoljan . Znaci kod svih varijanti te ceka prerada dorada ili da trazis vec preuredjen ! U svakom slucaju sta god odlucis tek ces kad pocnes da ga vozis shvatati polako sta je ustvari za tebe najbolje ! Moj savet je cuvaj se prehritrenih odluka i da te ne povuce neko subjektivno misljenje ili iskustvo !

Ako do sada vec nisi kupio nesto zelim ti sve naj.

• Podržavam 3

• Drug član, 1260 postova

Za tvoju visinu ta oba motora su premalena.

Ja sam slicno razmisljao, ali sam odustao kada sam sjeo. Izgledas kao djete na igracki

Preporucujem da odes na skup i zamolis nekoga da sjednes na njegov motor i tako nadjes neki koji ti odgovara

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja